126
-
Hát ez hülyeség :\ -
BiroAndras #85 "X360: 1 teraflops
PS3: 2,2 teraflops"
Ezek a számok kb. annyit jelentenek, mint PC-nél az órajel. -
dez #84 (248 -> 256, de mindegy.) -
Az az omininózus összehasonlító cikk a Major Nelson com-ról lett átvéve még 2005 májusában.
El lehet gondolkozni a hitelességén egy cikknek, amit egy MS oldalról kopiztak, ráadásul még akkor, amikor csak papiron létezett mindkét gép. -
"És ahogy te is írtad ehhez még majd vehet a user HD DVD lejátszót. Gondolod ez olcsó lesz? Legyen mondjuk 30.000 Ft.
95.000 + 30.000 = szerinted még mindig olyan a nagy a árkülönbség a Box és a PS3 között?"
Egészen pontosan 200 EUR a hd-dvd kiegészítő 360-ra, amivel együtt ugyanannyi, mint a 60gigás PS3. -
dez #81 Ja, az x360 GPU-jának belső ramos 248GB/s sávszélével szembe állítható a Cell SPE-inek belső ramos sávszéleinek összege (lévén párhuzamosan dolgoznak), ami 51 * 7 = 357GB/s! [408GB/s 8 SPE esetén, de 1 SPE a 8-ból ki van kapcsolva a PS3 esetén, a yield javítása érdekében.] -
dez #80 "Ez a folyamatos kamuzás borzasztó."
Nekem sem tetszik 1-2 dolog, viszont egyesek akkor is kamuzást emlegetnek, amikor nincs is.
"Kezdődöt az egész a Cell hypolásával, hogy szuperszámítógépeket megszégyenítő lesz a teljesítménye"
És mi ezzel a bajod? Tényleg tudja a ~256 GFLOPS-t.
"(erről csak a rakétakilővővezérlő PS2 jut eszembe)."
És ezzel mi a bajod? Akkori komolyabbnak számító pc-ket nem vihettek át a határon, PS2-t meg (aminek egy akkori átlag pc-hez képest igenis szép teljesítménye volt) igen.
"Itt olvasható egy cikk, ami a Microsoft PS3-mal kapcsolatos véleményét tartalmazza. Egy kicsit elfogult, meg persze van benne egy két csúsztatás és természetesen nem kell kézpénznek venni az ábrákat sem, de a konklúzió teljesen logikusnak tűnik a leírtak alapján. A cikk lényege, hogy a 360 összességében kiegyensúlyozottabb és játékok szempontjából előnyösebb arhitektúra mint a PS3, mert 3 teljesértékű általános processzormagot tartalmaz, szemben a PS3-mal, ami ugyan nyolcat, de csak egy teljes értékű általános magot."
A következtetés is elfogult, vagy inkább begyepesedett. Ugyanis, egy játékban, ha leveszünk a főproci válláról sok számítás-igényes feladatot, akkor a maradék feladatokkal egy mag is jól elboldogul. A többi mag komoly számítási teljesítményét meg mindenféle, korábban nem létező dologra lehet használni, többek között komoly fizikai szimulációra. És ki lehet találni még a számára sok érdekességet, fantázia kérdése.
"A többi 7 csak SPE, ami jelentősen limitált, lévén nincs cache-se, nem éri el közvetlenül a memóriát és nem tartalmaz elágazás becslést."
Aha, nincs cache, hanem magra integrált 256KB lokális RAM van SPE-nként(!), 50GB/s sávszéllel, továbbá egymás ramját is elérik. Közvetlen pár-bájt-csomagos elérése tényleg nincs a külső main RAM felé, de blokkosan, saját DMA-val hozzáférhetnek. Elágazás-becslés hiánya: nos ilyen x86-on sincs SIMD végrehajtás esetén. Okos optimizációval jó esetben jól kompenzálható.
"A cikk szerint a Cell inkább multimédiás alkalmazásohoz jó, amit az is alátámaszt, hogy a Sony is videótömörítéssel promózta a Cellt az elején."
Erre különösen jó, de ez nem jelenti, hogy játékra ettől rossz. (Egyébként a Toshiba demózta ezzel, nem a Sony.)
"Ehhez jön, hogy a boxnak 5x akkora a max sávszéle, mint a PS3-nak"
Ilyeneket így ne írj, mert így nem igaz. Ez csak a pár mega GPU-beli embedded ramra igaz, és csak a GPU fér hozzá ilyen sávszéllel. Nem rossz, hogy ott van, de nem váltja meg a világot.
"és az x360-ban található ATI GPU is gyorsabb és fejlettebb is (directx 10-hez közeli feature lista, unified shader achitecture) a PS3 GPU-jánál, ami a mostani GeForce-okra épül."
Nem tudok róla, hogy gyorsabb lenne, inkább ellenkezőleg. A "fejlettebb" annyit tesz, hogy nem PS vagy VS végrehajtásra optimizált egységek vannak, hanem mindkettőt tudók. Ez legtöbbször semmit sem számít. (Esetleg még lassabbak is lehetnek emiatt.)
"de pont a fentiek miatt lesz majd lehetetlen kiaknázni a benne lévő potenciált játékok alatt."
Közel sem lehetetlen, esetleg egy béna programozónak.
"Ezért is nem lesz szerintem nagy különbség a PS3 javára az x360-osokhoz képest ."
Az első időkben valószínű így lesz, később azonban ez megváltozik, ahogy egyre jobban belejönnek. -
"Különben is amint lejjebb megy az aszatali lejátszók ára csak kevesen fognak konzollal filmet nézni."
Már melyik asztali lejátszóké? Mert a DVD/Divx "jatekosok" ára már 10k körül van.
A HD DVD és Blu-ray lejátszók pedig még megfizethetetlenül drágák az átlag számára.
A DVD formátum még nagyon sokáig velünk marad. -
Az MS sokkal hitelesebb? Egyik kutya másik eb.
"Folytatódott azzal, hogy a megjelenés elhalasztását a Blu ray meghajtóra fogták, közben, mint kiderült még normális devkitek sem voltak akkoriban."
Neked ez jött le, nekem meg az, hogy semmi kedvük úgy leégni valami bugos "alfával", mint anno az MS. Már pedig a hibakeresés/javítás-->áttervezés nem 2 perc.
A teljesítmény egy viszonylag szűk réteget foglalkoztat csak... egy konzolt még mindig a JÁTÉKOK adnak el.
Kérdezz megy egy átlag vásárlót vagy akár PC-st, hogy melyik cég felhozatalából tud többet felsorolni...
"Az árkülönbség pedig jelentős"
Írod, hogy 140 ezer alatt nehéz lesz hozzájutni a PS3-hoz. Te 30.000 Ft-ot hova tüntettél el? Ok... legyen mondjuk 15k-val drágább, mint az USA-ban akkor 125.000-be !kerülne!, de a Sony ígéretei szerint ennél olcsóbban kerül majd a piacra a Ps3.
"A vinyóval ellátott prémium X360 95eFt."
Ez is sok egy konzolért. És ahogy te is írtad ehhez még majd vehet a user HD DVD lejátszót. Gondolod ez olcsó lesz? Legyen mondjuk 30.000 Ft.
95.000 + 30.000 = szerinted még mindig olyan a nagy a árkülönbség a Box és a PS3 között?
Mégha a te 140 ezres áraddal számolok, akkor is csak azt látom, hogy a különbség elenyésző!
"12 hónapos xbox exluzivitás a ProEvo Soccer 6 és a FIFA 07"
Ezek bár sikeres játékok, de messze kevesebb ember játszik velül mint pl. a Resident Evil 5-el vagy a Final Fantasy sokadik részével... a God of War 2-t , MGS-t már ne is említsem.
Nekem személy szerint elég ez a 4 cím, hogy PS3-ban gondolkodjak... és ezt még megfejelik azzal, hogy a PS3 egy tényleg multifunkcionális masina lesz Blu Ray lejátszóval.
Emlékszem, hogy mondta mindenki, hogy hosszú évek kellene ahhoz is, hogy az első Dual Layer játék megjelenjen.
2003 március 27.-én pedig PC-re egy DL lemezen kijött a MGS 2.
A fejlesztők kifogják használni a Blu Ray előnyeit... nagyobb és jobb minőségű textúrák TÖBB NYITOTT TÉR, minőségibb és több video betét, jobb minőségű hangok. Szvsz nem kell sokat várnunk arra sem, hogy a DTS hangzás mindennapi dolog lesz konzolon.
Beszaggatás témája': Igen Ps2-n is már tapasztaltam ezt a jelenséget, de csak olyan játékoknál melyek már a végsőkig kitolják a masinák határait (Onimusha 4, GoW)
A Box határait az Obli feszegeti... kevésbé tudható be az optimalizálatlanságnak. -
muerte2 #77 Csak hogy tisztán lássak... Ha jól sejtem a PS2 is nagyobb számítási kapacitással bírt mint az Xbox, ennek ellenére utóbbira sztem nagyságrendekkel szebb játékok jöttek ki, de ez csak szvsz. A Sony nem kérdés hogy több gépet fog eladni mint MS, mert a név az megteszi a hatását, egyébként nagy okosság a PS3-ban hogy lesz beépített WWW browser. (Ez nekem nagyon tetszik) De ha már itt tartunk, akkor perpill inkább PC-nek titulálható multifunkcionalitása miatt a Ps mint a Box... Persze engem ez nem zavar, mert én a Box360-nál is azt várom, hogy Hb dashboard-ot futtathassak mindenféle extra utilokkal. Apropo! szokás a Box-ot le PC-zni láttam már Cell szervert, ellenben 3magos RISC procisat még nem, akkor most mi van? A melegedés, karcolás, stb dolgokban majd várjuk csak meg hogy a kiadás első évében SONY-nál menniy hasonló dologgal találkozunk, mert hát PS2 esetében is voltak hasonlók. Ennek ellenére igen, engem marhára zavar hogy MS konzolainál találkozhat az ember ilyenekkel, sztem valamikor 2007-es szériák lesznek azok ahol már nem lesz iyen gond.
Ja igen, szaggatás: láttam már játékot szaggatni PS2-n és XBOX-on is és igen, XBOX360-on is és ez jellemzően a fejlesztők számlájára írható ugyanis gyíkok voltak normálisan optimalizálni.
Én meg már elfelejtettem mit akartam kihozni a hsz-ből.
Észrevehetnék azért az 1mást fikázó 1ik v másik oldal képviselői hogy sztem nem kell oldalakról beszélni, mivel a fő felvevő piacon nem jelent gondot mind a 2 konzol megvásárlása és hát én is vennék PS3-at is ha megengedhetném magamnak, mert mért ne? Mind a 2konzolon lesznek zsér Exclusive megjelenések. 2 dolog miatt ugrottam bele a BOX-ba: 1 Már kpható és nem akartqm hónapokat, v ki tudja mennyit várni a PS megjelenésére.
2 Sosem szerettem a Japán játékokat, és hát a Box felhozatala európai izlésemhez több közelálló programot vonultat fel.
De csak hogy én is szóljak valami ez a legjobbat:
Dream Cast a legjobb a többi bekaphatja!

-
rengeteg hasonló cikkeket olvashatsz ps2-vs-xbox teljesítményéről... és ? -
semi #75 sztem csak azért van ez a hírezés is , hogy mindig beszéljenek róla! egy olyan konzolról, amiről már mindent tudsz nem lehet újat mondani, de amíg nincs piacon fennt kell tartani az érdeklődést, ezért minden héten bedobnak vmi hírt, amit a köv héten megcáfolni sejtetnek! így lesz egy álhírből kettő! és hidd el ez már így fog menni mindennel! -
"Az árkülönbség pedig jelentős. A legolcsóbb PS3 is 499$, ami azt jelenti, hogy 140eFt alatt nemigen lehet majd Európában hozzájutni. A vinyóval ellátott prémium X360 95eFt."
ahogy szoktak mondani, a minoseget ugyebar meg kell fizetni.
-
koszonnyuk az ertelmes hsz-edet.
-
billgates #72 Nem tudom ti hogy, vagytok vele, de előttem már elvesztette hitelét a Sony. Ez a folyamatos kamuzás borzasztó. Kezdődöt az egész a Cell hypolásával, hogy szuperszámítógépeket megszégyenítő lesz a teljesítménye (erről csak a rakétakilővővezérlő PS2 jut eszembe
). Folytatódott azzal, hogy a megjelenés elhalasztását a Blu ray meghajtóra fogták, közben, mint kiderült még normális devkitek sem voltak akkoriban. Ezekhez még jöttek Kutaragi állandó agymenései és a mostani ügyük esetében is kamuztak. Vajon miért nem cáfolták már hettekkel ezelőtt a gyártás megindításával kapcsolatos híreket? Asszem ez inkább költői kérdés részemről.
Olvasom fórumot és úgy látom sokan benyelték a Sony marketing maszlagát a boxot szanaszét alázó teljesítményről. Itt olvasható egy cikk, ami a Microsoft PS3-mal kapcsolatos véleményét tartalmazza. Egy kicsit elfogult, meg persze van benne egy két csúsztatás és természetesen nem kell kézpénznek venni az ábrákat sem, de a konklúzió teljesen logikusnak tűnik a leírtak alapján. A cikk lényege, hogy a 360 összességében kiegyensúlyozottabb és játékok szempontjából előnyösebb arhitektúra mint a PS3, mert 3 teljesértékű általános processzormagot tartalmaz, szemben a PS3-mal, ami ugyan nyolcat, de csak egy teljes értékű általános magot. A többi 7 csak SPE, ami jelentősen limitált, lévén nincs cache-se, nem éri el közvetlenül a memóriát és nem tartalmaz elágazás becslést. A cikk szerint a Cell inkább multimédiás alkalmazásohoz jó, amit az is alátámaszt, hogy a Sony is videótömörítéssel promózta a Cellt az elején. Ehhez jön, hogy a boxnak 5x akkora a max sávszéle, mint a PS3-nak és az x360-ban található ATI GPU is gyorsabb és fejlettebb is (directx 10-hez közeli feature lista, unified shader achitecture) a PS3 GPU-jánál, ami a mostani GeForce-okra épül.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a PS3 szar. Sőt, valószínüleg jó kis gép lesz, köszönhetően a Cell streaming teljesítményének, de pont a fentiek miatt lesz majd lehetetlen kiaknázni a benne lévő potenciált játékok alatt. Ezért is nem lesz szerintem nagy különbség a PS3 javára az x360-osokhoz képest . Véleményemet alátámasztják a mostanában kikerült nem túl meggyőző realtime PS3 képek is. Az árkülönbség pedig jelentős. A legolcsóbb PS3 is 499$, ami azt jelenti, hogy 140eFt alatt nemigen lehet majd Európában hozzájutni. A vinyóval ellátott prémium X360 95eFt. Persze lehet mondani, hogy a PS3 lejátszik Blu Ray is, de a boxhoz is kapható HDDVD lejátszó ócsóé, amit nem nyomnak mindenképpen le a vásárló torkán. Különben is amint lejjebb megy az aszatali lejátszók ára csak kevesen fognak konzollal filmet nézni.
Mindezek mellett az M$ nem követi el korábbi hibáját és sokkal jobban lobbizik a kiadóknál az xbox érdekében, lásd GTA4 Sony exluzivitás megszünése, 12 hónapos xbox exluzivitás a ProEvo Soccer 6 és a FIFA 07 esetében (most jelentették be), stb.
"és 1-2 játék nem csak az Obivon durván beszaggat rajta...1 konzolon...szóval köhmm..."
Te játszottál-e már az Oblivionnal x360-on, vagy csak olvastad valahol? Egyáltalán nem szaggat be durván az Oblivion. Teljesen simán fut, csak nagyon ritkán akad be egy pillanatra.
Amúgy melyik egy-két játékról beszélsz?
-
mivel annyian szidjak a ps-t, ill. a sony-t, kovetkeztetesbol, ok a nagy xbox, ill. ms fanok.
-
dez #70 Nem pixeles, csak egy kicsit AF-hiányos. :) -
"gyönyörűszép játékok vannak rajta"
gyönyörű a pixeles kép télleg!!! :DddddddDd -
Xbox 360-at cserélnék 3 mázsa lótrágyára! Jelige: Szart szarért!
:)
Tess:))) -
Indigo #67 Zsemle vs kifli... Kb erről vitatkoztok ^^ De nem baj, a viccesebbnél viccesebb érveken jókat lehet röhögni. -
Derapo #66 Az igazet írtad. De!! FF van x360-ra is:) -
hagyjuk már ezt az irigykedés szót mert nagyon nem ide való.
Ha valaki annyira irigykedne, az venne konzolt.
A konzol játékok 90%-a olyan amire egy pc-s nem vágyik, és fordítva. A pc rts-ben, fps-ben, és mmo-kban erős, és még az egyéb online teszek-veszek dolgokban. Ha tekkenezni tamad kedvem nem irigykedem hanem veszek ps2-t.
-
LOL, neszenektek PS3 konzol -
Milyen hozzászólással? Leírtam az igazságot baj?
Amúgy igen, bunkó vagy de szerencsére ezt már mindenki tudja :) -
Srácok... induljatok ki abból, hogy az átlag játékos nem annyire olvasott, mint itt sokan.
Mit hall ez az átlag user?
Box: Melegszik, karcol, xy gamá szaggat, világot bejárt kép amin autós game kiakad + Microsoft termék. Fúúúj-fúúúj "fújja" a sok hozzáértő, ami Microsoft az csak szar lehet, mert divat az MS-t fikázni, holott ők is csak zixpével nyomulnak.
Ez baj, mert ez pipe-seeing ezerrel.
Ps3: Ps2 fanboyból kapásból mondok nektek 30 nevet, akik GoW-ra, meg Tekken-re meg FF-re erektálnak.
Ez baj? Nem baj... igényes címek, max sok az igénytelen user, de ettől a PS2 még mindig egy nagyon patináns név. És milyen hír árnyékolja be?
Max az, hogy számítógépként próbálta a Sony elsütni... na bumm.
Miket hallanak? Vinyó, Linux, kékfény, net, nexgen csúcs, és olyan shootok, hogy az ember csak les.
Ez mellett persze azt is hallják egy ideje, hogy csúszik + csúszik + csúszik és sokak számára esztétikailag hagy némi kivetnivalót maga után.
Nekem a Rolls Royce sem tetszik mégis beletenném a hátsóm...
És akkor a lényeg: A fentiek tudatában a FŐ vásárló réteg (dehogy TE vagy én HC gamerek), hogy dönt?
Nagyon is reálisnak tűnnek azok a jóslatok, mely szerint az Sony tarolni fog... szvsz a Wii is!
Ki marad a 3. helyen? Találjátok ki.
Azt meg ki sem kell találnotok, hogy a japánok a szart is megveszik ha ezt a betűt duplán látják:
"F".
Márpedig ők gondolkodás nélkül azt a masinát veszik meg, melyen folytathatják a "végső fantáziát."
A PS3 értékesítése esetében nem is fontos, hogy "jobb-e" vagy "rosszabb", mint a doboz... egyszerűen jobb a híre, jobb elődei voltak olyan játéknevekkel, melyre még a PC-sek is irigykedve néznek... ez meg még megspékelve azzal, hogy ez egy "mindent egybe" masina ígéretét hordozza magában.
Nem kérdés az eredmény. -
Derapo #61 Szomoroggyakmeg ha nekem szaggat az oblivion:) De azért azt ne feledjük el ha egy kicsit szaggat az nem baj,mert a pcm-be a videokártya fájt 70-be és keményen szaggatott. Azé én várom a péjesháromt is. Ha emberi áron megy,és már a játékok is "olcsóbbak" lesznek akkor nekem biztos köll egy.( ha elfér a szobámba:) ) -
A CELL processzor nem marketing duma. :) -
"egyébként van egy olyan sejtésem, hogy a MS előbb piacra dobja az új csíkszélességgel gyártott sokkqal hidegebb BOX-okat"
Tele lenne már vele a net, ha ilyenre készülnének, és beállítanák a hevenyészett és alultervezett hűtés kijavítását, mint a PS3 elleni újabb érvet. :) Az ixbox-hoz sem nyúltak semmit rövidke és dicstelen páylafutása során. Valamint a CPU-t nem a microsoft gyártja, és abból a prociból nem létezik keskenyebb csíxélességű, mivel rendes computerházakba és rendes alaplapokra tervezték őket, nem egy agyonzsúfolt PCB + kis műanyag házba. -
X360: 1 teraflops
PS3: 2,2 teraflops
Azt hiszem nincs rajta mit magyarázni. -
Na, kis
, ilyen beszólással indítasz és én vagyok a bunkó? :) PÖCSIX!
-
Hiaba akarnak itt bizonyitani XBOX360 tulajok teny,hogy PS3 jobb
Az a gond, hogy nincs mit bizonyítania a sony fanboyoknak, még le sem gyártották, de már jobb?
Esetleg beszereztél egy betát, vagy bevedted a sony marketing dumáját? -
Mike65 #55 honnan a rákból tudod te ezt? még meg sem jelent teeee.. és sokan mondták már(olyanok akik értenek is hozzá) hogy a 2 gép között kevés különbség lesz, méghogy a ps3 2x jobb pff, a játékokon nem lehet majd észre venni semmit, a programokkal meg várj még, nem vagy te olyan bennfentes hogy te ilyeneket tudj -
Hiaba akarnak itt bizonyitani XBOX360 tulajok teny,hogy PS3 jobb, ezt bekell latni arrol nem is beszelve,hogy millioval tobb progi lesz hozza!!! -
fourgee #53 Mint említettem, én is "sony-s" vagyok, ennek ellenére nem hiszem, hogy az X-Box tehet arról, hogy beszaggat az Oblivion. Más oldalról nézve PS2-re is lehet írni olyan játékot, ami beszaggat. A fejlesztőktől függ, hogy mit hoznak össze. Ha bénák, akkor nincs mit tenni. -
Olvasd már el, jobban!
Mindazonáltal azt az állitást nem korrigálta, hogy a next-gen konzolok gyártása még nem indult el. -
Sony90210 #51 Szori hogy enyiszer van. -
Sony90210 #50 Ennek hirnek itt van még egy cáfolata. www.hardwired.hu/forum/forum.phtml?area=comment&id=18965 -
Sony90210 #49 Ennek hirnek it van még egy cáfolata. www.hardwired.hu/forum/forum.phtml?area=comment&id=18965 -
Sony90210 #48 Ennek hirnek it van még egy cáfolata. www.hardwired.hu/forum/forum.phtml?area=comment&id=18965 -
Olvass és értelmezz!