Mégsem gyártják a PS3-at
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem tudom érdemes-e venni akárps3-at vagy xbox360-t amíg az embernek nincs hd felbontásu tv-je? Azt meg egyenlõre nem veszek mert ami tényleg jó az eléggé drága, de igazán egyik sem elég jó. Összehasonlítani szerintem a két konzolt addig nem érdemes, és nem is lehet amíg csak az egyiket gyártják.
Az MS a GC-n durván hazudott a két focis progival, azután jött csak a fekete leves, tegnap a Konami jelentette be, hogy nem lesz 360-on exkluzív nextgen PES.
www.playb3yond.b13.hu www.mirrorsedge.b13.hu
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Az, hogy az X3,6-hoz tervezték a procit, meg lol. :) Miért nem ment eleve kisebb csíkkal? Miért kell váltani 1 év múlva? Ja, hogy vehessen mindenki új gépet magának a régi helyett, mert az radiátor és meghal a melegtõl?
Amiga 1200 030/882/40, 32MB Playstation 2, Playstation 3 AMD Athlon 64 X2 [email protected], 2GB DRR2/800, Sapphire HD4830@780Mhz 512MB, BENQ G2400W TFT
Amiga 1200 030/882/40, 32MB Playstation 2, Playstation 3 AMD Athlon 64 X2 [email protected], 2GB DRR2/800, Sapphire HD4830@780Mhz 512MB, BENQ G2400W TFT
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Nahát, tegnap a micro hazudott, 12 hónapról beszéltek, ebbõl maradt 4.
De azér fröcsöghetnél néha pár sort a melegedõ bill dobozokról, no meg azokról amik elsõ start után a hibaképernyõvel jelentkeznek, mert ezekbõl a mai napig bõven van, pedig már új szériásak...nah
De az általad linkelt cikkben ez volt: "there has been no correction on Kaz Hirai's admittance that full scale production of the console has not yet begun,"
Ahogy te írtad "Olvass, és értelmezz".
Antisony fan :) micsoda kifejezések :D
Egyébként már írtam, hogy ez a hír meg lett cáfolva, valaki félreértett valamit, amit a kis antisony fanok benyaltak, mint pl. TE!
Kiváncsi leszek hogy a programozok mennyire fogják agyondicsérni a könnyü fejleszthetöséget(ala ps2)!
egyébként én baromira várom már hogy kijöjjön, legalább MS is megerõlteti kicsit jobba a dolgokat.
Hát azért a jó fizika, 3d, meg a sok lebegöpontos számítás nem csak FPS-hez kell, elnézve a mai és a jövõbeni játékokat.
Legalábbis nem túlnyomó többségben.
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
"LOL baze már amikor elkezdõdött a nagy hype ezt mondtam, hogy a sony szokás szerint hazudozni fog durván, fele se lesz igaz amit ígérget, de mondták, hogy nem úgy lesz. Aztán jött a pofáraesés, hogy hoppá nemjelenik meg 2006 elején, és most megint egy kvanagyot hazudtak undorító egy cég ez a sony..." ebben mi volt személyeskedés? Írtam én itt egy személyt is?
És hát ugye az igazságot írtam. És nem is volt nagyon agresszív, mert írhattam volna, hogy a kva kibeba... sz... ge.. sony, de nem írtam.
De amikor elkezdtél TE személyeskedni, onnantól énis :D
Amúgy te anyázol meg szarozol meg gecizel(igen ezekkel a szavakkal) itt állandóan, de tõled nem is várunk el mást :D
Nekem a ps fanboyok személyeskedõ, mocskolódó, agresszív stílusa tûnt fel, te vagy a díszpéldánya ezeknek. Nemtudom de én nemnagyon olvastam itt x fanboytól hozzászólást. Ja hogy neked mindenki x fanboy aki nem dícséri és imádja a sony-t és a ps-t? Hát igen, ezt a betegséget üldözési mániának hívják.
-3D
-Jó fizika
Mindegyik tele van valós számításokkal, ahhoz amit egy mai játékban egész számokkal kell számolni, kis túlzással egy 286-os is megcsinálja.
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
Ki fog külsõ HD DVD-t viszonylag bagóért a Box-hoz adni? A Microsoft.
Gondolod az a külsõ meghajtó csak és kizárólag filmnézésre lesz jó... az MS sem hülye...sõt! Azzal, hogy a HD DVD mellé állt kõkeményen feladja a leckét a Blu-ray mellett voksolóknak is.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
fuck is easy fuck is funny, many people fuck for money. if you think that fuck is funny, fuck yourself and save your money
PS3: 2,2 teraflops"
Ezek a számok kb. annyit jelentenek, mint PC-nél az órajel.
El lehet gondolkozni a hitelességén egy cikknek, amit egy MS oldalról kopiztak, ráadásul még akkor, amikor csak papiron létezett mindkét gép.
95.000 + 30.000 = szerinted még mindig olyan a nagy a árkülönbség a Box és a PS3 között?"
Egészen pontosan 200 EUR a hd-dvd kiegészítõ 360-ra, amivel együtt ugyanannyi, mint a 60gigás PS3.
Nekem sem tetszik 1-2 dolog, viszont egyesek akkor is kamuzást emlegetnek, amikor nincs is.
"Kezdõdöt az egész a Cell hypolásával, hogy szuperszámítógépeket megszégyenítõ lesz a teljesítménye"
És mi ezzel a bajod? Tényleg tudja a ~256 GFLOPS-t.
"(errõl csak a rakétakilõvõvezérlõ PS2 jut eszembe)."
És ezzel mi a bajod? Akkori komolyabbnak számító pc-ket nem vihettek át a határon, PS2-t meg (aminek egy akkori átlag pc-hez képest igenis szép teljesítménye volt) igen.
"Itt olvasható egy cikk, ami a Microsoft PS3-mal kapcsolatos véleményét tartalmazza. Egy kicsit elfogult, meg persze van benne egy két csúsztatás és természetesen nem kell kézpénznek venni az ábrákat sem, de a konklúzió teljesen logikusnak tûnik a leírtak alapján. A cikk lényege, hogy a 360 összességében kiegyensúlyozottabb és játékok szempontjából elõnyösebb arhitektúra mint a PS3, mert 3 teljesértékû általános processzormagot tartalmaz, szemben a PS3-mal, ami ugyan nyolcat, de csak egy teljes értékû általános magot."
A következtetés is elfogult, vagy inkább begyepesedett. Ugyanis, egy játékban, ha leveszünk a fõproci válláról sok számítás-igényes feladatot, akkor a maradék feladatokkal egy mag is jól elboldogul. A többi mag komoly számítási teljesítményét meg mindenféle, korábban nem létezõ dologra lehet használni, többek között komoly fizikai szimulációra. És ki lehet találni még a számára sok érdekességet, fantázia kérdése.
"A többi 7 csak SPE, ami jelentõsen limitált, lévén nincs cache-se, nem éri el közvetlenül a memóriát és nem tartalmaz elágazás becslést."
Aha, nincs cache, hanem magra integrált 256KB lokális RAM van SPE-nként(!), 50GB/s sávszéllel, továbbá egymás ramját is elérik. Közvetlen pár-bájt-csomagos elérése tényleg nincs a külsõ main RAM felé, de blokkosan, saját DMA-val hozzáférhetnek. Elágazás-becslés hiánya: nos ilyen x86-on sincs SIMD végrehajtás esetén. Okos optimizációval jó esetben jól kompenzálható.
"A cikk szerint a Cell inkább multimédiás alkalmazásohoz jó, amit az is alátámaszt, hogy a Sony is videótömörítéssel promózta a Cellt az elején."
Erre különösen jó, de ez nem jelenti, hogy játékra ettõl rossz. (Egyébként a Toshiba demózta ezzel, nem a Sony.)
"Ehhez jön, hogy a boxnak 5x akkora a max sávszéle, mint a PS3-nak"
Ilyeneket így ne írj, mert így nem igaz. Ez csak a pár mega GPU-beli embedded ramra igaz, és csak a GPU fér hozzá ilyen sávszéllel. Nem rossz, hogy ott van, de nem váltja meg a világot.
"és az x360-ban található ATI GPU is gyorsabb és fejlettebb is (directx 10-hez közeli feature lista, unified shader achitecture) a PS3 GPU-jánál, ami a mostani GeForce-okra épül."
Nem tudok róla, hogy gyorsabb lenne, inkább ellenkezõleg. A "fejlettebb" annyit tesz, hogy nem PS vagy VS végrehajtásra optimizált egységek vannak, hanem mindkettõt tudók. Ez legtöbbször semmit sem számít. (Esetleg még lassabbak is lehetnek emiatt.)
"de pont a fentiek miatt lesz majd lehetetlen kiaknázni a benne lévõ potenciált játékok alatt."
Közel sem lehetetlen, esetleg egy béna programozónak.
"Ezért is nem lesz szerintem nagy különbség a PS3 javára az x360-osokhoz képest ."
Az elsõ idõkben valószínû így lesz, késõbb azonban ez megváltozik, ahogy egyre jobban belejönnek.
Már melyik asztali lejátszóké? Mert a DVD/Divx "jatekosok" ára már 10k körül van.
A HD DVD és Blu-ray lejátszók pedig még megfizethetetlenül drágák az átlag számára.
A DVD formátum még nagyon sokáig velünk marad.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
"Folytatódott azzal, hogy a megjelenés elhalasztását a Blu ray meghajtóra fogták, közben, mint kiderült még normális devkitek sem voltak akkoriban."
Neked ez jött le, nekem meg az, hogy semmi kedvük úgy leégni valami bugos "alfával", mint anno az MS. Már pedig a hibakeresés/javítás-->áttervezés nem 2 perc.
A teljesítmény egy viszonylag szûk réteget foglalkoztat csak... egy konzolt még mindig a JÁTÉKOK adnak el.
Kérdezz megy egy átlag vásárlót vagy akár PC-st, hogy melyik cég felhozatalából tud többet felsorolni...
"Az árkülönbség pedig jelentõs"
Írod, hogy 140 ezer alatt nehéz lesz hozzájutni a PS3-hoz. Te 30.000 Ft-ot hova tüntettél el? Ok... legyen mondjuk 15k-val drágább, mint az USA-ban akkor 125.000-be !kerülne!, de a Sony ígéretei szerint ennél olcsóbban kerül majd a piacra a Ps3.
"A vinyóval ellátott prémium X360 95eFt."
Ez is sok egy konzolért. És ahogy te is írtad ehhez még majd vehet a user HD DVD lejátszót. Gondolod ez olcsó lesz? Legyen mondjuk 30.000 Ft.
95.000 + 30.000 = szerinted még mindig olyan a nagy a árkülönbség a Box és a PS3 között?
Mégha a te 140 ezres áraddal számolok, akkor is csak azt látom, hogy a különbség elenyészõ!
"12 hónapos xbox exluzivitás a ProEvo Soccer 6 és a FIFA 07"
Ezek bár sikeres játékok, de messze kevesebb ember játszik velül mint pl. a Resident Evil 5-el vagy a Final Fantasy sokadik részével... a God of War 2-t , MGS-t már ne is említsem.
Nekem személy szerint elég ez a 4 cím, hogy PS3-ban gondolkodjak... és ezt még megfejelik azzal, hogy a PS3 egy tényleg multifunkcionális masina lesz Blu Ray lejátszóval.
Emlékszem, hogy mondta mindenki, hogy hosszú évek kellene ahhoz is, hogy az elsõ Dual Layer játék megjelenjen.
2003 március 27.-én pedig PC-re egy DL lemezen kijött a MGS 2.
A fejlesztõk kifogják használni a Blu Ray elõnyeit... nagyobb és jobb minõségû textúrák TÖBB NYITOTT TÉR, minõségibb és több video betét, jobb minõségû hangok. Szvsz nem kell sokat várnunk arra sem, hogy a DTS hangzás mindennapi dolog lesz konzolon.
Beszaggatás témája': Igen Ps2-n is már tapasztaltam ezt a jelenséget, de csak olyan játékoknál melyek már a végsõkig kitolják a masinák határait (Onimusha 4, GoW)
A Box határait az Obli feszegeti... kevésbé tudható be az optimalizálatlanságnak.
Ja igen, szaggatás: láttam már játékot szaggatni PS2-n és XBOX-on is és igen, XBOX360-on is és ez jellemzõen a fejlesztõk számlájára írható ugyanis gyíkok voltak normálisan optimalizálni.
Én meg már elfelejtettem mit akartam kihozni a hsz-bõl. <#merges3>#merges3>
Észrevehetnék azért az 1mást fikázó 1ik v másik oldal képviselõi hogy sztem nem kell oldalakról beszélni, mivel a fõ felvevõ piacon nem jelent gondot mind a 2 konzol megvásárlása és hát én is vennék PS3-at is ha megengedhetném magamnak, mert mért ne? Mind a 2konzolon lesznek zsér Exclusive megjelenések. 2 dolog miatt ugrottam bele a BOX-ba: 1 Már kpható és nem akartqm hónapokat, v ki tudja mennyit várni a PS megjelenésére.
2 Sosem szerettem a Japán játékokat, és hát a Box felhozatala európai izlésemhez több közelálló programot vonultat fel.
De csak hogy én is szóljak valami ez a legjobbat:
Dream Cast a legjobb a többi bekaphatja! <#vigyor2>#vigyor2><#beka2>#beka2><#vigyor3>#vigyor3><#beka2>#beka2><#beka2>#beka2>