Halláskárosodást okoznak az MP3-lejátszók
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
ja és annak is biztosan köze van hogyha kipróbáltok valami médiamá*k-ba egy 20e környéke vagy a felett FEJhalgatót, és egy ugyanilyen áru FÜLhallgatót, a fejhallgató kevésbé bátnja a fület, ugyanis a jobbakban, nem azt hallod hogy a füledtõl 1centire vagy a fejedben zsong a zene, hanem mintha egy 200nm2 es teremben lennél és távolrol a sarkokbol szolna
u dont have to listen anybody else but me
Azoknak volt mázlija, akik a bevezetési idõszakban vették meg. Akkor ennek az árnak a feléért megkapták. Én persze lecsúsztam róla... :o/
A Sony fülesek meg tényleg nagyon szépen szólnak amig jók! Nekem 3-4db volt és mindnek az lett a baja, hogy egy idõ után(kb. 1hónap)eltûnik a mély hang belõle. (2-3ezer forintos darabok)
Most Lenco nyakbaakasztós fülesem van s bár ebben kevesebb a mély mint a Sony-nál, azért kellemes és tiszta a hangzása.
Asrock AM2NF3-VSTA, Athlon64 X2 4200+,Kingmax 2x1GB DDR2 800, Ati Radeon HD2600XT 256MB GDDR3 AGP, Xerox TFT-LCD 17\"+Samsung 32\" LCD-TV
YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos
Mondom ezt kb 4 évnyi tapasztalat után (max vagy 95%-os hangerõvel szoktam hallgatni a zenéket, egy kb 5e Ft-os Sony fülessel) és nemrég kiváncsiságból végeztettem orvosnál kivozsgálást ezzel kapcsolatban. Nos az eredmény: ritka jó a hallásom... 😊
Szóval sztem a fülesen múlik az egész - tönkremegy-e a hallásod vagy sem...
http://www.taxierden.hu
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
sepsiszentgyörgy
Az eddigi tapasztalataim nekem is ezt mutatják. Elég szépen tompitja a külsõ zajokat, de azért nem válsz teljesen sükketté. Tehát ha rád dudálnak azt hallani fogod.
Mielõtt mellette döntöttem, azért kutattam egy kicsit. A Sonynak is van hasonló fülese, de annak a tartosságával voltak problémák. Illetve a Koss-nak szintén, ennek pedig a hangminõsége hagyott kívánni valókat maga után.
Persze a dologhoz hozzá tartozik, hogy ezek már nem a "tgazdaságos ocso" fülesek közé tartoznak.
Pl. rájöttem, hogy buszon ha teljesen élvezni akarod a zenét, akkor nagyon hangosra kell venned, hogy ne a motor zörejét hallgasd a zeneszámok mellett. Vagy a zaj nyomja el a zenét, vagy a zene a zajt. Egy fokkal egészségesebb, ha zaj a zenét 😉
De nem is kell szerintem az, hogy ne halljuk közben az utca zajait... Mit szólnátok hozzá, ha nagyban mp3-at hallgatsz mikor átmész az úttesten, és még mielõtt elütnének dudálnánk, den el hallanád???
Pont ezért amikor mp3-as flahs playert vettem az volt az eggyik legfontosabb, hogy jó hangos legyen!
A-DATA My Joy201-esem van. Gyári adatok szerint 2x 30mW-os kimeneti teljesítménye van.
Ez persze nem azért kellett nekem mert úgy szeretem, ha a dobhártyám majd kiszakad, hanem azért mert van, hogy halkabb a felvétel és akkor a megszokott 18-21 -es állás helyett magasabbra is állíthatom, akár 32-ig.
Asrock AM2NF3-VSTA, Athlon64 X2 4200+,Kingmax 2x1GB DDR2 800, Ati Radeon HD2600XT 256MB GDDR3 AGP, Xerox TFT-LCD 17\"+Samsung 32\" LCD-TV
szted a gyártoknak kellene direkt tompa kést gyártani, nehogy megvágd magad?
Forza.
De komolyan! Évek óta hallgatok zenét (walkman - discman - mp3 player evolúción végigmentem), mégis tökéletes a hallásom. Persze én nem nyomom fel a hangerõt addig amig fehér zaj nem jön a fülesbõl. Az agyatalanok csak pusztuljanak.
"I am a leaf in the wind! Watch how i soar..." Wash from Serenity
Azért vettem magamnak mp3 kütyüt, hogy utazás közben zenét hallgathassak. Ahhoz, hogy a zenét hallani is lehessen a közlekedés zaja ellenére, nem sajnáltam a pénzt és egy normális fülhallgatót is beszereztem.
Szerintem az a baj, hogy a lejátszókhoz szinte csak mindig valamilyen olcsóbb, nyíltrendszerû fülest adnak. A nyíltrendszerû megoldásnak egy igen nagy hátránya, hogy a környezeti zajokat nem zárja ki. Magyarán ahhoz, hogy a zenébõl egyáltalán hallani lehessen valamit, olyan hangerõvel kell bömböltetni a lejátszót, hogy elnyomja a kinti zajokat. Ilyenkor jön az a jelenség, hogy a buszon mindenki veled együtt hallgatja a zenét... <#wink>#wink> Nem kell hozzá zseninek lenni, hogy a külsõ zaj x decibelje és a lejátszó y decibelje együtt már azért elég szép terhelést okoz.
Egy zárt rendszerû füles ezzel szemben lezárja a hallójáratot és így kirekeszti a külsõ zajok nagy részét. Ez jó azért mert nem kell max. hangerõn üvöltenie a lejátszónak, és ráadásul veled utazókat sem zavarod a zenei ízléseddel.
Másrészt nem tudom, hogy ki olyan idióta, hogy max.-ra tolja a hangerõt. A lejátszómnak 40 osztásos a hangerõ skálája. 20-23-nál nagyobb hangerõre nem volt még egyszer sem szükségem, pedig buszozok, metrózok és csúcsforgalom idején a Váci úton mászkálok... Ha pár osztással feljebb megyek a skálán akkor már olyan hangos, hogy szinte fáj. Szóval nem tudom, hogy ki az aki ezt képes egyáltalán hosszabb ideig elviselni. Biztos akad néhány olyan ember, akinek az okoz örömet, ha a hazaérve a füles megolvadt darabjait szedegetheti ki a füleibõl... <#wink>#wink>
Persze agyat nem adnak egy ilyen lejátszó mellé, akinek meg nincs saját, az így járt. Gondolkodni amúgy is veszélyes. <#wow3>#wow3>
Amúgy csak annyit kell figyelni az mp3 lejátszókkal kapcsolatban, hogy túl hangos ne legyen, másik meg a fülnek is szüksége van pihenésre idõnként.
Akkor vigyázzatok a fületekre mert a látás után az a legfontosabb érzékelõ.
Észre lehetne venni hogy ha halkabbra állítod és vár egy kicsit úgyanúgy hallod mint hangosabb miután hozzászokott a füled.
akárhogy is, én nem hallgotok semmit túl hangosan (attól, hogy a szomszéd vármegyében is hallani, nem lesz jobb), mégis romlott a hallásom kölökkorom óta.
én a koncertekre fogom, pl mute fesztiválon annakidején nem a hangfalváros elõtt kellett volna aludni 8).
No good deed goes unpunished, outlander. - Azura
i7 2600K|ASUS P8P67 EVO|G.Skill Ripjaws 2x4GB 1600 CL7|GAiNWARD GTX 570|SAMSUNG F3 2TB|37PFL7605|E-MU 1212m v2|Harman-Kardon SoundSticks II|Corsair HX650W|CM 690 II Advanced|Alpenföhn Matterhorn
i7 2600K|ASUS P8P67 EVO|G.Skill Ripjaws 2x4GB 1600 CL7|GAiNWARD GTX 570|SAMSUNG F3 2TB|37PFL7605|E-MU 1212m v2|Harman-Kardon SoundSticks II|Corsair HX650W|CM 690 II Advanced|Alpenföhn Matterhorn
és ne akard tudni hogy hogy szigetel, és mégsem roncsolja a fület annyira mint ha nem szigetelne annak nincs köze hozzá...
Tökéletesen szigetel a külvilágtól, tehát halláskárosodás garantált! 😄
Mondjuk a hangzás is frankó. Szépen adja a mély hangokat.
Tényleg, a mély, vagy a magas hangok a "terhelõbbek" a fülnek?
http://changemydesk.net - oszt\' nézzedmánmeg! :)
a dihidrogén-monoxid.
na, az igazán veszélyes!
dihidrogén-monoxid színtelen, szagtalan, íztelen és minden évben számtalan embert gyilkol meg. Ezen halálozások legtöbbjének oka a DHMO véletlen belélegzése, de a dihidrogén-monoxid veszélyei nem ezzel végz?dnek. Szilárd formájával hosszabb ideig való érintkezés súlyos szövetkárosodást eredményez. A DHMO szervezetbe való bevitelének szimptómái a fokozott izzadás és vizelés, és gyakran felfúvódottsági érzés, tengeribetegség, hányás és a test elektrolitikus egyensúlyának felborulása. Azon személyeknél ahol a függ?ség kialakult a DHMO elvonás azonnali biztos halált jelent.
A dihidrogén-monoxid:
ismert "hidrikus sav" néven, és a savas es?k f? alkotóeleme,
el?segíti az "üvegház-effektust",
súlyos égési sebeket okozhat,
részt vesz a természetes földterületek eróziójában,
gyorsítja a korróziót és számos fém rozsdásodását,
elektromos zavarokat okozhat és csökkentheti a gépjárm?vek fékberendezéseinek hatékonyságát,
megtalálható a rákos betegekb?l kimetszett tumorban.
Kimutatható mennyiség? dihidrogén-monoxid észlelhet? szinte minden folyóvizünkben, tavainkban és víztározóinkban. A szennyezés globális, és nyomokban még az Antarktisz jégtakarójában is kimutatható. Számos országban dollármilliós károkat okoz emberek és cégek számára.
A nyilvánvaló veszély ellenére a dihidrogén-monoxidot gyakran használják:
ipari oldó- és h?t?szarnek,
nukleáris er?m?vekben,
soha le nem bomló m?anyag dobozok gyártásánál,
t?zoltó eszközök adalékanyagának,
számos kegyetlen állatkísérletben,
rágcsálóirtó szerekben. Még a leggondosabb lemosás után is észlelhet?ek e kemikália maradványai,
számos gyorséttermekben árult és "rágcsálnivaló" ételekben adalékanyagként.
Számos cég önti a hulladék DHMO-t a folyókba és óceánokba, és ezek ellen jogilag lehetetlen fellépni mert ez a jelenlegi gyakorlat még mindig legális. A természetes él?világra gyakorolt hatás hatalmas, és nem tehetjük meg hogy továbbra is figyelmen kívül hagyjuk!
A BORZALMAT MEG KELL ÁLLÍTANI, MÍG NEM KÉS?!
Az Amerikai kormány megtagadta ennek a veszélyes kemikália gyártásának, forgalmazásának vagy használatának betiltását annak "a nemzet gazdasági egészségére gyakorolt fontos hatása" miatt. Valójában a tengerészeti és hadiipari szervezetek DHMO-val végzett kísérleteket folytatnak, és több millió dolláros egységeket terveznek háborús események ideje alatti felhasználására. Több száz katonai kutatóintézet jut hozzá rendszeresen több tonnányi anyaghoz a magasan fejlett földalatti elosztórendszereken keresztül. Több helyen nagy mennyiségeket halmoztak fel bel?le "kés?bbi felhasználás céljaira"!
MÉG NEM TÚL KÉS?!
Cselekedj MOST hogy megel?zzük a további szennyez?dést! Ismerd meg ennek a veszélyes vegyianyagnak további jellemz?it! Amit nem tudsz az OKOZHAT neked - és másoknak - bajt!
sepsiszentgyörgy
\"The voices are back... Excellent.\"
Egyébként kiskorom óta hallókészüléket hordok, volt kb 5 pár eddig, a jelenlegi amit 2002 óta hordom, az olyan kicsi hogy már nem is látszik. Úgyhogy aki ilyet szeretne, az nyugodtan kúrja szét a fülét, majd tanácsot adok a készülék típusával kapcsolatban ;]
Persze, mert néhány évtizede van tranzisztor és azóta tudnak nagyothalló készüléket csinálni elfogadható méretben. Mielõtt nem találták fel azelõtt meg nem volt, és ugyanúgy voltak hallássérültek. De mindegy, az igazi bulvárcikk általánosító dramatizálással kezdõdik...
P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?
Smoking IS allowed.
Nem értem miért áldozatként vannak bemutatva, egyszerûen HÜLYÉK!
Eleve a decibel nagy mértékben függ a fülhallgató impedanciájától, másrészt ha meg passzív hangfalat akarok hozzá használni, akkor nem árt ha jobban bírja az erõsítõ.
Én mindig csak olyan hangosra teszem, hogy pont jól hallható legyen.
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
Szerintem meg a túl hangosan hallgatott zene okoz halláskárosodást <#banplz>#banplz>
32 éves vagyok, és kb 17 éves korom óta hallgatom a fentebb említett hanglejátszókat igen erõs hangerõvel, fülhallgatóval, és nem süketültem még meg, bár igaz, ami igaz, nem mindig hallom meg, ha szólnak hozzám <#nyes>#nyes>
Ez itt a reklám helye! Ha szeretné, hogy az Ön hirdetése jelenjen meg ITT, nem kell mást tennie, mint küld egy 5000ft-ról kiállított csekket :)
A zaj károsítja a hallást?
Hol tart már a tudomány!
Lol.