8
  • Soockit
    #8
    Annyira sokba kerül, hogy a T-Mobile-nál 0 Ft-ot kell fizetni érte. Részletes híáslita, excelbe inportálható TXT file-ban. A Számla TXT formában, Excelbe inportálható, maga a számla pedig amit kiküldenek PDF-ben letölthető!
  • Gabest
    #7
    +el
  • Gabest
    #6
    Engem mint jó hazafit igazán büszkességgel tölt hogy nálunk a legfejlettebb az adórendszer.
  • kutyak
    #5
    Az is kérdés azért, hogy ki fogja a részletes számlát feldogozni? Vegyek fel egy embert, hogy a cégünknél lévő 250 előfizetést részletes listáit átböngéssze, és eldöntse, mi volt magánjellegű és mi nem?
    "Főnök, megmondaná, hogy az 555-1234 számon kit hívott? Magánbeszélgetés volt vagy üzleti?"
    Végül is, ez egyfajta munkahelyteremtés. Kell ugye az cégeknél az ügyintéző, aztán majd ha jövőre az adóhatóság ellenőrizni akarja a dolgaimat (mert ugye feltételezhetően csalok), akkor erre neki is humán erőforrást kell biztosítania.

    Nem lehet, hogy esetleg nem kellett volna eladni az egész országot, és akkor most lenne olyan állami tulajdonú cég, ami bevételt biztosítana a költségvetésnek?
  • kutyak
    #4
    De hát emberek, meg van a megoldás: vezessünk kockásfüzetbe telefonnaplót, aztán vessük össze a részletes számlával. Egyszerű, nem?
    De komolyan, milyen jogon feltételezi bárki is rólam, hogy magáncélból használom a céges telefont? És hol válik el a magáncélú beszélgetés az üzleti célútól? Ha például felhívom egy kedves partneremet, akivel az üzleti ügyek előtt néhány percig beszélgetek magánjellegű dolgokról (hogy van a család, stb.), akkor a beszélgetés minek minősül? (És hogy vezessem be a "hívásnaplóba"? Esetleg stoppereljek közben, aztán : "Várj, Bélám, fel kell jegyeznem, hogy 117 másodpercig magánjellegű beszélgetést folytattunk - ja bocs, az első 3 másodperc ingyenes, akkor mennyi is?")
    És akik tényleg nem használják magáncélra? Azok egyszerűen megszívták?
  • pbanfa
    #3
    A másik pont, hogy pl az én munkáltatómnak flotta szerződése van a szolgáltatóval. A szerződés szerint a kezdvezmény mértéke a teljes flotta számla összege alapján van kiszámolva. A bibi ott van, hogy a részletes számlán csak az alapdíjak szerepelnek, ugyanis a szolgáltató nem tud (vagy nem akar) a kedvezmények figyelembe vételével részletes számlát adni. Ezek után mi alapján számoltat el engem a munkáltatóm?
  • szksz
    #2
    Ne felejtsük el, hogy a részletező számla ára nem két fillér! Lehet sokaknak megéri inkább a 20% természetbeni adója, mint a tel. szolgáltatóknak a számlarészlezezés - esetleg - soronkénti díja.
  • pbanfa
    #1
    Ez engem, mint érintettet teljesen felháborít!!!
    A céges telefon elsősorban nem azt jelenti számomra, hogy költségek nélkül telefonálhatok, hanem azt, hogy folyton csörög. Hívnak, éjszaka, hívnak, ha szabin vagyok, hívnak ha táppénzen vagyok, folyamatosan hívnak.
    Ha ezek után még nekem kell fizetnem azért, mert nincs 1 perc nyugtom sem, akkor nem kell céges telefon!
    Ki tudok fizetni havi 4-5e ft-os telefon számlát és akkor nyugtom van, csak az hív, akinek ÉN adom meg a számom és csak akkor veszem fel, amikor akarom.
    Szerintem rajtam kívül még jó páran gondolkodnak hasonló képpen! Kíváncsi vagyok, hogy a céges telefonnal rendelkező törvényhozók hogyan bújnak ki a fizetési kötelezettség alól?!