869
Az augusztus 20-dikai tűzíjátéknak halálos balesete is lett

A POLITIZÁLÓ EMBEREKET BANNOLJUK!
  • Krinyo
    azért mert hanyagok, leszarják, pénz beszél stb
  • VRSDM
    perszet titeket is értelek
  • Krinyo
    hát nézd, fekete volt az ég, 1-2 másodpercenként villámlott, állt a meleglevegő, egész madárrajokat lehetett látni ahogy elrepülnek a vihar irányából, már csak a biztonság kedvéért sem akartam ott maradni.
    És ha valaki nem időjós akkor is felnéz az égre és legalább felkészül egy minimális szinten ha futni kell
  • VRSDM
    elvileg m1-en mostlesz 1:27kor
  • LasDen #323
    amúgy lesz híradó?? m1-n v máshol
  • VRSDM
    ha ezt a szintet nemis de azt hogy eső-vihar-szél lesz azt tudhatták, sőőt tudták is... és nem cselekedtek
  • Szeszmester
    Mert így, az eset után mindenki nagyon okosnak tartja magát. De fogalma sem volt senkinek arról, hogy ez lesz. Nem gyakori az ilyen erejű vihar.
    Ti meg ugyan azon a 2-3 gondolaton csámcsogtok, de semmi más.
    "Bezzeg ezt előre tudták a pénztől elvakult főgórék és leszarták az emberéleteket."
    Most őszintén, ebben mennyi ráció van?
  • VRSDM
    ne utáld megbeszéljük ezért vagyunk ugyis meek én aludni...
  • VRSDM
    érdekes... hátha valakit érdekel : viharos villámos
  • LasDen #318
    az nem gond, de hogy szinte mindenki elmonta hogy a szervezők nem figyeltek az előrejelzésre...jóh mind1....ezé utálom elmondani a véleményem...
  • 42nd Intruder
    Lehet csak én nem figyelem, szóval lehet én vagyok a láma meg minden, de azért a drága közvetítők pár szóban mondhatták volna, hogy itt bizony eső lesz, sőt vihar... Vagy ha tudták miért engedték? Érted mit mondok, tudom...
  • Balumann
    Aki messzebbről jön az valószínűleg már kora délután vagy délelőtt ki megy, mert voltak programok, meg a red bull air race is ott volt. Az aztán sokra megy hogy bemondják délután hoyg este vihar várható.
    Viszont egy biztos, hogyha minden ember tudta volna, hogy nagy vihar lesz és jégeső. Nem ért volna senkit váratlanul, és nem kezdett volna el mindenki pánikolni meg rohanni mint az őrült.

Egy átlag ember nem tudja megállapítani azt hogy imlyen vihar jön,hiába néz rá a felhőkre (én se).
    Volt már vihar tüzijátéknál. Akkor esőkabát meg midnen volt, mert felvoltunk készülve, és nem is volt akkora eső. (Azon még mindig elkap a röhögés, mikor eszembe jut hogy az előttünk ülő ember gyapju puloverbe volt. És kicsavarta, és vagy 2 vödörnyi vizet kicsavart belőle :D:D)
    na de most póloba meg midnen féle ujjatlan nyári cuccba rohangászott mindenki. Aki tudta hogy várható egy "kis" vihar, az berakott egy esernyőt, de az addig jó amíg ki nem nyitják ilyen viharba.
  • BomBa
    na bye all
  • VRSDM
    miért baj hogy beszélünk az okokrol?
  • Krinyo
    énse gondoltam, de amikor negyed 9kor az égre néztem, eszembe sem jutott hogy tovább maradjak a rakparton
  • 42nd Intruder
    Az az igazság, hogy nagyon el lett tolva. Volt szó, hogy lehet a kémiai anyagok is dobtak a viharra, lehet nem.... Jó legyen tűzijáték... De ha vihar és főleg 80-100-120 km/h-s szél támad, akkor miért kövik tovább? Elviszi a szél, lecsapja a nézők közé, a felrobban törmelék nem a Dunába, hanem a népre esik.... Nem kis rakéták ezek lehetett érezni a robbanások erejét tisztességesen.
  • LasDen #311
    most nem értem mit kell azon még beszélni hogy a szervező cég hibás.....tudjuk kész mindent elmondtatok......
  • VRSDM
    de átlagember nemkapja a fejét fel erre, berak egy pulcsit és csókolom...
  • Krinyo
    a héten is mondták hogy vasárnap eső lesz, tegnap már azt is hogy délután este, és igy tovább...én láttam, hallottam
  • VRSDM
    /kimaradt pár szó ... mutaják a tv-n ...
  • VRSDM
    ja értem... mondjuk a reptereken megy folyamatosan az tv-n hogy hogyállnak a felhők...
  • 42nd Intruder
    Na látod. Mi pl 15h-kor már vígan csattogtunk és szerintem a többiek is, mert azért egy évben egyszer van repülős show a népnek. Utána 1 óra várakozás addig pihi meg minden. Egyszer se hallottam, hogy eső, vihar lesz a helyszínen. Rádióban lehet volt, de helyszinene nem.
  • Krinyo
    én most előrejelzésről beszélek nem a látható jelekről
  • BomBa
    árvíz idején is elhalasztották a tüzijátékot pár éve
    ha 1 órával elötte tudni, hogy itt nagy baj lesz, illik elhalasztani
    vagy legalább vmi hangszóróba bemondták volna, hogy vihar lesz, aki úgy gondolja menjen haza
    "és a szervező ugyan az mint amikor begyulladt a fél technika, szép hogy újra ők nyerik ela tendert" biztos haverok, vagy nagyon olcsón csinálták
    a felelős meg egy titkárnő lesz vagy az omsz mer' nem volt elég határozott... szokás szerint megint rá fogják kenni valakire...

elég rossz lehet... elmész tüzijátékra és gyerek nélkül jösz haza :/
  • VRSDM
    5-6 kor még nyomattam a tűző napon a kék ég alatt a chill-out ot a redbull vip tribünjén... szósem volt onnan nézve látszólag viharrol
  • Krinyo
    5-6?
  • VRSDM
    du-n nekem a ballonosok mondták akik nagy piros héliumos lufikat akartak elkapni a zlin142-esekkel dunakeszisek mind(apám ott dolgozik) és mondták ott hogy annyira furcsán termikes a levegő (spirálisan felszálló meleg légáramlat) hogy nagyon felfogja nyomni a felhőket... hát látjátok
  • 42nd Intruder
    Délután mikor? mert szerintem a nép többsége már min déltől ott volt és a helyszínen emlékezetem szerint egyszerse mondták be hogy vihar várható... Csak Palik és társai storyzgattak, meg júújgattak....
  • SHADOWEYES7

• JediMaster
    a sok pénz elvette az eszüket, látásukat, hallásukat.
  • Krinyo
    ugyértem 9 órai
  • Krinyo
    már délután 80%-ra mondták a 9 órás vihart
  • VRSDM
    igy igaz, de hát látod mennyier halgatnak az egészre
  • 42nd Intruder
    + tanulnak meterológiát. Még az is aki csak siklóernyőzik, mert egy felhőről meg kell tudni mondani, hogy milyen, milyen magasan van kb és társai....
  • JediMaster
    Ugy tudom más cég csinálta, vagyis azt mondták
  • VRSDM
    éncsak fótrol láttam már, mikor mentünk még csak ugy mondták hogy valszeg, hazafelé már láttam ugye Fótrol hogy az egész budapesti fény ahogy világítja az eget, hogy itt nemlesz kóser, hazaérek hugom felakart menni a dombra nézni onnan picit, mégislássa, rá 1percre jött le mert szénnéázott szegény
  • rage
    Pedig pont a repülősöket érdemes megkérdezni, részükre állandó időjárás-előrejelzést biztosítanak, hiszen ettől függ, repülhetnek-e vagy sem.
  • Krinyo
    az én haverom haverjának az ismerőse meg látott egyszer egy mig-29es katapult ülését működtető karját...videó filmen.
    bocs de már kínosan éreztem magam hogy nicns repülős sztorim :D
  • VRSDM
    és a szervező ugyan az mint amikor begyulladt a fél technika, szép hogy ujra ők nyerik ela tendert
  • 42nd Intruder
    Mondjuk azért a békák (repülés előtti időjárásfelderítők) pontosabb és főleg fontosabb adatokat adnak. Továbbá nem hosszú előrejelzés, hanem 1-2 órás. Air race után mentünk a kocsi fele sétálóutcában, így a felhőket nem láthattam. Heliket hallottam párszor menni, utána semmi.. Be is sötétedet, meg villámokat lehetett látni utána csak...