212
  • shakwill
    #212
    Szándékosan minimalista billentyűzeteket használok, ezeken nincs ki-bekapcsoló gomb, meg egyéb parasztvakítás. Viszont a Caps lock billentyű miatt több esetben gyakoroltam az ízes népi beszédmódot. Kivenni nem fogom, ahogyan a win billentyűt sem, mert néha szükség van rájuk.
  • NASAboy
    #211
    Hát ez már lol. Néhány ember már azt se tudja micsináljon szabaidejében...Akinek men kell a CapsLock gomb az kiveszi szépen a bill-ből mint ahogyan a játékosok a WIN gombot. Űber baromság nah :)
  • mesti15
    #210
    nézzetek el az uj torrent oldalunkra most lehet regelni!! http://mpm.tx.hu
  • mesti15
    #209
    nézzetek el az uj torrent oldalunkra most lehet regelni!! http://mpm.tx.hu
  • mesti15
    #208
    nézzetek el az uj torrent oldalunkra most lehet regelni!! http://mpm.tx.hu
  • mesti15
    #207
    nézzetek el az uj torrent oldalunkra most lehet regelni!! http://mpm.tx.hu
  • mesti15
    #206
    nézzetek el az uj torrent oldalunkra most lehet regelni!! http://mpm.tx.hu
  • Marki
    #205
    Azt a num lock csinálja, a scroll semmit nem csinál..
    Elvileg a '90-es évek elején még volt feladata
  • RussT
    #204
    inkabb win billentyuk tunjenek el..(en mar kiszedtem az osszeset..:D)
  • Beyond silence
    #203
    EZ HÜLYE! :D A power gomb viszont tényleg nagy baromság, amikor volt nekem ki is szedtem, szerencsére a mai bill.-emen már nincs.
    De jó a belgáknak hogy már nics már van aki nem tud jobb próblémát kitalálni... bulvár szint.
  • pTk
    #202
    Áhh, akkor nekem már jó, mert kb az előző 3 billentyüzetemről lespórólták a power gombokat ;Ð Addig meg nem is müködtek mert nem támogatta semmi.
  • ANan1
    #201
    Hmmmm nem is tom... Néha azér jól jön a CAPS LOCK :D Sztm a NUM LOCK a tök felesleges. Mire jó, h ki lehet kapcsolni a numpad számait!? Jah és a billen található power gombbal én egy versenyen szoptam be... ^^ nyomnám a DEL-t szövegszerkesztőben és eccercsak azt veszem észre, h a vindóz leáll xD
  • Ricsi90
    #200
    I LOVE CAPS LOCK!
  • ebertek
    #199
    Na innen lehet lekaparni azt a progit, ha eredetinek tűnik a Windows:
    http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=FB7B3DCD-D4C1-4943-9C74-D8DF57EF19D7&displaylang=en
  • TomBond
    #198
    Pedig én hamar megszoktam (igaz nem tudok 10 újjal gépelni). Tele van használható gombokkal az Office-hoz, netezéshez, van rajta ALT+TAB és ALT+F4 kombináció, stb. Nekem bejön!
  • carville
    #197
    Most egy barom belga miatt kelljen lenyomva tartanom a Shift billentyűt az Oblivionban hogy állandóan fussak, ahelyett hogy benyomnám a Caps Lockot? :D Inkább maradjon a gomb ez a barom meg költözzön Csernobilba.
  • ebertek
    #196
    És mi a program neve? :)
  • SirMaci
    #195
    Teljes mértékben igazad van
  • rosemberg
    #194
    Hát amennyit én használom a caps lock-ot akár meg is lehetne szüntetni de szerintem akinek a munkájához kell az agyhúgykövet kapna anélkül képzeljétek el hogy a shift-et kéne nyomni több soron keresztül.
  • fflx
    #193
    szerintem programozasra angol billentyuzetet kell hasznalni es kozben doksi irasahoz atvalthatunk magyarra, de csak olymodon, hogy elotte a microsofttol legalwinhez ingyen letoltheto programmal szerkesztunk magunknak egy sajat magyar billentyukiosztast, ami az 'z' es 'y' betuket a helyere rakja.

    (ezzel a programmal egyebkent midneki eleresztheti a fantaziajat es megalkothatja a sajat elvetemult billentyukiosztasat)
  • spidersoft
    #192
    N0S: szerinted ha idestova 17 év alatt berögződött egy gépelési stílus, akkor azt csak úgy ukmukkfukk el tudom felejteni?... nem hiszem... :-/ szeretnék gyorsabban írni, de valahogy ebben, hogy átszokjak a rendes gépelési "ujjkiosztásra" nem tudok hinni... Ha majd valami iskola miatt muszáj lesz, akkor lehet, hogy belevágok, de magamtól nem hiszem... az 1200 leütés asszem még az "átment" kategória, bár úgy hallottam, hogy van van, ahol 1600at követelnek meg. Azért köszi :) pár ilyen prg nekem is el van téve végszükség esetére :)
  • spidersoft
    #191
    TomBond: nah ettől megőszülnék :D:D:D

    Vissza a kepszhez: meg kell csinálni olyanra, mint a C64en van, oszt tuti nem lehet véletlenül benyomni (aki nem látott még C64et annak elárulom: a caps ott kapcsoló volt. Lenyomtad oszt lent maradt, ha mégegyszer lenyomtad feljött) - de ugye ez billentyűzetenként akár még $0.10 pluszköltséget is jelenthet, amit tuti nem fognak megengedni maguknak a gyártók!!!

    ...még egy nagy problémáját írnám le a magyar bill. kiosztásnak, ami engem személy szerint oltárira zavar: az AltGr ugyanaz, mint a baloldali Ctrl+Alt. Próbáld ki: Ctrl+Alt+G pl. ] jelet ad... ha programozol akkor ez a jel (meg egy csomó) elég gyakran kell, de mi van, ha a fejlesztői környezetben valami mást is jelent pl. a Ctrl+Alt+... hotkey? Akkor van a $uxX. Akkor átvált angolra, nem talál ZY, beALTol ékezetes betűk, őszül. Pl. Flashben programozni magyar kiosztással eléggé reménytelen... Mondjuk amennyi ékezetet programozás során beírsz nyugodtan lehet használni az ángélus kiosztást, de hát ha már mindenütt a magyarhoz vagy szokva.... én sokáig ezért nem akartam magyarbillt venni, csak aztán eltüntek a piacról az angolok (vagy ha voltak akkor méregdrágán, 5e Ftot meg nem adok egy bill.ért :D)

    Egyébként most egy Genius SlimStar 100 nevű hagyományos, 105 gombos magyar win kiosztású csodát használok. Szép és rettenet csendes. Az akvárium pumpája is hangosabb! :)
  • N0S
    #190
    pedig nem nehez megtanulni vakon irni, csak kis turelem kell hozza.

  • TomBond
    #189
    Nekem ilyen billentyűzetem van, és tökéletesen meg vagyok vele elégedve!

  • spidersoft
    #188
    ....példának okáért én úgy gépelek, hogy a kisujjam a caps bal oldala *mellett* van, a kisujj nálam csak nullpont-meghatározó, a gépelésben nem játszik szerepet :D tehát ha csinálnak egy olyan billt, amiben nincs caps, akkor nem fogom megtalálni a gombokat, és akkor morcos leszek :D

    Engem senki se tanított gépelni, 1989-től, 9 éves koromtól van szgépem (igaz PC csak 1996-tól), szal sose fogok már 10 ujjal gépelni... a wörd szerint (ha leosztom) kb. 1200 hasznos leütést produkálok 10 perc alatt - nekem ez elég :) A SysRq windóz alatt nemtom mennyi szerepet játszik, de a PrnScr az mindenképp kell! és más gombhoz eldugni sem találom célszerűnek, mert az Alt+PrnScr is kötelező darab :) Talán egyedül a ScrollLockot nem szoktam használni... de ha kiszedik onnan, akkor meg a pause meg prnscr gombokat nem fogom megtalálni...

    Már azt is hülyének tartottam, aki az ins-del-... billentyűhatosba belerakta a +3 gombot (pwr, sleep, wake), mert rögtön azt nyomkodom, ha sikerül olyan bill mellé ülnöm... a legvadabb orgia meg akkor keletkezik, ha egy Mákos$zaft multimédijás kíjbóód elé keveredek... nah az aztán a csúcs :S (arról beszélek, ahol a ins-pgdn 3x2 billből egy 2x3-as 5ös csoportot csináltak. Aki még nem látott ilyet, az guglizzon rá gyorsan, imigyen: "microsoft multimedia keyboard" -- valami rettenet!!! Má vagy 20 éve használjuk a 101 gombos kiosztáson alapuló billeket, mé kell még ezt is elcs*szni?.... Nah, mára is kidühöngtem magam :D
  • Gri
    #187
    Szerintem maradjon a Caps Lock!
    Amúgy © AbyssLord nem a scroll lockal volt baja hanem a Prt Sc SysRq-val.
    De én például használom mind a kettöt.

    Szóval ez a hapsi egy hü...........!!!!!!!!!!
  • AbyssLord
    #186
    Egy gyógyír a caps lock és társai gomb utálóinak:
    Hozzávalók: 1 db csavarhúzó, 1 db billentyűzet

    Elkészítés: A csavarhúzót megfogjuk, és a lapos felét bedugjuk a gomb alá. Ezután a kezünkben maradt részét lefele toljuk. És lám, a gomb kiröppen a helyéről. És nincs több probléma. És ha esetleg rájövünk, hogy ez mégiscsak kéne, akkor egyszerüen visszahelyezhető a gomb a helyére.
    Amúgy meg nem értem kinek mi a baja a scroll lockal? Hányszor fordult elő, hogy valaki véletlenül megnyomta? Én még akkor sem nyomnám meg véletlenül, ha részeg vagyok, és becsukom a szememet, mert annyira kint van, hogy azt az életben nem fogja senki megnyomni.
  • cucumbira
    #185
    Inkább csinálnának balkezes billentyűzetet:)
  • gErEth
    #184
    elég lenne benthagyni a ctrl-alt-del billeket windows alatt de ez mondjuk már lelőtt poén
  • fawcet
    #183
    Én e pár hónap alatt többet használtam a scroll lock-ot mint egész életemben. Egyszerű oka van: olyan billentyűzetet vettem ami világít ha bekapcsolom scroll lock-kal. De más célra nem tudom mire jó. És ki tud olyan billentyűzetet ami magyaroknak van kifejlesztve?
  • N0S
    #182
    jo a caps lock, en hasznalom szinte minden nap.. ha folyamatosan kell nagybetut irni, 4+ karakternel mar lenyomom. szal hasznos, maradjon :]
  • Gerygrey
    #181
    ÉN SEM TUDOM HOGY ALAKULT KI HOGY NAGYBETŰ=KIABÁLÁS, DE BERÖGZÜLT AZ ÉVEK SORÁN EZ A DOLOG ÉS NAGYON ZAVAR HA VALAKI ÍGY ÍR.

    Egyébként jogos, a Scroll Lock után a második leghaszontalanabb gomb... Windows meg ilyenek még jók valamire, de capslock-ot életemben nem nyomtam szándékosan. De ettől még petíciót nem csinálnék azért hogy eltűnjön :) (mondjuk lehetne helyette szmájli gomb vagy mittomén... Valami progi biztos van erre)
  • N0S
    #180
    "Bár elvileg három billentyű elég lenne a windowsos billentyűzetekre: a Ctrl, az Alt és a Del."
  • N0S
    #179
    "a Caps Lock dagadt és értelmetlen."

    ertelmetlen, mi? es ha 4+ betus a szo, majd vegig nyomkodod a shiftet, mi? hulye ez?
  • Hypofely
    #178
    Istenem ekkora barmokat akinek nem kell a Caps Lock törje le nem kell ezéert elbaszni a bill.t me 1-2 hülye gyerek kiatlálta interneten meg ha pl:MSN ezek és véletlenül CP on akkor mondod bocs véletlen volt! hülye barmok
  • TommyGun
    #177
    Afrikában 50 MILLI Aidses van...menny anyádba a Caps lokkoddla te balfasz
  • Csukii
    #176
    ez a herce-hurca arra volt csak jó, hogy hírnevet szerezzen magának. Egy agya ment f@szfej.
  • atlagember
    #175
    A capslockra szükség van! A Scroll lock sokkal feleslegesebb, de szerintem maradjon mind a kettő.
    Bár elvileg három billentyű elég lenne a windowsos billentyűzetekre: a Ctrl, az Alt és a Del.
  • Vini77
    #174
    Maradjon csak úgy ahogy van, sztem tökéletes így!
  • Vini77
    #173
    Na ja. Aki nem használja annak csak a kiabálás gombja. De tegyük már fel a kérdést emberek, a nagy betű miért jelentene kiabálást? Ez akkora baromság, hogy mindjárt leesek a székről
    Ezzel az erővel az F1, F2, ... PrintScreen....Pause...NumLock és társai is eltűnhetnének. Mert én meg ezeket nem használom.
    Nade kinek a PAP kinek a PAPNÉ hehehe