75
-
NorbyI #75 Én kihívásnak veszem az ilyen kütyük beállítását. Mág véletlenül sem vinném vissza ha csak tényleg nem muszáj valami hiba miatt. -
metaljesus #74 nem birkák? akkor olvasd el az evolúciós cikket :DDD csúúúcs :D bár lehet mire ezt írom már megtörtént :) -
metaljesus #73 legyen, ennyire nem merültem el a témában :) -
#72 Öööö, miért is? Eddig volt az 1.0-ás és most fogadták el a nagyobb sávszélességű, de TELJESEN kompatibilis 1.3-at.
"HDMI-ből már 4 féle van a piacon: 1.0; 1.1; 1.2; 1.3 : törekedjünk a legújabb szabvány támogatására!" -
Csukii #71 torjoz: nem birkák, hanem egyszerűen csak rosszul tudják, vagy mert nem tájékoztatták Őket.
2., Senki sem született Hi-tech aggyal.
3., Az emberek csak akkor jönnek rá mit választottak, mikor már otthon vannak és próbálgatják.
Ez valahol az eladó hibája is!!!!!!!!!!!!
Utána néztem a helyi digitális műsorszórásnak, hogy megy, mennyiért, stb…. ÉS 1 helyen nem írták oda, hogy milyen minőségű a csatorna, legalább egy bitrate-et adnának meg, vagy egy sample-t, a csatorna minőségéről.
Ennyit erről. Úgyhogy így szídjuk a "birkákat".
-
torjoz #70 "...a megkérdezettek egynegyede gondolta úgy, hogy a HDTV megvásárlásával minden csatornán nagyfelbontású képet kap."
A sok birka! -
lazsi #69 EZekről a hülye nyugati dolgokról ugyanaz a véleményem mint a "viccből" összetört x360akról: Ha hülyék hozzá hogy használják, és csak pénzt szeretnének szórni akkor adják oda nekem, mert én tudom értékelni, nem úgy mint az elkényesztetett és minusz IQjú hülye amcsik. -
dez #68 Hm, kérd meg apucit, fizessen elő az ilyenekre is: Spektrum, National Geographic, Discovery, Animal Planet, Travel, TV Deko, TV Paprika, Filmmúzeum (régi, de jó filmek), egyéb filmcsatornák, sportcsatornák, stb.
Kicsit muris, hogy általában pont azok méltatlankodnak, akiknek eszük be sem jut elkapcsolni a tv2-ről és a retekklubról. :P Talán mert nem is vevők semmi újra. -
#67 Ja a torrentről töltött filmen feltétlenül :) -
Inquisitor #66 Kivéve ha beszól a HDCP védelem :D -
Inquisitor #65 "Csak az a gond, hogy több féle HDMI csatlakozó is forgalomban van, és kevés HDTV támogatja mindet."
Öööö, miért is? Eddig volt az 1.0-ás és most fogadták el a nagyobb sávszélességű, de TELJESEN kompatibilis 1.3-at. -
#64 Csatlakozónak meg semmi köze. Itt is van a monitorom dobozán, hogy max 1280*1024 (Non-Interlaced) -
#63 Jópár éve minden monitor progresszív. Sőt, azthiszem soha nem volt interlaced, csak néhány monitornál a LEGNAGYOBB állítható felbontásban volt interlaced, de a kisebb felbontások azoknál is progresszívek voltak. -
#62 Jelentem hallottuk és gőzerővel dolgozunk az ügyön. mérnökeink máris alkalmassá tették a technologiát szobaantennával való befogásra is :] -
#61 itt le van írva néhány dolog a HDMI-ről
vagy HDMI.org -
blaze #60 "Minek amikor az ócsó monitorom is bőven tudja a 720p-t"
Egyrészt igénytelen vagy, másrészt az a "p" meg szerintem "i". Az "ócsó" monitorodon a hagyományos analóg VGA csati nem fogja megjeleníteni progresszíven a kép frissítését.
Létezik amúgy 1080p, ha igen 50fps-sel vagy csak 25-tel?
Valaki nem tud egy olyan oldalt, ahol frissen levannak írva a HDTV szabványok?
-
#59 érdemes csak venni, amelyen HDMI bemenet van, ez lehet LCD/3LCD/plasma, de még crt is (pl. az USA-ban a Sony forgalmaz CRT Wega HDTV-t)
Csak az a gond, hogy több féle HDMI csatlakozó is forgalomban van, és kevés HDTV támogatja mindet. -
#58 Apró megjegyzés: az egyik előnye az a digitális sugárzásra való átállásnak, hogy egy mostani analóg csatorna sugárzási helyén több digitális csatorna is elfér (pl. UPC-nél a kábelhálózaton már nem fér el több analóg csatorna, ezért, ha valami újat akarnak bevezetni, akkor a régiek közül egyet ki kell venni, ez a probléma megszűnne).
HDTV: olyat érdemes csak venni, amelyen HDMI bemenet van, ez lehet LCD/3LCD/plasma, de még crt is (pl. az USA-ban a Sony forgalmaz CRT Wega HDTV-t) -
Spacsek #57 Ha belegondolok, hogy azt a töménytelen sz_rt amit
tv műsornak álcázva kapunk, hát tök 8, hogy azt hogyan is teszik.
A tv bambuló "szendvics-emberek" pedig nézzék csak a jó kis reklámokat - bár ehhez meg minek HD? -
dez #56 Ja, most látom, hogy egyes társaságok úgy tömörítenek, hogy elférjen egy HD és egy SD csatorna egy analóg csatornán egymás mellett. Kérdés, nem lesz-e kicsit kevés a bit-ráta így nekik. -
dez #55 "Nem ertem pontosan a kerdest, mindenesetre mind az NTSC-480i, mind az ATSC-1080i csatorna savszelessege 6MHz, tehat ugyanakkora savszelessegen kuldheto mindketto. Vagyis a HDTV jel be van tomoritve akkorara, hogy beleferjen egy hagyomanyos, analog NTSC csatornaba."
Igen, arra vonatkozott a kérdés, hogy így érted-e. Akkor tehát igen.
"Eszerint akar mindent HD minosegben is kuldhetnenek, amit korabban NTSC minosegben kuldtek, mivel nem foglalna tobb helyet.
Ehelyett viszont a kompatibilitas megorzese vegett mindent lehet NTSC-ben is fogni, tehat gyakorlatilag ket formatumban sugaroznak mindent (legalabbis a legnagyobb halozatok musorat)."
Ha egy digitális HD-s csatorna elfoglal egy korábbi analógot, akkor ahhoz, hogy minden mindkét módon elérhető legyen, több csatorna kell, mint eredetileg...
Inkább azt csinálják, hogy (egyszer majd) lesz néhány HD-s csatorna (ami fullra lefoglal 1-1 korábbi analóg csatornát), és lesz sok kis SD-s csatorna (amiből 6-8 fér egy korábbira), amiben a legfőbb lényeg a szolgáltaló részéről: több helyről szedhető az csatorna bérleti díj. Persze a fogyasztó felé is marketing-érték, hogy akár többszáz csatorna van. Még az államnak is több bevétele van a több adás-csatornából, ők is azért vannak rajta (csak kissé kaotikusan). -
#54 Most komolyan az átlagos magyar embernek semmi szükség HD felbontású adásokra
Az átlag magyar ember hallgasson URH-rádiót :D -
#53 25% szerint a hagyományos adó is nagyfelbontású lesz :D
LOL, mik ezek, majmok? :D -
Gabest #52 én még nem láttam tv-ben rossz műsort! igaz nem is nézek :P -
#51 Elárulom neked, hogy azon is ugyanolyan xar műsorok vannak. -
TH448 #50 Persze :) , hisz a HDTV adás eleve digitális, Magyarországon meg még nem naon vannak digitális tunerrel szerelt TV-k forgalomban...
SZóval amin ott a HD-Ready matrica, az annyit jelent, hogy Blue-Ray/HDDVD-re jobb, mint sima TV, szóval ahogy írta Mardel előttem, az csak azt jelenti, hogy nagy felbontást kezel, meg van rajta HDMI (ami meg kell, mert a védelmek miatt később csak digitális kapcsolaton keresztül játszhatók le a HD filmek a dvd-t leváltani készülő korongokról)... -
#49 A HD-Ready matrica meg megint egy külön dolog. Sok olyan LCD TV van, ami natívban tud HD adást megjeleníteni (ált. 720p), viszont a hd ready matrica kiragasztásahoz kell HDMI bemenet, sok készülék itt bukik el.
Az egész HD Ready matrica meg itt bukik el:
"Ügyelni kell azonban arra, hogy a HD-ready címke csak a képmegjelenítő nagyfelbontású képességét jelzi, azt nem, hogy a készülék HDTV adások vételére is alkalmas. Ehhez ugyanis szükség van egy vagy a készülékben vagy ahhoz kapcsolódóan működő megfelelő vevőegységre / dekódolóra vagy un. HD Set top Box-ra."
Forrás: -
TH448 #48 Ott, hogy ugyanakkora a sávszélesség nem azon van a hangsúly, hogy annyira be van tömörítve (persze elég korrekt tömörítő algoritmust használ), hanem, hogy digitális. Analóg SD adás sávján elfér 4-5 digitális SD csatorna. Ezért szorgalmazzák a digitálisra való áttérést. És így azért ha belegondolsz, megmarad a jóóóval nagyobb igény, váltani meg ugye nem lehet 1:1-ben.
metaljesus: sorry, hogy megint beleszólok, ne vedd személyeskedésnek. Az olcsóbb LCD TV-k tényleg alacsonyabb színvonalúak, ez tuti :), de "persze, a hdtv is lcd" ez így nem helyes. Fordítva közelebb állna a valósághoz, de úgy sem lenne igaz. Mint említettem a HDTV szabvány, az LCD meg technológia. Szóval nem minden HDTV LCD, és nem minden LCD HDTV. A HD-Ready matrica meg megint egy külön dolog. Sok olyan LCD TV van, ami natívban tud HD adást megjeleníteni (ált. 720p), viszont a hd ready matrica kiragasztásahoz kell HDMI bemenet, sok készülék itt bukik el. -
#47 Where is HDTV available?
Since being launched in the United States in 1998, more and more stations have been converting to broadcasting HDTV programming. There are currently 1491 stations in 211 markets in the U.S. and Puerto Rico broadcasting in digital formats, which serve over 99% of US TV Households. Over 120 new stations were added in 2004 alone and now 89% of the U.S. TV households are in markets with five or more DTV stations.
-------------------
Vagyis az USA-ban a szabad sugarzasu (a szobaantennas) HDTV lefedettseg 99%-os es 89%-ban legalabb 5 csatorna foghato nagyfelbontasban. -
#46 Persze kabelen vagy muholdrol sokkal tobb HD musor foghato, bar az egyik ismerosom szerint ott jobban tomoritenek, igy rosszabb kicsit a minoseg, mint a HDTV broadcast.
-
metaljesus #45 a HD Ready meg szintén Mo.-ra értendő -
metaljesus #44 bocs ha félreérthető voltam. amire gondoltam hogy az elterjedtebb (értsd olcsóbb) lcd tv-k technológiailag eggyel alacsonyabb lépcsőfokon vannak a hd adást megjeleníteni képes tv-khez képest. persze, a hdtv is lcd, de azért még elég kevés ilyen kütyün figyel a "HD Ready" matrica. és amire gondoltam hogy nálunk még ezek az egyszerűbb lcd tv-k sem rendelkeznek akkora közönséggel. persze lehet hogy külföldön (főleg amcsiban) más a helyzet. -
#43 Nem ertem pontosan a kerdest, mindenesetre mind az NTSC-480i, mind az ATSC-1080i csatorna savszelessege 6MHz, tehat ugyanakkora savszelessegen kuldheto mindketto. Vagyis a HDTV jel be van tomoritve akkorara, hogy beleferjen egy hagyomanyos, analog NTSC csatornaba.
Eszerint akar mindent HD minosegben is kuldhetnenek, amit korabban NTSC minosegben kuldtek, mivel nem foglalna tobb helyet.
Ehelyett viszont a kompatibilitas megorzese vegett mindent lehet NTSC-ben is fogni, tehat gyakorlatilag ket formatumban sugaroznak mindent (legalabbis a legnagyobb halozatok musorat).
-
dez #42 "Allitolag a HD csatorna savszelessege megegyezik az NTSC csatorna szelessegevel (6MHz)."
Ezt ugyebár úgy kell érteni, hogy egy digitális, HD-s csatorna (vagy több SDTV csatorna), és egy analóg NTSC csatorna...? -
dez #41 És amúgy is lehet még szebb a kép. -
#40 Igen, pontosan nem ismerem a fizikai korlatokat, de ahol en lakom (keleti part), ott pl 6 csatorna is jon HD-ben hagyomanyos analog szobaantennaval (ATSC digitalis kodolas) (ABC, NBC, CBS, FOX, WB es meg valami ismeretlen).
Allitolag a HD csatorna savszelessege megegyezik az NTSC csatorna szelessegevel (6MHz).
-
dez #39 Á, tudom már: reklámok! A HD-s reklámokat talán néha megnézném (na persze hang nélkül)!
(Halljátok, marketingesek? :D) -
dez #38 Nincs létjogosultsága, mert te nem néznéd? :P
Én sem épp azokra vagyok kíváncsi (hanem speciel ism.terj. és film csatornákra), de ha már nézem néha, legyen jó a kép ott is. -
TH448 #37 Senkit nem akarok megsérteni, nem a fikázódás a célom, de pont az ilyen hozzászólások miatt kell a felvilágosító kampány. Szóval nem tudom, hogy metaljesus mire gondolt, de nyelvtanilag (még lcd sem, később hdtv meg még naon messze van) ez azt jelenti, hogy a kettő különálló dolog, pedig ugye nem. Ugye a HDTV egy szabvány, az lcd-tv meg egy lcd technológiát használó megjelenítő (tunerrel), amiknek ugye nagy része HDTV kompatibilis. (Persze nagy része csak 720p-t, meg 1080i-t tudja.) Szerintem ezen kívül inkább a készülékek közötti lehetséges kapcsolatteremtésekről kellene még beszélni, ugyanis láttam már olyat, hogy valaki egy hdtv-re composite jelet küldött, és csodálkozott, hogy nem szép a képe... -
dez #36 Elsősorban nem arra gondoltam, hogy nem tudják, mi az a "HDTV", hanem ilyenekre, hogy az sem mond semmit, hogy felbontás, illetve ez az átlag 20 perc próbálkozás (mindent össze-vissza elállítanak, mert azokról sem tudnak semmit [tudhatnának, mert le van írva, de nem értik]), miután máris frusztráltan viszik vissza a boltba a cuccokat, stb.