75
-
#35 Ezekben a mozikban van, hogy 2-3 vászonra vetítenek, te milyenben voltál? -
roliika #34 Ez a helyzet csókolom. -
#33 Csocso írjá má valamit, mi van kint? Mindenki szobaantennával HDTV-zik?
:PP -
#32 HDTV szobaantennával?
Elég furán hangzik... :)))))) -
#31 nem kell ehhez ultra hdtv... ultra nagy vaszon kell ehez.. eleg beulni az IMAX ba es meglesni egy olyan filmet ahol fold felett repulnek meg a szakadekot elerve lezuhan a kamera.. nah ott van szedules nem gyengen. egyszer voltam valami egyiptomi filmen ott mutattak ilyen repulos videokat... hat kapaszkodtam mindenbe.. szegeny nemetek azt hallgattak ahogy anyazok meg asztakurvazok! -
#30 Most komolyan az átlagos magyar embernek semmi szükség HD felbontású adásokra ,sztem így nincs is létjogosultsága! Mert pl. én nem akarom nézni a kereskedelmi tv-k "c" kategóriás filmjeit! Arról nem is beszélve hogyx az ország egyes részein még pl. beltéri antennával fogják az adásokat! De biztos hogy az UPC lépni fog a HD adás elindításának erdekében! -
bundee #29 Ultra-HDTV = 7680*4320 - brutalis - irtak neten, hogy emberek szedulni kezdtek ahogy neztek, annyira valosaghunek tunt -
#28 Ja és ez még csak 1080i, progresszívben ez is jobban fest. Mármint nem a pasas! :D -
#27 "Panasonic-közvéleménykutatás során a megkérdezettek egynegyede gondolta úgy, hogy a HDTV megvásárlásával minden csatornán nagyfelbontású képet kap"
ez a mondat a lényeg,ezt el is hiszem hogy kevesen tudják,ez kb olyan mint az,hogy sokan azt hiszik hogy ha valami film DVD-n akkor annak tökéletes a képe és 5.1-s hangja van,miközben ez koránt sincs így,gondolok itt főleg a moziban felvett,dvd-re kódolt filmekre,meg persze a felére összenyomott eredetiről másolt dolgokra.
Szóval igen,HDTV-t lehet nézni monitoron is,hiszen támogatja,mert tudja az 1920x1080-t(1080-nál kell ennyi),az igaz hogy most már az új LCD-k natívan is támogatják ezt,de a HDTV-hez szerintem azért hozzátartozik a méter fölötti képátló is ;) -
Mike65 #26 nem vagyok egyenlőre érintett a témában, de valóban bele kéne ásnom magamat hogy választani tudjak tv és tv között, ráadásul márkák alatt is többféle fajta van(ami természetes de most így hd viszonylatokban :) ) és nem hiszem hogy szégyen ha valaki nem tudja követni már, vagy nem is akaja, kezd olyan lenni mint a rengeteg pc alkatrész -
Inquisitor #25 Gondolom itthonra érted, mert külföldön meg műholdon jó pár ilyen csatorna van hosszú évek óta, japánban meg most megy kisérleti Ultra HDTV adás. (Valami 3520x2048, vagy mi a szösz?) -
#24 "kérdés a nagy digitalizációban mennyi HD minőségű csatorna lesz." -
#23 Ez még nem jelenti azt, hogy egyáltalán lesz egyetlenegy HDTV felbontásban sugárzó adó is. -
#22 Kereken 10 eve sugaroztak az elso HDTV adast az USA-ban. Egy baseball meccset. -
#21 Nálunk 2012 a határidő, hogy átváltsunk digitális műsorszórásra, kérdés a nagy digitalizációban mennyi HD minőségű csatorna lesz. -
#20 Osszehasonlitaskent Conan hagyomanyos TV-n (NTSC): Conan O'Brien SDTV -
shabba #19 Egy évtized azért sok. A nagy műhódas szolgáltatós Dish Network és Direct TV 2002-ben jelentkeztek először HD programmal, kábelen a Comcast 2003-ban. Itt európában néhány német műhódas HD adó tavaly ősszel indult ami legalább 3 éves lemaradás. Ennyi idő alatt amerikában ahogy írod széles körben elterjedtek a HD műsorszórás, a nagyobb csatornák mind foghatók így és a nagyobb szolgáltatók kínálatában akár 20-30 HD adó is fellelhető.
Ezzel szemben itt Európában elég kései volt az indulás és nagy a lemaradás. Azóta a németeket követték az angolok indén nyáron, és hollandok, olaszok, franciák, lengyelek is feliratkoztak a listára. Viszont a kínálat még ugyanúgy szegényes ahol az amcsi indulásnál sem volt azonnal 30 adó. De remélhetőleg 2-3 év alatt itt is felfut, no persze nem nálunk hanem először a nyugati országokban. Nálunk jó lesz ha addigra legalább az első HD adó megjelenik valamelyik szolgáltató kínálatában. -
metaljesus #18 aki azt sem tudja mire jó az mi a szarnak veszi meg?? ettől hülyék az amcsik, nem (csak) attól hogy nem tudják elsőre kezelni a kézikönyv alapján sem.
nálunk meg még az lcd tv-k sem annyira terjedtek el, bár ez szerintem változni fog a közeljövőben. a hdtv az meg még nagyon messze van tőlünk úgy gondolom. -
#17 A link a HDTV screenshot-ra: Conan O'Brien (1080i/60fps) -
#16 Még nem láttam hdtv-s adást de kíváncsi lennék hogy milyen a minősége és tényleg annyira csodálatos-e... -
#15 Ne magadbol indulj ki. Aki erre a weboldalra teved, az mar nagy valoszinuseggel jol tudja, hogy mi a HDTV.
De kivancsi lennek ra, hogy Budapest utcain 100 veletlenszeruen kivalasztott emberbol hanynak lenne fogalma arrol, hogy mi az a HDTV.
Lefogadom, hogy a tobbseg meg azt sem tudna, hogy ez egy fajta TV.
Ugy saccolom, 5% alatt lenne azoknak a szama, akik tudnak, mirol van szo.
Az USA-ban jobb a helyzet, mivel mar vagy egy evtizede van HDTV, de az emberek jo ketharmada valoszinuleg ott is teljesen tanacstalan a temaban.
Mas.
Szerintem Magyarorszagon meg csak nagyon keveseknek volt alkalma igazi HDTV adast latni normalis meretu HDTV-n.
Epp ezert a szkeptikusoknak csak annyit tanacsolok, hogy addig ne nyilvanitsanak negativ velemenyt, amig nem lattak eloben.
A kulonbseg eg es fold. Aki egyszer nezett mar HD adast, az mar csak kenytelen-kelletlen fog visszaulni a hagyomanyos TV ele.
(Amerikaban pl az osszes nagy csatorna adasa foghato HD minosegben, akar szobaantennaval is.)
Amugy akinek ma sem gond monitoron TV-t nezni, annak a HDTV-k koraban sem lesz az, viszont a maradek 98% meg fogja venni a TV keszuleket, mert nem akarja 4 meterrol a 40 centis monitort bamulni.
NBC Late Night Show (1080i):
Conan O'Brien
-
#14 Ja mondjuk számítana... de nem ennyi pénzért... -
#13 Nemigazán. Közelebb ülök akkor :) -
#12 neked nem számit semmit a 19" és az 50" közötti méretkülönbség? ;) -
quentit #11 Mert primitív vagy! -
Szefmester #10 Mer' mé ne? -
dez #9 Jahh, monitoron is lehet nézni. Csak minek... -
dez #8 Az ilyen felmérések képet adnak az átlag-IQ-ról is... Hát nem túl magas. -
Ratty #7 az 1 dolog, hogy nálunk nincs hd adás, és még egy idieg nem is lesz, de ahol elérhető ott ki lehetne élvezni. pláne, ha az átlag bérhez képest lényegesen kevesebbe kerül egy hd tv. itt a probbléma azzal van, hogy nem csak bedugod és megy. (pedig gyk igen :D) de aki hülye haljon meg! :) -
Reyes #6 Nemtom, de ha tudnék venni egy HDTV-t, én szívesen eltögymörögnék a beállításaival, amíg ki nem ismerem, és a lehetőségekhez mérten maximálisan ki nem tudom használni...Én technikai buzi vagyok nah;) -
#5 Hát én se tudnám mit csináljak egy hdtv-vel :) kössem hozzá a számítógéphez, mer van egy pár 720p-s filmem? Minek amikor az ócsó monitorom is bőven tudja a 720p-t, más felbontásban meg még nemnagyon érhető el film. HD-s asztali lejátszót se kapni nagyon. Akkor meg mit vergődik ez a két idióta? :) -
Fenjoy #4 ezek amerikai vásárlók, akik teszteken nőttek fel... ne csodálkozz:))) -
#3 Mi van nem elég vastag a manual? -
#2 leszarom a hdtv-t -
irkab1rka #1 Rosszul van bevezetve a piacra.
Elbasztátok :)