Bábeli zűrzavar a HDTV-piacon

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Gondolom itthonra érted, mert külföldön meg mûholdon jó pár ilyen csatorna van hosszú évek óta, japánban meg most megy kisérleti Ultra HDTV adás. (Valami 3520x2048, vagy mi a szösz?)

Super DANTE
"kérdés a nagy digitalizációban mennyi HD minõségû csatorna lesz."<#nezze>

www.playb3yond.b13.hu www.mirrorsedge.b13.hu

atlagember
Ez még nem jelenti azt, hogy egyáltalán lesz egyetlenegy HDTV felbontásban sugárzó adó is.

SecondOrb: A legjobb internetes városépítő stratégiai játék. www.secondorb.hu

zzebi
Kereken 10 eve sugaroztak az elso HDTV adast az USA-ban. Egy baseball meccset.

Super DANTE
Nálunk 2012 a határidõ, hogy átváltsunk digitális mûsorszórásra, kérdés a nagy digitalizációban mennyi HD minõségû csatorna lesz.

zzebi
Osszehasonlitaskent Conan hagyomanyos TV-n (NTSC): Conan O'Brien SDTV

Egy évtized azért sok. A nagy mûhódas szolgáltatós Dish Network és Direct TV 2002-ben jelentkeztek elõször HD programmal, kábelen a Comcast 2003-ban. Itt európában néhány német mûhódas HD adó tavaly õsszel indult ami legalább 3 éves lemaradás. Ennyi idõ alatt amerikában ahogy írod széles körben elterjedtek a HD mûsorszórás, a nagyobb csatornák mind foghatók így és a nagyobb szolgáltatók kínálatában akár 20-30 HD adó is fellelhetõ.

Ezzel szemben itt Európában elég kései volt az indulás és nagy a lemaradás. Azóta a németeket követték az angolok indén nyáron, és hollandok, olaszok, franciák, lengyelek is feliratkoztak a listára. Viszont a kínálat még ugyanúgy szegényes ahol az amcsi indulásnál sem volt azonnal 30 adó. De remélhetõleg 2-3 év alatt itt is felfut, no persze nem nálunk hanem elõször a nyugati országokban. Nálunk jó lesz ha addigra legalább az elsõ HD adó megjelenik valamelyik szolgáltató kínálatában.
aki azt sem tudja mire jó az mi a szarnak veszi meg?? ettõl hülyék az amcsik, nem (csak) attól hogy nem tudják elsõre kezelni a kézikönyv alapján sem.
nálunk meg még az lcd tv-k sem annyira terjedtek el, bár ez szerintem változni fog a közeljövõben. a hdtv az meg még nagyon messze van tõlünk úgy gondolom.

zzebi
A link a HDTV screenshot-ra: Conan O'Brien (1080i/60fps)

mikloss
Még nem láttam hdtv-s adást de kíváncsi lennék hogy milyen a minõsége és tényleg annyira csodálatos-e...<#pardon1><#conf>

Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált. mikloss... Hagyomány és minőség 1989 óta.

zzebi
Ne magadbol indulj ki. Aki erre a weboldalra teved, az mar nagy valoszinuseggel jol tudja, hogy mi a HDTV.

De kivancsi lennek ra, hogy Budapest utcain 100 veletlenszeruen kivalasztott emberbol hanynak lenne fogalma arrol, hogy mi az a HDTV.
Lefogadom, hogy a tobbseg meg azt sem tudna, hogy ez egy fajta TV.
Ugy saccolom, 5% alatt lenne azoknak a szama, akik tudnak, mirol van szo.

Az USA-ban jobb a helyzet, mivel mar vagy egy evtizede van HDTV, de az emberek jo ketharmada valoszinuleg ott is teljesen tanacstalan a temaban.

Mas.

Szerintem Magyarorszagon meg csak nagyon keveseknek volt alkalma igazi HDTV adast latni normalis meretu HDTV-n.
Epp ezert a szkeptikusoknak csak annyit tanacsolok, hogy addig ne nyilvanitsanak negativ velemenyt, amig nem lattak eloben.
A kulonbseg eg es fold. Aki egyszer nezett mar HD adast, az mar csak kenytelen-kelletlen fog visszaulni a hagyomanyos TV ele.
(Amerikaban pl az osszes nagy csatorna adasa foghato HD minosegben, akar szobaantennaval is.)

Amugy akinek ma sem gond monitoron TV-t nezni, annak a HDTV-k koraban sem lesz az, viszont a maradek 98% meg fogja venni a TV keszuleket, mert nem akarja 4 meterrol a 40 centis monitort bamulni.

NBC Late Night Show (1080i):
Conan O'Brien

Sanyix
Ja mondjuk számítana... de nem ennyi pénzért...

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Sanyix
Nemigazán. Közelebb ülök akkor 😊

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

arty
neked nem számit semmit a 19" és az 50" közötti méretkülönbség? 😉

Forza.

Mert primitív vagy! <#nyes>
Mer' mé ne?
Jahh, monitoron is lehet nézni. Csak minek...

Az ilyen felmérések képet adnak az átlag-IQ-ról is... Hát nem túl magas.

az 1 dolog, hogy nálunk nincs hd adás, és még egy idieg nem is lesz, de ahol elérhetõ ott ki lehetne élvezni. pláne, ha az átlag bérhez képest lényegesen kevesebbe kerül egy hd tv. itt a probbléma azzal van, hogy nem csak bedugod és megy. (pedig gyk igen 😄) de aki hülye haljon meg! 😊

Nemtom, de ha tudnék venni egy HDTV-t, én szívesen eltögymörögnék a beállításaival, amíg ki nem ismerem, és a lehetõségekhez mérten maximálisan ki nem tudom használni...Én technikai buzi vagyok nah😉

Sanyix
Hát én se tudnám mit csináljak egy hdtv-vel 😊 kössem hozzá a számítógéphez, mer van egy pár 720p-s filmem? Minek amikor az ócsó monitorom is bõven tudja a 720p-t, más felbontásban meg még nemnagyon érhetõ el film. HD-s asztali lejátszót se kapni nagyon. Akkor meg mit vergõdik ez a két idióta? 😊

ezek amerikai vásárlók, akik teszteken nõttek fel... ne csodálkozz😊))

Elnézést a Sorokért:)

Super DANTE
Mi van nem elég vastag a manual?

Mr Csé
leszarom a hdtv-t

A félelem az elme gyilkosa Szembenézek félelmemel Hagyom hogy áthaladjonrajtam

Rosszul van bevezetve a piacra.

Elbasztátok 😊

Ha már kivan a faszod az idióta szignókkal csinálj te is egyet.

← ElőzőOldal 2 / 2