31
  • Duncan Idaho
    #31
    Kössz a tippeket mindenkinek!
  • NEXUS6
    #30
    A döntéshez sokat segíthet ez az oldal is:

    kiskerárak

    br 33-ért láttam rajta X2-est az egyik cégnél, 43-ért a másiknál - kiba nagy a szórás, nagyon oda kell figyelni!
  • pedrohsi
    #29
    akkor bőven megteszi egy sima Athlon 64 is, nagyon lement az áruk, 20-25k körül kapsz procit, hozzá lapot 20-ért 1 GB memcsi pedig 16-18k. grafkarinak bőven megteszi 6600GT ami szintén nem túl húzós
  • NEXUS6
    #28
    Én most vettem egy Asrock 939A9Xm-et. Ár bruttó 10.980Ft.

    A fejlesztést fokozatosan szándékozom csinálni ezért nálam a fő szempontok a következők voltak ebben a sorrendben:

    Méret - a mostani viszonylag kicsi és csendes házamba (IBM) csak microATX alaplap fér. De még extra 2 PCI bővítőhelyért nem fogok újat venni, pláne, hogy manapság már mindent az alaplapra integrálnak. Jelenleg egy extra 5.1 -es hangkari, meg hálókártya van benne és még így is van egy szabad helyem.

    Fejleszthetőség - a 939-es vonalat még évekig fenn akarják tartani. Alsó árkategóriában az AMD király, kis szerencsével a köv gépfejlesztési ciklusnál monnyuk 1 év múlva, még mindíg jó vásárt tudok csinálni az AMD-vel. Most valszeg egy olcsóbb Athlon 64 CPU-val kezdek, de rengeteg lehetőségem van még, x2 miegymás. Mert az alaplapot nem kell cserélnem.

    Ár - egy akár 4X drágább alaplap csak minimálisan gyorsabb mint akár a legolcsóbb. Szolgáltatások kezelhetőség terén sem biztos hogy ekkora különbség van, ha van. A gagyi extra szoftvereket meg kösz inkább a netről töltöm le. A 939-es alaplapok jóval kevesebbbe kerülnek mint az AM2-esek. Amit itt megspórolom azt azokra a komponensekre költöm, amin jobban meglátszik: memcsi, CPU, GFX.

    GFX - Kompatibilitás a jelenlegi rendszeremmel - jelenleg egy 8X AGP vidkarim van (Rad9600). A jövőben egyértelmű a PCIe térnyerése, de ha ezzel a karival kihúzom egy 1,5 évig, akkor elég sok pénzt spórolok, amit szintén a procira tudok költeni, meg egy elfogadható gfx karira, mert még mindíg adnak ki AGP-s kártyákat akár a felső kategóriából is!
    Gondolkodtam egy integrált videocsippes PCIe bővítőhelyes, AM2-es horror megoldáson is, de nem csak szövegszerkesztek és nem akarok félévig szenvedni, amíg végre lesz annyi pénzem, hogy megvegyek egy új karit, és mint már írtam az AM2-es alaplapok amúgy is drágábbak.
    Bár ha valakinek pozitív tapasztalatai is vannak jéték terén (aknakeresőn, meg m$ flipperen kívül) az integrált GPU-s alaplapokkal az szóljon!

    Másik negatívum - a 939-es procik/alaplapok nem kezelik a DDR2-es memcsiket.
    Viszont rossznyelvek szerint a DDR2 akkora előrelépést nem is jelent, pár százalék, ha van.

    Az alaplap olyan extra szolgáltatásokkal rendelkezik, mint BIOS-ból tuningolható freki, memcsi beállítások, CPU túlmelegedés elleni védelem, de ez már cak marketing.

    Szal kicsi, kényelmes, biztonságos és olcsó (a barátnőmnek is ajánlhatnám!!!;)))
  • Duncan Idaho
    #27
    Szóval még egy ócska Sempron vagy egy vacak P4 is a Sötét Középkor végét jelentené!
  • Duncan Idaho
    #26
    Csak a tisztánmátás kedvéért:
    Fejleszteni azért akarok mert a mostani gépem egy Tualatin 1400 mhz 256mb Sd 100 mhz-s
    atiRaedon850 as vagy ha kedvem tartja visszarakom a TNT2 Ultra Deluxe kártyámat ami azért érzitek a súlyát!
    Még az előző évezred fejlesztése!

    De köszi az eddigi tippeket! Próbálok okos lenni
  • pedrohsi
    #25
    mai ajánlatunk:

    Conroe E6300 (1,86 GHz) - 50k
    MSI 965P Neo - 26k, vagy Gigabyte DS3 - 40k
    2 GB DDR800 - 55-65k
    MSI GeForce 7900GT 72k, vagy a passzív hűtésű változat, amit itthon nem lehet beszerezni, németből viszont annál inkább - 82k (szállítással együtt)
    a többi már evidens, jófajta TFT, vinyó, szép Thermaltake házacska (pl. Swing), risszrossz DVD, amíg megjön a Blu-ray

    AMD vonalon talán X3800+ - 40k (bár ezt a Conroe kenterbe veri)
    Asus M2E, vagy Abit, Gigabyte lap, MSI nagyon forró
  • [Jakuza]
    #24
    Varj meg kicsit, mig kijonnek az olcsobb Core 2 lapok. (Amugy memoria is kell hozza ha csak DDR-ed van, kiveve ha nem az Asrockek oszverlapjat veszed)
    Szoval azt tanacsolom, ne kapkodd most el a vasarlast.
    Viszont ha mar 939es rendszered van akkor semmikeppen nem ajanlom az atallast, legalabbis jobban megeri, ha csak processzort veszel hozza es nem az egesz CFG-t csereled.
  • Duncan Idaho
    #23
    Emberek!
    Épp teljes Config vétele eött állok!

    Valamit javasoljatok Amd És Intel téren is!
    De ne csak Procit hanem alaplapot is!
    Köszi!

    Válaszodat indokold!
  • dez
    #22
    (Nem mintha az az 512KB (vs. 256KB) L2 most lehozná a csillagokat, általában pár %-ot számít, maximálisan is csak valami 10%-ot.)
  • dez
    #21
    De persze van 512KB L2-s A64 s.754-re is, még Venice-ből is.
  • dez
    #20
    Mellesleg akkor a Palomino, a Thoroughbred A/B, és a Thorton is "nagyon ótvar proci" volt, csak mert 256KB L2-je volt? Ezt gondold újra!
    (Viszont vannak 128-asok is, na azok már inkább felejtősek.)
    Ja, és meddig tudod húzni, akár alap hűtéssel? A 90nm-es s.754 Sempron 2800+-t (itt másként értelmezendő a + szám, de ez amúgy is kit érdekel) 1600MHz-ről könnyedén felhúzható 2400MHz-re, jobb hűtéssel tovább is.
    És akkor még ott vannak a belső fejlesztések és az integrált memóriavezérlő, ami többet számít, mint a fele L2.
    A 90nm-es s.754-es Sempronok nem mások, mint az s.939-es (Athlon 64) Venice-ek, csak fele L2-vel, dual-channel helyett single-channel memóriavezérlővel, és 1000MHz helyett 800MHz HTT-vel (könnyedén átállítható).
    És csak mellékesen, tudja ezeket is: SSE3, Enhanced 3DNow!, NX bit, AMD64, nagyobbak C'n'Q.
    De minek is magyarázok, amikor szerinted a Bartonod jobb mindennél, ami utána jött... Kicsit mintha elfogult lennél.
  • dez
    #19
    középmezőnyében vannak -> oda sorolnak be (mielőtt valaki beleköt :P)
  • NEXUS6
    #18
    Közben elugrottam és vettem egy 939-es alaplapot;)))
  • dez
    #17
    Mit ver oda? Ugyanazon órajelen az s.754-es K8 is gyorsabb, mint a K7-esek!
  • dez
    #16
    A most megjelent kisebb Core 2-esek kb. az X2-k középmezőnyében vannak (húzás nélkül). A P4 meg nem veri oda az A64-eket.
  • bandee1
    #15
    Én pl. most fogok PIV-ről váltani, mindig is az Intelt kedveltem, de megvárom a Core 2-t, ugyanis mostani tervek szerint 4200 x2-t terveztem: Lehet, hogy mégsem? Core 2 minden komolyabb teszt szerint duplán veri az X2-eseket. Egy 40k körüli prociból, ha ennyi kijön, símán megéri a Core2. Nem ilyen vagy olyan pártiság kérdése ez, hanem, hogy ki mit talál megfelelőnek. Én megvárom a szeptembert. Apropó: Ki mire használja a számítógépét: Az emberi szem az FPS sebességet egy bizonyos érték felett már rég nem tudja érzékelni, ergo játék szempontjából bizonyos teljesítmény felett már mindegy ilyen proci/videókártya párosítással rendelkezik az ember fia. Na persze tunningőrültek mindig is léteztek. :)
  • roliika
    #14
    Laptopba már lehet kapni...olyan 50-60 körül.
  • lindemann
    #13
    hát ez viszont meg Magyarország hibája, mint látod még a 2 magos core2-t is lehetetlen beszerezni :'( akkor persze, hogy még nem lehet rendesen kapni p4-et vagy pD-t. :(
  • NEXUS6
    #12
    Én 40 ezret sajnálok egy prociért. De igazad van, ha azt mondod, hogy alatta csak gagyit kapok, illetve A64-et, ami viszont nem is olyan rossz. Szerintem.

    "vagy pD jócskán olyan árban lesz mint a "sempron árakig lecsuszott a64-ek", és teljesitényben odaveri..."
    Asszem ebben a mondatban a kulcsszó a lesz, sajnos. Mert most még csak gagyi Cerkákat látok itt. Szal most még attól tartok 40K alatt az A64 a nyerő.

    De javíts ki ha tévedek.
  • tom235
    #11
    aztán jön majd a 8 magos, 16 magos, lehet még 1024 magos is lesz.
  • lindemann
    #10
    Egyáltalán nincs igazad, a barton a s754-es sorozat tagjait úgy odaveri mint a szél, nézzél teszteket, vagy fogj egy bartont és egy s754-es procit, és meglátod a különbséget. A s754 egy abszlout elb@szott dolog, a barton magos athlon xp pedig egy nagyon jól sikerült cucc, akkoriban hatalmas ugrást jelentett az AMD-nek, mostanság nem tudtak elörukkolni ilyen szuper proci, x2 sem tud annyit amennyit el lehetne tőle várni..
    Mellesleg s754 sempron 256 cache-ével egy nagyon ótvar proci, nem kéne hülyeségeket leírnod
  • lindemann
    #9
    Nem fogja bebukni, mert ott a core, és a core 2, a legkisebb ára is 40k kb, ami milliószor jobb bármely athlon 64-nél, vagy x2-nél.
    és a p4 ami még kapható, vagy pD jócskán olyan árban lesz mint a "sempron árakig lecsuszott a64-ek", és teljesitényben odaveri...
  • arty
    #8
    dezinformácio, szal remélem nem haragszol, de a legkisebb s754 sempron is leveri a 2500as bartonodat... :)
  • lmisi
    #7
    Igan az elmult másfél évben megfagytak a proci árak!!! Még a csonkolt semptronok is tartották, 15e
    bruttó környékén volt a legolcsóbb. Az én közel 3 éves 2500+ Athlon procimnál akár gyengébb teljesítmánnyel. Anno 25 alatt vettem. Egy nála 2x
    akkora teljesítményű proci közel 100 fölött volt mostanáig. Valahogy mintha megállt volna a fejlődés... Talán a 2 magos Intel procik adnak lökést a piacnak.
  • NEXUS6
    #6
    Én csak azt tudom, hogy a számomra elfogadható áron még mindíg nincs 2 magos proci sem. A 64 bites procik árai, meg jó másfél évig szinte egyhelyben álltak.

    30%-os sebességnövekedésért (ami nálam meg csak játékoknál jönne ki) nem fogok 3X-os árat fizetni, inkább leveszem a beállításokat. Az ingyen van.

    De azért én is remélem a legjobbakat.
  • roliika
    #5
    Jővő évvégére a 4magosokat majd a bolhapiacon is lehet majd kapni figyeljétek meg. 1 év alatt brutálisat tud esni az ár. 4év alatt + szemetes kategória. Nézegettem a minap 1 újságot, 2002-es dvd olvasók 25ezer körül, 1GHZ-es procik 1 millió fölött...
  • NEXUS6
    #4
    Csak éppen az Athlon 64-ek közben árban simán lecsúsztak a Sempron/Celeron kategóriába!

    Szal miközben nagynehezen megfogja az csúcskategóriás Opteront, addig a nagy forgalmat jelentő kategóriákat lehet hogy bebukja!
  • Pintyőke
    #3
    Mindehol csak rendelesre van! Szallitasi hataridot nem tudnak mondani.
  • Inquisitor
    #2
    Miért ne lehetne??? :O
  • Pintyőke
    #1
    Igernek itt evvegere 4 magos prockot, de meg a 2 magos Conroe-t se lehet kapni. :(