10
Kalmah
-
#10 Szivesen :) -
#9 thx! -
#8 Kalmah demo -
#7 tégy úgy -
#6 A demót felrakhatom valahova. -
#5 Tőlük a Hades és a Deafeat a kedvencem eddig. :) -
#4 akinek nem egyértelmű
swamp=mocsár
Én nemrég fedeztem fel őket, de rögtön be is gyűjtöttem minden lemezüket, bár ez az első demo nincs meg.
Csak ismételni tudnálak, szinte folyamatos a stílusváltozás és behatások váltakozása, de a felsoroláshoz még az In Flames-t is csatolnám.
Erőteljes, jó muzik. -
#3 igen...
hát jobb mint a "Hello!" :))) -
#2 na, ez korrekt első hsz. lett :) -
#1 A death metált extrém speed és power metállal vegyítő finn banda 1999 őszén változtatott nevet, az '92-es alapítású Ancestorból Kalmáhra.. Leginkább honfitársaikkal, a Children of Bodom-mal lehetne párhuzamot vonni a zenekarok között. Az évek során sok behatás érte őket, a nevek között az Arch Enemy és az Eternal Tears of Sorrow is szerepel, de mégsem ezen bandák kitaposott ösvényén haladnak már. Az új nagylemezükkel, a The Black Waltz-cal egészen más területre léptek. Erőszakosabb, vastagabb lett a zenéjük, de kétségtelenül több energia van benne. Talán el is hagyták a black elemeket. Fontos megjegyezni, hogy "szülővárosuk", Oulu környéke igencsak mocsaras, ez szintén egyfajta behatás volt, sok fantáziát láttak ebben és merítettek is belőle, ők lettek a "Mocsár Urai".
A tagok:
Pekka Kokko - Gitár, Vokál
Antti Kokko - Gitár
Janne Kusmin - Dobok
Timo Lehtinen - Basszus
Marco Sneck - Billentyűk
Lemezeik:
1999 - Svieri Obraza (demo)
2000 - Swamplord
2001 - They Will Return
2003 - Swampsong
2006 - The Black Waltz
(Ezeken kívül van egy 2004-es demójuk, de azt sosem adták ki.)
Honlap
Myspace
Egy lassabb (szvsz bénább) szám: The Groan of Wind