Kiskapukat használ ki egy új fájlcserélő rendszer
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Jog ide, technika oda, a kutya ott van elásva, hogy ha "nem bizonyítható" akkor nem tudják elítélni. És ez a módszer pont ezt használja ki, hogy a bizonyítást teszi lehetetlenné.
Ennyi!
Kódtábla:
boci <=> FF
tarka <=> ED
se <=> FE
füle <=> BE
farka <=> D6
Kód:
Boci boci tarka
Se füle se farka
A fentiek szerint ez hexadecimálisan FF FF ED FE BE FE D6, ezt viszont megfordíthatom, ekkor a D6 FE BE FE ED FF FF byte-sorozatot kapom, ami viszont egy darabja a Children Of Bodom: Hatebreeder címû dalának egyik MP3 változatának (192 kbps 44 kHz stereo, "Created: MP3 Strip_It! Digita", méret: 6258688 byte). Ez a darab pl. a 0x1E27-es offsetnél fordul benne elõ. Ez tehát azt jelenti, hogy a Boci-boci tarka illegális?
Van egy kék tó a fák alatt, Ha belet eszem, lehűti a lábamat.
Tehát akkor nem írhatom ide, hogy úgy szeretem a kakaóscsigát, mint anyját a gyermek, mert akkor engem is beperelnek József Attila jogutódjai, mint a MEK-et? Ez esetben a jogvédõk, és J. A. jogutódjai is bekaphatják a...
További jogsértéseim a mai napra:
a, az, egy
Ezekért hány évet kapok?
Továbbmegyek: 440 Hz.
Ha ezt az információt digitálisan tárolom, továbbá melléteszem egy gitárhúr megszólalásának és lecsengésének hullámformáját (néhány transzformációt elvégezve, ami már jellemez egy adott gitárt egy adott ládával), akkor ezzel már jogot sértettem, mert ebbõl már felismerhetõ a Metallica-Unforgiven elsõ hangja?
Ezt valaki jogász elmagyarázhatná nekem, mert úgy látszik, nem értem.
Tegnap kölcsönadtam egy havernak egy könyvet!!!
Ezek szerint én is bûzözõ lettem?
Úristen most ,mi lesz...!
Mehetek a szegedi Csillagba...?
<#wow1>#wow1><#wow1>#wow1><#wow1>#wow1><#banplz>#banplz><#falbav>#falbav>
<#wilting>#wilting><#wilting>#wilting>
Az élet a legjobb méreg...
Bár fölül a gálya, s alul a népnek árja, azért a pénz az úr...
GulaSoft: Az egyezõség meg van határozva, csak nem hexadecimális kódokra. Nem adok az egésznek (elindulásától számított) 1 hónapot, ha a jogvédõ szervezetek komoly fenyegetésnek veszik õket, mert az elméletüket percek alatt lehet sok irányból támadni. Ez nem jogi kiskapu, hanem percek alatt betömhetõ rés, de az is csak jóindulattal.
A világ Szentháromsága: a Pénz, a Jog, a Marketing
Én továbbra sem értem, mi ebben a "beterjesztésben" az újdonság. El kellene olvasni... (De annyi idõm most nincs.)
Márpedig ezt (is) csinálják. Persze nem az összeset, hanem találomra kiválasztott pár százat, ezret. Megfélemlítés.
Ha megosztod a magyar jog szerint bûnös vagy!!!
Csak a jogászok annyira nem értenek hozzá, hogy nem határozták meg mekkora egyezõség kell ahhoz, hogy az adott file azonosítható legyen!
Ez a kiskapu amit a srácok kihasználnak.
Az a gép számít, ami szétbontja az mp3-adat FFEFD0DD1356-re, meg akármilyen hexa kódokra. TÉGED NEM FOGNAK SEMMIÉRT PERBE FOGNI.
Szép is lenne, ha a jogvédõk a kalózmásolatok terjesztõi helyett a kalózmásolatok élvezõit kezdenék beperelni. Annyi van belõlük, hogy a bírósági és adminisztrációs költségekkel a szó legszorosabb értelmében újra felsoztanák a moneetáris erõforrásokat.
kb 2 éve voltam utoljára moziban a gyerekeimmel 2000Ft volt egy film! (4 jegy) és ez már 2 éve volt. Most mennyi lenne?
Esetleg a sok sztárpicsának nem kéne millió dolláros gázsit adni, és rögtön kevesebb lenne a fil költsége. Ha meg nem vállalja annyiért húzzon a francba és keressenek mást.
Ne vicceljünk kérem szépen!!
FFEFD0DD1356
Mondjátok meg melyik mp3-ból való ez a hexa sorozat!
Na ezt nyomozzák le ha tudják!
Ez szerintetek jogvédett??????
Uram isten akkor egy AE is jogvédett, hiszen több mp3-ban is elõfordul. Uristen uristen most mindenki beperel akinek a zenéjében elõfordul az AE hexa kód!!!
Gondolkodjatok már egy kicsit!!!
Ennyi van a gépemen:
FFEFD0DD1356
Ezért fognak perbe fogni???
Igazuk volt a srácoknak. Ha ez beüt és mindenki ezt tolja akkor a jogvédõk ki fognak halni!!!
(ja mellesleg ezek a hexa kódok akár egy 40 órás home videóban is elõfordulhatnak amit legálisan terjesztek a neten, aztán állapítsa már meg akárki, hogy én a jogvédett vagy a szabadon terjeszthetõ csomagot tároltam e ideiglenesen a gépen)
\"Software is like sex, it\'s better when it\'s free.\"
(es egyebkent azert ne keverjuk ossze a kinai hamis CD-t, amit a piacon _PENZERT_ arulnak es a neten megoszott _INGYEN_ hozzaferheto tartalmakat)
es azert biztos ami biztos mindenki hasznaljon titkositott meghajtot letoltott tartalmakhoz 😊
http://sourceforge.net/projects/truecrypt
\"Kinézet hajhászó átlagfelhasználó\" by GyP
végülis a biblia is ezt próbálta megvalósítani (ne lop, ne paráználkodj, felebarátod feleségét meg ne kívánd... uh, milyen világ lehetett az 😊), de ott max csak a halál után vont felelõségre az isten. talán ezért nem vált be 😉
amúgy én csak azt ítram le, hogy ez a módszer semmivel sem jobb mint az eddigiek, talán csak bonyolúltabb egy fokkal, de nem sokkal. és ahelyett, hogy elkezdenének valami haszálható dolgon gondolkodni, orditoznak bele a világba. komolyan, az a levél is, amit írtak... mint egy 6 éves kisgyerek. "én vagyok a legerõsebb, legokosabb, legszebb..." tipikus script kiddiek. nem baj, hencegjenek csak. majd lesz idejük gondolkodni valami normális megoldáson a sitten 😊
miben különbözik ez attól, mintha fognék egy cd-t, begrabbelném, betömöríteném, titkosítanám, kódolnám (pl minden bitet megfordítok 0->1, 1->0), átnevezném a file-t, és úgy megosztanám?
az meg tök mindegy, hogy kicsi, vagy nagy filet töltesz le, az mindenképpen nyomon követhetõ. és mivel a program valószínûleg mindenki számára elérhetõ lesz (különben nem sok értelme lenne az egésznek), ezért már azis elég, ha nézik a beérkezõ filetöredékeket, és hamar kitalálják, hogy melyik filetöredék melyik nagy file-nak a része. aztán csak figyelni kell, hogy melyik filet ki, mikor tölti le, és máris megvan a házkutatási parancs.
és bár lehet, hogy tudtodon kívül szedtél le filerészeket, de amint összecsomagolod, már csattan is a bilincs 😉
szóval szerintem azzal, hogy darabolják a fileokat, csak 1-2 hét plusz munkát adnak néhány embernek.
lényegében ez az egész csak egy titkosítási eljárás, és csak addig tud mûködni, amíg csak pl két barát tud róla. amúgy, ha nem is tudná a kulcsot az illetéktelen, akkor is meg lehet fejteni (láttunk rá elég példát a hidegháborúban, ráadásul a leírásaikat nézve ezt kb olyan bonyolúlt megfejteni, mint egy sima caesar kódolást)
szóval nem hiszem, hogy az emberek így biztonságban lennének. se nem lenyomozhatatlanok, ami pedig a jogi kérdést illeti, én úgy gondolom, hogy tök mindegy, hogy pl hogyan ölök meg egy embert, fejbe lövöm, és elásom, vagy megfojtom, és bedobom a dunába, vagy esetleg molekuláira szedem szét, a tényen ez nem változtat. én bûncselekményt követek el, az áldozatot pedig megkárosítom, ugyanis "jóvátehetetlenül halott" 😊
ui: az, hogy ezek hackerek, pedig túlzás. jó esetben is max crackerek lehetnek, de szerintem csak néhány nagyképû script kiddie, akik azt hiszik, hogy feltalálták a spanyol viaszt :/
Mi van? Nyílt, szabad szoftver használata mióta szoftverkalózkodás? Esetleg adott esetben illegális szoftver használata, nem?
Amúgy amennyiben a program forráskódja nyílt, bárki tudja majd használni, tehát, akit rajtakapnak a használaton (és tõle/rajta keresztül töltõdött le jogvédett tartalom), azt ha nem is szoftverkalózkodásért, de szoftverkalózkodásban szervezetszerû résztvételért (amibe belegondolva nem, így is enyhítõ körülmény) bíróság elé lehet citálni. Amennyiben meg zárt a forráskód... Hát akkor a fene megette, mert ugye zárt kód csinálhat akármit, és jelenthet akárkinek 😊
AE
Amúgy a torrent teljesen így mûködik (sõt ott a felhasználók már akkor is megoszhatnak, ha nem jött le az egész mû), mégis folyamatosan perlik a torrent-oldalakat, úgyhogy bullshit az egész hír. Legalábis hírértékeét tekintve. SZVSZ.
AE
most már csak programozniuk kell megtanulni hogy megértsék, hogyan áll össze az egész, s amint az megvan...szevasz...vége a dalnak...
Hi! I\'m a signature virus. Copy me into your signature to help me spread.
A jogászokat sem kell hülyére venni. Nem azért tanulnak 5 évet, aztán szopnak bojtárkodással még párat, mert mindegyik síkidióta. Ha bemegyek valamelyik jogi egyetem kantinjába, uscve 30 percet adok, hogy a jelenlévõk kihozzanak egy megalapozott támadási technikát erre a rendszerre.
Csak azt nem értem, hogy valahol tárolni kell, egy fájlnak mik és hol vannak a részletei...innentõl meg torrent-szindrómás lehet a dolog.
Az a kérdés, hogy jogilag meddig számít egy számsorozat filmnek/zenének, és mikortól nem. Mert mondjuk egy mp3 sem egyezik meg a CD-n kiadott zenével, csak felismerhetõ. Viszont ha írok egy SG Fórum <=> mp3 konvertert, akkor az SG jogsértõ, mert elõállítható belõle egy jogvédett tartalom másolata?
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
a feltoltesnel pedig nem rendelkezek teljes darabbal csak a fajl egy reszevel. (ez szerintem nem egyenlo a szeneszam egy reszevel, mert ha betomoritek egy mp3-at szetvagom 10 reszre akkor annak egy-egy reszlete nem mas mint binaris massza, lehetetlen abbol megallapitani barmit is...)
egyebkent meg egyszeruen tolteni lehet mindent lefele es titkositott virtualis drive-on tarolni az egeszet, aztan mindenki azt vizsgal amit akar.
Egy nem publikált módszer sokkal tovább életképes maradhat, és mire az a jogászok kezébe kerül, addig hosszú évek telhetnek el, amíg ezalatt a technikai személyzet esetleg vért izzad...
Ez nem olyan, hogy ha egybe van, akkor disznó, ha felvágjuk, már élelmiszer. A jogvédett agyagok RÉSZELETEIRE is kiterjed a jogi védelem, jogellenesen RÉSZEKET SEM másolhatsz. A részeket itt nem szétdarabolt anyagokra kell érteni, hanem a koherens egész részeiként.
Ez egy marhaság. Pont annyira lehet ráhúzni a vizes lepedõt, mint bármi másra.
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
Te megosztasz egy állományt, amit másvalaki valamilyen úton-módon letölt. A magyar jogszabályt megsérted.
U.i.: A "24 óra múlva letörlöd" marhaságot tessék elfelejteni, nálunk ilyen nincs.
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
de egy jó ügyvéddel bármelyik torrentkliensrõl be lehet bizonyítani, hogy amit tõled töltöttek le, az nem az egész cucc volt, ezért neked semmi keresnivalód a bíróságon 😄 (kivéve, ha te voltál az elsõ seeder persze)
senkitöl nem sezdtem le egészben és né sem osztom meg egészben
A szegmentált letöltésnél megvan mindenkinél a teljes verzió, ennél a változatnál mindenkinél csak vmi random részlet. Miután letöltötted, nem kerül visszaosztásra, hanem "megnézed, és 24 óra múlva letörlöd". A megosztást tehát ebben az esetben nem egész filmek jelentik, hanem pár mp-s részletek, amelyek birtoklása nem jogellenes.
Legalábbis szerintem errõl van szó.
Jó kérdés, hogy mi van akkor, ha a 364. részlettel soha nem lép fel senki 😊 Egy film így is 30-40 embernek van meg átlag, ha mindenkinél csak egy 1 mp-s darab lenne...
Mellesleg ha a fenti bûvészkedés jogilag helytálló lenne, akkor vajon a szegmentált letöltés miért nem jelentene kiskaput?
nekem ez egy kicsit torrent-szagú csak ott nincs ilyen mixelés