Jobb nõként játszani?

Oldal 1 / 3Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nemtudom, a szerepjáték pont arról szól hogy beleéld, beleképzeld magad egy olyan szerepbe amiben soha nem lehetsz. Szerintem teljesen mindegy hogy egy nõi gyógyítót csinálsz akinek lehet hogy még a segge is jó, vagy egy akármilyen hím nemû karaktert és villámokat szórsz a kezébõl. Ha balagondolok ugyanolyan beteg elképzelés mind a kettõ. A cikk arról szól, hogy emberek akik nehezen tudnak megélni a pszihológusi fizetésükbõl kitalálnak hülyeségeket, az a hülyeség megjelenik mindenhol és máris híresek lettek :P
Griphons
Egy jó szerepjátékos bármit el tud játszani. Én is nagyon élvezem, ha különféle karakterk bõrébe bújhatok bele, és azonosulok az elõadott karakterrel. Ezt MMORPG-ben elég könnyû kivitelezni, mert a játék teljesen elfedi a valódi személyt, csak az írásai mutatják a valódi önmagát, azt pedig egy jó rpg-zõ tudja imitálni.
Asztali játéknál már nehezebb a dolog, hisen egy asztal körül ülve mindenki folyamatosan szembesül azzal, hogy az a hatalmas barbár bizony egy kislány, aki velem szemben ül. Ennek ellenére én játszottam már gy profival, aki tljesen el tudta hitetni, hogy õ egy nõi orgyilkos (félrértés ne essék nem volt homi, a barátnõje velünk játszott).
Live Rpg-ben pedig majdnem lehetetlen másik nemût elõadni, hiszen ott be kell öltöznöd, elõ kell adnod magadat és a karakteredet. Ez pedig egy szõrös melkasú medvealkatú srácnak nehezen megy, ha egy gyönyörû hercegnõt kell elõadnia.
Viszont abba is gondoljunk bele, hogy a tradicionális japán színház nem alkalmaz nõket. Minden szerepet fériak alakítanak, és aki látott már japán színdarbot, az meg nem mondaná hogy a nõi fõszereplõ férfi volt. Ez szerintem nem azt jelenti hogy minden japán szinész buzi.
MMORPG ben volt egy nõi karim, és fogadásból nõnek mondtam magam. Engem igen jó szerepjátákosnak tartanak, mégis 3 hónapon belül kiderült a valódi nemem. ;)

"I am a leaf in the wind! Watch how i soar..." Wash from Serenity

Problémás vagyok, jáchatok akkor kicsit?

köci a szagvéleményt.

Indítom a szervert, aki tudja, jöjjön. A port 27015

Ha már kivan a faszod az idióta szignókkal csinálj te is egyet.

Hat de nem?:D
szóval oda jutottunk, hogy aki játszik, ha férfivel ha nõvel, mindenkinek van valami problémája :D
Már minden embertípus és ok a játékra meg lett így magyarázva :p

ffxi
Érdekes, hogy csak MMO és mi van a konzolos árkádos Tekken-nel és Soul-lal ott jobban néznek ki a csajok.

Fákjúal!

Irtam,hogy nem neked ment, hanem altalanosan:)
Amugy valoban,aki azert akar noi karival lenni,mert ez mozgatja meg a fantaziajat,annak szinten problemai lehetnek, csak neki a maganeletben,illetve a kapcsolatteremtesben....
elmondtál mindent amit pszichológiailag tudni kell rólam... én az életben senkinek sem ártok.. szemtõl-szemben... a játékokban pedig nem éppen a lopakodást csípem... persze azt is imádom, mert megtehetek olyat is amit az életben büntetnek.

Aki pedig azért játszik nõi karikkal hogy a fenekét bámulja azok meg gyorsan kapcsolják ki a gépet és menjenek ki az utcára, vagy akárhova és keressen egy barátnõt...
Ize, nem neked ment volna, hanem ugy altalanosan:)
En meg azt mondom,hogy akinek egy szamitogepes szerepjatek kell,hogy kielhesse magat,mint izmos,jokepu,stb. faszagyerek,annak bizony eroteljes kisebbrendusegi komplexusa van....na ez hogy hangzik?
Kb. egy szinten van a "ha noi karival vagy akkor meleg,transzvesztita,nemi identitas zavaros vagy" kijelentessel!
vazze ott nem választhattál mást és a story is azt kívánta... DE egy szerepjátékban ahol választhatsz?

Azok akiknek a szem.száma 1el kezdõdik de felcsatolható mûbráner kell ahhoz hogy legyen egyáltaán valami ott nekik azok játszanak csak a nõi karikkal amikor lehet választani.

Képzeld a szitut. Casanova fõszereplésével csinálnak egy kalandjátékot sok nõi mellékszereplõvel... és a játék elején kiválaszthatod a nemed... szted? Kissé gyanús hogy milyen korhatárjelölést kapna...
Rise Against
*nálunk

Rise Against
náluk a gizda menõ (és nem nagyképû, ahogy te gondoltad) :§

Errefelé a vézna kis nyomorékok a _gizdák_.

Szemétdomb köz 13, Pszudeopolisz, Sto-síkság, A Korongvilág, A Nagy A\'Tuin hátán, A Világegyedem, ür. nr. Még több ür

Tetsuo
A gizda azt jelenti, nagyképû (és nem menõ, ahogy te gondoltad). Kevés ember hiszi magáról azt h nagyképû.. :))

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Tetsuo
230. :)

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Mint már mondtam, például velem is elõfordult, hogy a Bloodlines 156-odszori végigjátszásakor nõi karakterrel nyomtam.

Egyvalamit kérdezek... szerinted ezzel mi a probléma? Mert ilyen alapon az összes olyan emberrel is baj van, aki Tomb Raider-ezett vagy No One Lives Forever-t játszott, hiszen ott õ is nõi karival nyomta. Az egész csak megfogalmazás kérdése. Arról nem is beszélve, hogy milyen összefüggés van a két dolog között "nõi karakterrel játszom" és "nõ akarok lenni". Mert úgy nagy semmi.

A világ Szentháromsága: a Pénz, a Jog, a Marketing

Rise Against
az, hogy mivel foglalkozol, nem befolyásolja azt, hogy ki vagy.
Az, hogy mi a nemed, befolyásolja azt hogy ki vagy.

gergod
Azért beszarás, megfigyeltétek, hogy azok mondják, hogy teljesen rendben van férfiként nõi karakterrel játszani, akik maguk is csinál(j/t)ák? <#idiota>

SWTOR: Dee'Greg, Conqueror of the Dread Fortress, lvl 55 commando - The Red Eclipse

de játszon... az hogy a való életben mit csinálsz és bent a játékban mit teszel az teljesen más. De a nemeket nem kellene keverni. Néha gondolok arra milyen lenne ha katonaként kivezényeltek volna valami háborúba... De arra még nem gondoltam hogy nõ legyek... De legyen.. most átgondolom... ... ... Hááát... asszem leszbi lennék... :)
mmorpg -ben szerintem inkább az a lényeg hogy egy jó társasággal gamelsz, nem pedig a táp. Sajnos sok játékban fontos hogy tápolj, mert anélkül nem tudsz játszani :/. Egy csomó mmorpg arra hajt hogy minnél több ideig ülj a gép elõtt és táp táp táp. Sõt, az összes game szinte. Egyre nagyobb kihívást raknak eléd, amiken persze átmész, aztán azt hiszed hogy te vagy a gizda gyerek :) + hogy te már ezt is elérted, végigjátszottad, etc...

\"...Stalky standing ontop of 30+ dead enemies...\" Hinni mindenkinek kell. Én azt hiszem, iszok még egy pohárral...

tejesen egyetértek <#eljen>

Baldur's Gate-ben sose játszottam nõi karival mert ott beleélem magamat a játékba, nagyon magával ragadó game a BG :).
Viszont mmorpg -be nem tudom beleélni magamat, mert szinte semmi története sincs, és nem én vagyok Bhaal gyermeke xD. Mondjuk az elsõ karim az mindig férfi szokott lenni, az más kérdés hogy melyik lesz a main karim. (Daoc -ban csaj, de azért is mert azok kisebbek és nehezebb kijelölni õket ^^ Meg van egy stílusa amikor a kis tökmag csaj megöl egy hatalmas trollot xD Meg amikor 3 azonos szintû gyengébb skillû karit lenyomok... most kicsit elkalandoztam :o )

egyébként tényleg rendesebbek az emberek a nõi karikkal, de van 1-2 elvetemült állat aki "baztat", nah azt utálom ><

\"...Stalky standing ontop of 30+ dead enemies...\" Hinni mindenkinek kell. Én azt hiszem, iszok még egy pohárral...

Ez olyan, hogy ne játszon bérgyilkost, katonát, vagy földönkívülit valaki, ha nem az igazából? Nem azért játszik valaki, hogy kis idõre eltávolodjon a rideg valóságtól?

Mondjuk nekem nem volt még nõi karakterem MMORPG-ben, de van akinek tucat karaktere közül a fele nõi.
Nem értem ezzel mi a baj? Férfi karaktert bármikor "játszhat" élõben is, abban mi az érdekes? ;)

Én speciel a Rambó karaktereket részesítem elõnyben (ffi vok ;) szerepjátékokba (vagy ugye ahol lehet választani, mert egy TR-ben vagy POP-ban felesleges lebuzizni bárkit mert azzal az egy karival mehet). A nõi karakterek esztétikája tényleg vonzó, nagyon kecsesen vannak animálva némelyik játékban. De ettõl még ide a kétkezes baltámat! Húáááárhhh!!! 8D
"Érdekes megállapításra jutott " már megint egy gender play cikk. dunát lehet rekeszteni velük, ráadásul ez még a szokásosakhoz képest is soványra sikeredett. egyedül a 2 kép lett szépen kiválasztva..

Hi! I\'m a signature virus. Copy me into your signature to help me spread.

Hülyeség maga a cikk. Az aki nõi karakterrel játszik annak attól nincs nem identitátudatzavara :D
Mert a való életben tán nem mi irányitjuk a nõket? :D Vicc volt. A cikk hülyeség minden épeszû ember megérti miért.
Modern23. Teljesen felesleges ilyen embereknek magyarázni. Mer egyszerûen nem érzik a dolgokat, a szerepjátékhoz intuició kell, ha vkinek nincs megette a fene az egészet. Szal neked jó szerepjátékot kivánok, nekik meg új elemet a számológépükbe.
na ilyen hülyeségen vitatkozni...

mér buzi az amki lány karakterrel jáccik? én is játszottam olyannal (a másik lehetõség a lehetõ legrondább szörny, nem szeretek túl átlagos figurákkal játszanini) amúgy ma az utcán végignéztek minden második srác rózsaszín pólóban van. azt mégis mindenki elfogadja...
ilyen a divat... nem buzik csak...
mindegy személy szerint hamarabb küldeném õket pszichológushoz, mint azt, aki csaj karakterrel zúz 1 játékban...
magyarvok:

Nem néztem le senkit. A szorongásaiddal meg komplexusaiddal ne engem stresszelj. Leszarom, hogy a WoWban mi ad neked bónuszt. Olyannyira, hogy tõlem a való életben is felkötheted magad.

NEOreg3:

A szerepjátékot, mint játékot nem a PC-s RPGkre értettem, hanem a szerepjátékra. És elhiszem, hogy te csak egy rakat számadattal játszol, és a lényeg az, hogy a +2 bónuszt +3-ra cseréld, és nem érdekel, hogy mit tart a kezében/mit visel a karakter. Így is lehet játszani. Részemrõl úgy gondolom, hogy azért vannak igényesen kidolgozva a játékprogramok, hogy mindenki válogathasson, mi tetszik neki a legjobban. Attól, hogy te magas ívben teszel rá, még nem lényegtelen, és fõleg nem felesleges. Azért játszom egy játékkal, hogy élvezzem, a természetébõl fakadóan fõleg vizuálisan. És abba nekem beletartozik az, hogy úgy nézzen ki, ahogy akarom, legalábbis tág keretek között változtathassak.

A világ Szentháromsága: a Pénz, a Jog, a Marketing

nekem ez még neszembe sem jutott...talán a docnõ lehet leszbikus...
magus
nem kepzelem magam nonek csak azert mert jobban szeretem egy rothadozo hulla medencecsontjanal a nightelf noi karakter segget...

mellesleg a tauren nok?

Sadun Tryst
szvsz ez baromság. férfi vagyok és ha nem fix, h nõi fõhõs van, akkor mindig férfi karatert választok. ergo ha már szerepjáték, akkor ha máshoz nem is, ahhoz legalább ragaszkodok h férfi legyek... :/

\"Bombing for paece is like fucking for virginity.\"

azon a jogon nézi le ahogy mindenki más... te is köztük vagy...
magyarvok
NEOreg3-hoz hasonlóan én is nagyívben leszarom, hogy hogy néz ki a karakter. Inkább az értékek.
Pl wowban is b*szhatom, ha gyönyörû csili-vili ruhákban vagyok, attól instában felköthetem magam.
Visont ha ad csomó cuccot, annak valóban van értelme.

Igazából az b*szott fel, hogy mi jogon nézed te le más hogy játszik?
Mindenki úgy, ahogy akar, ahogy neki tetszik.

Kefiretiszol?! Buzievagy?!
Tényleg: Nõi karakterrel játszol?! Buzievagy!?
Fido4life
Az már aggódásra adhat okot...:S

Rise Against
<#eljen> :DDDDd

Hát nemtudom. Lehet, hogy csak bennem teng túl a tesztoszteron, de én képtelen vagyok nõi karakterrel játzani. HA csak azzal lehet inkább nem is játszom vele.
Fido4life
Mondjuk egy barátnõzõs GTA-t, nehéz lenne elképzelni nõi karakterrel :)

Fido4life
Ezt pátr évvel ezelött, ugyanez a pszichológus, megállapította a Gémsz*rban..

NEOreg3
hogy te milyen jó emberismerõ vagy, kár hogy elég sok RPG-t kitoltam már, bár a célom sosem az volt, hogy átéljem, hanem hogy mindenkit aki mozog legyakjak (igen, ilyen szinten tényleg nem sok közöm van a szerepjátékokhoz, de had döntsem már el én magam, hogy hogyan szeretek játszani)...

a cukit meg értsd úgy, hogy jól áll rajta (ezt is csak nõi karaktereknél, mert férfinél én úgy ahogy leszarom hogyan néz ki, de nõnél se lenne másképp, aki meg öltöztetni akar az Simsezzen)

nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(

Ez nem túl meglepõ. Külsõ nézetes játékban meg fõleg. Csak ebbe nem kell mindíg belemagyarázni valamit. Egyszerû : ha az ember napokat tölt el egy karaktert bámulva, akkor már inkább nõ legyen az...
természetes emberi dolog.

Tomb Raiderben is CSAK ezért lett nõi fõszereplõ (eredetileg Indy-hez hasonló karaktert akartak, csak rájöttek hogy sokkal jobb érzés úgy játszani ha egy nõ van a képernyõn...)
Sir Quno Jedi
Last Chaos-ban (nextgen MMORPG) ezt úgy oldották meg, hogy az ütõkarik mindig férfiak (Titan, Knight), a szupport karik mindig nõk (Healer, Mage, Rogue). Ennek megfelelõen is lehet öltöztetni õket. Így tök egyértelmû, hogy egy "gyenge" nõi karakter nem fog nehéz vértekben flangálni és nem fog nehéz fegyvereket használni, mégis hasznos egy partyban a gyógyítás/mágia/sunyizás okán. Közelharcban meg levágják mint az érett búzát, mert a dögös harisnya, vagy a spéci melltartó nem sokat véd egy kétkezes csatabárd csapása ellen. De arra meg ott a tank karik, akik term. férfiak.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Kapcsolódó topiknak inkább ezt kellett volna berakni:

Rózsaszín pólós buzik

sztemmeg kit érdekel h egy férfi milyen karakterrel tolja az akármit. ott van pl a diablo 2 ahol a különbözõ karakterek különbözõen fejlõdhetnek, más varázslatokkal stb... ez már elég ok h ne barbár férfival menjek hanem vmi varázsló csajjal mert varázsolni szeretek és az õ dolgai jönnek be.
alap h van tuti egy két ember aki meleg vagy elmezavaros vagy hibbant vagy csak hülye és azért csinálja h ellentétes nemmel tolja végig a játékot de az nem azt jelenti h minden férfi aki nõi karakterekkel játszok az egy nagymellû bérgyilkos akar lenni. különbenis a nagy mellektõl klésõbb gerincferdülése lesz...

radeon 983760 überpro - csörgõ ventillátorral, kólával leöntött kisegítõ billentyûzet :D én nyertem

a nemi identitás és a nemi vonzódás más. egy meleg férfi vagy leszbikus nõ viselkedhet az ellenkezõ nem bizonyos szakásait magára öltve, jelzésképpen, de attól nem lesz transzszexuális, aki nõnek vagy férfinek érezné magát. tehát ha valaki nõ vagy férfi karakterrel játszik férfiként vagy nõként /sorrendben/, az legfeljebb transzszexuális hajlamokat jelezhetne, nem homoszexuális hajlamokat /ez a fórum eddigi részéhez/.

másrészt – bár én fõként a hagyományos, nem netes szerpejáték /r.p.g./ híve vagyok – nekem úgy tûnik, mindenki szép és vonzó karakterrel szeret játszani, csak néha választja a kivételesen ronda karakter szerepét /és érdekes módon középutat is ritkán láttam vagy hallottam róla/.

szerintem ez utóbbi tényezõ sokkal inkább jelez identitászavart, mint az, hogy a játékosok egy része ellenkezõ nemû karakter szerepébe bújik. onlájn játékoknál persze ott van a kérdés, hogy miért nem lehet ronda, vagy legalábbis átlagos megjelenésû karaktert csinálni? papíros rpg-nél persze férfit csinálok, mert egyszerûen könnyebb kijátszani, de a megjelenésénél a tulajdonságait is figyelembe veszem, a szerepén túl, persze az énideálom engem is befolyásol. azaz érdekes, hogy a játékokban mennyi a szakállas karakter /papíron és onlájn is/ és mennyi a borotvakés a felszereléslistában. és persze érdekes a folyamatosan szõrtelen láb is nõknél, pedig a gyanta legfeljebb a fenyõn van egy fantasy világban, a borotvakés meg ott is elég ritka. és persze borbéllyal is ritkán találkozik a karakter.

a játékok sokszor illogikus világában a karakterek is illogikusak lesznek, például a nõk mozgást akadályozó ruhákban és funkciótlan vértekben. és az, hogy férfi játékosok nõi karakterré „vedlenek át֊”, az nem kevésbé illogikus, mint egy gyalogláshoz használhatatlan, lovagláshoz alkalmas vért viselése gyalogosan, vagy a vértezetben alvás. nõkkel gyakrabban találkoznak a karakterek, mint vértezettel vagy fegyverekkel vagy mágiával, és persze ennek megfelelõen miért ne lenne érdekes kipróbálni a nõi szerepet is.
Én Unreal-ban mindig nõi karaktert választottam, elég egyszerû indokkal, kisebbek voltak és nehezebb volt eltalálni õket :-)
QuippeR
olyan szinten fogalom nélkül vannak itt néhányan, hogy az már fáj. nekem van nõi meg férfi karakterem is, tessék ezt akkor kielemezni, okoskák.

az asztali szerepjátékban szintén nem értem a nõi karakterektõl történõ vizsolygást. gondolom a km is mesél nõi npc-ket, a játékosok is képesek erre. látott már mindenki olyan filmet, ahol nõi fõszereplõ van, egyértelmû, hogy az ember valamilyen szinten beleéli magát a helyzetébe, de azért gondolom ettõl még nem a cukifiúkra bukik...

különben is a szerepjáték lényege az, ami a nevében is benne van. nem magadat játszod, hanem egy szerepet. lehet az a sárkány fejét fél kézzel letépõ lovag, de nem kötelezõ mindenkinek ezt a stílust élvezni. egyes stílusokhoz meg nagyon jól illik a nõi karakter.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

Oldal 1 / 3Következő →