116
-
pedrobaa #116 Nemtudom, a szerepjáték pont arról szól hogy beleéld, beleképzeld magad egy olyan szerepbe amiben soha nem lehetsz. Szerintem teljesen mindegy hogy egy női gyógyítót csinálsz akinek lehet hogy még a segge is jó, vagy egy akármilyen hím nemű karaktert és villámokat szórsz a kezéből. Ha balagondolok ugyanolyan beteg elképzelés mind a kettő. A cikk arról szól, hogy emberek akik nehezen tudnak megélni a pszihológusi fizetésükből kitalálnak hülyeségeket, az a hülyeség megjelenik mindenhol és máris híresek lettek :P -
#115 Egy jó szerepjátékos bármit el tud játszani. Én is nagyon élvezem, ha különféle karakterk bőrébe bújhatok bele, és azonosulok az előadott karakterrel. Ezt MMORPG-ben elég könnyű kivitelezni, mert a játék teljesen elfedi a valódi személyt, csak az írásai mutatják a valódi önmagát, azt pedig egy jó rpg-ző tudja imitálni.
Asztali játéknál már nehezebb a dolog, hisen egy asztal körül ülve mindenki folyamatosan szembesül azzal, hogy az a hatalmas barbár bizony egy kislány, aki velem szemben ül. Ennek ellenére én játszottam már gy profival, aki tljesen el tudta hitetni, hogy ő egy női orgyilkos (félrértés ne essék nem volt homi, a barátnője velünk játszott).
Live Rpg-ben pedig majdnem lehetetlen másik neműt előadni, hiszen ott be kell öltöznöd, elő kell adnod magadat és a karakteredet. Ez pedig egy szőrös melkasú medvealkatú srácnak nehezen megy, ha egy gyönyörű hercegnőt kell előadnia.
Viszont abba is gondoljunk bele, hogy a tradicionális japán színház nem alkalmaz nőket. Minden szerepet fériak alakítanak, és aki látott már japán színdarbot, az meg nem mondaná hogy a női főszereplő férfi volt. Ez szerintem nem azt jelenti hogy minden japán szinész buzi.
MMORPG ben volt egy női karim, és fogadásból nőnek mondtam magam. Engem igen jó szerepjátákosnak tartanak, mégis 3 hónapon belül kiderült a valódi nemem. ;) -
irkab1rka #114 Problémás vagyok, jáchatok akkor kicsit?
köci a szagvéleményt.
Indítom a szervert, aki tudja, jöjjön. A port 27015 -
cateran #113 Hat de nem?:D -
Goth #112 szóval oda jutottunk, hogy aki játszik, ha férfivel ha nővel, mindenkinek van valami problémája :D
Már minden embertípus és ok a játékra meg lett így magyarázva :p -
#111 Érdekes, hogy csak MMO és mi van a konzolos árkádos Tekken-nel és Soul-lal ott jobban néznek ki a csajok.
-
cateran #110 Irtam,hogy nem neked ment, hanem altalanosan:)
Amugy valoban,aki azert akar noi karival lenni,mert ez mozgatja meg a fantaziajat,annak szinten problemai lehetnek, csak neki a maganeletben,illetve a kapcsolatteremtesben.... -
Szefmester #109 elmondtál mindent amit pszichológiailag tudni kell rólam... én az életben senkinek sem ártok.. szemtől-szemben... a játékokban pedig nem éppen a lopakodást csípem... persze azt is imádom, mert megtehetek olyat is amit az életben büntetnek.
Aki pedig azért játszik női karikkal hogy a fenekét bámulja azok meg gyorsan kapcsolják ki a gépet és menjenek ki az utcára, vagy akárhova és keressen egy barátnőt... -
cateran #108 Ize, nem neked ment volna, hanem ugy altalanosan:) -
cateran #107 En meg azt mondom,hogy akinek egy szamitogepes szerepjatek kell,hogy kielhesse magat,mint izmos,jokepu,stb. faszagyerek,annak bizony eroteljes kisebbrendusegi komplexusa van....na ez hogy hangzik?
Kb. egy szinten van a "ha noi karival vagy akkor meleg,transzvesztita,nemi identitas zavaros vagy" kijelentessel!
-
Szefmester #106 vazze ott nem választhattál mást és a story is azt kívánta... DE egy szerepjátékban ahol választhatsz?
Azok akiknek a szem.száma 1el kezdődik de felcsatolható műbráner kell ahhoz hogy legyen egyáltaán valami ott nekik azok játszanak csak a női karikkal amikor lehet választani.
Képzeld a szitut. Casanova főszereplésével csinálnak egy kalandjátékot sok női mellékszereplővel... és a játék elején kiválaszthatod a nemed... szted? Kissé gyanús hogy milyen korhatárjelölést kapna... -
#105 *nálunk -
#104 náluk a gizda menő (és nem nagyképű, ahogy te gondoltad) :§ -
Bohun #103 Errefelé a vézna kis nyomorékok a _gizdák_. -
#102 A gizda azt jelenti, nagyképű (és nem menő, ahogy te gondoltad). Kevés ember hiszi magáról azt h nagyképű.. :)) -
#101 230. :) -
Morden23 #100 Mint már mondtam, például velem is előfordult, hogy a Bloodlines 156-odszori végigjátszásakor női karakterrel nyomtam.
Egyvalamit kérdezek... szerinted ezzel mi a probléma? Mert ilyen alapon az összes olyan emberrel is baj van, aki Tomb Raider-ezett vagy No One Lives Forever-t játszott, hiszen ott ő is női karival nyomta. Az egész csak megfogalmazás kérdése. Arról nem is beszélve, hogy milyen összefüggés van a két dolog között "női karakterrel játszom" és "nő akarok lenni". Mert úgy nagy semmi. -
#99 az, hogy mivel foglalkozol, nem befolyásolja azt, hogy ki vagy.
Az, hogy mi a nemed, befolyásolja azt hogy ki vagy. -
#98 Azért beszarás, megfigyeltétek, hogy azok mondják, hogy teljesen rendben van férfiként női karakterrel játszani, akik maguk is csinál(j/t)ák? -
Szefmester #97 de játszon... az hogy a való életben mit csinálsz és bent a játékban mit teszel az teljesen más. De a nemeket nem kellene keverni. Néha gondolok arra milyen lenne ha katonaként kivezényeltek volna valami háborúba... De arra még nem gondoltam hogy nő legyek... De legyen.. most átgondolom... ... ... Hááát... asszem leszbi lennék... :) -
Marchus #96 mmorpg -ben szerintem inkább az a lényeg hogy egy jó társasággal gamelsz, nem pedig a táp. Sajnos sok játékban fontos hogy tápolj, mert anélkül nem tudsz játszani :/. Egy csomó mmorpg arra hajt hogy minnél több ideig ülj a gép előtt és táp táp táp. Sőt, az összes game szinte. Egyre nagyobb kihívást raknak eléd, amiken persze átmész, aztán azt hiszed hogy te vagy a gizda gyerek :) + hogy te már ezt is elérted, végigjátszottad, etc... -
Marchus #95 tejesen egyetértek
Baldur's Gate-ben sose játszottam női karival mert ott beleélem magamat a játékba, nagyon magával ragadó game a BG :).
Viszont mmorpg -be nem tudom beleélni magamat, mert szinte semmi története sincs, és nem én vagyok Bhaal gyermeke xD. Mondjuk az első karim az mindig férfi szokott lenni, az más kérdés hogy melyik lesz a main karim. (Daoc -ban csaj, de azért is mert azok kisebbek és nehezebb kijelölni őket ^^ Meg van egy stílusa amikor a kis tökmag csaj megöl egy hatalmas trollot xD Meg amikor 3 azonos szintű gyengébb skillű karit lenyomok... most kicsit elkalandoztam :o )
egyébként tényleg rendesebbek az emberek a női karikkal, de van 1-2 elvetemült állat aki "baztat", nah azt utálom >< -
Inquisitor #94 Ez olyan, hogy ne játszon bérgyilkost, katonát, vagy földönkívülit valaki, ha nem az igazából? Nem azért játszik valaki, hogy kis időre eltávolodjon a rideg valóságtól? -
Inquisitor #93 Mondjuk nekem nem volt még női karakterem MMORPG-ben, de van akinek tucat karaktere közül a fele női.
Nem értem ezzel mi a baj? Férfi karaktert bármikor "játszhat" élőben is, abban mi az érdekes? ;) -
playmore #92 Én speciel a Rambó karaktereket részesítem előnyben (ffi vok ;) szerepjátékokba (vagy ugye ahol lehet választani, mert egy TR-ben vagy POP-ban felesleges lebuzizni bárkit mert azzal az egy karival mehet). A női karakterek esztétikája tényleg vonzó, nagyon kecsesen vannak animálva némelyik játékban. De ettől még ide a kétkezes baltámat! Húáááárhhh!!! 8D -
Mice #91 "Érdekes megállapításra jutott " már megint egy gender play cikk. dunát lehet rekeszteni velük, ráadásul ez még a szokásosakhoz képest is soványra sikeredett. egyedül a 2 kép lett szépen kiválasztva.. -
Dent #90 Hülyeség maga a cikk. Az aki női karakterrel játszik annak attól nincs nem identitátudatzavara :D
Mert a való életben tán nem mi irányitjuk a nőket? :D Vicc volt. A cikk hülyeség minden épeszű ember megérti miért.
-
Lordboxi #89 Modern23. Teljesen felesleges ilyen embereknek magyarázni. Mer egyszerűen nem érzik a dolgokat, a szerepjátékhoz intuició kell, ha vkinek nincs megette a fene az egészet. Szal neked jó szerepjátékot kivánok, nekik meg új elemet a számológépükbe. -
Turul1 #88 na ilyen hülyeségen vitatkozni...
mér buzi az amki lány karakterrel jáccik? én is játszottam olyannal (a másik lehetőség a lehető legrondább szörny, nem szeretek túl átlagos figurákkal játszanini) amúgy ma az utcán végignéztek minden második srác rózsaszín pólóban van. azt mégis mindenki elfogadja...
ilyen a divat... nem buzik csak...
mindegy személy szerint hamarabb küldeném őket pszichológushoz, mint azt, aki csaj karakterrel zúz 1 játékban... -
Morden23 #87 magyarvok:
Nem néztem le senkit. A szorongásaiddal meg komplexusaiddal ne engem stresszelj. Leszarom, hogy a WoWban mi ad neked bónuszt. Olyannyira, hogy tőlem a való életben is felkötheted magad.
NEOreg3:
A szerepjátékot, mint játékot nem a PC-s RPGkre értettem, hanem a szerepjátékra. És elhiszem, hogy te csak egy rakat számadattal játszol, és a lényeg az, hogy a +2 bónuszt +3-ra cseréld, és nem érdekel, hogy mit tart a kezében/mit visel a karakter. Így is lehet játszani. Részemről úgy gondolom, hogy azért vannak igényesen kidolgozva a játékprogramok, hogy mindenki válogathasson, mi tetszik neki a legjobban. Attól, hogy te magas ívben teszel rá, még nem lényegtelen, és főleg nem felesleges. Azért játszom egy játékkal, hogy élvezzem, a természetéből fakadóan főleg vizuálisan. És abba nekem beletartozik az, hogy úgy nézzen ki, ahogy akarom, legalábbis tág keretek között változtathassak. -
kutyaxxon #86 nekem ez még neszembe sem jutott...talán a docnő lehet leszbikus... -
#85 nem kepzelem magam nonek csak azert mert jobban szeretem egy rothadozo hulla medencecsontjanal a nightelf noi karakter segget...
mellesleg a tauren nok? -
#84 szvsz ez baromság. férfi vagyok és ha nem fix, h női főhős van, akkor mindig férfi karatert választok. ergo ha már szerepjáték, akkor ha máshoz nem is, ahhoz legalább ragaszkodok h férfi legyek... :/
-
Szefmester #83 azon a jogon nézi le ahogy mindenki más... te is köztük vagy... -
#82 NEOreg3-hoz hasonlóan én is nagyívben leszarom, hogy hogy néz ki a karakter. Inkább az értékek.
Pl wowban is b*szhatom, ha gyönyörű csili-vili ruhákban vagyok, attól instában felköthetem magam.
Visont ha ad csomó cuccot, annak valóban van értelme.
Igazából az b*szott fel, hogy mi jogon nézed te le más hogy játszik?
Mindenki úgy, ahogy akar, ahogy neki tetszik. -
muerte2 #81 Kefiretiszol?! Buzievagy?!
-
muerte2 #80 Tényleg: Női karakterrel játszol?! Buzievagy!?
-
#79 Az már aggódásra adhat okot...:S -
#78 :DDDDd -
Lordboxi #77 Hát nemtudom. Lehet, hogy csak bennem teng túl a tesztoszteron, de én képtelen vagyok női karakterrel játzani. HA csak azzal lehet inkább nem is játszom vele.