2479
WAREZ TÉMÁKKAL FÁRADJON MINDENKI ODA, AHONNAN A WAREZ VERZIÓT LETÖLTÖTTE...ITT A JÁTÉKKAL FOGLALKOZZUNK!!!

ALTERNATÍV BEFEJEZÉS KRITÉRIUMAI: SZÖVEGGEL, SZÖVEGGEL BŐVEBBEN (angolul) | VIDEÓVAL 1.rész - VIDEÓVAL 2. rész (németül)
  • IMYke2.0.0.0
    Nem véletlenül túloztam - de látom, még azt sem vagy hajlandó megérteni...
  • pxxl
    "Mily érdekes, hogy ma sem állnak 2000000 polygonból a karakterek."

Te sem hallottál még iróniáról, vagy költői túlzásról? :D
  • IMYke2.0.0.0
    Ember, nem fogod fel?

11 évvel ezelőtt létezett már olyan 3D modell [képeken] aminek teljesen kőralakú [azaz, nem 64 éllel megalkotott] teste volt [fegyver, item, boltív, nonfiguratív 3D tárgy stb.]...!

Ellenben, 2010-ben azt kell látnod, hogy egy szimpla körből, és egy ráfeszített oldalelemből álló testen [TÖBBEK KÖZÖTT!], 16 oldalú kőr feszít... s ebböl egyszerre akár 12 darabot is láthatsz egy scene-en.

Értsd már meg a párhuzamot!

• pxxl
    stuns-ot se a grafikája miatt szerettük (már aki élt már akkor :D)
  • Pretorian
    Mily érdekes, hogy ma sem állnak 2000000 polygonból a karakterek. A Doom 3 karakterei 3-4000 polygonból állnak, a Gears of War karakterei 10000-ből, Crysis kb. 20000 polygon/karakter. De mivel a Crysis karakterei is szögletesek ha nagyon közelről vizsgálod őket, ezért korai még erre várni szerintem. A Quake 3 párszáz polygonos karaktereivel már hogy lehettek volna képesek erre?
  • csabbe94
  • BigDaddyJoe
    Most meg 2010-ben azzal foglalkoznak, hogy a 20 éves játékokhoz hasonlítanak egy ilyen grafikát.......:DD
  • pxxl
    [URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1155798873&no=310]#310[/URL]
  • BigDaddyJoe
    Annak idején a Super Mario-ban érdekes senki nem fikázta hogy a Mario nem élethű...:D
  • csabbe94
    Hali ezt a problémát megtudjátok nekem magyarázni?
    http://imagerz.com/QENPW0tvAwINAAlFQgVR
    Köszi!
  • IMYke2.0.0.0
    Mert - minő meglepetés - a karakterek akkoriban NEM álltak 2.000.000 poligonból...
  • Solid Snake
    Ezek a kilopott képek a magyar fejlesztésű Metro 2010-projektből
  • BigDaddyJoe
    Bazz nehogy már elkezdjetek itt belinkelgetni Doom-os screeneket, hát hogyan néznek ki? Azért mert láttatok egy rozsdás hordót a játékban aminek az egyik széle kicsit érdesebb volt. Beszarás, akkor mindjárt belinkelek egy képet a Donkey Kong-ból is mert ott a fának szebb volt a törzse mint a Metro 2033-ban :D. Nem a játék hibája, hogy valaki elindítja Pentium 1-es gépen aztán jön azzal hogy mééé nem megy??
  • w77d
    ha megnézed akkor a fegyveren is vannak olyan szögletes kerekítések hogy csak na :D
  • Pretorian
    Az ID a Doom 3-ban sem volt képes erre, mindenkinek szögletes feje van, sőt, itt is csak néhány objektumnál sikerült ezt megoldani. Egyébként ha megnézed Xaero fejét, ami a 3D-s modell igazából, ikozaéder-alakú feje van, szal' ennyit a lekerekített élekről.
  • IMYke2.0.0.0
    Kezdésnek: a fegyver

Majd itemek és egyebek:

Bónusz, fanmade:
  • mflex #503

• mflex #502
    Hát nálam 60 alá nem esik, még akkor sem, ha sok dög van a pályán és mindenki lövöldözik, mint az eszement hülyéje! :)
    És azért ez nagyon jó, mert ugye ennél nincs semmilyen lag.

végre...

[gondolkom, hogy feltegyem-e a 10.3 pre-t, mert hallom, hogy nagyon jól teljesít még így is]
  • Árnyvadász
    HD felbontásban már vajmi kevés szerepe van a processzornak. Persze van kivétel pár játékban, de az esetek döntő többségében a videókártya dönti el a frame/sec értékét. Mellesleg High beállítások mellett is remekül néz ki a játék és DX9 is elég a választásnál. Ez nem eszi a gépet, de legalább játszható képkocka értékeket produkál.

DX11 büntetősen néz ki természetesen, csak ahhoz mindenképpen egy 58xx kell, vagy Crossfire. A lényeg, hogy nem kötelező csúcskonfig alá, hogy játszani is lehessen vele.

Sőt pár low és very high kép összevetésen nem is annyira vészes a különbség. Legalábbis képen, kérdés mozgásban ebből mi realizálódik.

Más: Azt meg nem igazán értem (írta lejjebb valaki), hogy szívnak az ATI tulajok. Ugyan miért? Inkább az Nvidia tulajok szívnak, ha már itt tartunk, elég a teszteket megnézni, hogy egy 9600GT, 8800GT (ezek eléggé elterjedt kártyák) nem sokra elegendőek. Ellenben egy középkatgóriás (5770 pl.) ATI már viszi játszhatóan.
  • Pretorian
    Ki kell hypózni a szemét, vagy átkokat kell rá mondani ("rák a fejedet", meg ilyesmiket) oszt jó lesz. Nekem még nem volt szerencsém a játékhoz, de ha most jövő hónaptól nem keresek hirtelen legalább másfélszer annyit mint eddig, akkor még egy jó ideig nem is lesz.
  • Pretorian
    Ez nagyon jó játék, jól is van optimalizálva, rendeltem is 4 darabot belőle hogy legyen a haveroknak is, meg mindegyikhez külön 2-2 GTX 470-et
    SLI-ben, mert ez a játék annyira jó!!! Tegyetek ti is így, tömjük meg együtt az nVidia zsebét! I'm lovin' it!
  • arty
    olyan képet linkelj, ahol egy objektum áll görbéből
  • arty
    inkább azt számold ki, hogy ha évekig nem költ kutatás/fejlesztésre, akkor annak a felét el tudja-e szórni kenőpénzként az nvidia ;))
  • storm181
    Hi, 6. fejezet végén vagyok elvileg. Van ott egy polipszerű Boss, de nem tudok vele mit kezdeni. Ötlet valakinek? Ez a vége amúgy, vagy van még?
  • IMYke2.0.0.0
    "Imyke: maradjunk annyiban hogy qrvamód szánalmas az agyonzoomolt képeket nyomogatni,és azzal bizonygatni hogy fos a grafika,mivel ez gyk az eddigi egyik legszebb game.:)"

Még csak nem is zoomoltam rajta. Épp ez a megdöbbentő. Egyszerűen az 1920*1080-as képen [Firefox-ban, nagyítás nélkül megnyitva] EasyCapture-rel kijelöltem a területet, és lefotóztam.

Nem szokásom 300-600x zoomolt képekkel játékok satnyaságát bizonygatni. Nem olyan ember vagyok.
    Egyszerűen szóvá tettem azt, amit Te sem voltál hajlandó érteni a hozzászólásomból: 10+ éve már képesek voltak lekódolni normális íveket, tárgyakon, 2010-ben hogyhogy nem?!
    Közben meg a játékok pofátlanul optimalizálatlanok [köszönjük a konzoloknak], és izomgépeken futnak úgy, mint a konzolokon ---> mintha emulátorokkal játszanának a PC-sek.
  • karajjj
    az tényleg a procin múlhat
  • Italo4ever
    Hali!
    Nalam elmegy kategoria, neha jol fut, neha azert leesik az fps:

Q9550@3,4ghz, ati 5850(775@1125), 4gb 1066 ram, 1920X1200
  • Skynet
    Ott valami error van...Például adjon koxot a procinak,mert qrvára nem hajtja ki a vga-t...
    Tegnap írt ide egy 5970-es aki 25**-es felbontásban tolta...
  • mycso
    Hát minden esetre érdekes amit írsz...

Idézek egy másik fórumról:

"Egyébként 3.2ghz core i7, 6gb ram, 5970 kari 1920x1200 minden fullon határeset. Megy szépen, de nem az a teljesen folyamatos."

• Skynet
    "Ez pedig, majd 7xxx-es ATI-n, és 5xx-6xx-es nV-n megy rendesen. "

Öhm....1920*1080-ban minden koxon megy ez totálisan rendesen 5870-el,reccenést (tehát 30 fpsnél kevesebbet) sem láttam,és akkor még nincs itt a 10.3 cata...:)

A PhysX-es téma pedig nem szájtépés,hanem fizetett processzorbutítás az Ati ellen,értelmes játékban HAVOC fizikai motor szerepel (vagy hasonló) ami nem korlátozza a procit 1-2 szálhasználatra,és jobb fizikát ad le kisebb gépigény mellett...:)

Imyke: maradjunk annyiban hogy qrvamód szánalmas az agyonzoomolt képeket nyomogatni,és azzal bizonygatni hogy fos a grafika,mivel ez gyk az eddigi egyik legszebb game.:)
  • bladex
    Köszi szépen.:)
  • karajjj
    hajaj, idetalált a sok Vér István...
  • priluki
    Üdv,srácok miért nem tudok dx-et állitani? dx9 azt kifujt nem enged semmit:S tudna valaki sehiteni mert idegesit !! thx
  • Csokis
    [/b]C:\Users\felhasználói név\AppData\Local\4A Games\Metro 2033[/b] mappában van egy user.cfg file, azt nyisd meg szerkesztésre és lesz benne egy r_vsync off sor, ezt írd át on-ra és kész.
  • IMYke2.0.0.0
    A Quake-motorok OpenGL-esek voltak, de ugyanúgy polygonokkal dolgoztak, azaz háromszögekkel. Carmack-ék azonban ezeket a háromszögeket elég ügyesen darabolták.
    A motorra és a pályatervezésre jellemző, hogy mindent egy hatalmas kockából faragtak [akárcsak az Unreal- és más egyéb motoroknál].
  • bladex
    Sziasztok! Valaki megtudná mondani hogy a vsyncet hogy lehet bekapcsolni?
  • wednes
    Ez nem lehet, hogy azért van mert a Q3 nem DX akárhányas játék volt, hanem OpenGL? Nem értek hozzá azért kérdezem. Na meg a pályarészek szerintem a mai játékokba is le vannak kerekítve, de most majd megvizsgálom jobban. :D A hordó viszont egy objektum, amivel talán még interakcióba is lehet lépni, lehet ezért más.
  • IMYke2.0.0.0
    Egyetértek. Annak idején beleástam magam a Quake 3-as BSP-kbe, és eszméletlen dolgokat tudott. Pedig polygon alapokon nyugszik. A Bazier-görbe, az animált textúrák, a dinamikus felbontású és többrétegű textúrák stb... de szép is volt!
  • skulla
    Ferenc testvér is ezt olvassa!!!
  • Dante73
    Ezzel az a gond, hogy eleve poligonokból épülnek fel a mai játékok, egytől-egyig. Pedig létezik egy "függvényes megoldás" (pontos neve nem ugrik be) ami kevesebb erőforrást zabál, és ami kerek, az valóban kerek.
    Egy gond van vele; Nem fejleszthető úgy, mint a mostani dx szabvány. Azaz, nem lenne értelme a mostani -Minden héten kiadunk egy kicsivel erősebb kártyát- koncepciónak, másrészt a legelterjedtebb szabvány a dx, ugye, a windóz miatt. Tehát egyenlőre esély nincs a váltásra, mert anyagilag nem hozna annyit, mint így hoz. Ez a kapitalizmus ára. -Hiába van jobb megoldás, míg a régiből minden pénzt ki nem sajtoltak, marad.- Ezen kár mérgelődni, hiszen ez még a gyógyszeriparban is így működik. (Létezik gyomorfekélyre GYÓGYSZER, de sok millió ember pechjére ugyanaz a biogal találta ki, és védette le, aki a jelenlegi csak tüneti kezelést szolgáló orvosság tulajdonosa. És emberek halnak bele egy-egy gyomorvérzésbe, akkor mit várunk egy játék esetén?)

Másik.
    Nem szeretnék nV vs ATI vitát kirobbantani, DE. Nem szabad csodálkozni, hogy nem megy rendesen még 5xxx kártyán sem. Melyik friss dx ment az első, vagy akár a második, a szabványt támogató kártyasorozattal tökéletesen? Egyik sem. Sem a 7, sem a 8, sem a 9, sem a 10. 9800Gt-t is meg-megfogja a Crysis... Majd 4xx-ason megy rendesen. Ez pedig, majd 7xxx-es ATI-n, és 5xx-6xx-es nV-n megy rendesen. Ugyanis egyenlőre a kártyák magát a szabványt, és nem a felhasználási módját támogatják. Kell a fejlesztőknek egy kis idő, és jó pár játék tapasztalata, hogy megfelelő kártyát tudjanak ÉPÍTENI. Ebben volt mindig is jobb az nV. Letojta a szabványt, olyan kártyákat csinált, amik működnek... Míg ATI foggal körömmel ragaszkodik a szabványhoz. Ti meg tépitek a szátokat, hogy szemét nV, biztos lefizette a fejlesztőket, meg különben is, a kártyái nem is szabványosak.... Pedig, ha milliókat ad a fejlesztőknek, hogy milliókat keressen, akkor hol az üzlet? Ugyanis, ha elad 10'000 kártyával többet egy játék miatt, akkor mennyit kell egy kártyán fogni, hogy 2-3-5-10 milliós kenőpénz bejöjjön? Ki lehet számolni; az összeg nem életszerű, ami kijön. Márpedig, egyetlen játék miatt több kártyát nem ad el, nemhogy a Metro 2033 miatt, de egy DAO, vagy Crysis miatt sem.