430
A II. Világháború híres harckocsiai
-
Beni521 #70 Valaki megkérné a modereket h javítsa ki a j-t, én már kértem de ahogy elnézem nem használt -
#69 YAARGH, kösz! -
Beni521 #68 az első rész Normindiában ill a keleti fronton játszódik, a második Észak-Afrikában és Olaszországban (leginkább). -
Beni521 #67 CMAK: Nem ismerem viszont mindenkinek ajánlom a Codename Panzers Phase One-t és a Phase Two-t. -
#66 Nem olyan régen El Alamein alatt dolgoztunk, van ott egy jó kis múzeum, ha elrongyolsz a weblapomra, pár kép lesz ott is... -
#65 gyilkológép -
#64 ilyesmi emlékmű van felénk is :) -
#63 -
#62 -
#61 nah látom a szakértőgárda rákapott mégis erre az alapból felesleges topicra...így +fav :) -
neuro #60 Combat Mission Afrika Corps
valószínűleg a legjobb taktikai játék, ami PC-re megjelent -
#59 Az mi? Szerintem ez Churchill. De, hogy melyik variáns azt így hirtelen nem'tom. -
gyuri12 #58 Tigris rulez! király! -
neuro #57 az bizony -
kiskorúbézoltán #56 CMAK ? -
neuro #55
-
kiskorúbézoltán #54 Na ne sírj ! Itt van neked egy másik teknőc :
:DDD -
#53 Jogos, jogos... csak fájt a hecceré' a szívem. :D -
kiskorúbézoltán #52 Ezeket a "hadijáték"-okat azért ne vedd komolyan , ki a nyavaja rendezne olyat amiben elkenik a száját ? ;) -
#51 Te is úgy kezdted, hogy kilőttek... -
#50 -
kiskorúbézoltán #49 -
#48 Na igen, EZT inkább megnéztem volna mozgásban. -
#47 Jáhá, igen... nem mintha a tigris akarnám méretre szabni, csak benne maradt a balalajkám. -
#46 #27 alja..... -
#45 A #28-asban -
#44 Szép-szép... hol hagytam az IS-2-met? -
#43 (Ja, igen... +fav ^^)
Hm, egyébként nem tudom, láttátok-e az NGC-n, volt egy olyasféle film, hogy "Tankmániások".
Elég érdekes volt, hanem elértek addig a pontig, hogy Nagy-Britanniában megrendeztek egy hadijátékor vaklőszerekkel. A fegyverzet, amire úgy-ahogy emlékszem:
Német oldal:
- Jgdpz 38(t) Hetzer páncélvadász
- 75mm PaK-97/38 páncéltörő ágyú
- 2db MG-42 nehézgéppuska
- tökömtudjamilyennévalattfutó SS gyalogság
Szövetséges oldal:
- 1 Jeep, ha jól rémlik, egy .50-essel a hátában
- 3 M3A3 Stuart könnyű harckocsi
- a jenki gyalogságra pedig nem emlékszem, nem akarok hazudni; az biztos, hogy nem volt kézi páncéltörő fegyverük, a hadijáték jellegéből adódóan AT gránátok sem. (egyébként német oldalon sem)
Nos, ezt a meccset (ami ugyebár nem túl kétesélyes...) kihozták úgy, hogy egy Stuart(!) kilőtte frontálisan(köhm...) a Hetzert egy kisegér saját veszteség mellett (a PaK mindeközben gyakorlatilag szóhoz sem jutott, hogy miért, ne kérdezzétek... talán az erdőszélen szalonnázgattak, miközben az ámerikai faszagyerekek ott rajzottak és balettoztak harckocsistul 300 m-re nyílt terepen a közvetlen az erdő elején kiépített német állások előtt), a legázolt német védelem megadja magát, heroic allied victory.
A német harckocsikhoz pedig ajánlanék egy könyvet, ha lehetséges:
Dr. S. és Dr. R. Hart - A II. Világháború Német Páncélosai.
Abszolút objektív, mindenféle sallangoktól mentesen több oldalon taglalja történetüket, tesztjeiket, fejlesztésük menetét, eredményeiket, helyenként egy-egy híresebb (le)szereplésüket, végjátékukat. Gyártott darabszámokat, a történethez kapcsolódó személyeket, döntéshozókat, mérnököket szintén szóbahozza, ahogy néhol még a háború utáni utakat is. Átfogó adattáblák, alvariánsok kimerítő ismertetései, nagyon kevés tárgyi tévedés, és még annak is "letehetetlen", aki képtelen a szakleírásokat megemészteni. -
lord nihilus #42
királlly -
#41 Igen, gyakorlatilag az amerikai Christie adta az alapját a T-34/76-nak. De azért a kettőt össze sem lehet hasonlítani. :) -
Neoncsoves #40 mert azt általában kilövik -
#39 Hello!
Ha vannak itt szakertok megtudna vki mondani hogy hol van Belgiumban muzeumi Tigris.Egyszer lattam egy amerikai honlapon ahogy fenykepen.Csak sajna nem talaltam meg tobbet.elore is koszi.
Egy oreg bacsi nekem azt mondta hogy azok a T34-esek elso verzioi vmi kivenhedt amerikai tankok voltak -
kiskorúbézoltán #38 Miért is ? -
#37 ilyen topikot is csak az nyit aki még nem ült működő tankban -
#36 Nem tudom...a kepek alapjan rajtukutottek vagy foldon vagy levegoben es fejvesztve otthagytak a cuccost...aztan jottek az "oszlop" es haladt a front szepen tovabb... -
#35 Hat nehez ugy beszelni valamirol hogy "tudod az az ize meg az abigyula ott alul"....foleg ha valaki tudja hogy tenyleg mi a neveve es plane nehez ha valaki nem latott meg pl olyat amirol szol a fama....dehat jo pap is holtig tanul ugyebar -
kiskorúbézoltán #34 Ha érdekel szavanként elmagyarázom , ha nem átugrod és élvezed a képeket . :) -
kiskorúbézoltán #33 Az első és második képen a félláncos hosszában akart átkelni ? :D -
#32 látom itt is röpködni fognak a szakszavak,ez sem az én topikom lesz! :)
nem bántás,nem félreéteni! :) -
kiskorúbézoltán #31 Persze , az alsó lövegtalp (a két kerék közötti vasdarab a lengőpajzs mögött) képezi a vízszintesen elforduló részek alapját . A felső lövegtalp egy sarokcsappal van rögzítve az alsó lövegtalpra és ezen a tengelyen forgatja el az oldalirányzógép jobbra/balra úgy 30-35 fokkal maximum , sajnos a pontos értékre nem emlékszem .