131
Miért nem tudunk elaludni?
  • Hajnalcat
    Van egy sejtfajta az agyban, amitől ébren vagyunk. Ha az a sejt nem lenne, akkor egész életünkben egyfolytában csak aludnánk. Nekem pl. nagyon kevés lehet ebből a sejtből, mert nagyon sokat alszom. Szinte ülve is el szoktam aludni. Szóval nincsenek alvási problémáim, de aki keveset alszik, annak valószínűleg nagyon sok olyan sejtje van.
    Szóval értitek.(Ezt jól megaszontam.)
  • PLackó
    Nah igen,nálam is ez a gond.
    Mikor lefekszek,akkor elkezdek gondolkozni,és egyszerűen nem bírok ettöl aludni.
    Megpróbálok nagy feketeségre gondolni,ez fél-1 óra fetrengés után beválik,és sikerül elaludni.
  • Mirk
    dettó
  • hnoemi
    Javítás: legjobban, 2 'b'-vel.
  • hnoemi
    Én is sokszor órákig fennt vagyok, még ha fáradt vagyok, akkor is. Nem tudom "kikapcsolni" az agyam, állandóan jár valami a fejemben. Aztán amikor már kíváncsi vagyok mennyi az idő, megnézem az órát, és akkor már azon agyalok hogy "hú basszus, aludni kéne mert hulla leszek mint mindíg". Ez persze suli alatt jellemzőbb. Már félek is, jön megint. Ilyenkor fennt lehetek amíg tényleg be nem dobom a szunyát, és reggel is jó, mert magamtól kelek. Amikor felébreszt valami vagy valaki, akkor nem vagyok olyan kipihent, mert mindíg akor alszom a legédeseben és morcos leszek. És persze hogy reggel tudok a legjoban aludni. Volt, amikor régebben 5kor keltem suli miatt és mégis bírtam, de most már nem megy. Szerintem ez az én esetemben valami pszichés dolog lehet - nem, nem vagyok bekattanva, csak egyik szülőegységem okozott némi kellemetlenséget. Igaz abból már "gyógyulok", de az alvás csak nem megy. A korán fekvés meg egyszerűen nem menne, évek kellenének hogy megszokjam, dehát manapság ez nem megy - jó filmek, sok sulis sz.r, sok zaj meg a többi. Szóval igazad van.

Bár az is igaz, hogy amikor délután jártam suliba, akkor meg az volt a gáz. Bírtam 2 napig.
  • Mirk
    Ha megpróbálok lefeküdni kileckor és mondjuk 11kor elalszom akkor is felébredek 7-8 óra körül, és ha hajnali 1kor alszom el akkor is:D najó lehet hogy akkor csak 9kor ébredek fel. (óra alvás nekem általában bőven elég. Megfigyeltem ez a délben kelés, meg 12 óra alvás általában a lányok között divat. Akkor is ha nem dolgoztak este:)

A vonaton alvásról jut eszembe. Minden nap buszozom 2x30 percet. A buszon 5 perc alatt elalszom:d Nemtom, hogy az állandó zaj, vagy csak a ringatózás az oka, de tény, hogy legjobban a buszon tudok elaludni:D Kár, hogy olyan rövid az út.
  • Rise Against
    elvileg pedig pont az lenne az egészséges, ha korán feküdnénk korán kelnénk. a hiba bennünk van és a társadalomban, hogy ilyen későnfekvős későnkelős emberré nevel minket :D meg a nagy semmittevés, nem fáradunk ki rendesen, ezért nem is tudunk aludni.
    Persze ha fél nap dolgoznunk kéne akkor meg azért panaszkondánk, hiába tudnánk rendesen aludni :c
  • ScarY MAN
    Akkor irjuk at a topicot erre : Lázadjunk a köcsög koránkelős rendszer ellen!!! Csatlakozz Te is
  • Mr_no_NaMe
    Pontosan ez van velem is...Általában 1-2 fele szokok lefeküdni és max fél óra és alszom is. Akkor van gond ha valamin gondolkozom. Szal ez a bárányszámolás és társai egyáltalán nem válnak be. Gondolkozok-gondolkozok eltellik 1-2 óra és már baromira aludni akarok, de nem sikerül mert azok a qrva bárányok nem akarnak elfogyni :)
    Ha viszont úgy fexek le hogy jó volt a nap és most pihi és az tényleg semmire nem gondolok csak kényelembe helyezem magam, becsukom a szemem és ennyi...vagyhát igen...Hustler tv :o)
    Nem is tudom, hogy lesz ez a sulizás 3 hét múlva...mivel 1-2 fele fexek és 10-11 fele keltem majdnem egész nyáron...Eddig suli időben keltem fél nyolckor...közel volt a suli :D
    Most kéne kelnem fél/háromnegyed 7kor :S
    Sztem meg fogok pusztulni :S
  • Cat 02 #42
  • Sanyix
    Na nem vagyok egyedül! :) LÁÁÁzadjunk a köcsög koránkelős rendszer ellen. Igazából nemértem hogy miért jó ez így? Hogy tönkremenjen az ember a kialvatlanság miatt?
  • bigfoot
    menj el éjszakára dolgozni ,ha hazaérsz reggel ne feküjd le,este menj el kocsmába és mikor hazaérsz tuti elfogsz aludni!garantált recept:D
  • PyRex
    "én mindig azt hittem hogy pl vonaton sohasem tudnék aludni erre mikor jövünk haza táborbol micsinálok a vonaton ? :D"

őőőő, mit??
  • Cat 02 #38
    én mindig azt hittem hogy pl vonaton sohasem tudnék aludni erre mikor jövünk haza táborbol micsinálok a vonaton ? :D

de pl mikor egyik kedven netes gémeme 2 hétig nem votl jó és indulás előttui éjszaka aludni sem bírtam :)
  • TothLaci
    Nálam meg az van, hogy ha programozok, és megakadok valamin, nagyon sokat ásítozok, ki megyek, bejövök, újra megnézem, aztán az akaraterőmön múlik, hogy folytatom-e, amit félbehagytam. Amikor meg már nagyon fáradt vagyok hozzá, akkor megnézek valami filmet, vagy elindítok egy játékprogramot.

Szerencsére nálam nincsennek elalvási problémák, de csak nyugodt csendes helyen tudok elaludni, bár ha valamit várok, akkor néha felkellek, és össze-vissza gondolkodom baromságokat, és olyankor adom be magamnak, hogy már le kéne állni :D
  • Rise Against
    mintha én írtam volna
  • RaZoK
    Velem is ígyvan valahogy...
    Suli időben nincs ilyen, de mivel nyárvan megtehetem...ha dolgozni megyek akkor is késön fekszek és már csak a kávé segíthet :(
    Elalszok hajnali 3-4 fele aztán délután fél 3-kor kelek, utána meg ver a víz, hogy átaludtam a fél délutánt..ezen kéne változtatnom :]
  • awak3n
    dettó ezér akarok majd vmi olyan munkát, ahova nem kell bejárni, én osztom be,h mikor,mit :)
  • Sanyix
    Hát nekem sulihoz fél 7 kor kéne felkelnem, de soha nemtudom mexokni, kimászok az ágyból, nagyon rossz kedvem van, meg akarom gyilkolni azt aki kitalálta ezt a korán kelést, aztán a szokásos fél-negyed órás késéssel beérek, majd úgy a 3 óra körül újra bekómázom, és néha ha tudok be is alszom :) persze este meg alig bírok elaludni időben... Most így belegondolva, nyáron meg 7végén 11-12 órákat alszom, amikor suli van akkor meg kb a felét :\ durva. Szóval én a korán kelést soha nem tudtam megszokni.
  • awak3n
    van,h csak azér,h aludni tudjak 2* is rárántok,mégse segít:)

amugy nyárn pölö nekem átálla bioritmusom 1-2 nap alatt,a világért se tudnék éjfél előtt lefeküdni, de ez ott kezdődik,h egyszer átesel a holtponton,és nem tudsz aludni -> délelőttet végignyomod,utána este nemtdusz,mkésőn fexel..
  • Tarajos Sül
    nemtom,hogy már irtatok-e hasonlót
    de a válasz a biológia-i órában rejlik!
    Ugyanis a "tested" megszokja,hogy ekkor kelsz fel minden nap,és ha mindig igy kelsz fel,másnap nem fogol 2 órával elöbb felébredni,kivéve ha wc-re kell menned :)
    Én is ugy vagyok,hogy a suli idején 5:40-kor keltem fel mindennap(azért voltak kivételek,mikor a biztonsági terv :DD (vekker)ébresztett fel)
    Mostanában pl már 9-kor kelek fel,mert ezelőtt amikor 7-kor keltem csak visszafeküdtem
  • Mr Csé
    haggyatok :DDDD
  • Mr Csé
    haggyatok :DDDD
  • Sir Quno Jedi
    Hozzám már ne szóljál, nem is ismerlek! :DDDD
  • Thanatos
    szal mgé tagadod is..., bah...
    :PPP
  • Mr Csé
    én ugyértem álmodozás :D nem maszti
  • Mr Csé
    :D és az impotencia?
  • Thanatos
    mert enm vagyunk álmosak? :D
    a viccet félretéve nekem is kell egy fél-1 óra az elalváshoz viszotne nyi idő alatt garantált, bármikor bárhol :D
  • Mirk
    nem álmatlanság néven kerestem:)
  • akyyy
    http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1089409322
  • akyyy
    van álmatlanság topik pontosan erre a témára, még én nyitottam anno, abba is bőven elfért volna, és ugy látszik nem használtad akeresőt!
  • cSuwwi
    hát csavard ki vazzeg :)
    vajon miért alszanak el szex után egyből a férfiak?
    ha nincs nő, a marokmarcsa is elég, utána aludni fogsz...
  • bakvarnyu
    Ha már ugyis jatekforumon vagyunk: nekem bevalt, hogy atgondolom a delutan tolt
    jatekokat, mit rontottam el, mi sikerult mi nem, es maris elalszok
  • Mirk
    Ha pucér nőkre gondolok az nálam az alvással ellentétes hatást vált ki...
  • Sir Quno Jedi
    Nos ha vannak ilyen periódusok, mikor nem tudsz pucér nőkre gondolni, akkor gyorsan nézesd meg magadat szakorvossal! Egy egészséges férfi MINDIG tud pucér nőkre gondolni...MINDIG!
  • Rise Against
    én merev brével nem tudnék elaludni :d
  • StephenKing
    Nekem az elalvás elötti szex remekül bevált egy kis etyepetye aztán már alszok is mint akit fejbevertek.
  • Rise Against
    bezzeg régen az egész nap dolgozó paraszt nem panaszkodott hogy nem tud este elaludni =)
    nyílván ha fizikailag nem vagy fáradt, nem is fogsz tudni elaludni.
  • Mr Csé
    én pucér nőkre szoktam gondoloni és kb 10 perc alatt elalszom csakhát néha
    nincs kedvem ilyenre gondolni és akkor énis forgolodom 1 orát :)
  • gameplusz
    Bele kell merülni a gondolatokba, gondolj egy dologra, aztán abból valami másra, és így tovább. Hasonló a bárányszámlálás is :D