Miért nem tudunk elaludni?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Matthew Prosac
én bármilyen zenére el tudok aludni ha álmos vagyok, legyen az chillout vagy kaszabolós tömeggyilkos breakbeat..
amúgy este ha nem tudtok aludni akkor csavarjátok ki mert a bennünk férfiakban van valami hormon ami azután /khm-khm/ termelõdik és ettõl a hormontól rohadtul beálmosodunk. szóval ilyen egyszerû. kielégült fejjel mint egy jóllakott ovis szépen rá kell dõlni az ágyra.

Örök favorit: Manchester United ||| Erős szimpátia: Chievo, Zaragoza, Rayo Vallecano. ||| Mérsékelt szimpátia: Barcelona |||

Mr Csé
nekem sokszor volt pont az ellenkezõje hogy a tudatom fölébredt de még álmodtam
durva volt

A félelem az elme gyilkosa Szembenézek félelmemel Hagyom hogy áthaladjonrajtam

halálom ha ébredés után csörög a telefon...
akyyy
jah az a szivás h beteszek telóba valami jó csengõhangot, amire majd felkelek, elsõ nap tuti elõtte 10 percel magamtol felkelek, hog ymég véletlenül se tudjam "tesztelni" mennyie hatásos az ébresztõ.

̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊

gercse
azám 😄
általában az ébresztés elõtt szoktam kelni 5 perccel 😄, elfelejtem kikapcsolni, aztán megijedek miért csörög a mobilom ilyenkor...😄

artschiatwork
Az utolsó bekezdésben leírtak tök igazak, be tudod magad "programozni", hogy mikor kelj fel.

hunbasser
én vagyok vele,h nagyon tud idegesíteni,ha a teló ébreszt,jobbszeretem ha mondjuk bevetõdik a napfény,és ara ébredek,vagy elmegy vmi autó és arra.
mostanában azt csinálom,h 7:55-re van beállítva az ébresztõ,és ugye mindig kinyomom.és van,amikor visszaalszok,de van amikor sikerül felkelnem.
viszont azt tapasztaltam,h mikor visszafexek,mostmár mindig hamarabb kelek.elõször még fél 11-kor keltem,de ma pl 3/4 9kor 😊
meg az utóbbi idõkben magamtól felkelek 6 órakor :S
csakhát az még korán van,és annak reményében,h még tudok aludni mondjuk pont 2 órát,ezért visszafexek.
de ha suli lesz,nincs szarozás,egybõl fel kell kelni 😊
és én is azt figyeltem meg,h bármikor fexek le,akár 8kor,akár hajnali 1-kor,mindig kb 10-11ig tudok aludni.viszont képes olyan dolgokra az agyunk,h ha fel kell kelni mondjuk 8kor,akkor fel tudsz kelni 8 elõtt.nekem ez már sokszor bejött,mindig negyed órával azelõtt kelek,mint amikor fel kéne kelnem.és nekem ez mûködött hajnal 5 órási kelés,és 9 órási kelés elõtt is.

ReaL MaDRid x siempre

artschiatwork
Szvsz minden gyakorlás kérdése. Baromi kemény koncentrációt nem igényel, ha igényelne, akkor azért nem tudnál aludni 😊

Az elején tényleg nehéz, de ha belejössz, utána simán megy minden.

Ron Ragm
Ismerõs, ha nem magamtól kelek mindegy mennyit aludtam elõtte, olyan kómás vagyok reggel mint a kurvaélet.

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

Fateromnak van egy agykontrollos könyve. Még régebben elolvastam, vannak benne hasznos dolgok. Azzal el tudok aludni én is 10 perc alatt, csak kemény koncentrációt igényel és ezért ritkán csinálom.
Ha végképp nem megy én is zenét hallgatok. Az ágyam mellett hever az mp3 lejátszó, azt beteszem, (ugy hogy tök halkan szól) és egy idõ után úgy alszom el tõle hogy észre se veszem. Csak ki kell kapcsolni még mielõtt elaludnék:|
Volt már, hogy ismétlésre volt beállítva, én elaludtam és reggelig ment a gép😄 Jól le is merült az elem.
artschiatwork
Barátnõm olyan, hogy képes bármikor bármilyen helyen elaludni, neki nincsenek alvásproblémái. A mázlista 😊

artschiatwork
Egyébként nagyon jó módszer a báránykák számolgatása is 😊
A monoton számolásba simán bele tudsz aludni, fõleg ha mindennap csinálod. Egy idõ után 10-et sem kell megszámolnod belõlük és alszol is.

artschiatwork
Nekem az agykontroll sokat segített az alvásproblémákban. Korábban én is elég késõn bírtam elaludni, mostanában viszont max. 10 perccel lefekvés után alszok, mint a gép.

Guilty01
a legjobb mód az elalvásra ha nem akarsz elaludni. Vagy pedig a kezedbe veszel valami rohadt unalmas könyvet és elkezded olvasni addig,amíg percenként min. 10-szer ásítasz.Na akkor már biztos el tudsz aludni😊))

You\'ll never walk alone!

Sanyix
Amúgy nekem úgy mûködik az alvás, suliidõben, hogy este 11 kor fexem, reggel fél 7-kor kelek nagyon morcosan (ilyenkor jobb ha senki nem szól hozzám), de ha kipróbálom azt hogy 9-kor lefexem, akkor is ugyanolyan szarul vagyok reggel, pedig elvileg többet aludtam, mert reggel 5 és 9 között tudok a legjobban aludni, dehát ez félbeszakad :\

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Asszem választanom kell ezek közül mert most én sem tudok el aludni pedig marha álmos vagyok de jár az agyam minden faxságon 😊

akyyy
én se.... de ha el is mennél aludni, családi balhé, h miért kapcsoltam ki a netet😄

̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊

akyyy
Engem is néha kurvára zavar az álmatlanság(másik topik ugyebár), de félek lassan hogy most ez rosszabb lesz.

Eddig oké volt ha suliidõben monjduk 10-ig felvagyok aztán alvás, esetleg fél 11ig is fel lehet lennni, csak reggel nagyon morcos leszek.
Általában fél7kor keltem, elkészültem fél ora alatt, és negyed8kor indultam a buszhoz, 10-15perc buszozás( de volt mikro gyalog) a suliba, oszt jeh.
Régebben kocsival bevittek, meg stb., de az nagyon zavaró volt 3 éve, mikor xaktákat néztem vasárnap esténként ami 11 fele végzett, utánna meg MMM-t néztem m1-en... éjfélig nem volt ott alvás, vagy a tv miatt, vagy azért mert az xaktákon gondolkodtam és volt h vmikor hajnali3-4 fele aludtam el, és reggel korán kelés😞

Most viszont kegyetlen lesz, mert másik sulim lesz, elõzõt elvégeztem😊 és most be kell járnom miskolcra:CC 1 óra buszocskázás, durva lesz, fél 7kor már el kell indulnom, és ha lekésem a buszt, ami elõ fordult eddig néha, de sebaj volt, hisz gyalog is mehettem, vagy az utsó pillanatokba is jöttek buszok, de most nem igy lesz..........:S Venni kell ide vmi nagyon erõs nyugtatót... bár ha jl tudom csak 1 nap lesz, mikor 8ra kell menni, a többi nap olyan hogy 10-re, vagy 12-re😛PPPPPPPpppp

<#hawaii>

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

PLackó

NFP
Nyár van. Minek aludni.
Nézz meg valami DVD-t, vagy játsz valamivel, esetleg olvasgass.
Aztán aludj akkor, ha már nem tudsz ébren maradni.

Nyáron minek reggel felkelni? 😊

Zénó, a NEMZETI NINJA! http://ninja.freeblog.hu/ Saját, napi frissítésű, kézzel rajzolt képregényblog!

Adi
Kérdés szerintem, h mennyi gond terhel!!

Abit NF7 /SocketA, nFORCE2/ Amd Athlon XP 2500+(Barton, 1833MHz, 2x166,512K) CLUB3D ATI 9250 128MB, DDR 512+256mb PC3200 400MHz + X-Box 360 Hitachi, Gamertag: Adi01

én is azt hittem hogy vonaton nem tudok aludni de mikor táborból jöttünk (véletlen nem egy vonaton voltunk 😄😄😄) haza és kb 48órája nem aludtam akkor már nem volt semmi esélyem... de legalább nem voltam egyedül mindenki kidölt rendesen 😄DD

hnoemi
De ha az elõtt csíp meg hogy elaludnék.... ez így szokott lenni. Pedig nálam is van szúnyogháló, dehát.... na meg amikor belerepül a fülembe meg az orromba, az egyenesen pazar. Nah, már ásítozom, korán keltem, holnap is dolgom lenne, megyek a leendõ potenciális sulimba, nagggyon csodaszép lesz a szemem meg az eész pofám. Mert ugyehát alvás kizárva. De azért szoríccsatok, hátha. 😊

&#8222;Szeresd úgy felebarátodat, mint saját magad.&#8221; Ez azt jelenti, hogy ki is kell vernem neki?

Fido4life
Mert a CTU-nál dolgozunk 😊

Én pl. azért nem tuduk elaludni mert már teljesen átszoktam az éjszakai életmódra, majd suliidõbe visszaszokok rá hogy már éjfélkor lefekszek... nehéz lesz ám 😄

Be kell nyomni valami jó kis lassú zenét attól úgy el lehet aludni mint a tej:
-Paul Oakenfold New York
-Sasha&John Digweed - Expedition 1-2
-Sasha&John Digweed - North 0rad
-Sasha&John Digweed - South Orad
-Blank and Jones - Relax Limited Edition
-Mangoa Spiritual Travelling
ezek kiválóak egy kis délutáni nyálcsorgós szunyára <#vigyor>

Sir Quno Jedi
Most is itt kolbászol egy a moncsim körül, pedig minden ablakon/ajtón szúnyogháló van, de ezek valahogy elõbb-utóbb bepofátlankodnak.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Engem is szokott a szúnyog zavarni,ha a fülembe nyekereg. Nem érdekel, csípjen meg százezer helyen, de ne zenéljen már a fülembe éjnek évadján.

hnoemi
Ugyanez a helyzet, én is valami nagy feketeséget képzelek el, és érzem, ahogy, ha nem is álmosodom, de "elnyomódom". Persze ekkor jön egy szúnyog és kezdhetem elõrõl. Egyszer egy öreg néni elkezdett magyarázni, hogy nem jó dolog a drog lányom mert karikás és piros lesz a szemed. Naccerû. Én is "szépnek" érzem magam reggelente, de ez azért túlzás.

No de ugye márcsak ki kellene találnunk mit tegyünk ez ellen, mert néha olyan dilis vagyok a kevés alvástól, hogy elküldöm a femilit melegebb tájakra, ok nélkül. Az a sok reklámozott cucc nem vált be.

&#8222;Szeresd úgy felebarátodat, mint saját magad.&#8221; Ez azt jelenti, hogy ki is kell vernem neki?

bertino
jaja, ez nálam is így van, csak média"fejlesztés" téren/címszó alatt
ha nem tudok egy videofájlon egy bizonyos effektet megcsinálni ugy, ahogy én szeretném, addig nem nyugszok, míg össze nem szenvedem használható állapotra 😊

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Van egy sejtfajta az agyban, amitõl ébren vagyunk. Ha az a sejt nem lenne, akkor egész életünkben egyfolytában csak aludnánk. Nekem pl. nagyon kevés lehet ebbõl a sejtbõl, mert nagyon sokat alszom. Szinte ülve is el szoktam aludni. Szóval nincsenek alvási problémáim, de aki keveset alszik, annak valószínûleg nagyon sok olyan sejtje van.
Szóval értitek.<#vigyor>(Ezt jól megaszontam.)

PLackó
Nah igen,nálam is ez a gond.
Mikor lefekszek,akkor elkezdek gondolkozni,és egyszerûen nem bírok ettöl aludni.
Megpróbálok nagy feketeségre gondolni,ez fél-1 óra fetrengés után beválik,és sikerül elaludni.

dettó
hnoemi
Javítás: legjobban, 2 'b'-vel.

hnoemi
Én is sokszor órákig fennt vagyok, még ha fáradt vagyok, akkor is. Nem tudom "kikapcsolni" az agyam, állandóan jár valami a fejemben. Aztán amikor már kíváncsi vagyok mennyi az idõ, megnézem az órát, és akkor már azon agyalok hogy "hú basszus, aludni kéne mert hulla leszek mint mindíg". Ez persze suli alatt jellemzõbb. Már félek is, jön megint. Ilyenkor fennt lehetek amíg tényleg be nem dobom a szunyát, és reggel is jó, mert magamtól kelek. Amikor felébreszt valami vagy valaki, akkor nem vagyok olyan kipihent, mert mindíg akor alszom a legédeseben és morcos leszek. És persze hogy reggel tudok a legjoban aludni. Volt, amikor régebben 5kor keltem suli miatt és mégis bírtam, de most már nem megy. Szerintem ez az én esetemben valami pszichés dolog lehet - nem, nem vagyok bekattanva, csak egyik szülõegységem okozott némi kellemetlenséget. Igaz abból már "gyógyulok", de az alvás csak nem megy. A korán fekvés meg egyszerûen nem menne, évek kellenének hogy megszokjam, dehát manapság ez nem megy - jó filmek, sok sulis sz.r, sok zaj meg a többi. Szóval igazad van.

Bár az is igaz, hogy amikor délután jártam suliba, akkor meg az volt a gáz. Bírtam 2 napig.

Ha megpróbálok lefeküdni kileckor és mondjuk 11kor elalszom akkor is felébredek 7-8 óra körül, és ha hajnali 1kor alszom el akkor is😄 najó lehet hogy akkor csak 9kor ébredek fel. (óra alvás nekem általában bõven elég. Megfigyeltem ez a délben kelés, meg 12 óra alvás általában a lányok között divat. Akkor is ha nem dolgoztak este😊

A vonaton alvásról jut eszembe. Minden nap buszozom 2x30 percet. A buszon 5 perc alatt elalszom:d Nemtom, hogy az állandó zaj, vagy csak a ringatózás az oka, de tény, hogy legjobban a buszon tudok elaludni😄 Kár, hogy olyan rövid az út.
Rise Against
elvileg pedig pont az lenne az egészséges, ha korán feküdnénk korán kelnénk. a hiba bennünk van és a társadalomban, hogy ilyen késõnfekvõs késõnkelõs emberré nevel minket 😄 meg a nagy semmittevés, nem fáradunk ki rendesen, ezért nem is tudunk aludni.
Persze ha fél nap dolgoznunk kéne akkor meg azért panaszkondánk, hiába tudnánk rendesen aludni :c

ScarY MAN
Akkor irjuk at a topicot erre : Lázadjunk a köcsög koránkelõs rendszer ellen!!! Csatlakozz Te is <#idiota><#banplz><#buck>

...

Mr_no_NaMe
Pontosan ez van velem is...Általában 1-2 fele szokok lefeküdni és max fél óra és alszom is. Akkor van gond ha valamin gondolkozom. Szal ez a bárányszámolás és társai egyáltalán nem válnak be. Gondolkozok-gondolkozok eltellik 1-2 óra és már baromira aludni akarok, de nem sikerül mert azok a qrva bárányok nem akarnak elfogyni 😊
Ha viszont úgy fexek le hogy jó volt a nap és most pihi és az tényleg semmire nem gondolok csak kényelembe helyezem magam, becsukom a szemem és ennyi...vagyhát igen...Hustler tv :o)
Nem is tudom, hogy lesz ez a sulizás 3 hét múlva...mivel 1-2 fele fexek és 10-11 fele keltem majdnem egész nyáron...Eddig suli idõben keltem fél nyolckor...közel volt a suli 😄
Most kéne kelnem fél/háromnegyed 7kor :S
Sztem meg fogok pusztulni :S
<#vigyor5><#fogmosas>

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

Sanyix
Na nem vagyok egyedül! 😊 LÁÁÁzadjunk a köcsög koránkelõs rendszer ellen. Igazából nemértem hogy miért jó ez így? Hogy tönkremenjen az ember a kialvatlanság miatt?

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

bigfoot
menj el éjszakára dolgozni ,ha hazaérsz reggel ne feküjd le,este menj el kocsmába és mikor hazaérsz tuti elfogsz aludni!garantált recept😄

PyRex
"én mindig azt hittem hogy pl vonaton sohasem tudnék aludni erre mikor jövünk haza táborbol micsinálok a vonaton ? 😄"

õõõõ, mit?? <#wilting><#bdead>

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

én mindig azt hittem hogy pl vonaton sohasem tudnék aludni erre mikor jövünk haza táborbol micsinálok a vonaton ? 😄

de pl mikor egyik kedven netes gémeme 2 hétig nem votl jó és indulás elõttui éjszaka aludni sem bírtam 😊

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

TothLaci
Nálam meg az van, hogy ha programozok, és megakadok valamin, nagyon sokat ásítozok, ki megyek, bejövök, újra megnézem, aztán az akaraterõmön múlik, hogy folytatom-e, amit félbehagytam. Amikor meg már nagyon fáradt vagyok hozzá, akkor megnézek valami filmet, vagy elindítok egy játékprogramot.

Szerencsére nálam nincsennek elalvási problémák, de csak nyugodt csendes helyen tudok elaludni, bár ha valamit várok, akkor néha felkellek, és össze-vissza gondolkodom baromságokat, és olyankor adom be magamnak, hogy már le kéne állni 😄
Rise Against
mintha én írtam volna

RaZoK
Velem is ígyvan valahogy...
Suli idõben nincs ilyen, de mivel nyárvan megtehetem...ha dolgozni megyek akkor is késön fekszek és már csak a kávé segíthet 😞
Elalszok hajnali 3-4 fele aztán délután fél 3-kor kelek, utána meg ver a víz, hogy átaludtam a fél délutánt..ezen kéne változtatnom :]

idestova - 7 - éve regisztráltam, nem jár ilyenkor valami süti ?

awak3n
dettó ezér akarok majd vmi olyan munkát, ahova nem kell bejárni, én osztom be,h mikor,mit 😊

Sanyix
Hát nekem sulihoz fél 7 kor kéne felkelnem, de soha nemtudom mexokni, kimászok az ágyból, nagyon rossz kedvem van, meg akarom gyilkolni azt aki kitalálta ezt a korán kelést, aztán a szokásos fél-negyed órás késéssel beérek, majd úgy a 3 óra körül újra bekómázom, és néha ha tudok be is alszom 😊 persze este meg alig bírok elaludni idõben... Most így belegondolva, nyáron meg 7végén 11-12 órákat alszom, amikor suli van akkor meg kb a felét :\ durva. Szóval én a korán kelést soha nem tudtam megszokni.

awak3n
van,h csak azér,h aludni tudjak 2* is rárántok,mégse segít😊

amugy nyárn pölö nekem átálla bioritmusom 1-2 nap alatt,a világért se tudnék éjfél elõtt lefeküdni, de ez ott kezdõdik,h egyszer átesel a holtponton,és nem tudsz aludni -> délelõttet végignyomod,utána este nemtdusz,mkésõn fexel..