389


POLITIKA MENTES TOPIK. KIZÁRÓLAG ÁLLAMHÁZTARTÁSRÓL LEHET BESZÉLGETNI, PÁRTFÜGGETLENÜL.

AKI USZíT, FIKÁZ, POLITIZÁL, AZ 1 HÉT PIHENŐRE MEGY EGYBŐL.
 • Desiderata #389
  kiváncsi vagyok milyen állapotban van valójában az ország
 • atlagember
  #388
  Erre én ITT taléltam egy kimerítő cikket.
 • aaaaa
  #387
  1 Senkit nem érdekel kitől függünk, amig PROFIT van egy terméken, addig az eladót csak az érdekli.
  A mai gazdaságok a fogyasztás növekedésre építenek, ahhoz, hogy nagyobb legyen a gazdasági növekedés, nagyobb fogyasztás kell, termékből, energiából bármiből.
  2.Évente 5-10 ezer forint ? Van már ilyen matrica, a zöld kártya meg a vizsga.
  Azt is minden évben kifizeted a semmmire...
  Évi 4000 x 2 milló autó, az 8 milliárd, akkor mi van, csak egy újabb sarc, és nincs megoldva belőle semmi. Eddig is beszednek tőlünk 1-200 milliárdot az üzemanyag jövedéki adójával, gondolod ez bármit is megoldnana ? A regadó kb évi 80 milliárdot hoz. Hiába nem hozzák a használt autókat e miatt, az újra is rápakolják, azt meg, még ha kevesebb is, kénytelenek kifizetni.
 • Grenzjager
  #386
  Hoppá!!nocsak, nocsak, az egy évvel ezelőtti események már hírek a HírTV-ben (bravó, eddig is sokat késtek a friss hírekkel, van hogy cirka egy hetet)
  a cikk itt van, természetesen pontatlan a szerkesztése, és az én felvetésem után 4 órával lett belőle hír :)))

  csak nem hírTV-és szerkesztő is SG-ézik :)))de üdvözletem neki(k) :)))

  de szerintem csak annyi, hogy másnak is szemet szúrt, és gyanús...
 • Grenzjager
  #385
  és az említett magyar kft-éknek nem volt, nincs és nem is lesz 4 milliárd dollárjuk!!
  ebből én Olimpiát rendeznék Záhonyban
 • Grenzjager
  #384
  a lényeg egy csomó helyen a 4 millió usd-t és a 4 milliárd USD-t összemosták, csak azért írtam hogy vili legyen. de nagyon érdekes, hogy egy ilyen volumenű "befektetésről" kussol (szinte) az egész magyar média...

  érdekes az is, hogy a magyar költségvetésből pont 4 milliárd dollárnyi hiányzik...

  érdekes, hogy az említett kft erősen kormányfüggő, mondhatni barátokitt

  érdekes, hogy egy "terrorista" országban, Ausztrália legnagyobb ellenségénél, kormányzati segítséggel történik befektetés... ahol minden labilis, minden a polgárháború szélén van...


  amúgy meg még 25+4 millió usd is sok ahhoz, hogy a világ legnagyobb költségvetésihiányával küszködő országna ilyen helyre adományozzon...
 • Garfield
  #383
  Milyen 4 millió dollár? Honnan jön ez ide??? (Lehet, hogy legközelebb pontosabban meg kellene nézni a forrást, mielőtt összeollózod? )

  A 4 milliárd USD befektetők részéről érkezik az országba (ez pedig NEM a magyar adófizetők pénze, illetve csak annyira az, mint amennyire a te fizetésed is), míg a 4 millió dollár feltehetően az állam által küldött segély az árvízkárosultaknak.

  Szóval ideje elhagyni azt az előző rendszerből ittmaradt mentalitást, hogy külföldön csak az állam intézhet nagyobb összegű beruházásokat. Nem, ennek 16 éve vége.

  Az egyetlen összeg, amit a magyar kormány nyakába varrhatsz, az a 25 millió USD.
 • Grenzjager
  #382
  2005 elején megy Indonéziába 4 millió (itt még millió) USD, az árvízkárosultaknak, 2005 júliusában már 4 milliárd USD + 25 millió USD Softloan, ott Diagon KFt neve is(Kern József,Kollányi Gáborral-> Hospinvest Rt)

  szal ez a magyar adófizetők pénze

  és

  "Indonézia mind politikai, mind vallási, mind közbiztonsági, mind pedig katonapolitikai szempontból zűrös és instabil helynek számít a világban. Azokról a cégekről, melyek egy ilyen országban fektetnek be, joggal feltételezhető, hogy nem legális gazdasági elképzeléseik vannak, vagy a vezetőik félnótásak. "

  lehet MTI foglalkozott az üggyel, de bűzlik, hogy a Figyelőn kívűl senki, és ment rendesen a 4 millió és a 4 milliárd összemosása, az pl miért ???
 • Garfield
  #381
  1. Az MTI is lehozta.

  2. Légyszíves fejtsd ki részletesen, mi kifogásod van az ellen, hogy magyar cégek a világ valamely pontján gazdasági érdekeltségeket szereznek. Esetleg a Kárpátok gerincén túl nem lenne szabad befektetniük vagy mi?

  Emlékeztetőül idéznék az első linkedből:

  South Sumatra's economy is to receive a massive boost following the signing of an agreement worth about US$4 billion on Monday, between the representatives of Hungarian investors and the province's administration.

  Legközelebb érdemes volna gondolkodni, kivéve persze azt az esetet, ha a hangulatkeltés a cél...
 • rolika
  #380
  1. ha szerinted nem volna az ország hasznára, hogy kevesebb energiahordozó fogyjon, amikor mindenben függünk a külföldtől, akkor nem értelek. vissza kell fogni a fogyasztást, és ez egy jó és egyszerű módszer lenne
  2. negyvenezer km-t vezetek évente, bár tényleg nem sajátom a kocsi. a sok regadó meg egyéb hülyeség engem is zavar. de leginkább az, hogy amit befizetünk, nem arra kerül felhasználásra, amire eredetileg szánták (szántuk)... Egy ilyen éves matrica nem zavarna senkit (fél tank benzin), de óriási bevételeket hozna, nyugodtan eltörölhetnék pl a regadót. persze az is kellene, hogy végre ne ebből fizessék a nyugdíjakat, meg a táppénzt, hanem ebből építsenek/javítsanak utakat.
  3. a környezetvédelem valóban nem segít az államháztartáson, legfeljebb a közérzetünkön, de szerintem ez is fontos.

  " Ne hogy azt hidd hogy azoknak, akiknek bevételük van a energiahordozók eladásából, valóban érdekük lenne bármilyen alacsonyabb fogyasztás , vagy környezetvédelem"
  dehogy hiszem, sőt! nekünk, magyaroknak érdekünk, hogy minál kevesebbet fogyasszunk, és ezt az érdeket kellene keresztülvernünk valahogyan.
  én a magam módján mindent megteszek, hogy takarékosan, minél kevesebbet fogyasztva (áramból, gázból, vízből stb.) éljek.

  " A politika pont erről szól, hogy úgy tudjanak hazudni az embereknek , hogy ők is igaznak higgyék azt, amit hazudnak nekik... "
  ezt nem értem. én akartam neked írni...
 • Tusy
  #379
  Nem kell behozni 1-200 ezret érő 15 éves autót, és kész.
  - egyetértek! annyit kellene tudni kerseni, hogy meg tudjam fizetni az újat, vagy legalább fent tartani a régit. Ez helyett járok biciklivel amig lehet...
  - nyugdíjas anyámnak volt trabija, de képtelen volt fent tartani (tavaly került bontóba, kb. 60e Ft-ot fizetett érte), nekem a '72-es (amúgy működő és a környezeti előírások alatt szennyező) 127-es Fiat-om rohad 3 éve hátul az udvarban (leadott forgalmival), mert nem tudtam 2 évente kb. 150e Ft-ot költeni rá
 • aaaaa
  #378
  Ne haragudj de ez nem válasz arra, hogy ha egyszerűen lehúznak. Az 5 évesnél sem a reális avulás értékével számolnak. A reális, a kinti, vagy akár a hazai hasonló korú használt autó piaci ára volna, nem egy légbőlkapott milliós összeg... Ez, meg nem fizesse meg alapon történik, az EU-nak vannak szigorú szabályai, amit jelen esetben egyáltalán nem tartanak be, ez egyértelmű tény, ma is több eljárás folyik Magyarország ellen a túlzott és diszkriminatív regadó számítás miatt. Potugáliát egyszer 10 %-os eltérés miatt elmaraszták Nálunk sok eseben 80-90% az eltérés a reális értékektől.
  Ha egyszer elfogatduk hogy EU van, nincs vám, hagyjuk az országok közti szabad kereskedelmet, akkor ennek néhány, az itteni lobbik számára negatív részét is illene elfogadnunk, nem csak az EU-s pénzekért kuncsorognunk.
  Valahogy nem szeretjük betartani az Eu-s szabályokat, de a támogatásokat meg elvárjuk. Na már most ezeket a szabályokat egyedül a hatalmon lévők nem tartják be , a kisemberek nem igazán tudják megsérteni őket...
  Miért is fizessen 3x annyit valaki, ha netán Németországban szeretné megvenni, a nem szétgányolt 5-10 éves autóját, miért kell neki az itthoni agyontúrt szemetet megvennie ? Persze vegyen új Suzukit 2-3 miilóért, akinek meg nem telik rá, járjon gyalog...
  Javaslom nézd meg, mit kapsz 1 millióért odakinn, és mit itthon. Mindezt a regadónak köszönhetően.
  Tehát a 10 éves autó már roncs, de a 25 éves villamos, meg 40 éves vonat, és a 30 éves repülő nem az... Szeretem az ilyen népbutító általánosításokat... :)
  Nagyon jól látom hogy, mennyire kalkuláják bele az amortizációt, úgy hogy néhány egérkamiont kivéve eszébe ne jusson senkinek, semmilyen használt autót vásárolnia odakinn.
 • Borg
  #377
  Ugyanmár.
  Nem kell behozni 1-200 ezret érő 15 éves autót, és kész.
  Az adóztatás célja egyértelmű, nem kell ilyen öreg szarokat többet behozni az országba, van elég. Aki meg mégis akar, az fizesse meg.

  Amúgy tudod te mit jelent az, hogy belekalkulálják az amortizációt? Mert nem úgy tűnik.
 • aaaaa
  #376
  Senkit nem az új autóra kivetett regadó zavar. De azt egyszerűen rablásnak nevezem, hogy egy 15 éves autóra, ami kb 1-200 ezret ér max. kivetnek 1 MILLIÓ regadót és ezáltal az itthoni lelakott 15 éves roncs is 5-600 ezerbe fog kerülni. Ez egyszerűen ellentmond az EU törvényeinek, mert diszkriminálják a külföldi használt autók behozatalát. Azért az ilyen mértékű gátlástalan és gusztustalan lehúzást, nem nevenzém NÉMI pénznek, meg apró félreszámolásnak. Most belekalkulálják az amortizációt is ...Mert most aztán már nagyon jól van számolva... Így sikeresen még jobban lehúznak. Egy 25 éves autó ami gyakorlatilag kb. semmit nem ér, ha nagyobb motorja van akár 1,8 millióba is kerülhet a 6 millió !!! 30 %-a ... Nagyon igazságos és korrekt számítás ! Érdekes a biztosítok valahogy máshogy számítják az amortizációt , amikor fizetni kell... Kinek is van igaza ???
  Igen nálnk is volt visszaváltható műa. palack, de még külön kampányoltak is ellene a gyártók. Plakát is készült róla. Na ennyit a nagy cégek környezetbarát gondolatairól...
 • Annakin
  #375
  A magyar államadósság közelít a 70 milliárd USD-hez és az előrejelzések 5 éven belül 100 milliárd USD-n felüli összegről szólnak. Szintén külföldi közgazdasági forrásokból jött az adat. Tehát lesz mit ledolgozni, ha le lehet.
  A maláj beruházás nem a magyar állam, hanem magyar befektetők pénze lenne, ha lenne annyi. Természetesen a magyar cégekre (nem tudjuk kik ezek) is érvényes a mondás: az ígéret szép szó... (magyar virtus az ígéret? vagy a politika leggyakoribb szerszáma?
  Mindenesetre, ha megvalósul, akkor a "magyar gazdasági csoda" szintén bekövetkezhet. Ezt az üzletemberek optimista szcenáriónak neveznék.
 • Borg
  #374
  Nem a regisztrációs adó törvénytelen. Hanem az, hogy az amortizációt nem kalkulálták bele néhány évig, a kintről behozott használt autók regisztrációs adójába. Még ha az EU meg is feddi MO-t emiatt, az sem a regisztrációs adó eltörlését jelenti, max némi pénz visszajuttatását, azoknak, akinek nem jól volt számolva.

  A műanyag palackok és tálcák betétdíjának pedig más értelme is van. Nyugatabbra az egyik legnagyobb iparággá nőtte ki a magát a recycling. MO-n ez egyszerűen nem kivitelezhető, mert nincs pénz benne. Hiába dolgoznád te fel újra a pet palackokat, nem kapsz érte pénzt senkitől. Nyugaton ez úgy működik, hogy az üvegekhez hasonló pfand van a műanyag cuccokra, amelyet támogatás formájában megkapnak azok a cégek, akik az újrahasznosításukkal foglalkoznak. Szal nem csak környezetvédelem, hanem ipari fejlődést is jelent, méghozzá marha nagy léptékben.

  Szal igen. A politika arról szól, hogy a hozzá értő illetékesek fapofával eltűrjék az inkompetens, hozzá nem értők tobzódását.
 • aaaaa
  #373
  1. Miért tiltanál be egy terméket.. Mert nem annyira takarékos? Ha kifizetik a fogyasztását, miért ne használják ? Ha nem tűnt volna fel, az eladott áramon jócskán van haszon, Áfa. Ha kevesebbet fogyasztasz, kisebb a bevétel. Az, hogy mit reklámoznak, hogy de jó, milyen keveset fogyaszt, azzal ne törődj. Szerinted az ELMŰ pár éve miért TÁMOGATTA 5000 Ft-al, hogy vásárolj klímát a lakásodba? Az pedig aztán zabál...
  2. Miért ellenségeid Neked az autósok ??? Látszik , ha Neked nincs, dögöljön meg az, akinek van... Mindenki járjon gyalog, meg lovon. Épp most számolják fel a vasutakat, vagy mi... Igy is épp elég teher nyomja a vállukat. Az autó nem az ellenséged, az árukat is azon szállítják többnyire, ha tovább "gyilkolják" az a autósokat lassan megáll a gazdaság.
  Egy átlag autóra kifizetsz mikor megveszed kb. 50-100 ezer illetéket a semmire,
  eredetvizsgálatra, törzskönyvre és egyéb értelmetlen sarcokra.
  Utána évente 20-200 ezer biztosítás, kb 10-20e Ft súlyadó, 5-8e zöldkártya 8-10e vizsga, bármilyen okmánycsere + 4e, literenként kb. 130Ft üzemanyagadó szintén semmire, de Neked ez sem elég...
  Na meg itt a milliós nagyságrendű regisztrációs adó, ami az EU által is elismerten törvénytelen, de azért azt is szedik rendületlenül, amíg tudják...

  3. A környezetvédelemtől, attól hogy mibe teszik az üdítődet, öt fillérrel nem lesz jobb anyagi helyzetben az ország...
  Ne hogy azt hidd hogy azoknak, akiknek bevételük van a energiahordozók eladásából, valóban érdekük lenne bármilyen alacsonyabb fogyasztás , vagy környezetvédelem. De ezt állítani szépen hangzik.
  Ugyanígy az ital-cigarettagyáros sem mondhatja ki nyíltan, hogy örül annak, hogy boldog boldogtalan nikotinfüggő és alkoholista, de elvégre a vak is látja, hogy ha mindenki leszokna, hamar csődbe mennének, ezért nem fűzödhet érdekük ahhoz, hogy kevesebben dohányozzanak, vagy igyanak.
  A politika pont erről szól, hogy úgy tudjanak hazudni az embereknek , hogy ők is igaznak higgyék azt, amit hazudnak nekik...
  Nem a kisemberek szórták el pénzt, ami most hiányzik, hibás pazarló önző hozzá nem értő döntések sorozata vezetett ide.
  Erre nem megoldás a kisemberek további sárba tiprása, mert a kilátástalan remény nélküli nyomorgó munkaerő nem fogja tudni pozitív irányba mozdítani az országot.
 • tnm #372
  USD 4 billion, az "csak" kb 1100 Mrd forint, ha jól számolok.
 • Grenzjager
  #371
  Angolul túdóknak hasznos információk!
  és nem értem ezt mint befektetést, főleg azért mert az összeg horribilis.
  (USD 4 billion(!!!) Te jó ég!! ez nem hiányzik? vagy termel nekünk? és kb mennyi lehet amúgy a Magyar Köztársaság "kintlévősége"? Ezek egy részét lehet privatizálni?

  Jakarta Post

  Xpatloop

  Maláj nagykövetség honlapja

  és röhejes az egész magyar médiára nézve, hogy csak a Figyelő említi meg

  Összegezve a média (is) ismét leszerepelt, de nagyon durván
 • kozik
  #370
  ez van, egy utolso mocsok, elmehaborodott * vagyok. (amugy lebetegedtem es hataridom van, azert vagyok kicsit szetcsuszva)

  1.amugy penzugyileg az allam biztos orulne annak, hogy minden itt futo gepjarmu matricazva lenne. bar reszemrol jobban orulnek, ha kevesebbet fizetnenk alanyi alapon (sulyado, matrica), es tobbet hasznalat utan (benzin). persze ezt nem nagyon lehet tulzasba vinni, hiszen a jo magyar ember kimegy kulfoldre tankolni, ha 40-50 forinttal olcsobb kinn a benzin.
  2.azokat a termekeket huznam meg adoval irtozatos mertekben, amik semmilyen szinten nem szuksegesek a hetkoznapi tuleleshez. legyen 3-4szer ennyi az alkohol es a cigaretta ara, es a plusz adobol siman meg tudnank fizetni annyi vamost, hogy visszafogjak a csempeszest. es meg munkahelyeket is teremtettunk. persze itt ugyanaz a figura, mint a benzinnel, kamionszam aramlana az eubol a cucc. szinten nem hasznalhato otlet.
  3. energiatakarekos izzo oke, csak egy-ket helyen van olyan hasznalati mod, ami igenyli a regi megoldast (pl. a mozgaserzekelore kotott vilagitas alt. ilyen).
  4. a helyszini kivegzesben semmi politika nincs. aki ugy erzi, resze ennek a sokat szenvedett kis hazanknak, az maradjon es tartsa be a szabalyokat. akarmilyenek is. mert kulonben a francnak barmilyen szabaly es terv. amikor mar a hetkoznapi elet szerves resze a simlizes (nem a valos fizetes van bejelentve, ukran cigi, szlovak dvd, 0ft jovedelmu vallakozok), akkor jut eszembe a helyszini kivegzes, kotores. bocs, hajlamos vagyok szelsosegekben gondolkodni, mert nagyon ritkan latok olyat, hogy nem szelsoseges gondolatok alapjan barmi jol mukodik zaros hataridon belul. na ha ezt a mondatot valaki hajlando teljes melysegben felfogni, akkor ez talan politizalas volt, belatom. kerek buntit.
  5. eldobhato palackok. szinten teljesen jo. es legyen minden mocskos sorosuveg 200 forint, mert amig a belevalo 6-7szer annyiba kerul, addig az ember hajlamos az uveg arat nem eszrevenni, es kulturmentesen eldobalni az utcan. mellesleg tobb penz all anyagi javakban a konyhaban, es ujra ertelmet nyer a visszaviszem az uveget, hogy legyen mit ennem dolog.
  6. amit itt karcolgatunk, az nagyon a felszin. nagysagrendekkel erdekesebb az osszes epitessel kapcsolatos beruhazas, lasd sokat emlegetett autopalya. ezeket ugye tamogatjak is kintrol, mert hat az ut kell rajtunk keresztul is, valahogy megis azt lehet hallani, hogy marha draga, cserebe minosegileg nem az igazi. szoval a magasban kellene az arcoknak a sajat kormukre nezni, mert kuporgatott ezerforintjainkbol ok csak a milliardokat latjak, es hajlamosak kicsit konnyelmuen szorni, pedig szegeny magyar melosnak sokkal kemenyebb az a par ezer forint, mint osszesitve, papiron az a par milliard. ez a kaotikus gondolatfuzer ott csucsosodik ki, hogy folyton arrol van szo, hogyan lehet a beveteleket novelni, arrol meg mely hallgatas van, hogyan lehet a kiadasokat csokkenteni. persze, sok-sok elbocsajtassal. egye kanya, meg el is hiszem, hogy az a jopar ezer ember semmi hasznosat nem csinalt. meg azt is, hogy egy ilyen lepes utan senkinek nem jut eszebe ezt a vonalat eroltetni, hisz ez mar eleg durvan hangzik. arrol valaki linkeljen mar be nekem vmi statisztikat, hogy az elbocsajtott emberek mennyibe kerultek, ebbol mennyi folyt vissza ado, afa, turo-ecet-babkaro cimen, es mennyibe fognak kerulni, mint munkanelkuliek. csak azert, hogy meg inkabb meg legyek gyozve, hogy ezt igen, igy kellett csinalni.
  7. persze hogy panaszkodok. olyan helyzetben van az allam, hogy megszoritas-tervezetek folynak a csapbol is, hogyne panaszkodnek. mennyivel jobb lenne, ha szet kene osztani egy csomo penzt...
 • rolika
  #369
  az igaz, de bevezették az emma-t (2 milliárdért, most meg megszüntetik, juhhé :-), amiben bárki utánanézhetett, be van-e jelentve, és ha igen, mennyire.

  egyébként lenne máég 1-2 építő jellegű javaslatom :)
  1. nem engednék forgalomba hozni csak energiatakarékos izzókat (vki utánanézhetne mennyit spórolna az egész ország egy évben)
  2. a tegnap feldobott "autópályamatrica a főutakra" jó ötlet, de én itt is egy kicsit antidemokratikus lennék: minden mo-n forgalomba állított, ill. az országba bejövő gépkocsinak matricát kellene váltania. nem lenne 4-napos, meg hetes-hónapos, csak éves, és mindenhol -autópálya, autóúta, főúta, mellékút-, egyáltalán ahol csak rendőr ellenőrizhet, ezzel lehetne közlekedni. lenne egy tarifa személykocsiknak (mondjk 4e ft), meg teherkocsiknak (mondjuk 10e ft). ebből eszméletlen sok pénz bejönne.
  3. a környezetvédelemért is tennék: egyszerűen visszahoznám az üvegvisszaváltást azzal, hogy olyan termákdíjjal sújtanám a pillepalackokat/papírdobozokat, amivel versenyképtelenné válnának. tej, üdcsi, pezsgő, sör, ásványvíz csak visszaváltható formában lenne forgalmazható.
 • Annakin
  #368
  igen, ez durva. és sajnos előfordul.
 • TomBond
  #367
  Az alkalmazott nem feltétlenül tud arról hogy nincs bejelentve. Volt nem egy olyan ismerősöm hogy a munkaviszony megszünésekor tudta meg hogy nem is volt munkaviszonya (nem volt bejelentve), pedig rendes munkaszerződéssel stb. dolgozott.
 • Annakin
  #366
  Nagyon panaszkodsz. Az adót is kevesled. Az Állammal meg mintha zűrbe lennél. Azt írod, hogy "meglop". A "helyszíni kivégzés" is felmerül benned, ebben az általad megnyitott "politikamentes" topicban. Ez nem politizálás?
  Kérlek, fogalmazd meg, mi a politizálás! Az adózás az államháztartás eszköze, az állampolgár háztartásával való játszadozásra. Ezért örök.
  Én a többit az adótanácsadómmal beszélem meg.
 • kozik
  #365
  szerintem nem antidemokratikus. kotores rulz :) a masik fele meg van akit zavar, es van, akit nem. ;)
  kicsit egyszeru a gondolat, de azert tetszik :) mer' az emberbe rossz szajizt hagy az, hogy ugyanazt a penzet 8szor leadoztatjak. huzzanak le rola egyszer sapot, az legyen jo nagy, de ne erezzem ugy, hogy a tulajdon allamom meglop mindenfele uruggyel/cimszoval. legyen 50%-os az afa, aki feketen forgalmaz, az meg elsore figyelmeztetes, masodikra kotores, harmadikra helyszini kivegzes.
  uff, en (mar megint hujeseget) beszeltem.
 • rolika
  #364
  szerintem adóemeléssel nem lehet segíteni az államháztartáson
  én azon a véleményen volnék, hogy szabjunk meg egy kellően alacsony adókulcsot, mondjuk 15-20% között, és ez lenne az áfa (mindennek az áfa-ja, nem lenne 0, meg 5%-os!), a szja (mindenkinek, nincs kivétel, minimálbér is!), meg a tb-járulék. és kész, nincs más, eho, meg ilyen 1,5 meg olyan 6%.
  namármost: aki még így is trükközne (kevés bruttó+pénz a zsebbe, vagy teljesen feketén foglalkoztat/dolgozik), az mehetne követ törni valamelyik autópálya-építésre, ugyanis frankón be kellene vezetni a kényszermunka intézményét! ez a nép nem ért másból úgyse... és hogy érdekesebb legyen a játék, természetesen bűnhődne az alkalmazó és alkalmazott is.
  persze ez nagyon antiliberális és antidemokratikus, de nem baj, ránk férne.
 • kozik
  #363
  50.500: mire hatalomra jutnak, mar reg keso, nyilvan :))
  nem realis javaslat... nem tudna mukodni, teljesen biztos. egy egyetlen hasznalhato resze ennek az ertektelen, radikalis, gyerekes gondolatocskanak annyi, hogy ha nagy nyilvanossaggal, erthetoen, kovethetoen, indokoltan, stb menne jobbra balra a penz, akkor az embereknek eszebe nem jutna valtani, hiszen nem is lenne masik indulo, mert hat minden tokeletes... asszem a mai fantazialas kicsit meghaladta a delutani ovodai szunya kereteit, de a szinvonal ott maradt :)))
  a valosagtol elrugaszkodott, "rendes" emberek pedig nyilvan a 10 milla magyar egyseges akaratat hajtanak vegre, hiszen mindenkinek ugyanaz a jo :)
  ha valaki meg komolyan gondolja az elmult ket, vegso elkeseredesbol fakado idetlen hozzaszolasomat, privizzen ram, majd ugy probalom meggyozni, hogy nem, nem gondoltam komolyan... kerek buntipontot, ma tisztan off vagyok.
 • tnm #362
  "500 rendes ember 50.000 fegyveressel a hata mogott marha gyorsan tudna egy nagyon mukodokepes orszagot csinalni ahelyett, ami van... a tobbi megoldasban egyre kevesse hiszek."

  és szerinted mennyi időbe telne míg az az 50.500 rendes ember megrészegülne a saját hatalmuktól???
  csak mert eddig kivétel nélkül minden új irányzat (politikai) erő úgy került hatalomra, hogy na most ők rendet tesznek... és vagyok annyira jóhiszemű, vagy, ha tetszik naív, hogy azt higyjem a többségük valóban ezzel a célla indult...
  aztán mindig jót valaki más, hogy rendet tegyen az ő kulimászukban...
  mellesleg eufémisztikus úgy fogalmazni, hogy "működő" ország. Ki(k) lenne('nek) az(ok) az ember(ek), aki(k) eldönti(k), hogy ki legyen az az 500, akinek a száj-íze szerint definiált működő ország megépítése a feladata.
 • kozik
  #361
  nyilvan nincs egy 2000 oldalas tanulmany a farzsebemben. szandek szinten emlitettem. pikk-pakk novelheto lenne az emberek adozasi/koztehervallalasi kedve, ha elhinnek, hogy na ettol most tenyleg jobb lesz :) tudom, kicsit politizalas szagu, de egyre gyanusabb, hogy talan nem is cel, hogy itt minden szep es jo legyen, es sajna vmi hasonlo lehet az emberek fejeben, amikor sz*rnak a szabalyokra, meg a jobbito szandekokra, es simliznek, meg a mocskos egyetemistak is tuntetnek ahelyett, hogy belatnak, a tandij kell, mert akkor senki nem tanul hujeseget, hanem egyutt toljuk elore az orszag szekeret, es majd nagy jo lesz. talan az allamhaztartas rendbetetele ott kezdodne, hogy leulnek megbeszelni ezzel a 10milla emberrel, hogy waze, mit szeretnetek, rendben, az lesz, x ev mulva, addig ezmegezmegez a kovetendo ut, amirol nem lehet leterni. hatha hinnenek az egeszben az emberek, es lehetne ra epiteni, lehet tervezni. de ami kommunikacio most megy (nem csak ebben a 4 evben, ugy altalaban), az arra jo, hogy az ember ne erezze sajatjanak az UGYet, es pesze nem is tesz semmit, hogy haladjon a dolog. (lopcsalhazudik)

  no, jolkibeszelem a pici lelkem, "naiv vagyok es fiatal" stilusban. moralizalos, romantikus f*sag. az meg ugye nem politizalas, ha az osszes politikust leszoljuk? ;)

  amugy persze, lol az egesz. szerintem, igy atolvasva, eleg offtopicra sikerult ez az uzenet, de ha mar megirtam, elkuldom...
 • Borg
  #360
  lol persze... és az államadósságot miből fizetik ki? zsebből?
 • kozik
  #359
  kicsit nekem is keresnem kellett, ugy lett meg google-n keresztul...

  de a hook mar elkezdte a tuntetes szervezeset a tandij ellen, ahogy megjosoltam :)
  (igen, onigazolo-onimado-f.. vagyok:)

  borg: engem is gyorsan eltettek, hogy allast foglaltam. kozben meg hiszek abban, hogy 500 rendes ember 50.000 fegyveressel a hata mogott marha gyorsan tudna egy nagyon mukodokepes orszagot csinalni ahelyett, ami van... a tobbi megoldasban egyre kevesse hiszek.
 • NFP
  #358
  ezért nem
 • NFP
  #357
  bazzeg, ezért találtam az ezért.hu topikot, mert sutyiban átneveztétek.
 • Borg
  #356
  ki örült, minek?
 • homeless
  #355
  Borg én komolyan irigyellek, hogy olyan kivételes helyzetbe vagy, hogy örűlsz ezeknek az intézkedéseknek. De, hogy lehet ennek örülni? Nem értelek. Te komolyan elhiszed, hogy 10 év múlva jobb lesz? Túl sok mindent ígértek már, hogy higgyek nekik.
 • a.carkey
  #354
  Jelenleg legóvatosabb becslések szerint is most már a GDP 79%-a ...
 • Anticionista
  #353
  Tények, TV2
  Megszűnnek a közgyógyellátottan ingyenes gyógyszerek, mert üzleteltek velük.

  Ha a 200 ezres gyógyszert nulla forint helyett ezentúl ezerötszázért adnak, akkor majd nyilván nem fognak üzletelni vele.

  Nyilván nem.
 • Anticionista
  #352
  És nem az a baj önmagában, hogy minden rosszabb, hanem az, hogy én, aki az egyetemen most készülök szigorlatorni pszichológiából; pontosan értem, hogy miért csinálják ezt.
  Azért, mert az emberek úgy gondolkodnak, mint ahogyan Te. Amikor jön az újabb hír, megkérdezik, hogy "na és? ezt tudni lehetett."
  Folyamatosan súlyosbodik a helyzet, de úgy van kialakítva a hatás, hogy ez fel se tűnjön. Profi marketing.
  De amilyen profi, olyan aljas is.
 • Anticionista
  #351
  Nehéz konstruktívan hozzászólni, amikor az ember azt látja, hogy szó szerint minden egyes nap rosszabb és rosszabb a helyzet.

  A megszorítások miatt nem csökken a reálbér? - Majd csökken a konvergenciaterv miatt.
  Az ÁFA miatt kell emelni a buszjegyet? - Dupla annyival emelkedik.
  Tilos a gyógyításért díjat szedni? - Szednek az étkezésért.
 • Borg
  #350
  Ha konstruktívat nem tudsz hozzászólni, akkor minek kommentálsz mindent?