36
-
cateran #36 No,akkor oszesitett valasz:amikor a telia alahanyatlott, WoW-os hivatalos forumon 3 hetbe telt mire hajlandoak voltak valamit valaszolni\,kozben meg 20 serverrol jottek a sirasok,hogy dc-k es login problemak,meg lagok! A Telia amugy nem francia,hanem sved ha jol tudom,de nem ez a lenyeg,hanem hogy ki kot szerzodest a netszolgaltatoval? A blizz! Es ha jol tudom,mar a diablo 2-nel is voltak problemak a teliaval,ennek ellenere ujfennt veluk kotottek szerzodest!Akkor ki is a hibas?
A blizzard mindig is hires volt a videoirol,ezert nagy szegyen,hogy a jo regota fejlesztes alatt allo kieghez,az E3-ra sem voltak kepesek egy epkezlab videot osszehozni!
A hibamentesseghez annyit,hogyha nem megy a tesztservereken,akkor hogyan is tesztelik?
A casual es hc gamerek kozt a kieggel meg nagyobb lesz a szakadek,azon egyszeru oknal fogva,hogy az uj instakban meg erosebb targyak lesznek (tier3-as szett) amit egy casual nem tud majd megszerezni ,ellenben egy hc "konnyen"!
Tobb serveren van karim (aggrammar, bloodscalp, kor`gal),de egyedul a Kor`gal volt idaig problema mentes! Amugy erdekes modon minden frankon tud menni,problema nelkul(Guild wars,Silk road,ftp letoltes,torrent,persze ertelemzeruen nem egyidoben,sot ha jatszok akkor csak az megy,semmi mas)csak a WoW szorakozik....
A 2 ev tapasztalata: most csinaltak meg,hogy tavolabb is lehessen repulni egy gombnyomassal,ne kelljen minden helyen leszallni...ehhez 2 ev kellett? Epl,Wpl tele van bugos szornyekkel,nem tudtak kijavitani ennyi ido alatt? nem sok minden tortenik a botok, ellen sem a goldsellerek ellen szoval azon kijelentesed miszerint azert kell fizetni a karaktermozgatasert mert igy akarjak megakadalyozni az uzletelest serverek kozt, marhasag,powerlevelling,bot farmolas es maris mindenbol minden lesz az adott serveren,ehhez nem kell karit mozgatni!
Amugy ha jobban megnezed igazan nem sok ujdonsag lesz a kiegben ahhoz kepest,hogy miota csinaljak:(( -
Komolytalan #35 Nem tom miről beszélsz. Az hogy nem csináltak (még) normális bemutató videot egy legjobb esetben is karácsonykor kiadandó kiegészítőhöz? Szerintem inkább ne is csináljanak, hanem foglalkozzanak magával a játékkal, hogy mihamarabb, minél hibamentesebben megjelenjen. Elég komoly változások lesznek benne, akár egy új játéknak is elmehetne. Mindezt úgy, hogy párhuzamosan fejlesztették az alapjátékot is. Ezenkívül (elvileg) sikerült tompítani egy szinte feloldhatatlannak hitt problémát, a casual vs HC gearek közötti iszonyatos különbséget. Szóval a WoW nagyon jó irányba megy el a kiegészítővel, gyakorlatilag mindent beleraktak, ami 2 év tapasztalata alapján hiányzott belőle. -
Komolytalan #34 Neked is csak azt tudom mondani, hogy a bliz nem fog helyetted utánanézni - ahogy helyettem se nézett utána - annak hogy mi okozza a instabilitást, lagot, stbt. Ha megvan hogy hol a probléma, és az bizonyítottan a bliz, akkor nekik kell szólni, hogy mi a rés. Ha meg más, akkor másnak. Pl okozhatja egy szimpla wifi router is amire 1.10 környékén cserélted a régit, vagy egy hálózati eszközcsere a szolgáltatódnád, meg persze az 1.10 is. Semmibe se kerül más szerverekre is csinálni 1-1 próba karit, hogy ott milyen. A szolgáltatás sokszereplős, és mint a sokszereplős szolgáltatásoknál általában egyik szereplő se fogja önként és dalolva magára vállalni a hibát, amíg be nem bizonyítod, hogy ő a hunyó. Az tuti, 1.10 esetén általános hibáról nincs szó, mert rajtam kívül még jónéhány ismerősömnél megy lag nélkül. -
Komolytalan #33 Magyarországon elég egyértelmű probléma volt a francia net szolgáltató (telia vagy mi a tök) bénasága. Ezért is migráltam francia adatparkban lévő szerverről németre, és megszűnt a lag. Innen kezdve szerintem látszik, hogy nem a játékfejlesztők felelősek a lagért, hanem a net szolgáltatók (akár a hostoló adatpar, akár a kliens netszolgáltatója, akár bárki a kettő között). -
mezeimodell #32 Többször is megfordultam a blizzard honlapján az elmúlt években, és többször olyat láttam, hogy "StarCraft gaming experience" előny... Az tuti, hogy a StarCraft kettőt, vagy valami hasonlót fejlesztenek, esetlegesen a warcraft 4-et. Türelem... Szerintem hamarosan megtudjuk. Én nagyon várom a StarCraft kettőt, mert az első rész egyszerűen annyira jól meg van csinálva, annyi mod-ot lehet hozzá készíteni, (nem mintha a war3-hoz nem lehetne) hogy nem lehet megunni. Csakhát ugye jött a broodwar, az erőegyensúlyok pedig szerintem kicsit a Protoss oldalára vitték el az egészet... Ezen most sokat lehetne vitatkozni---
A ghost kár, hogy leáll, de akkor sem hiszem el, hogy több évi fejlesztőmunkát csak úgy kidobnak a szemétbe- -
Szefmester #31 egyetértek -
cateran #30 De,hogy ertehtobb legyen es a hirhez is kapcsolodjon,ujrafogalmazok:A Blizz az elozo jatekaival felallitott egy szintet nalam,amit ugyan kezdetben elert a WoW, de most mar messze nem,a ceg eroteljesen romlik minosegileg es sajnos ezt ez a hir is alatamasztja (lustak mast fejleszteni,mert minek?A penz dol a WoW-bol,meg akkor is ha szar)
Az elozo jatekaik tobbszaz ora utan is roppant elvezetesek voltak (warcraft 3+frozen throne,na ott kocka voltam rendesen:D)
-
cateran #29 Nem tudom mirol beszelsz,en szorakozasra vagytam a wowtol,de az 1.10-es patch ota az egesz olyan instabil,hogy csak na!Amugy koszonom kerdesed,bnom is elvan a wowval,kulon accounton jatszunk es neki is problemas,lagos neha,bar o hungarybol tolja!
-
cateran #28 Angliaban vagyok,szoval remelem nem francia a szolgaltatom,de mit mondasz arra aki amcsibol jatszott?Es koszi,tudom mi a kulonbseg lag es fps kozott:) -
Komolytalan #27 Az hogy nem tom leírni az RP-t hosszan, nem változt azon, hogy nincs rá igény, ergo a bliz letojja azokat, akik RPt szeretnének játszani. Őket meghagyja más, második vonalbeli játékfejlesztő cégeknek, mint az asztalról lepergő morzsákat. -
Lee732 #26 Miről beszéltek emberek? A Starcraft és Warcraft is király!!!!!!!!!!! -
Szefmester #25 igazi roll play??? az miféle mert roleplaye-ről ahllottam már magam is az valék...
amúgy képzel én is csak a játék öröméért ültem le játszani eszemben sem volt hogy majd barátot/barátnőt/családot/kutyát/macskát találok majd magamnak.. főleg hogy jobbára egyedül toltam .. semmi kedvem nem volt ahhoz hogy a sok tahó parszat vérpistike lenoobozzon úton-útfélen. bár mikor megtették akkor szívesen elbeszélgettem volna vele.. -
Komolytalan #24 Amúgy a karaktermozgatás pénzért dolog az a goldot/60as karit pénzért árulók ellen van, nem azért hogy a bliz ebből gazdagodjon meg. Pl 1ik szerveren bevásárolsz amiből a másik szerveren hiány van, átköltözöl a másikra és eladod, így simán több 1000g-t lehet keresni költözéssel. LAG meg nem sűrűn van már, ha FPS esik akkor a készülékedben van a hiba, ha meg LAGos a szerver, akkor meg valszínűleg francia a szolgáltatód, mert ami a német adatparkban van az frankó. -
Komolytalan #23 Szerintem az beszél így a WoWról, aki egy játéktól várja hogy legyen barátnője, ivócimborája, meg foci csapattársa is. Pedig a WoW csak egy játék, és aki így tekint rá (casual playerek) az nem is csalódik benne, és évekig el lesz vele. Én pl 1.5 éve játszom, és bár féltem a kiegtől, hogy megintcsak pár sz.ros insta oszt jóvan, most hogy megtudtam milyen változások lesznek benne, biztosan meg fogom venni (pl honor rendszer qka, totál más lesz helyette, választható nehézségű, és 40 helyett 5, 10, 25 fős (ergo többek számára elérhető) insták, casual és HC gamerek cuccai közötti különbségek így csökkennek). A barátnőmmel közös accounton játszunk, de emellett elég sokmindennel foglalkozunk is, így a heti wow időnk mozog olyan 10 óra körül fejenként. Így teljesen okés: ha ahhoz van kedvünk megyünk a telkünkre kertészkedni, ha csak punnyadnánk megnézzük a mozi/tv műsort, ha meg semmi sincs, akkor egyikünk wow, másikunk meg valami más (pl barátnőm most kapott egy 1500 db-os puzzlet, ez kitart neki vagy 1-2 hétig:-D Szóval kockáknak rossz hír a kiegészítő, aki igazi roll play játékos annak nem való a wow, de a kockák max 10%, az igazi roll play játékosok max 5% a teljes wow közösségből, ergo a Bliz letojja őket ugyanúgy, ahogy a SC Ghostot várókat. A Blizz 85% "csupán" szórakozni vágyó casualt szolgálja ki. Hál istennek. A legjobb játékfejlesztő a legszélesebb tömegért - ez így van rendben. Akinek ez nem tetszik, az kezdheti más cég játékait próbálgatni, mert a Blizt nem adjuk vissza :-P -
gyuri12 #22 az én bátyám is wow-zott pár hónapig,aztán megunta és kidobta a szemétbe...és a Blizz tényleg szar! -
cateran #21 Mint aktiv WoW jatekos batran kijelenthetem a WoW szar:( A Blizz pedig kutyakozonsegesen elkurvult:(((
A WoW kieg bemutato videoja egy szaros ingame video (blizztol!) WoWban karaktermozgatas csillagaszati osszegert es az ingyenes megszunt,a servereik lagosak,nem kepesek kiszolgalni a jatekosokat, ha kicsit is tobben vannak egyidoben online,a questek unalmasak,a reputacio farmolasnal pedig meg a brazil szappanoperak is jobbak:)
Egy szo mint szaz,a Blizz is lesullyedt a beka segge ala:(( (pedig a kedvenc cegem volt,csupa top 1 jatekkal)
-
#20 Szerintem félreértetted... a kifakadása nem 1.5 év után következett be, hanem már a 2. lvl 60-as karaktere után. Ettől függetlenül tovább játszott, csak jóval kevesebbet. -
Szefmester #19 a wow sztem is egy rakás x@r... a leggenyóbb áprilisi tréfája viszont a world of starcraft volt... azzal lehet hogy játszanék is
-
#18 Mert ha konzolon nem jelenik meg, akkor már veszteséges lenne. De gondolom te direkt veszteségesre csinálnál egy játékot, ha a fene fenét eszik is. -
Komolytalan #17 Hát mondjuk 1.5 év alatt 2 karit 60-ra tolni ahhoz nem napi 8-10 óra kell, hanem inkább heti 8-10 óra. Az meg még nem igazán függés, mert TV előtt is többet ül az ember. -
Komolytalan #16 Bliznél 1600-an dolgoznak, ebből 400 fejlesztő, és ez kb a wowon dolgozik mind:-) -
Komolytalan #15 Ahhoz hogy a WoW-os játékoskat megtartsák, elég sokat kell fejleszteni, és ez leköti a Blizz teljes kapacitását. Bevétel meg több van belőle mint bármi nem mass multiplayer játékból. És sajna a Blizz nem szívszerelemből, hanem pénzért fejleszt. Kíváncsi lennék ki fizetne ki a SC Ghostért mondjuk 100eFt-t, hogy annyi nyeresége legyen rajta a Bliznek mint a WoWon. Kb senki. Akkormeg? -
Morden23 #14 mindennek az a lényege, hogy légy kőkemény függő. Az, hogy a függők intellektuel sokdiplomások, esetleg félmodern bölcsészhallgatók, vagy pattanásos tizenévesek lesznek, az tökmindegy.
Diablo3 helyett meg dolgozhatnának valami RPG-n is. Elég igényes fejlesztőcsapat a Blizzard, de azért a tömegtermékre mennek, ez tény. Beleraknak mindent a játékba, ami az adott korszakban divatos, és várják, hogy ömöljön a fan-áradat. És ömlik bizony.
Más kérdés, hogy legalább igényes kommerszt csinálnak. -
gyuri12 #13 ja bocs félre kattintottam! :D véletlenül rád kattintottam,pedig Haxoror-ra akartam -
Van egy ismerősöm aki 1.5 éven át napi 8-10 órát tolta. Mikor már a 2. karija is elérte a lvl60-as szintet, totál kifakadt.
Felnyílt a szeme... tényleg csak arra megy ki az egész, hogy legyél kőkemény függő és vedd a GC-at.
Tévedés ne essék... nem azt mondom, hogy a WoW szar. A WoW a legaddiktívabb MMO talán ami létezik és ez "jó"... de ez már az a kategória amikor a túl jó, már rossz!
Nekem is nagyon hiányzik a Starcraft folytatás.
Eszméletlen igényes volt az alapjáték... wii neeeed mooor' :-) -
#11 A Blizzardnál 500-an dolgoznak, ebből 100-an a WOW-on. 1000%, hogy készül valami új. -
Shadeee #10 Hát igen mióta kijött a WOW a Blizzard gyakorlatilag semmi egyébbel nem foglalkozik, max igérget.
Kezd már nekem is elegemlenni az egész WOW körüli felhajtásból, annyira azért nem jó az a játék, sőt én személy szerint megcsömörlöttem az egésztől. Semmiről nem szól az egész csak, hogy rávegyenek arra hogy napi 24 órádból 28-at a WoW előtt tölts. A remek Starcraft meg Diabló világ meg a fiók alján pihen.
Szomorú tendencia, nagyon szomorú....... -
#9 WarCraft antifanklubba még vki?
Egyébként talán csak hozzáállás kérdése az egész..
van aki kedveli fantasy-t és van aki nem .. jól el lehet játszadozni a gondolattal.. de nem személyes kedvenc. Viszont sajnos a jó ízes sci-fi témákat hanyagolják mostanában.. pedig azok lendítik előre a világot
.. de ha nem is jön előbb&utóbb SC2.. a Supreme Commanderrel (alias Total Annihilation 2) azért vigasztalódhatunk -
fawcet #8 Nekem jobban bejött a starcraft, de ha így megy tovább átnyergelek warhammer 40k-ra. -
Indigo #7 Én meg épp arról beszéltem hogy szeretem :))) (szarkraft = starcraft) -
gyuri12 #6 sztem most teljesen igazad van,és én is utálom a warcraftot;) -
Indigo #5 Kell a francnak szarkraft, én maradok a "kardozós-elfes" felállásnál... Warcraft 4 kis rpg-vel megfűszerezve, az lenne az igazi :) -
haxoror #4 Warcraft, warcraft meg warcraft, a csapból is buzi elfek folynak!
Teljesen elhanyagolják a Starcraftot, kiadtak egy patchet a BroodWars-hoz és ennyi, de azt is csak azért mert a koreaiak imádják a SC-ot.
Komolyan már csömöröm van a sok hülye kardozós-elfes szarságból, miért nem jön már a Starcraft 2???
Simán tarolna, rengeteg pénzt kereshetnének vele!
És a Ghost is aranybánya lehetne! -
#3 A WoW-al jobban kaszalnák... minek is fáradnának
Az új WoW kieg pl. idehaza ~12k lesz + ugye a szokásos gamecardok megy a lehúzás évekig. -
#2 akkor miért nem csak pcre fejlesztették ki?
hüyle kifogás, pf! -
szurka #1 hát ez szomorú.
Starcraft2 & Diablo3 viszont jöhetne