30
  • KIP
    Nincs is semmi baj a játékfüggőséggel addig míg azzal nem okozol gondot másoknak, szvsz mindenkinek joga saját szociális életét átvinni a virtuálisba.
    Azért el lehet gondolkozni azon is hogy társadalmilag egy szemétté válsz amikor a napi 24 órából 16-18-at a gép előtt töltesz és még a biológia szükségleteiddel sem törődsz, ezt nem kívánom se magamnak se senkinek :)
  • kev
    Aki napi, 8-10 órát játszik egy online játékkal, hétvégén meg mégtöbbet : az függő.
  • Griphons
    hétvégén én is 16 órát nyomok a L2-ben, de hétköznap nem. akkor most függő vagyok?
  • b
    mindent ami sikeres, támadni kell! szorgos népünk győzni fog, elvtársak! ^^
  • Lazarus
    Mindenki az csinál az életével amit akar, nem lehet valaki boldog egy virtuális világban?

"A menyegzőn 30 000 játékostársa vett részt Európa minden tájáról."

Ez meg szimplán nc. #11
  • PíszLávJuniti
    :)
    "A 4-5 órányi játék átlagosnak mondható, azonban előfordul, hogy 8-10 órát is eltölt valaki a képernyő előtt."
    Gondolom a fickó is az irodájában kitalálva szülte meg a tanulmányát..
  • jointeer
    kockák :-o
  • HUmanEmber41st
    Csináltak egy körkérdést, és aki valamilyen online játékot tol, az már függő is :) Mármint a felmérést készítők között..
    Ilyen függőségi viszony meg minden játékforgalmazó álma..
  • akyyy
    60 000 internet- és játékfüggő van Ausztriában
    ejjha, sorbaállították őket és megszámolták vagy mi?:D
  • Addiso
    Ja jut eszembe Leeeeeeeeeroy Jenkins, és mindenki nézze meg a, 'Thank you for Smoking'-ot. A függőségről és mindenféle zöldséges és egyéb rakétákról.
  • Addiso
    Ha valaki komolyabban el akar mélyedni a MMORPG-k és hasonlo online jatékok társadalmat érintő következményeiről és kérdéseiről, javaslom a következő blogot.

TerraNova

Az közösségi blog legtöbb írója maga is egy-egy online jaték fejlesztője, elég megbízható forrásaik, és remek esszéik vannak.
  • Killberk #19
    "Pedig a fiatalember korábban boldog volt, optikusként dolgozott, sikeres volt a szakmájában és barátok vették körül, de a játék gyökeresen megváltoztatta az életét."

Ójaj, de Fókuszos mondat.
  • MrTressy
    sztm fűre gondolt de úgy is kijavit ha nem
  • avman
    nahát, itt meg egy hülyeségfüggő.
  • obe
    én meg többezer olyan embert ismerek aki munkafüggő, napi 12-16 órákat dolgozik, szinte alig találkozik a családjával, ez borzasztó...tenni kéne velük valamit..mer ez durva függőség:)
  • mikloss
    Mi az a zöldségesrakéta?! lol
  • Dredd
    lol, találtak egy hc wowost, egyből tanulmányt is csináltak belőle :D

mekkora családi tzragédia, istenem, nincs már jobb dolguk mint ezen szenvedni.... amikor apuka alkesz és a gyerekek szeme láttára veri agyon anyukát, na AZ családi tragédia.... Istenem, pusztítsd el a bulvársajtót kérlek!
  • Sir Quno Jedi
    Mióta függő az, aki csak napi 16 órát ül a gépe előtt?!! Áhhh...
  • Mentoloshurkaka
    Csak azt nemértem hogy ha elveszítette a munkáját akkor honnan van pénze havi 7000 ft-nak megfelelő feltöltőkártyára??..
  • Yv@n
    "A fiú már meg is házasodott - virtuálisan. A menyegzőn 30 000 játékostársa vett részt Európa minden tájáról."

Ahham, hogy ne :) Örülnének a WoW játékosok, ha egy szerver akár csak század ennyi embert el bírna viselni egyetlen pontban.
  • TrIp
    ilyen van itthon is... csak nem ennyi
    nézzetek körül!!! aki legjobban szidja a cikket meg az íróját, talán érzi h ő is a függők közé tartozik, de magának sem vallja be!?
    bocs... én inkább a wow helyett maradok a zöldségesrakétánál! de nem vagyok függő!!! attól mer 8 éve ezzel kelek és ezzel fekszem, még nem! tudom hol a határ
  • nedudu
    Meg volt a havi beszólásod is ;-)
  • mezeimodell
    Megvolt a havi "függős" cikk is.
  • dez
    Kényszerkezelés nem várható, szal nincs miért különösebben háborogni. Csak annyi, hogy felmérik, mennyi az ilyen-olyan függő. Csak hogy tudják, meg elfoglalják magukat valamivel a kutatók. Namost a függő definíciója, tömören: aki valami miatt más fontos dolgokat elhanyagol. Az alkoholfüggőség talán egy fokkal komolyabb, mint ezek. De azért ezt sem kell túlzásba vinni (ezt magamnak is mondom :P).
  • barret
    Ez legalabb olcso :D
    Probald ezt megoldani egy honapon keresztul a kocsmaban! Ott is nagyon sok "butor" lakik...
    Azokkal nem foglalkoznak? Oda siman elviheti az egesz havi fizeteset...Egyik haverom havonta 3 napot jatszik nyerogeppel:D Eddig tart a fizetese...
  • radically
    az alkesz kutatók fingatják a netes csávókat, és van arcuk függésről beszélni. meg főleg persze a politikusoknak. legalább 80 százalékuk folyamatosan piázik. hadd függjön már aki akar.
  • Aquli
    "A menyegzőn 30 000 játékostársa vett részt Európa minden tájáról."
    Forrást nem látok, de ferdíteni nem kellene..
  • Bordapapa
    manapság már mindenki beteg...
    alkeszt, pittyegősgépfüggőt, netfüggőt ugyanúgy el kéne hajtani pár hónapra egy vidám táborba, ahogy az oroszok csinálják a narkósokkal.
    csak max itt kissebb lesz a halálozás, mer netelvonásba még senki nem döglött bele...
    ehh
  • totya4
    Az se lebecsülendő hogy találtak végre 1 azaz egy valóban játékfüggőt, mert eddig csak a pofázás volt :) Namost ha én pl benézek a sarki kocsmába, ott kapásból kisszúrok 5 alkoholistát, na most akkor mi van?
  • Bordapapa
    De kurvára irigylem az olyanokat, akik ráérnek internet meg játékfüggőnek lenni...
    apu-anyu picsája alá tol mindent, aztán nem kell azért zúznia magát, hogy kibaszott fél megabitet kifizessen, meg aztán másra is maradjon...
    bekaphatják a faszomat a nyugatiak...
    ehh...