44
  • HunDraco
    Bunkóság EKKOR lefikázni billit , Lehet h. csak én nem hallok róla, v. a media nem figyel fel ijenekre, de nem szoktak a világ top 10 leggazdagabb emberei ennyit adakozni...
  • Epikurosz
    Azért ez a Gates szimpibb nekem, mint sok milljomos, pld. Soros Gyuri.
    Amúgy meg, elkésett, mert van egy jó hírem:

Lásd: Népszabadság, 2006. augusztus 3., csütörtöki száma, első oldal:

Reménykeltő humánkísérletek a magyar AIDS-tapasszal
    A feltaláló neve: Lisziewicz Julianna, amerikás magyar (talán zsidó is, de ez mindegy)

Idézek:
    A "hatóanyagot tartalmazó tapaszt a hát bőrfelületére kell ragasztani, és évente mindössze hatszor 3 órán át kell viselni".
    Nem semmi, mi? :-)

• fade2black
    respect BG
  • rigidus
    itt a link ujra
  • rigidus
    "Hát, oké, de szerintem attól, hogy talán még mindig ő a leggazdagabb ember (legalábbis az USÁ-ban), még nem feltétlenül tartozik a legbefolyásosabb körbe."
    Bill Gates a legbefolyásosabb milliárdos

Ne legyen igazam, hogy nem a legbefolyasosabb, de benne van a TOP10-ben arra merget vehetsz.
  • dez
    Hát, oké, de szerintem attól, hogy talán még mindig ő a leggazdagabb ember (legalábbis az USÁ-ban), még nem feltétlenül tartozik a legbefolyásosabb körbe. Sőt, szinte biztos nem, mert akkor már rég beszólt volna a politikai vezetés az EU-nak MS ügyben. Meg amúgy is több érdekcsoport van, akik egymást is piszkálhatják. :P
  • nedudu
    Lehet sokat "piszkálta" magát és ezért adakozott ;-)
  • rigidus
    ...hogy ne piszkálja őket a hatalom."

Az nem piszkalja oket, mert ok maguk a hatalom.
  • dez
    Végülis lehet, hogy ilyenekkel biztosítják be a legbefolyásosabb civilek, hogy ne piszkálja őket a hatalom.
  • dez
    Most találtam: AIDS-megelőző tabletta!
  • rigidus
    Mar sokszor leirtam, de aki igazan szivbol adomanyoz az szepen csendben intezkedik, nem pedig a mediahoz szalad. Ez innettol kezdve marketing.
  • John Wayne #33
    HIV = AIDS - Fact Or Fraud?

Ha valaki tud angolul, és van rá két órája, érdemes megnézni, egy alternatív nézőpont az AIDSről.
  • dez
    -akkor
    Az a cég is szépen kereshet (messze többet, mint ennek az adománynak egy része), aki egymaga fejleszt ki és szabadalmaztat le egy olyan gyógyszert, ami valóban kigyógyítja az beteget, kiőli belőle a vírust, stb. Bár: ez csak ideiglenes kereset, mivel ugye fertőző betegségről van szó, és egy ilyen gyógyszer által egy idő után kihalna a HIV, mint a feketehimlő. (Ezért sok cég inkább a krónikus betegségekre van ráállva, és persze ott is kezelés-jellegű gyógyszerekre. És persze tesznek annak érdekében lépéseket, hogy a "kóklerek" nehogy túl sok embert gyógyítsanak ki.)
  • dez
    Nos az adakozás csökkenti az SZJA-t. Bár valószínű nem annyival lesz kevesebb. Persze itt valószínű nem ez a fő motiváció, de azért besegít. És persze még mindig jobb, hogy erre adja, és feltételeket is szab, mintha valami hülyeségre adná. Kérdés, a legnagyobb kutató-cégek kérnek-e belőle, mivel ők akkok milliárdokat keresnek azon, ha nincs igazán jó gyógyszer.
  • Blackman
    ez tény, de ez ez azért bizonyos szinten érthető, senki sem akarja kiadni azt amin évek óta keményen dolgozik, semmien téren..
  • dez
    "de amint valakinek baja van meg fogja érteni"

A betegségek többsége nem csak úgy véletlenszerűen jön, nagyon sokat számít a megelőzés. Ez nem csak valami hóbort, mint aminek be van állítva. Az emberek megfelelő informálásához, azaz a megelőzés elősegítéséhez fűződö érdekek manapság is gyengécskék a profit-érdekekkel szemben. Hogy a nem-kemikália alapú gyógyászatról (ami mellesleg nem csak akkor ismer el valamit nemkívánatos állapotnak, amikor az már súlyos) már ne is beszéljünk. Meg arról, hogy a kemikáliák legtöbbje nem valami hű de jó megoldás.
  • valamit
    És tegyük hozzá azért volt ez a feltétel, mert a kutatócsoportok előszeretettel titkolóznak egymás előtt, ami finoman szólva is gátja a hatékonyságnak.
  • Blackman
    "Ha nekem meg annyi pénzem lenne mint bili akkor az adományt nem csak ugy szornám hanem saját alapitványomal felügyelném és szállitanám ami kell ,de nem pénzt adnék!"

Amit ez a cikk nem említett meg, hogy a pénzt olyan feltétellel utalták át, hogy azok a gyógyszerfejlesztők akik kapnak a pénzből meg kell, hogy osszák egymással a fejlesztéseik eredményét.. és ők ebbe bele is egyeztek..
  • valamit
    "Ha nekem meg annyi pénzem lenne mint bili akkor az adományt nem csak ugy szornám hanem saját alapitványomal felügyelném" - szerinted ez: "Bill és Melinda Gates Alapítvány" mi? érdemes végignézni, hogy mennyi projektet felügyelnek, és mennyi pénzt fordítanak rá
  • LaPalma
    mekkora vagyona is van bill gates-nek? húsz milliárd? ennek negyvened részét most egy alapítványnak adta. de sztem mégegyszer ennyit adott más egyéb alapítványoknak. te odaadnád a vagyonod huszadrészét?
  • Zenty
    Elöző topicokba is volt tárgyalva már hogy nagyon naiv aki azt hiszi az alapitványok rendesek meg oda jutt a pénz...
    Az aids gyogyszere meg már megvan nem bili papa miatt jön most az áttörés az elött is iszonnyu pénzekett kaptak és érdekes modon azon panazskodnak hogy nincs rá pénz kutatásra...
    Az igazság az ,mint mindenbe is a kezelésel több pénz jön.
    Aki nem érti egy pl:
    MMoprg havidij(kezelés) sima game egyszer fizető(gyogyszer) :)

Ha nekem meg annyi pénzem lenne mint bili akkor az adományt nem csak ugy szornám hanem saját alapitványomal felügyelném és szállitanám ami kell ,de nem pénzt adnék!(ezért is furcsa aki ilyen nagy üzlet ember az nem csinálna ilyet szal valami susmus van :D)
  • Kannibal
    egyébként is jó, h vkinek már megint fikáznia kell...gondolom ő sem hallott arról, h mennyit adományoznak a feleségével, csak "gratulálni" tudok! attól, h nem tetszik a winfos még nem egy sz*r ember billy
  • Kannibal
    én úgy tudom, h jelenleg nem gyógyítható, csak a tünetekre vannak gyógyszerek, vagy nem?
  • AnonyX
    Ezt nem szeretem az emberekben, mindenben a rosszat keresik, és sajnos nagyon sokan igy fogják fel a dolgokat. Ha akárki közülünk ilyen gazdag lenne mint Gates akkor nem adnátok ti is? Mert én ahogy magam ismerem, 100% hogy adnék, rengeteget ha tudnék. Dehát nem vagyunk ilyen gazdagok. Próbáljunk egy kicsit optimisták lenni, hátha sikerül az az ellenszer. Kitudja. Az a legnagyobb baj, hogy ugymond a világot rossz emberek irányítják, meg az hogy mindig csak a pénz-a pénz a lényeg sokaknak. Rossz látni, hogy ilyen ez a világ. Nemtudom mikor fognak az emberek rájönni dolgokra, hogy más is fontos nem csak a pénz.
  • LaPalma
    respect bill gates
  • valamit
    Nem lehetne. Elég sokan meghalnának, ha nem tennének ellene például oltásokkal vagy akár még előbb, már gyermekágyi lázban is. Az orvostudomány hasznos tud lenni, még ha a mindennapi életben (szerencsére) nem is tűnik ez esetleg fel. Ehhez persze pénzt kell rá fordítani. És persze lehet irigyelni, hogy miért arra, miért nem XY zsebébe teszik, de amint valakinek baja van meg fogja érteni. (a fogdoki iránt is a fogfájás növeli legjobban az érdeklődést)
  • Mipi
    Ez szép volt tőle! Csak akkor költség el tiszteeségesen. Nem értem én is hogy Michael Jacksont miért kell nyírni mert hogy pedo meg stb. Csak irígykedik mindenki. Nekem semmi bajom nincs vele még van egypár száma ami tetszik. És ő tényleg sokat adakozott.
  • echo
    Naívak vagytok ha azt hiszitek, hogy szépen felfedezik, majd ebből a pénzből az AIDS gyógyzet és meggyógyul a sok szegény harmadik világbeli. Jelenleg is elég jó AIDS gyágyszerek vannak, csak hogy ezekhez csak a nyugati társadalmakban jutnak hozzá és az afrikaiak ugyan úgy meghalnak, mert nem tudják megvenni. És nem a gyógyszer előállítása a drága, hanem az, hogy a recept egy óriás cég kezében van és ha valaki mégis gyártaná akkor a civilizált nyugat porrá zúzza. Bill is szépen kiszipojozza ezeket az országokat ugyan úgy mint a gyógyszergyárak akik majd a pénze álltal elő állítanak egy újabb szert.
  • lyzu
    Bill Gates nem befektetett, nem vásárolt meg egy gyógyszergyártó céget sem, ebből kifolyólag nem lesz belőle haszna, hanem csak adakozott. és ez elég nagy külömbség... szánalmas h egyesek mennyire féltékenyek a hírnevére és a pénzére és ezért mocskolják. meg ha már itt tartunk ő meg a felesége adakozott eddig a legtöbbet, akár földrengés volt, árvíz vagy akármi...
  • fluga
    nem értelek titeket. már az is baj ha valaki adakozik?
    ha én aidses lennék, magasról lesz*rnám hogy honnan van az a pénz, csak az érdekelne, hogy gyógyítsanak ki egy halálos betegésgből, nem?
  • CSOCSO
    gondolom mert bilgecirol van szo.
  • CSOCSO
    nah az aids kutatok is ferrarikkal fognak dolgozni jarni.

amugy szep volt tole.

megj: jacksont mennyien fikazzak, lehurrogtak mindenhol ( tv, ben radioban, eloben stb) pedig o mennyit adomanyozott mar??? hany szegeny orszagban jart ahol koszben jatszottak a gyerekek o meg odament adomanyozott es foglalkozott az ott levokkel. vagy ott vannak a beteg gyerekek. rakos betegek. stb... persze a remhirek kozepette a tv ben csak azt tudtak harsogni hogy " a pedo" meg hogy a " gyerek dolgairol hirhedt" hat geci.. talan azt kene hirdetni hogy a jackson tobbbet koltott beteg es szegeny gyerekekre mint akarmi mas... nahde mindegy
  • fanatick

Ezek a multik kifosztják az erőforrásainkat, megforgatják a pénzt, aztán "nagylelkűen" adakoznak.
    Nem lehetne nálunk hagyni mindent, akkor egészségesek maradnánk, és nem kellene gyógyszerekre költeni.

• roliika
    2 napos hír vagy 3 1 PC-s oldalról...
  • juzosch
    LEhet sok pénz tűnik el a befektetők zsebében, de akkor is jó célt szolgál.
  • fanatick
    Valóban az nem mocsokság, ezt korrigálom, hanem fontos dolog, de sokszor az üzleti szempontok megelőznek mást (pl. a madárinfluenza-dolgot is sokak szerint egyes gyógyszergyártók gerjesztik, mert meg kell ijeszteni az embereket, aztán "kaszálni"! - Kíváncsi vagyok, hogy mikor derül ki, hogy az AIDS sem véletlenül jött létre.. Aztán a verseny miatt gyorsan létrehozott, de rendesen le nem tesztelt, és később mellékhatásokkal óriási károkat okozó gyogyszerekről ne is beszéljünk! Ez is drogbiznisz, ahol az orvost kényszerítik a dealer szerepére.)

• echo
    Szerintem igaza van. Szépen a gyógyszereken is szépen le leszenek húzva a fejlődő országok. Felfedezik ahol a pénz van, aztán levédetik, majd csak akkor adnak, ha azok tejelnek. Addig amíg az MS és a hasonló cégek jegyzik be a legtöbb szabadalmat afrikában és profittal(!) jönnek ki ezekből az országokból engem nem hat meg, hogy utána ezt a profitot, milyen szép dolgokba is fektetik, vagy éppen kinek adnak alamizsnát belőle.
  • DjDano
    szánalmasak vagytok... erre nincs jobb szó
  • Blackman
    te teljesen hülye vagy:)) ha a gyógyszeripar a legnagyobb mocsokság, akkor soha többet ne adjanak neked 1 gyógyszert sem.. kivi leszek ha hirtelen komoly betegséged lesz, marad-e még ez a véleményed továbbra is :D
  • fanatick

Nagy buli a gyógyszeripar! Az olaj, a fegyver, a drog- és emberkereskedelem után a legnagyobb mocsokság a világon! Billgécc persze, hogy ebbe is belefektet! És még hasaljunk le, hogy micsoda jóakaratú.. Ez a marketing része, nem hülye csávó ez, nem kell bemutatni!