Miért romlik az ember szeme???
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Akkor sokat romlott a szemem valóban (vagy a közelrõl tévé, vagy az egy pontra nézés vagy más ok miatt). Szóval a lényeg, hogy nem kárhoztatnám azokat akik 85 hz alatt nézik, hogy "megérdemlik", mert régen egyszerüen nem volt más lehetõség, ma meg lehet hogy nincs erre pénze az embernek.
(persze most egy 19-es LCD-t bámulok, de a korábbi Sony Trinitronom is remek volt, 120 HZen nyomattam 😊)
érdemes olvasgatni.
... got nothin to share with you...
Tény, hogy 85Hz alatt a CRT kinyírja a szemet, de aki az alatt használja, az szvsz talán meg is érdemli.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler
"It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so."
Továbbá hallottam valami hormonról is ami a csecsemõkben iszonyatmagas szinten van és öregedéssel egyre csökken a mennyisége a szervezetben, bizonyos emberek erre is visszavezetik az öregedést, legalábbis a bõr megereszkedését biztosan.
Az elsõ az biztos, a második az Discovery Channel. Én enyit tudok az öregedésrõl , de az elsõ engem teljesen kielégít. Ha valaki tudja pontosabban akkor csak nyugodtan tessék írni.
"It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so."
Game.Com, GBC, GBA, GBA SP, NDS, NDSLite, PSP, Xbox, PS1, PS2, PS3, SMS, Megadrive, Saturn, Dreamcast, NES, SNES, N64, Gamecube, Wii és egy Amiga 1200/030/32 boldog tulajdonosa. :p pc suxx
51. hsz grönholm 12-t pislogot ott ahol még loeb is 90 körül és mégse szemüveges xD
ezt így elõre azért leszögezem,
nekem kellett volna hordanom 0.5-est, mondta a doki, hogy mindenféleképpen viseljem mert gyorsan romlani fog a szemem, ez 13 éve volt, azóta se hordok szemüveget és talán jobb vagy ugyanolyan, mert nem emléxem rá konkrétan mert szó szerint egy napig nem volt rajtam soha.
mondjuk, hogy a szemed romlása egy betegség - még ha nem is az a példa kedvéért tegyük fel -, a szemüveg nem gyógyszer, hanem egy egy kisegítõ eszköz, mint a töröttlábúnak a mankó, a mankótól nem fog meggyógyulni mert oda, gyógyszer kell úgymond.
tény a legrosszabb az egypontba való sokáig fokúszálás, és a régebbi szar monitorok elõtti több orányi görnyedthátú ülés és a net bámulása..
tuti hogy számít a monitor és ha sokat tvzel akkor a tv is.
+ szemtorna
érzékszervek nevelése
"Bates doktor szerint a szemüveg nem gyógyítja meg a gyenge látást, hanem inkább rontja a szem állapotát, és amíg valaki szemüveget visel, nincs is lehetõsége normális látóképességének visszanyerésére."
És sajna igazunk is lett!
Sajnos azt kell mondjam a saját apámról,hogy néha,tehát nem minden nap,de amióta szemüvege van néha ugyanolyan sokat(nem egész nap 😊) a gép elõtt ül
Amugy sztem a szemet szerintem azért terheli a gépezés,mert akaratlanul nem pislogunk olyan sokat,ezáltal nem lessz nedves a szem felülete!
pár ilyen óra után piros "hajszálerek" is észrevehetõk a szemgolyó környékén!
Ekkor el is kezd fájni a szem,és dörzsölgetéssel enyhithetõ picit,és nem sok idõre enyhül!
Amugy én is pár órát itt szoktam ülni a gép elõtt,de amikor elkezd fájni a szemem,vagy a tükörben észreveszem ezeket az "ereket",akkor pihizek,még el nem tünnek,vagy és/vagy nem enyhül a fájdalom!
Errõl vki bõvebb,és pontosabb infót tudna vki?
Vagy eleve rossz nyomon járok?
study, work, live, and understand the true quality of your mind \"I\'m not a soldier. A soldier follows orders, but a warrior, follows his heart!\"
Nekem pl csak az egyik szemem ilyen....
akkor nalam nem olyan rossz a helyzet, mivel 24 es moncsin eleg sokat kell nezelodni😄
A monitor csak akkor ront rajta pluszban ha crt és 60Hz körûl vibrál.
A zseni nem lehet tekintettel az egyszerü emberekre!
es meg mozognak is aszem.
szurke/atlatszo szinuek. De nem eros fenynel szoktam latni, amugy csak nagyon ritkan.
Az mitõl van, hogy pl. erõsebb fénynél ilyen úszó kis fonalféreg szerûséget lehet látni? Olyan, mintha mikroszkóp alatt néznénk...
/A poénos válaszoktól, most kíméljetek meg. Köszi./
Game.Com, GBC, GBA, GBA SP, NDS, NDSLite, PSP, Xbox, PS1, PS2, PS3, SMS, Megadrive, Saturn, Dreamcast, NES, SNES, N64, Gamecube, Wii és egy Amiga 1200/030/32 boldog tulajdonosa. :p pc suxx
Ezért találták ki a szemtornát. A lényeg, hogy erõsíteni kell ezeket az izmokat úgy, hogy minél nagyon távkülönbésegbe nézel (pl a tenyeredre, aztán a messzi hegyekre) és nem csak nézel, hanem oda is kell (vagy próbálni) fókuszálni. Érezni fogod, hogy egy idõ után tényleg elfárad a szemed, ami jó jel, mert erõsödik az izom.
One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.
http://www.lohere.net - a MagyarChan
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Mázlim van.
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
"Megyek, mekkérdem ezsgén, hogy mitõl romlik a szemem, majd a sok koczka tuti megmonnya"...
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
The sky is falling, I don\'t care, I just wan\'t to feel good! *** Fordított szmájlik (:™