37
  • Police88
    "világe"? hol? :D
  • [HUN]PAStheLoD
    jaj a pofátlan mindenüket, nemrég csípett meg egy ilyen dög olaszországban :|

de hősiesen tűrtem, még mindig viszket néha.. kb akkor hagytam fel az egészséges életmóddal a parton. (futás/úszás minden nap), helyette berúgtunk, de nagyon csúnyán :))
  • valaé valaé ná
    A Balatonon nincsenek medúzák, de szúnyog annál több.
    Még csak be sem kell menni hozzá a vízbe.
  • PyRex
    Már június végén is csomó volt Spanyolországban, kíváncsi vagyok, most aug. közepén mi lesz...
  • uniu
    csak tippeltem, nem sutottem meg meduzat!:) de nem sok remeny fuzok hozza!:)
  • dez
    Ja, és sütéskor természetesen csak egy része távozik, különben enyhén zsíros porrá válna.
    Ergo, a medúzát inkább csak párolni jó. :P
  • dez
    (Az állati hús 70-80%-a víz!:))
  • dieselG
    Egyszer görögben 1 hónap alatt kb 10 medúzacsípést gyűjtöttem be, akkoriban volt valami stiftes kenőcsük, az igen hatásos volt, hűtött is és 1 óra alatt el is múlt a szar érzés :D A fájdalom kb olyan mint 1 durvább csaláncsípés
  • Garga Pitic #29
    Az a Medúza Lájt :)
  • Tetsuo
    LOL uniu kollégáddal olvss már bele a cikkbe.. 95 az a 99. :)

Egyéb összetevőiről senki, semmit? Gondolom néhány aminosavból fehérje, enzimek..
  • Gladiator
    99%-a víz
  • kissmic
    jah az még tényleg hiényozna

• Tetsuo
    Egy jó kis olajszennyezés, simán "megtisztítaná" a vizet. :DD

Télleg eszik vki medúzát? Mér mi van benne? Milyen ásványi anyag? Gondolm tápértéke=0.
  • uniu
    max nyersen. 80-90% viz, a vizet meg nem lehet kisutni!:)
  • AbyssLord
    Láttam már távolkeletieket zabálni élve...
  • Bagoly81
    ki evett már meduzzát? ha már itt tartunk.
  • AbyssLord
    És a világéhezési problémákat is meg lehetne oldani. Túl sok a medúza? Tessék, lehet zabálni! A távolkeletiek úgyis megesznek minden tengeri herkentyűt. És az oda eladottból bejövő pénzből meg lehetne szállítani az éhező országokba. Nem hiszem, hogy az éhezők kidobnák. És akkor a terngerpartok problémája is megoldódna.
  • AbyssLord
    Emberek itt a nagy lehetőség a Balaton népszerűsítésére! Itt nincsenek medúzák!
  • Béla bácsi
    Pecsába, pont most írják amikor mennék ilyen helyre...
  • Epikurosz
    A régi szép idők, amikor csak itt-ott lehetett látni őket, és a sziklákhoz lehetett csapkodni...
  • PíszLávJuniti
    akváriumba kell hazahozni őket .o
  • Reyes
    Hááát, ha kisütnéd, nem sok maradna belőle

Egyébként le kell pisilni a medúzacsípés helyét, csak akkor van gond, amikor a szád szélén csíp meg:D
  • qtpman
    ITT A VILÁGE MINDENKI MENEKÜLJÖN!!
  • St
    tisztára mint a Raj c. könyvben. horror
  • wanek
    Ez csak félinformáció. A helybeliek azt javasolják, hogy homokkal dörzsöld be (homok ott van bőven, nem kell keresni), és utána jöhet a paradicsom. Nos ez valóban hatásos módszer.
  • Basic
    Én minden évben járok tengerpartra, de szerencsére még nem csípett meg egy medúza sem. Dá láttam néhányat, volt amit ki is hoztam a partra. De azok közül egyik sem volt ilyen átlátszó.
  • mathe
    Mi régen ilyennel hajígáltuk 1mást
  • gyuri12
    hülye vagy vazze!?
  • GABOR16
    Nyugi nemsokára halak, kagylók vagy rákok helyett ilyet eszünk ha tengeri eledelről van szó
  • Lacc
    De megenném ami ott a kezében van.
  • Turmoil
    Engem anno Tunéziában csípett meg egy, baromi sz@r érzés...
    A helybéliek egy fél paradicsomot adtak a kezembe, hogy nyomjam rá
  • Sanyix
    LÁL :D
  • szombi
    Bármennyire hihetetlen, de a kistolmácsi tóban(Zala megye) is vannak medúzák.
    Mikor ott voltunk 2 hónapja, akkor legalább tízzel is találkoztunk, és kb. 1.5-2 centi átmérőjűek voltak.
  • bertino
    átlátszó, észre nem vehető
    én mikor tengerparton jártam, volt szerencsém találkozni egyel, azóta is kösz, nem kérek belőle
    vigyázzatok ti is!
  • Mike
    vagy szörfcuccban kell úszni :)
  • asdefge
    Sósvíz helyett ott a tenger, jéghegy meg mindenhol van manapság, ebben a globalizált melegben...
  • menpe
    "A szakértők szerint a csípést célszerű sós vízzel lemosni, majd egy zacskónyi jéggel hűtve enyhíteni a fájdalmat."

vagy mit a Jóbarátokban Joey tette :D