37
-
#37 "világe"? hol? :D -
#36 jaj a pofátlan mindenüket, nemrég csípett meg egy ilyen dög olaszországban :|
de hősiesen tűrtem, még mindig viszket néha.. kb akkor hagytam fel az egészséges életmóddal a parton. (futás/úszás minden nap), helyette berúgtunk, de nagyon csúnyán :)) -
valaé valaé ná #35 A Balatonon nincsenek medúzák, de szúnyog annál több.
Még csak be sem kell menni hozzá a vízbe. -
#34 Már június végén is csomó volt Spanyolországban, kíváncsi vagyok, most aug. közepén mi lesz... -
#33 csak tippeltem, nem sutottem meg meduzat!:) de nem sok remeny fuzok hozza!:) -
dez #32 Ja, és sütéskor természetesen csak egy része távozik, különben enyhén zsíros porrá válna.
Ergo, a medúzát inkább csak párolni jó. :P -
dez #31 (Az állati hús 70-80%-a víz!:)) -
dieselG #30 Egyszer görögben 1 hónap alatt kb 10 medúzacsípést gyűjtöttem be, akkoriban volt valami stiftes kenőcsük, az igen hatásos volt, hűtött is és 1 óra alatt el is múlt a szar érzés :D A fájdalom kb olyan mint 1 durvább csaláncsípés -
Garga Pitic #29 Az a Medúza Lájt :) -
#28 LOL uniu kollégáddal olvss már bele a cikkbe.. 95 az a 99. :)
Egyéb összetevőiről senki, semmit? Gondolom néhány aminosavból fehérje, enzimek.. -
#27 99%-a víz -
kissmic #26 jah az még tényleg hiényozna
-
#25 Egy jó kis olajszennyezés, simán "megtisztítaná" a vizet. :DD
Télleg eszik vki medúzát? Mér mi van benne? Milyen ásványi anyag? Gondolm tápértéke=0. -
#24 max nyersen. 80-90% viz, a vizet meg nem lehet kisutni!:) -
AbyssLord #23 Láttam már távolkeletieket zabálni élve... -
Bagoly81 #22 ki evett már meduzzát? ha már itt tartunk. -
AbyssLord #21 És a világéhezési problémákat is meg lehetne oldani. Túl sok a medúza? Tessék, lehet zabálni! A távolkeletiek úgyis megesznek minden tengeri herkentyűt. És az oda eladottból bejövő pénzből meg lehetne szállítani az éhező országokba. Nem hiszem, hogy az éhezők kidobnák. És akkor a terngerpartok problémája is megoldódna. -
AbyssLord #20 Emberek itt a nagy lehetőség a Balaton népszerűsítésére! Itt nincsenek medúzák! -
Béla bácsi #19 Pecsába, pont most írják amikor mennék ilyen helyre... -
Epikurosz #18 A régi szép idők, amikor csak itt-ott lehetett látni őket, és a sziklákhoz lehetett csapkodni... -
#17 akváriumba kell hazahozni őket .o -
Reyes #16 Hááát, ha kisütnéd, nem sok maradna belőle
Egyébként le kell pisilni a medúzacsípés helyét, csak akkor van gond, amikor a szád szélén csíp meg:D -
qtpman #15 ITT A VILÁGE MINDENKI MENEKÜLJÖN!! -
#14 tisztára mint a Raj c. könyvben. horror -
wanek #13 Ez csak félinformáció. A helybeliek azt javasolják, hogy homokkal dörzsöld be (homok ott van bőven, nem kell keresni), és utána jöhet a paradicsom. Nos ez valóban hatásos módszer. -
#12 Én minden évben járok tengerpartra, de szerencsére még nem csípett meg egy medúza sem. Dá láttam néhányat, volt amit ki is hoztam a partra. De azok közül egyik sem volt ilyen átlátszó. -
mathe #11 Mi régen ilyennel hajígáltuk 1mást -
gyuri12 #10 hülye vagy vazze!? -
GABOR16 #9 Nyugi nemsokára halak, kagylók vagy rákok helyett ilyet eszünk ha tengeri eledelről van szó -
#8 De megenném ami ott a kezében van. -
Turmoil #7 Engem anno Tunéziában csípett meg egy, baromi sz@r érzés...
A helybéliek egy fél paradicsomot adtak a kezembe, hogy nyomjam rá -
#6 LÁL :D -
szombi #5 Bármennyire hihetetlen, de a kistolmácsi tóban(Zala megye) is vannak medúzák.
Mikor ott voltunk 2 hónapja, akkor legalább tízzel is találkoztunk, és kb. 1.5-2 centi átmérőjűek voltak. -
#4 átlátszó, észre nem vehető
én mikor tengerparton jártam, volt szerencsém találkozni egyel, azóta is kösz, nem kérek belőle
vigyázzatok ti is! -
#3 vagy szörfcuccban kell úszni :) -
asdefge #2 Sósvíz helyett ott a tenger, jéghegy meg mindenhol van manapság, ebben a globalizált melegben... -
menpe #1 "A szakértők szerint a csípést célszerű sós vízzel lemosni, majd egy zacskónyi jéggel hűtve enyhíteni a fájdalmat."
vagy mit a Jóbarátokban Joey tette :D