Éjjellátó rendszerek kerülhetnek az autókba
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |
A dolgot azért tallták ki, hogy a világítás meghibásodása esetén eljuthassanak a legközelebbi biztonságos parkolóig v szervízig. De egyébként hasonló technológiát alkalmaztak némely orosz katonai jármûvekben is, a fateromnak volt ilyenhez szerencsélye, bár elmondása szerint használhatatlan volt a dolog mert rengeteget csalt, nem lehetett jól felbecsülni a távolságokat, stb.
\"Holló, Hologram, Honolulu, Holokauszt, Hazugság\"
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
Amúgy meg ha nem látni messzire, lassabban kell menni. Én ezt már csak a magyar utak minõsége miatt is betartom, mert cseszhetem ha látom a gyalogost, de közben belemegyek egy akkora kátyúba 90-el hogy eltörik a tengelyem. Aki nagyon siet, induljon el hamarabb, vagy menjen repülõvel, helikopterre, de még a léghajó is gyorsabb és nem is túl drága.
Bmw hud
Nemtudom amúgy szerintem azért van külön monitoron az infra képe mert nem sok látszódna ha az ablakra vetítenék . Amúgy a teljes szélvédõs HUD szerintem egy hülyeség lenne , csak elvonná a figyelmet.
Faby: erdekes volt az a cikk. Tkeppen jo 5let, de azert gaz, hogy felig mukodoen akarjak eladni, tkeppen ilyenkor tobbet art mint hasznal.. 😞
bár sötétben a család tudna "szélesvásznon" mozizni.
Látom a jövõt:
anyuka az anyósülésen DVD-zik, hátul a kissrác netezik, a tesója IPOD-ról zenét hallgat, apuka meg vezetés közben e-mailt diktál az új autóban, mindenki boldog az új multimédiás világban, amikor megcsörren egy mobil...
20 perc múlva tûzoltók vágják ki a családot egy fára feltekeredett autóból.
Nem kapkodnak, mert már nincs miért kapkodni...
Hm, azért azok sem teljesen kiforrottak, lásd S osztály bakija a csarnokban, bár az kicsit több volt, mint tempomat, vészfékezni is tud(na, ha jólenne).
Van még mit csiszolni ezeken a rendszereken.
Katonai cuccok: HUD (Head Up Display) nagyon régen létezik a repülésben, asszem a SAAB, meg néhány amcsi márka is kínál ilyet, bár az csak szöveges infot ad.
Az éjjellátóval, szemkövetõvel meg minden földi jóval felszerelt sisak sem mai találmány, harci és egyéb katonai helikopterekben jó régóta elõfordul, pl Apache. Hogy miért nem vezetik be? Na erre a kérdésre nem tudok válaszolni!
Az meg véletlenül sem gáz, ha jön szembe éjjel a bicajosnak vmi autóféleség felbaszott refivel amit még nekiáll villogtatni, illetve dudál is, amikor a szembe közlekedõ -pilácsos, mellényes kerékpáros- megpróbálja a jármûvét a felezõvonal és az árok között tartani.
Továbbá láttam már párszor olyat is hogy a ködben (tejföl minõségû) felcsapott refivel, százhússza repeszt a tag.
Minden amit hallunk, vélemény, nem tény. És minden amit látunk, nézőpont, nem a valóság. - Marcus Aurelius
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
Van egy két olyan idõszak az évben amikor autópályán 50 m a látótávolság és akkor bizony jól jönne egy radar ami azt mondja nekem, hogy "OK, semmi nincs elõttünk". Esetleg erre a lehetõségre az autókba építeni egy jelenlét adót, ami figyelmezteti a többi autóst hogy van ott valaki
Szerintem csak a szélvédõre vetítés lenne a megoldás, még ha nem is közvetlenül az üvegre, de az üveg elõtt felhúzódó nagy plexire mindenképp.
Az felsõ kategóriás autók önmagukban nem ér messza annyit amennyit kérnek érte. Egy számítógép hiába 80-kbõl kijön, ha a legdurvább procit is rakod bele, de az autóknak menniük kell -30 és +70 fokban is! Emelett nem szeretnék egy olyan autóba ülni, aminek az üvegre vetített képén beköszönt a KékHalál és azt írja ki, hogy indítsd újra vagy bejön el Help menü.... ezeknek az eszközöknek bomba biztosnak kell lenniük.
Tényleg tudja valaki, hogy az <újabb>újabb> radaros tempomatokat nem zavarja meg a köd? Vajon átlát rajta?
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
"(az elõttünk tornyosuló sötétségre nem sok figyelmet érdemes fordítani)" hmm.. miert van olyan erzesem, h nem vezetsz autot ?😊)
Szerintem igenis képernyõs kijelzõ kellene. Amikor ugyanis nincs rá szükség (fényes nappal) akkor úgyse azt bámulja a vezetõ. Amikor meg szükség van rá, akkor nem nagyon van mirõl elvonni a figyelmet (az elõttünk tornyosuló sötétségre nem sok figyelmet érdemes fordítani)
Vajon hány életet mentett volna meg egy ilyen készülék, ha már 10 éve rendszeresítve lenne? Szerintem sokkal többet, mint a "biztonsági" gyermekülés
Na+ hogy nyomvályús minden és nincs macskaszem sem világítás, azt már nezéz a hõeloszlással és talajjal magyarázni nem?
A BMW Night Vision ha jól tudom a Mercedes elõtt vezette be a dolgot és az 300 m-re visz el.
Szerintem is az üvegre kellene vetíteni a képet, vagy esetleg a fej mögül lehajtható plexi is megoldás lehetne esetleg egyszerre mindkettõ.
"Kint miértnem darabos az út? Miért nincsenek kátyúk, talán ott nincs tél és nincs nyár?"
Nekünk egyetemen azt "tanították", mondták ennek az egyik oka az, hogy a talaj nem megfelelõ, a hõingadozás nagyobb.
Egyébként az osztrákoknál sem fenékig tejfel az autópálya... pl a betonozott részeken.
A nyáron egy hosszú görögországi túra után hazatérve a mi autópályáinkon a mennyekben éreztem magam
Jöttünk haza tölük és a határt már megközelítve kezdett minden sötétségbe borulni, majd átértün, és olyan sötét volt, mintha valami koromsötét pincébe értünk volna. Kicsit összeszorult a szivem, hogy itthon ilyen miért nem lehet csinálni? A méterenként 1-10 millió forintos autópálya díjba nem férne bele? Kint miértnem darabos az út? Miért nincsenek kátyúk, talán ott nincs tél és nincs nyár? A határt átlépve majdnem elsírtam magam visszafelé...
This message has been ROT-13 encrypted twice for higher security. A bus station is where a bus stops, a train station is where a train stops. On my desk I have a work station...
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Ennek a most bemutatott technikanak a nagy hatranya, -amirol nem szolnak-, h a fenyszorok, de foleg egy masik ejjelatto auto infrafenyszoroi megvakitjak az a szembe jovo szenzorat. Passziv infra-erzekelos technika kellene, termokamereras, nem veletlen hasznaljak ezt a katonasagnal, pont erre....
jövõ héten a kanyarkövetõ fényszórókról lesz szó ????
elmegy egy autó, megvijágítja az úttestet, és a mögötte jövõnek van egy messzre derengõ, kivilágított szakasza. az meg feltölti az õ mögötte érkezõnek. 😊
vagy minden autóra hótolót felszerelni. télen is jó, meg sötétben is. 😊
De télleg nézzétek meg a képet, az egy láma..
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
HALA MADRID Real Madrid | Fifa Award - Best Club XX Century
annak viszont meg jobban orulnek, ha a kedves rendorok elvennek azoknak a biciklijet ( es be ius daralnak ) akik nem viselnek ejjel sarga mellenyt biciklizes kozben.
a gyalogosoknak meg eltornem a labat, hogy meg1x ne probaljon ejjel kivilagitatlanul maszkalni.
Aki vadállatot csinál magából, megszabadul az emberi lét fájdalmától.
Pl ami a képen van, olyan már 1-2 éve elérhetõ egyes SAAB, Volvo modellekben, de itt egy friss példa:
http://totalcar.hu/tesztek/sklasse05bem/?print
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3