14
-
atothhu #14 Az nem egy korszak volt, hanem élete nagy része :D pl a "Figyel az ég" c. könyvét olvasva pedig minden lapról sugárzik :) nagyon kész, de nagyon jó is! -
atothhu #13 ?! kétszer is leírják a cikkben . . . -
usererror #12 Annyit még talán érdemes megemlíteni róla, hogy az amerikai sci-fi érából Lem egyetlen írót tartott említésre méltónak és az Dick volt. -
#11 Én úgy tudom hogy a Szárnyas fejvadász, valamint a Különvélemény c. sci-fi klasszikus is az ő nevéhez fűződik! Ti erről mit tudtok? -
Inquisitor #10 "a scanner darkly nem kerul nalunk moziba, csak dvd-n jelenik meg elvileg decemberben. a magyar szoveget pek zoli, csomo dick (meg egyeb) regeny forditoja csinalja.
forras: agave forum"
Dohi írta a Hardwired fórumba. :( -
Falatka2003 #9 "A sci-fi irodalom egyik legjelentősebb alakja Philip K. Dick. Olyan alkotások fűződnek a nevéhez, mint a Különvélemény vagy a Szárnyas fejvadász."
"Philip K. Dick nevéhez olyan sci-fi klasszikusok fűződnek, mint az Álmodnak-e az androidok elektromos bárányokkal?, mely a Szárnyas fejvadász alapjául szolgált vagy a Különvélemény."
"Ez nem az a fickó, akinek a novellájából készült a Szárnyas fejvadász?
A Különvélemény-t nem ő írta véletlenül?"
Így már teccikérteni? -
Inquisitor #8 http://hu.wikipedia.org/wiki/Philip_K._Dick
Van pár filmadaptáció :)
Meg még lesz is. -
Inquisitor #7 Úgy tudom majd' éhen halt mint író, miután meghalt, lett "felkapott". Amúgy elég sok cuccát felhasználták. Úgy tudom a Paycheck és a Totalracall is az ő írásaiból születtek.
Azt hiszem azért nem szerzett diplomát, mert elvett feleségül egy hölgyet, aki "feketelistán" volt. A Figyel az ég-be bele is írta a szitut. -
Inquisitor #6 Aprópó, a A Scanner Darkly mikor jön itthon a mozikban és milyen címen? -
#5 Érdekes könyveket írt, az biztos; de az is biztos h ez a film xar lesz. -
haruspex #4 Nem élte meg (ha jól tudom) Blade Runner bemutatóját. -
avman #3 mondjuk érdekes lesz, amikor majd a tudatmódosító szeres korszakához ér a film. kíváncsi vagyok milyen mélyen mennek bele és hogyan. állítólag a blade runner bemutatóján meg volt róla győződve, h harrison ford meg akarja ölni. meg Lemet is "feljelentette"a cia-nál (asszem a 70-es években), mikor az usába utazott (vagy még előtte), h kgb kém. -
dezsiszabi #2 még jó, hogy elolvastad a hírt... lol
na mindegy... nekem csak két könyvem van tőle (A Scanner Darkly, Time out of Joint), de készülök beszerezni az összeset (majdnem)
erre a filmre kíváncsi leszek -
Falatka2003 #1 Ez nem az a fickó, akinek a novellájából készült a Szárnyas fejvadász?
A Különvélemény-t nem ő írta véletlenül?