14
  • atothhu
    Az nem egy korszak volt, hanem élete nagy része :D pl a "Figyel az ég" c. könyvét olvasva pedig minden lapról sugárzik :) nagyon kész, de nagyon jó is!
  • atothhu
    ?! kétszer is leírják a cikkben . . .
  • usererror
    Annyit még talán érdemes megemlíteni róla, hogy az amerikai sci-fi érából Lem egyetlen írót tartott említésre méltónak és az Dick volt.
  • edios
    Én úgy tudom hogy a Szárnyas fejvadász, valamint a Különvélemény c. sci-fi klasszikus is az ő nevéhez fűződik! Ti erről mit tudtok?
  • Inquisitor
    "a scanner darkly nem kerul nalunk moziba, csak dvd-n jelenik meg elvileg decemberben. a magyar szoveget pek zoli, csomo dick (meg egyeb) regeny forditoja csinalja.

forras: agave forum"

Dohi írta a Hardwired fórumba. :(
  • Falatka2003
    "A sci-fi irodalom egyik legjelentősebb alakja Philip K. Dick. Olyan alkotások fűződnek a nevéhez, mint a Különvélemény vagy a Szárnyas fejvadász."
    "Philip K. Dick nevéhez olyan sci-fi klasszikusok fűződnek, mint az Álmodnak-e az androidok elektromos bárányokkal?, mely a Szárnyas fejvadász alapjául szolgált vagy a Különvélemény."

"Ez nem az a fickó, akinek a novellájából készült a Szárnyas fejvadász?

A Különvélemény-t nem ő írta véletlenül?"

Így már teccikérteni?
  • Inquisitor
    http://hu.wikipedia.org/wiki/Philip_K._Dick
    Van pár filmadaptáció :)
    Meg még lesz is.
  • Inquisitor
    Úgy tudom majd' éhen halt mint író, miután meghalt, lett "felkapott". Amúgy elég sok cuccát felhasználták. Úgy tudom a Paycheck és a Totalracall is az ő írásaiból születtek.

Azt hiszem azért nem szerzett diplomát, mert elvett feleségül egy hölgyet, aki "feketelistán" volt. A Figyel az ég-be bele is írta a szitut.
  • Inquisitor
    Aprópó, a A Scanner Darkly mikor jön itthon a mozikban és milyen címen?
  • Tetsuo
    Érdekes könyveket írt, az biztos; de az is biztos h ez a film xar lesz.
  • haruspex
    Nem élte meg (ha jól tudom) Blade Runner bemutatóját.
  • avman
    mondjuk érdekes lesz, amikor majd a tudatmódosító szeres korszakához ér a film. kíváncsi vagyok milyen mélyen mennek bele és hogyan. állítólag a blade runner bemutatóján meg volt róla győződve, h harrison ford meg akarja ölni. meg Lemet is "feljelentette"a cia-nál (asszem a 70-es években), mikor az usába utazott (vagy még előtte), h kgb kém.
  • dezsiszabi
    még jó, hogy elolvastad a hírt... lol
    na mindegy... nekem csak két könyvem van tőle (A Scanner Darkly, Time out of Joint), de készülök beszerezni az összeset (majdnem)

erre a filmre kíváncsi leszek
  • Falatka2003
    Ez nem az a fickó, akinek a novellájából készült a Szárnyas fejvadász?

A Különvélemény-t nem ő írta véletlenül?