20
-
Inquisitor #20 Asus & Gigabyte to create a joint-venture - HKEPC
The world motherboard leaders Asustek and Gigabyte have held a joint board meeting on Aug 8, and announced a great decision at 3:30 (GMT +8) on the same day. When Gigabyte has completed certain of legal procedures, Asus would invest Gigabyte to create a joint-venture. It’s claimed the investment could improve the working efficiency, strengthen the quality, where the most important is to raise the stocks value.
The initial investment to the new firm is US$244 million, and targets on motherboards and graphics cards under the Gigabyte brand. Gigabyte will own 51 per cent of the new firm, the rest by Asus. The new firm is scheduled to in operation on 1 January 2007. Gigabyte would get to pick the 5 of the chairs of the board and 2 of the board's other members. Whereas Asustek would pick 2 of the chairs of the board and 1 of the board's other members. -
Inquisitor #19 http://dailytech.com/article.aspx?newsid=3706 -
Inquisitor #18 Ha jól értem, mert nem értem jól, akkor ez egy leányvállat, potom 800 milliós alaptőkével. (USD?) -
Chriss745 #17 Gigabyte-é lesz az 51%?
Ez kicsit hihetetlen számomra...
Én meg fúzionálok a Microsoftal, szerintem ők is belemnnének a 49-51-be. -
Inquisitor #16 Gigabyte and ASUS to form new subsidary company, Gigabyte will hold 51% stake
Today, Gigabyte and ASUStek announce that they will form a new company with Gigabyte holding 51% stake and ASUStek holding the rest.
This strategic alliance will enhance the support, operations and enhance the current channel sales market for both companies.
This new investment amounts to 0.8 billion NT. ASUS will have a 49% stake and Gigabyte will own 51% of it. It is planned to operate from Jan 2007. The subsidiary company will have 5 directors and 2 auditors. Gigabyte will appoint 3 directors and 1 auditor while ASUStek will assign 2 directors and 1 auditor. -
Inquisitor #15 HKEPC-en megint új cikk, pillanatnyilag nincs kint angolul, de a két mosolygós ember kezetfog kép alapján arra következtetek, hogy volt valami :)
http://www.hkepc.com/bbs/news.php?tid=647449
Várhatóan egy órán belül angolul is kint lesz. -
Inquisitor #14 Amúgy nem tudom a Digitimes honnan vetet az infókat, de pár taiwani, meg singapouri oldalon foglalkoztak vele elmúlt egy héten.
Most van egy cikk a HKEPC-en, ebben az van, hogy délután 3-kor (helyi idő, Taiwan?, GMT+8) összeül az Asus és a GigaByte tárgyalni. -
gakoska #13 De a vállalati fúziók akkor sem "divatból" jönnek létre, hanem ésszerű, megalapozott döntésekből. (A divat tudomásom szerint nem ilyen :)
Képzeljétek el: AMD meghallotta, hogy
- a Symantec felvásárolta a Sunbelt-et,
- az Adobe a Macromediat
- Seagate a Maxtort
erre ő is megvette gyorsan az ATI-t, mer nehogymár ne kövesse a trendet... :)))))))
na jó leszállok erről a témáról, mert lehet h én sem tudnék jobb bevezetést írni egy ilyen cikkhez, szóval csak viccelek, nem megharagudni ám ;)
Egyébként tényleg nem mai dolog ez, mióta vállalatok vannak a világon, azóta megy, csak ugye most nagy vállalatok fúziója, nagy esemény, nagy hír... -
Inquisitor #12 Érdekes, a sokak által sznobizmusból lenézett ECS (Elitegroup) cég egyesülését az Uniwill-el nem követte ekkora médiacirkusz, mint az AsusTek+GigaByte egyesülést, pedig az ECS alapból se kis cég ...
Lehet ez a másik nyomós ok a Foxconn mellett? -
pedrohsi #11 nincs ebben semmi kivetnivaló, olcsó termékeket gyártanak belépő szintre, más név alatt - asszem lehetne példákat sorolni -
hetti #10 Mikloss: grat hogy megtaláltad ezt a csodás márkát hehe tudom izlések és pofonok de alaplapon kivül semmit sem vennék tölük de ha vennék akkor sem asust :DD
Droland:az asrock az asus leányvállalata csak tod nem akarták rányomni az ecs áraival vetekedö alaplapjukra hogy asus mert az milyen ciki már........ lol -
#9 Hát az asrock is asus már régen, tehát én úgy érzem, hogy nem összeolvadás, hanem az asus ismét csak megvesz valakit... -
#8 Én meg szeretem az ASUS termékeket ha tehetem csak olyat veszek... Asus DVD-író, olvasó, alaplap, vid kártya... -
szgege #7 "Remek". Remélem nem lesz igaz ez a pletyka ,mert k.rvára utálom az Asus termékeket. Foxcon lapok meg itthon nem annyira elterjedtek ,bár azért fellelhetőek. Egyáltalán milyenek ezek a Foxcon lapok? -
#6 Pár évvel ezelőtt meg a Maxtor vette meg a Quantum-ot... -
Mice #5 attól függetlenül a hasonlata ütős:) nekem is irogattak hasonlókat:P
btw pl a maxtor ügy óta azért eltelt valamennyi idő, no meg a sok trösztellenes per miatt (legutóbb vmit az eu akadályozott meg talán sony-bmg ügyben de ebben nem vok sure) szóval annyira nem megy ez könnyen sóvak az hogy ezek ellenére ennyi ilyen hírről hallunk még csak pletyka szintjén is valamelyest igazat ad a cikkírónak..csak nézőpont kérdése mit tekintünk gyakori/recent/divatos eseménynek... -
roliika #4 Globalizáció... -
#3 a vállalati fúzió nem most lett divat, már évek óta folyik... tehát se a cikkírónak se neked nincs igazad
Csak pár példa:
Symantec felvásárolta a Sunbelt-et =Kerio)
Adobe - Macromedia
Seagate - Maxtor
és ezek még csak a legismertebbek... a sor szinte végtelen
-
roliika #2 :) Ja + "Helyenként akár 1 méter csapadék is esett" <-Ja a ciszernában és a vízelvezető árkokban állt ennyi... -
gakoska #1 Jellemző... AMD-ATI, + ASUS-Gigabyte-pletyka, és rögtön ezt olvashatjuk: "divatba jött a vállalati fúzió"
mint mikor általános iskolában egymás után kétszer nem volt kész a házim, és erre "Tisztelt Szülő! Gyermeke sorozatosan nem készíti el házifeladatait! stb..." (amúgy ilyen tényleg történt :)