52
  • [NST]Cifu
    Ehhez illik egy vicc, amit nemrég olvastam. Valami ilyesmi:

Nemrég vettem egy jó kis pólot 35 000 forintért, csak azt nem értem, miért van ráírva nagy betükkel az, hogy BALEK... :)
  • [NST]Cifu
    Soroljam hány "nem működik" műholdat "küdött el" az ESA, az orosz vagy bármelyik másik űrügynöksék?

Kevesebből is meg lehetne oldani, ez tény, de ahhoz szemléletváltásra lenne szükség. Talán ha gazdasági szemléletűvé válik az űrhajózás... egyszer...
  • Skareb
    és szerintetek tényleg járt a holdon ember?
  • HUmanEmber41st
    Nemrég szó volt itt egy felfújható űrbeli lakómodulról. Egy módosított változatát simán lehetne a Holdra is telepíteni. Az anyagokat fel lehetne küldeni automata űrhajókkal egy Hold körüli pályára ( víz lakóegység, stb) majd egy személyzettel ellátott űrhajó hozzájuk kapcsolódva szépen levinné az anyagokat a Hold felszínére. (mármint a pilóta lemanőverezné a cuccokat)
    Igaz, h több indítás lenne, de ha mindegyik start sikeres, akár évekre való ellátmányt is el lehetne juttatni a Holdra.
  • Etele1
    Akkor reklamálj a Földhivatalnál...talán nem röhögnek ki 2 perc után ! :)))
  • akyyy
    és mi van ha oda kezdik el építeni a bázikukat ahol én jódrága pénzért telket vettem a holdon?
  • Zocsi
    Ez rendben is van, csak a NASA elég balfasz... elküldenek 1-2 műholdat, ami nem működik. Nem tudom, elég felületesen vizsgálják és vitelezik ki a dolgokat. Azért kevesebből is meg lehetne oldani, de hát ők az nagyvonalu ámerika...
    Én szurkolok a japánoknak. Lassan már úgysem nemzeti érdekekről, hanem nemzetközi törekvésekről beszélünk. Globalizáció ide v oda, sztem csak így lehet előre lépni, fejlődni!
  • [NST]Cifu
    Nos tényleg nem kevés, de azért nem is olyan sok, ha például megnézed, hogy a CEV program keretében a NASA mennyit költ el hasonló Hold-programjának megvalósítására...
    Az cirka 25-30 milliárdba lesz, csak a Holdra valló visszatérésig, és úgy, hogy a NASA-nak már több évtizedes tapasztalata van az emberes űrrepüléssel és űrhajókkal...
  • Mice
    " van pénze megtudja csinálni" ? miből? 26milliárd $ az kiba....sok
  • roliika
    Csak ha a robot meghibásodik, ki vagy mi javítja ki? Nem árt az emberi jelenlét.
  • roliika
    Szép tervek. :) Japán azért...szerintem van pénze megtudja csinálni, technikailag pedig nem kérdés. Aztán ha majd látnak valami érdekeset, remélem nem hallgatják el :)
  • sathinel
    Pomt a japánok? Pedig robotokba ők a legjobbak. Nem nagyon értem ezt az ember kell a holdra mozit. Mit akarnak ezzel bebizonyítani? Meg a bázist is könyebb lenne robotokkal megéppítetni, és utánna ha jól műkszik, embert küldeni.