86
  • hdo
    Hát bazzeg, a pofám lediferál, egy mondatban említeni a Linuxot meg a Winfost az egy dolog, de hogy hasonlítani.... WÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
  • Betsujin
    http://en.wikipedia.org/wiki/SELinux

"A Linux kernel integrating SELinux enforces mandatory access control policies that confine user programs and system servers to the minimum amount of privilege they require to do their jobs. This reduces or eliminates the ability of these programs and daemons to cause harm when compromised (via buffer overflows or misconfigurations, for example). This confinement mechanism operates independently of the traditional Linux access control mechanisms. It has no concept of a "root" super-user, and does not share the well-known shortcomings of the traditional Linux security mechanisms (such as a dependence on setuid/setgid binaries)."
  • Garfield
    Logikailag kizárt, amit írsz.

Root jelszó = jogosultság bármilyen, normálisan belőtt rendszer elkúrására -> károkozás
  • Betsujin
    Nézz utána annak, hogy SELinux. Egy normálisan belőtt SELinux-os gépben akkor sem tudsz kárt tenni, ha root jelszavad van :)
  • Gerbill
    Most amikor szóbakerült pont akkor törlődött az oldala? Egy kicsit furcsa. Az e107-nél nem úgy néz ki mintha lenne valami probléma mostanság.
  • mogyi925
    miből gondolod, hogy ő törölte? biztos vannak az e107-ben is biztonsági hiányosságok... anno pár török srác a fél világot körbehekkelte egy triviális phpnuke bug miatt (pl. a kylix magyar oldalát is)
  • Bordapapa
    Pályakezdő vagyok, még nem találtam melót.

amúgy felesleges kimásolgatni az adatlapom, szerintem publikus, bárki megnézheti...
    mondjuk azt a kijelentésedet nem értem, hogy nem tudnám titkolni.

pusztán csak annyi közöd a linkhez, hogy úgy éreztem témába vág, és kábé a te vitaszínvonaladat képviseli...
  • Gerbill
    Délelőtt még elérhető volt az oldala, most viszont már nem. Vajon miért törölte?
  • rigidus
    Nem, csak ket sg-s topik van a hupon, csak atnevezte a gazdaja az elsot es elneztem.
    itt a jo link
  • mogyi925
    Bocs, nem értem tisztán Te írtad az e107 nyílt forrású CMS-t, vagy csak tudtál hozzá egy témát hegeszteni, de a favicon kicseréléséig már nem jutottál el, és erre vagy büszke? Szerintem neked a fejedben van nihil. Azt kívánom neked, hogy debugolj cross-browser javascriptet ie alatt, akkor majd rájössz, melyik böngésző a jobb.

Mellesleg a css-nek és a html-nek mi a zsák köze van az operációs rendszerekhez? (Leszámítva, hogy a m$ fantasztikus invenciója miatt a böngésző hajtja a grafikus felület egy részét.)
  • Caro
    Opensource rulz ! ;)
  • asysoft
    Neked a virtualizáció miért csicsa? Max számodra haszontalan feature...
    #Gerbill: Win9x sosem a stabilitásáról volt híres, de már jópár éve az otthoni vonalon is NT kernel van. A Vista még béta, persze, hogy előfordulnak hibák... Egyébként egy hosszabb verzió itt, ugye így már kicsit más a helyzet?
  • Gerbill
    Hát lehet hogy közben volt egy két műtéte
  • cr3ativ3
    hehehe
  • Caro
    Sok nickje volt már, de csak ebben lány eddig... :)
  • Gerbill
    A vistánál sem oké minden: katt
  • Gerbill
    Na erre mondjátok hogy fék
    Nyilvános kékhalál.
  • Gerbill
    Bocs most nincs kedvem végigolvasni, de én arra lettem volna kiváncsi hogy lány e kbupdate. Vagy azért mondtad hogy új vagyok, mert már kiderült valahol valamikor?
  • Griphons
    már az xpben is egy csomó felesleges csicsa van. a black hat-en be is bizonyították, hogy a virtualizáció technika nemcsak csicsa, de biztonsági kockázat is. hát grat M*
  • Flamer
    oltás :DDDD
  • Indigo
    Egyébként aki ilyeneket ír le, hogy pl.:
    "tökéletesen be is tudom biztonságilag konfigolni"
    "Sz'al tudom mi a helyzet IE és FF terén is, melyik miért jobb (azaz az IE)"
    az erősen kamuzásnak tünik, nem komoly szakemberre vallanak ezek a kijelentések. (Fogalmazással és helyesírással is gondjai vannak, de ez már más kérdés).
  • Laci73
    Kbupdate:" Amúgy nekem senkise szövegeljen, IT biztonsággal is foglalkozom. Honlapot is csinálok."
    Nem veszik el Magyarország.
  • Indigo
    Khmmm. Arra volnánk kiváncsiak sokan, hogy TE mihez értesz és mit tudsz felmutatni (ti. neked van a legnagyobb pofád, de a "butázáson" kívül még nem mutattál semmit). Légyszi mutass legalább egy honlapot amit te készítettél! És akkor elhisszük hogy nem csak a szád jár.
  • sathinel
    ) végre!
    Ajánlom az oldalt minden okosnak aki azt képzeli hogy nagykirály oprendszerben. Kicsit olvasgassátok a cikkeket és tanulhattok.

Sok a windoze az oldalon:DDDDDD
  • rigidus
    [URL=http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1153997726#99]hat "szemmi"[/URL]
  • rigidus
    Uj lehetsz meg errefele. klikk
  • kbupdate
    "Foglalkozás, hobby: asszony zaklatása, motorok, sörözés, linux buherálás, meg aztán munkanélküli rendszerinformatikus... "

Aligha véletlen az utolsó kijelentés:D

"munkanélküli rendszerinformatikus" :D
    De legalább őszinte vagy, mondjuk, durva lenne titkolnod, habár nem is tudnád.

"shitfuck!
    elszabtam a linket!
    naezaz"

ÉS NEKEM MI KÖZÖM EHHEZ?:D:D:DDDD omg yi
  • Shadow_THH
    feltört vista = lesz halo xpre
    amirite?
  • Gerbill
    Egyébként a Vistáról a véleményemet ellehet olvasni az aláírásomban. Nem mondom hogy a Linux jobb, vagy akármi más, mert még csak a windows-t használtam huzamosabb ideig(nameg a DOS-t:)), de a Vista szerintem tele van felesleges funkciókkal, amik esetleg jól hangzanak, vagy jól néznek ki, de egyszer sem fogjuk használni. Ha Xp-n is lenne majd Dx10 akkor én még várnék a váltással
  • Gerbill
    Te lány vagy???
  • Bordapapa
    shitfuck!
    elszabtam a linket!
    naezaz
  • Bordapapa
    Ja, még hozzátennék valamit, csak hogy el ne feledjük ezt a gyöngyszemet:

http://safewin.extra.hu/
  • Bordapapa
    Ez az!
    hajrá!
    lássuk az oldaladat!

qrva kíváncsi lennék rá!

:-)
  • Indigo
    LOL! Tisztára olyan vagy mint Equ... () Legalábbis ami a hatalmas orcádat illeti... Egyébként tényleg adhatnál egy linket, ahol meg lehet nézni a "munkásságodat", ha már olyan nagyra tartod magad. Mert azzal hogy mindenkit lebutázol nem a tehetségedet bizonyítod... (de legalább égeted magad)
  • kbupdate
    aztán ha mutatok vmit miért is hinnéd el? amúgy elég buta vagy, de mindegy...
  • mogyi925
    láthatnánk a fantasztikus tudásodból valamit esetleg, vagy szimplán higyjük el, hogy van?
  • kbupdate
    pedig itt mindenki veri rá.
  • oneman
    Erre csak azt tudom mondani hogy: rotfl. Sztem nem tudsz te semmit... akik jol vagjak az ilyen temakat azok altalaban nem verik a nyalukat hogy huuu mennyire tudok konfigolni... meg meg weblapot is tudok szerkeszteni (most mondom : szinte mar egy ovodas is tud weblapot szerekszteni)
  • kbupdate
    Amúgy nekem senkise szövegeljen, IT biztonsággal is foglalkozom. Honlapot is csinálok. Sz'al tudom mi a helyzet IE és FF terén is, melyik miért jobb (azaz az IE). Legyen akár saját otthoni gépem, vagy webszerver, tökéletesen be is tudom biztonságilag konfigolni. Majd ha ti is tudtok ilyet felmutatni, akkor szóljál majd pls. thx.
  • kbupdate
    te is bekussolhatsz! jaj csak elütöttem...