20
  • dez
    #20
    Inkább keress meg egy biológiatanárt, egy olyan intézményben, amit iskolának hívnak. Jó lesz egy általános iskola is. Ugyanis a vírusok tényleg nem szaporodnak. Máshogy sokszorozódnak. A többit majd a tanár bácsi elmondja.
  • malman
    #19
    Most már látszik hol a probléma. A Gyógyszerkutatók nem olvasták drwho hozzászólását, (bárcsak korábban megírta volna, ezzel milliók életét mentve meg), ezért nem tudják hogy "a vírus nem szaporodik". Úgy fogták fel, hogy a vírus fertőz, és amegfertőzött személy szervezetében elszaporodik. A kis csacsik. Üdv drwho biológiatanárának - már ha volt. De asszem nem lehetett..
  • dez
    #18
    "Bár a megelőzést szolgáló programok - éljünk egyedül, ha nem, akkor se szerelmeskedjünk, ha mégis, akkor használjunk óvszert -"

    Hm, a monogámia már nem is jó?
  • LowEnd
    #17
    Az AIDS az a tünetegyüttes, amit a szerzett immunhiányos betegség, és az elkapott gombák, baktériumok, vírusok, daganatok együttesen okoznak.

    Szóval rengeteg ember halt meg AIDS-ben.

    Amire te gondoltál, az a HIV vírus.

    _____________________
    gratulálok
  • Daudi Baldr
    #16
    Itt egy érdekes írás-igaz angolul: http://www.politicalgateway.com/news/read.html?id=5420
  • lazly
    #15
    Nem orvosi, hanem technologiai magazin, a cikkiro neveben is elnezest kerek a nyelvbotlasert (az esetben ha igazad van).

    A lenyeg azon volt hogy napirendre tegye a temat, nem azon, hogy a virus szot definiciojanak megfeleloen hasznalja.

    Udv!
  • drwho
    #14
    Gratulálok a cikk szerzőjének, köszönő viszonyban sincs a témával:

    1.) Hogy lehet egy vírusra kimondani azt, hogy élőlény?

    2.) Egy vírus nem szaporodik, pont ezért nem nevezhető élőlénynek, nincs anyagcseréje, egyedül egy táptalajon bármire képtelen, amitől élőnek lehetne nevezni, egy fogákony sejtben képes csak, annak alkotórészeivel interferálva létrehozni a másolatokat...

    3.) Sok ember azt nem fogja fel, hogy a károsodásokat, amit a gyógyszerekkel helyre kell hozni, maga okozza magának. Sok 2-es tipusú diabéteszes és szív és érrendszeri beteg csak magát okolhatja a bajáért. Ezekből van manapság a legtöbb Magyarországon. Jó lenne ha mindenki elgondolkodna és magába nézne, hogy mennyit tesz a saját egészségéért!

    4.) Vannak olyanok, akik maguk provokálják ki a gyógyszer felirást. Mert azt gondolják, hogy az egészség pénzzel rendezhető. Ezt saját praxisból tudom. Manapság divat gyógyszert szedni!
  • Tinman #13
    Egyrészt... másrészt látom, te sem figyelsz ;-)

    Mutassatok nekem egyetlen embert aki az AIDS-ben halt meg. Ugyanis AIDS-ben szenvendnek, azok nem az AIDS-ben halnak meg, hanem ilyen-olyan nevetséges betegségekben, melyet egy normális immunrendszer szinte fel sem vesz.

    Tehát ismétlem: nincs olyan ember aki az AIDS-ben halt volna meg.
  • Xantia
    #12
    "ha az AIDS-et azért hozták volna ki valami laborból, hogy csökkentsék a szegény vidékek szaporodási kedvét..."

    Hát kedvet nem fogja csökkenteni, max. az életben maradási esélyeit.

    De egyszerűen csak arról van szó, hogy ellátni 5-6 millió beteget fejenként 3-5 évig sokkal kifizetődőbb, mint egyszer meggyógyítani. Ha valaki feltalálja az ellenszert, megveszik kilóra. Utána bebizonyítják, hogy hatástalan vagy mérgező.
  • valamit
    #11
    A világon jelenleg mintegy 35-40 millió az AIDS-esek becsült száma, ebből úgy 22-26 millió afrikai, további 6-7 millió dél-ázsiai. Évente mintegy 3 millióan halnak meg benne, azon belül Európában mintegy 8000-en, Afrika szegény tájain mintegy 2,5 millióan.
    Igazából nem lepődnék meg, ha az AIDS-et azért hozták volna ki valami laborból, hogy csökkentsék a szegény vidékek szaporodási kedvét...
  • GabiWong
    #10
    http://www.freechoice.hu
  • Tinman #9
    "Közel 25 millió embert ölt meg az AIDS az első megbetegedések 1981-es megjelenése óta"

    Ki írta ezt a láma mondatot le? Na akkor gondolja át újra...
  • fourgee
    #8
    A baj az, hogy az orvosok is összejátszanak velük. Ott van apám példája. Egy orvos ismerőse felírt neki egy tablettát, ami olcsó, és napona 1 szemmel rendben tartotta a cukorszintjét. Aztán vmi miatt elkerült egy másik orvoshoz, aki mondta, hogy nem jó ez a gyógyszer, felírt egy másikat. Az méregdrága, naponta több szemet kell szedni belőle, és utána mindig baj volt a vércukorszintjével... Az orvosokat megkeresik a gyógyszergyártók, és ha tetszik, ha nem, ha jó, ha nem, annak a cégnek a termékeit adják, amelyiknek "lefeküdtek" a pénzéért. Ott vannak például a nőgyógyászok. Mind azt mondják, hogy kizárólag a hormontablettás védekezés a jó, a többi megbízhatatlan. AZtán amikor kiderül hogy egészségügyi okokból nem lehet szedni hormonkészítményt, akkor hirtelen rájönnek, hogy persze, a többi védekezési módszer is ugyanolyan hatásos... Érdekes, nem?
  • kisgabo
    #7
    mikor öreg leszel, 1 bevett tablettára kell majd 3, a mellékhatások leküzdésére. kivan ez találva, pénz. a gyógyszeripar egy mocskos nagy biznic.

  • lyzu
    #6
    ez már télleg szánalmas...
    hát persze annak a 25millió embernek aki eddig meghalt télleg nem volt semmi joga az élethez, undorító h hagynak 2,5magyarországnyi embert meghalni mer a 90%uk afrikába él és nincs pénze
  • angelpotion
    #5
    3-szoros Hurrá! a csodás kapitalizmusnak.

    Az ember az egyetlen élőlény aki a saját fajtáját akarja kiírtani. Remélem addig szarakodnak vele, amíg létrejön egy olyan mutáció, amit még kezelni sem lehet, és jól kipusztulunk a fenébe. Legalább teret kap valmilyen kevésbé önző faj.
  • Tekken5
    #4
    Gondolom nem marad gyógyíthatatlan.
  • stukov
    #3
    Ez kb így van minden népbetegségnél /vérnyomás, szív, rák stb/. A gyógyszergyárnak a haszonszerzés a lényeg, az pedig a kezelés miatt eladott gyógyszerekből jön.
  • CyrSyS
    #2
    Sajnálatos! Bár sosem felejtem el azt hogy tavaly tv-ben mutattak egy srácot, aki homosexuális volt, és megfertőződött.A TV úgy mondta be hogy a fetőzőtt 23 éves srác meggyógyult magától. Ez nem vicc.
  • Molnibalage
    #1
    Csodás. Remélem valamelyik buzi nagy gyógyszerkonszernes köcsög számára fontos ember is elkapja. Akkor takán fontosnak ítélik majd.

    Tudom, nem szép dolog ilyet kívánni, csak elég mocskos dolog más életéért pénzt kérni és neki esélye sincs kifizetni saját hibáján kívül. A győgyszergyárak meg megfullandak a a nagy haszonban...