CD/DVD-törlõ a Plextortól

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szerintem ennek az az értelme, hogy nem keletkeznek se apró szilánkok, se por, se mérgezõ gázok. Én egyébként az olvasztást gondolnám a leghatékonyabbnak (ahogy van mûanyag palack zsugorító is), csak nem mindegy, hogy milyen gázok keletkeznek közben.

Vannak azok a tekergetõs lemezpolírozós masinák. Na azoknak a polirkorongját ki kell cserélni egy drótkefésre és kb. 3mp alatt felszántja a lemez "fóliás" részét. Ennyi...

noss
annyiból azért van létjogosultsága, hogy bizonyos CD-soxorosítókhoz/nyomtatókhoz olyan adogató robotok vannak, amivel a munkát autómatizálni lehet.
3 ilyen gépezet ára meg sem kottyan egy nagyobb cégnek, így ha percenként egy lemezt semmisítenek meg, akkor 1000 lemez 17 óra alatt megvan.
bár nekem továbbra is a 2mp-es tecnika teccene, de a frizbizés élményétõl* megfosztana :)

*: eccer ~25 m repülés után nekicsapódott az egyik lemez egy vasnak és szabályosan szétrobbant :)

________ `_~_\" noss

noss
iratmegsemmisítõ cég csinált (teszkóban is kapható) CD-megsemmisítõt, ami kis jukakat égetett a korongba, 2 mp/lemez

________ `_~_\" noss

Odadok a Misikének (ösmerõs) 1000 darabot, egy hét alatt teljesen olvashatatlanná teszi mindet. És semmi extra, csak megnézi mi van rajtuk...

Minden amit hallunk, vélemény, nem tény. És minden amit látunk, nézőpont, nem a valóság. - Marcus Aurelius

pff
csak kicsit napoztatni kell õket és tádám.

○○ So don\'t play with me, \'cause you\'re playing with fire ○○­

Azt hiszem kijelenthetõ, hogy ennyire haszontalan gagyi terméke még nem volt a Plextornak. Ez méltatlan a hírnevükhöz.
Legjobb módszer:
Egy irodában.. oda kell adni a gondnoknak, az befogja a felx korong helyére a CD-t, és elíndítja, majd hozzádörgöli a csiszolópapít:D
Sadist
3 perc egy lemez? o_O Akkor már inkább valami vágószerszám, valami olyasmi, mint amivel a fényképek szélét vágják. Csak be alá a lemezt, egy mozdulat, és máris két darabban van. Lemezenként kb. 2 másodperc, ha azt is beleszámoljuk, hogy a kés alá kell tenni a lemezt. A kettévágott lemezek meg mehetnek az újrahasznosítóba.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

ugyanarra, mint a lábhajtásos nokedliszaggató

sepsiszentgyörgy

toyotakacsa01
"hülye vagyok, de mi ez a cd/dvd visszapörgetõ cucc, mire való?"

Hát visszatekerni az elejére a lemezt ha már megnézted.<#nezze>

hülye vagyok, de mi ez a cd/dvd visszapörgetõ cucc, mire való?

röhögni fox, de kint az okoksfejû emberekkel megáldott usá-ban tavaly karácsonykor a cd/dvd visszapörgetõ volt a legmenõbb árucikk

sepsiszentgyörgy

A lemez is ismerõ iratmegsemmisítõ pont oda való... ;)

Az égetés nem fejleszt mérgezõ gázokat? Darálás nekem is szimpi, de létezik dvd-visszapörgetõ is :P. Persze fényképbolt, de jó ötlet :).
Mike
mondjuk ehelyett még gyorsabb lenne vmi daráló

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Mike
tetszik
az ára ellenben nem

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

mikloss
Ilyen hülyeséget lol Ha nagy tételrõl van szó akkor egyszerûen sósavat kell rá önteni és kész vagy eltenni szilveszterig és szétrobbantani <#nevetes1><#mf2>

Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált. mikloss... Hagyomány és minõség 1989 óta.

Elgépeltem. A visszaállítás nehézségét fokozza.<#falbav>
Ez a törlõgép olyan mint a tojásfeltörõ automata...<#hehe>
Egy-két CD-t legegyszerûbb sarokcsiszolóval. Igen gyors és durva.. Utána még lehet tördelni. Azt nem állítja vissza senki.

Ha sok CD-DVD-t kell megsemmisíteni, akkor jó a miszlikbe tördelés is. Az apró darabok összekeverednek, ami hatványozottan fokozza a visszaállítás lehetõségét
"Bár a lemezek kettétörése legalább ugyanilyen hatékony megoldás, ám meglehetõsen kényelmetlen, különösen, ha nagyobb tételekrõl van szó, mondjuk egy vállalati rendszer esetében."

Iszonyat gyenge reklámszöveg egy életképtelen termék eladására. A cég majd beállít egy alkalmazottat aki 3 percig szöszmötöl minden egyes lemezzel? Inkább adnak neki egy drótkefét, hogy 3 perc alatt végezzen az összessel!

P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?

QuippeR
légkondícionált irodában a kiskosztümös titkárhölgy nem fog neked franciakulccsal nekiállni a CD-nek. ilyenkor jó ez a megoldás. (nem mintha nekem kéne, de megértem, hogy mire való.)

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

ÁÁÁÁÁÁ ezek mind hatástalanok amiket eddig ide írtatok.EGY Biztos módszer van csupán: Oda kell adni a haveromnak aki az autójában halgatja:) Onnan lemez még nem került elõ éppségben:))

akyyy
több lemeznél kényelmetlen atörés? ezzel meg 3 percet kell várni, vagyis ha van 10 000 lemezem, elég sokáig fog tartani letörölni, mint az összeset egy deobozba és bele a kazánab..

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

ki tenni a napra, poros út mellé, nagy párában, majd bele dobni egy tóba, és végül elégetni:) Nem tudom, mit aggodnak az adatok idõvel így is ugy is elvesznek róla:)

Elnézést a Sorokért:)

0Speed0
Ha széttörsz egy lemezt 100 fele pereg róla az írható fóliaréteg..sztem is összerakja valaki...meg ha összekaristolod a fóliás részét szépen hogy már pereg róla, már azis bõven elég...<#vigyor3>

Sok láma idehazudik egy gépkonfigot...

12346
persze kesztyûben, meg szemüvegben:D talán ne magad felé fordítsd a karikát, és nem repül feléd^^ meglepõ lesz.

jaja lemezszobrászkodás megvan..:) én is gyártottam mindenfélét belõlük anno.

Anubys
ofkorz... :)
Annó sok évvel ezelõtt, ifjúkoromban az elcseszett CD-imen tesztelem a különféle CD-megsemmisítési technikákat... tök jó alakú CD-ket lehet készíteni pölö a tûzhely felett is... :)

Game.Com, GBC, GBA, GBA SP, NDS, NDSLite, PSP, Xbox, PS1, PS2, PS3, SMS, Megadrive, Saturn, Dreamcast, NES, SNES, N64, Gamecube, Wii és egy Amiga 1200/030/32 boldog tulajdonosa. :p pc suxx

Arról a lemezról garantáltan nem hoz senki semmit vissza, amit én hatástalanítok. Ladarálom :) Kb. 3 mp alatt megvan a mûvelet, és nem 46kHUF-ba kerül.

Persze egyéb módszerek is léteznek: meg lehet sütni (tûzbe kell dobni), fel lehet csiszolni, stb. Ezek mind sokkal olcsóbb megoldások.

PS: az újraírható lemezeket bárki le tudja törölni, ha teljes törlést választ. Igaz, az nem 3 perc.
NEXUS6
A jobb íratmegsemmisítõk (de még azért mindíg olyan 10 ezer forint körül) tudnak CD-t is darálni.

Pár milis darabkákból nem fogják összerakni, és külön nyílás is van a berendezésen megfelelõ kialakítással, hogy a szilánkok lefelé menjenek.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Tinman
Akarod mondani kettétörés KESZTYÛBEN, VÉDÕSZEMÜVEGBEN ugye?
Csúnya dolgokra képesek a darabkák amikor kettétörik a lemez, tapasztalatból tudom.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

nehéz visszaállítani, de hidd el megoldható... és sokat érõ adatoknál nem számít a visszaállítás költsége

Nem ismerik a gyufat. :D
cr3ativ3
azért elég nehéz visszahozni mikró vagy törés vagy más nyalánksáfok után az adatot!!!

- Kukurikú törökcsászár, add ide a védelmipénzt! - Nem adom bize! - Akkor ereszd ki begyem a tisztiorvost!

A kettétörés nem old meg semmit, ugyan úgy vissza lehet róla hozni az adatokat. Ez igaz a mikrós, összefirkálós, összekarcolós megoldásokra is.

Nem véletlenül találták ki, hidd el.

Anubys
Kettétörés: 1 mp/lemez, ingyen van
Törlõmasina: 3perc/lemez, 46ezer pezó

Szerintetek melyik megoldást válasszuk? hmm... még gondolkodom

Game.Com, GBC, GBA, GBA SP, NDS, NDSLite, PSP, Xbox, PS1, PS2, PS3, SMS, Megadrive, Saturn, Dreamcast, NES, SNES, N64, Gamecube, Wii és egy Amiga 1200/030/32 boldog tulajdonosa. :p pc suxx