37
-
BiroAndras #37 Szerintem ennek az az értelme, hogy nem keletkeznek se apró szilánkok, se por, se mérgező gázok. Én egyébként az olvasztást gondolnám a leghatékonyabbnak (ahogy van műanyag palack zsugorító is), csak nem mindegy, hogy milyen gázok keletkeznek közben. -
AtisH #36 Vannak azok a tekergetős lemezpolírozós masinák. Na azoknak a polirkorongját ki kell cserélni egy drótkefésre és kb. 3mp alatt felszántja a lemez "fóliás" részét. Ennyi... -
#35 annyiból azért van létjogosultsága, hogy bizonyos CD-soxorosítókhoz/nyomtatókhoz olyan adogató robotok vannak, amivel a munkát autómatizálni lehet.
3 ilyen gépezet ára meg sem kottyan egy nagyobb cégnek, így ha percenként egy lemezt semmisítenek meg, akkor 1000 lemez 17 óra alatt megvan.
bár nekem továbbra is a 2mp-es tecnika teccene, de a frizbizés élményétől* megfosztana :)
*: eccer ~25 m repülés után nekicsapódott az egyik lemez egy vasnak és szabályosan szétrobbant :)
-
#34 iratmegsemmisítő cég csinált (teszkóban is kapható) CD-megsemmisítőt, ami kis jukakat égetett a korongba, 2 mp/lemez -
szivar #33 Odadok a Misikének (ösmerős) 1000 darabot, egy hét alatt teljesen olvashatatlanná teszi mindet. És semmi extra, csak megnézi mi van rajtuk... -
#32 csak kicsit napoztatni kell őket és tádám. -
wanek #31 Azt hiszem kijelenthető, hogy ennyire haszontalan gagyi terméke még nem volt a Plextornak. Ez méltatlan a hírnevükhöz. -
Rednek #30 Legjobb módszer:
Egy irodában.. oda kell adni a gondnoknak, az befogja a felx korong helyére a CD-t, és elíndítja, majd hozzádörgöli a csiszolópapít:D -
#29 3 perc egy lemez? o_O Akkor már inkább valami vágószerszám, valami olyasmi, mint amivel a fényképek szélét vágják. Csak be alá a lemezt, egy mozdulat, és máris két darabban van. Lemezenként kb. 2 másodperc, ha azt is beleszámoljuk, hogy a kés alá kell tenni a lemezt. A kettévágott lemezek meg mehetnek az újrahasznosítóba. -
LaPalma #28 ugyanarra, mint a lábhajtásos nokedliszaggató -
#27 "hülye vagyok, de mi ez a cd/dvd visszapörgető cucc, mire való?"
Hát visszatekerni az elejére a lemezt ha már megnézted. -
Sekler #26 hülye vagyok, de mi ez a cd/dvd visszapörgető cucc, mire való? -
LaPalma #25 röhögni fox, de kint az okoksfejű emberekkel megáldott usá-ban tavaly karácsonykor a cd/dvd visszapörgető volt a legmenőbb árucikk -
dez #24 A lemez is ismerő iratmegsemmisítő pont oda való... ;) -
pemga #23 Az égetés nem fejleszt mérgező gázokat? Darálás nekem is szimpi, de létezik dvd-visszapörgető is :P. Persze fényképbolt, de jó ötlet :). -
#22 mondjuk ehelyett még gyorsabb lenne vmi daráló -
#21 tetszik
az ára ellenben nem -
#20 Ilyen hülyeséget lol Ha nagy tételről van szó akkor egyszerűen sósavat kell rá önteni és kész vagy eltenni szilveszterig és szétrobbantani -
halgatyó #19 Elgépeltem. A visszaállítás nehézségét fokozza. -
halgatyó #18 Ez a törlőgép olyan mint a tojásfeltörő automata... -
halgatyó #17 Egy-két CD-t legegyszerűbb sarokcsiszolóval. Igen gyors és durva.. Utána még lehet tördelni. Azt nem állítja vissza senki.
Ha sok CD-DVD-t kell megsemmisíteni, akkor jó a miszlikbe tördelés is. Az apró darabok összekeverednek, ami hatványozottan fokozza a visszaállítás lehetőségét -
Emmegki #16 "Bár a lemezek kettétörése legalább ugyanilyen hatékony megoldás, ám meglehetősen kényelmetlen, különösen, ha nagyobb tételekről van szó, mondjuk egy vállalati rendszer esetében."
Iszonyat gyenge reklámszöveg egy életképtelen termék eladására. A cég majd beállít egy alkalmazottat aki 3 percig szöszmötöl minden egyes lemezzel? Inkább adnak neki egy drótkefét, hogy 3 perc alatt végezzen az összessel! -
#15 légkondícionált irodában a kiskosztümös titkárhölgy nem fog neked franciakulccsal nekiállni a CD-nek. ilyenkor jó ez a megoldás. (nem mintha nekem kéne, de megértem, hogy mire való.) -
Derapo #14 ÁÁÁÁÁÁ ezek mind hatástalanok amiket eddig ide írtatok.EGY Biztos módszer van csupán: Oda kell adni a haveromnak aki az autójában halgatja:) Onnan lemez még nem került elő éppségben:)) -
#13 több lemeznél kényelmetlen atörés? ezzel meg 3 percet kell várni, vagyis ha van 10 000 lemezem, elég sokáig fog tartani letörölni, mint az összeset egy deobozba és bele a kazánab.. -
Fenjoy #12 ki tenni a napra, poros út mellé, nagy párában, majd bele dobni egy tóba, és végül elégetni:) Nem tudom, mit aggodnak az adatok idővel így is ugy is elvesznek róla:)
-
#11 Ha széttörsz egy lemezt 100 fele pereg róla az írható fóliaréteg..sztem is összerakja valaki...meg ha összekaristolod a fóliás részét szépen hogy már pereg róla, már azis bőven elég... -
#10 persze kesztyűben, meg szemüvegben:D talán ne magad felé fordítsd a karikát, és nem repül feléd^^ meglepő lesz.
jaja lemezszobrászkodás megvan..:) én is gyártottam mindenfélét belőlük anno. -
#9 ofkorz... :)
Annó sok évvel ezelőtt, ifjúkoromban az elcseszett CD-imen tesztelem a különféle CD-megsemmisítési technikákat... tök jó alakú CD-ket lehet készíteni pölö a tűzhely felett is... :) -
wanek #8 Arról a lemezról garantáltan nem hoz senki semmit vissza, amit én hatástalanítok. Ladarálom :) Kb. 3 mp alatt megvan a művelet, és nem 46kHUF-ba kerül.
Persze egyéb módszerek is léteznek: meg lehet sütni (tűzbe kell dobni), fel lehet csiszolni, stb. Ezek mind sokkal olcsóbb megoldások.
PS: az újraírható lemezeket bárki le tudja törölni, ha teljes törlést választ. Igaz, az nem 3 perc. -
#7 A jobb íratmegsemmisítők (de még azért mindíg olyan 10 ezer forint körül) tudnak CD-t is darálni.
Pár milis darabkákból nem fogják összerakni, és külön nyílás is van a berendezésen megfelelő kialakítással, hogy a szilánkok lefelé menjenek. -
#6 Akarod mondani kettétörés KESZTYŰBEN, VÉDŐSZEMÜVEGBEN ugye?
Csúnya dolgokra képesek a darabkák amikor kettétörik a lemez, tapasztalatból tudom.
-
oneman #5 nehéz visszaállítani, de hidd el megoldható... és sokat érő adatoknál nem számít a visszaállítás költsége -
Pintyőke #4 Nem ismerik a gyufat. :D -
#3 azért elég nehéz visszahozni mikró vagy törés vagy más nyalánksáfok után az adatot!!! -
Zedas #2 A kettétörés nem old meg semmit, ugyan úgy vissza lehet róla hozni az adatokat. Ez igaz a mikrós, összefirkálós, összekarcolós megoldásokra is.
Nem véletlenül találták ki, hidd el. -
#1 Kettétörés: 1 mp/lemez, ingyen van
Törlőmasina: 3perc/lemez, 46ezer pezó
Szerintetek melyik megoldást válasszuk? hmm... még gondolkodom