82
Akik szeretik az alternatív zenét, nekik ez a fórum.
-
#42 Pontosan ez az! Épp ezért alternatív, mert a SOAD az SOAD! -
Gabyee #41 ja ha már szóba jött a RHCP akkor a gitárosuk J.Frusciate szólóalbumai(11db:)elég alternatívak és pont ezért baromi jók,egyediek!
az biztos hogy teljesen más elképzelései vannak a zenéről mint az átlag előadóknak,aki esetleg hallodta(szinte csak a chilisek ismerik)az tudja miről dumálok:P
aki nem sablon muzsikára vágyik annak ajánlom! -
#40 kispál idétlen bohóc zene.
az a legszebb az egészben hogy mindenkinek mást jelent a műfaj, alternatív.
nekem a kispál soft/poprock, az említett AEBizottság, Tekintetes Úr, CPg, Burzsoá Nyugdíjasok, Bikini Nagy Feróval, Üveges Csirkeszemek..
Külföldi együttesekből is érdekes megállapítani hogy mi az ami. Soad egyértelműen numetal. Szvsz az a normális ha egy zenekarnak van némi egyéni beütése, ami pl. a soadnak volt, vagy nirvanának, musenak. Mindegyik az énekes különleges hangjának köszönheti, de attól még a stílusuk műfajuk szvsz nem változik.
-
Hajnalcat #39 Véleményem: Kispál, az egy sz*r.
A nyomába sem érhet azoknak az együtteseknek, miket felsoroltam. Sőt, még a listán szereplő többi együttes is százszor jobb nála. -
Cat 02 #38 én si így vok vele de hallotam egy albumot és az qva jó volt
+3 éve midnig évben 1szer van a vársoban Kis Pál :P -
#37 Kispál simán szar??!? :o Ezt nem mondtam volna! De ízlések és pofonok :p -
#36 hm. a kis pál nem, de a kispál talán igen. :|
bár inkább csak simán szar. -
#35 helo :| -
#34 De sztem Kispál is alternatív -
Cat 02 #33 Kis pál nem alternatív ? -
filipov #32 szeva szacsi, bence vagyok az osztálytársad:DDD -
filipov #31 látom a fogalmazással gondban vagyok sorry.:) -
filipov #30 térjünk vissza az eredeti kérdéshez. :D Van-e közöttünk olyan aki része vagy szeretne része lenni egy alternativ stílusban játszó zenekarnak és melyik előadó, együttes a kedvence, milyen zenét szeretne kicsit pontositva saját maga játszani akár.. Van erre érdeklődő fül egyébként? Én pl szívesen meghallgatnék egy magyar red hot chilit, vagy akár interpolt. :D -
#29 A Tool is teljesen egyedi, mégsem sorolják ide. Csak ezen a listán. -
Emmegki #28 Ez a divattól is függ, ha egy alternatív zenekar népszerű lesz akkor populárissá válik, ami totál ellentéte. Lásd Green Day, na most hova soroljuk.
Minden zenei ágban megvan a mainstream (divat) irányzat és mellettük kisebb, kísérletező rétegzenekarok akik alternatívként sorolják be magukat.
Valamint egyénenként változik az alternatív fogalma, ki mit tekint annak. -
#27 Ugyanmár gyerekek, a SOAD az nem alternatív és messzemenően nem numetál! A SOAD az SOAD, külön műfaj! :D -
#26 Bizottság, URH, Európa Kiadó, Sziámi, stb...
sok-sok lassú és kellemes zene... -
filipov #25 ezt a felhasználók állították össze és nem kell "szószerint" érteni.. kinek mi számít alternak.. láthatjuk hogy pl a radiohead messze a legtöbb alternativ jelzőt kapta. -
praksi #24 Red Hot Chili Peppers - rock, funk
Nirvana - grunge
Foo Fighters - rock, metál
System of a Down - numetál
Green Day - punk
Linkin Park - numetál
Pearl Jam - grunge
....
nem is folytatom, ez eléggé hülye lista, nem tudom ki állította össze, de fix h nincs a helyzet magaslatán -
#23 Igen ez jó megfogalmazás. Meg ugyebár amit a szó magában hordoz, tehát "más", egyedi zenét játszanak. Igazából az alternatív zene nem más mind az új irányzatok kísérletei. -
blackgamer #22 én úgy értelmezem az alternetív zenét, hogy olyan ami egy kisebb szűk réteghez szól
magyarok közül a Kispál és a Borz, Hiperkarma, Heaven Street 7 stb. vonal
van egy kisebb-nagyobb rajongói bázisuk a többi embernek pedig közömbös a zenéjük vagy nem is ismerik
szerintem ettől alternatív -
#21 Most mi van? Nem is a kérdésemre válaszoltál.
A lényeg az, hogy nincs ilyen, hogy "az alternatív lassab és kellemesebb". Az alternatív az alternatív! Ez a lényege! -
filipov #20 hát hasonlíts össze egy green dayt meg egy radiohead-et és megérted bandew:) még mondhatok ilyen párokat ha kiváncsi vagy. -
#19 hát, ha az amcsiknál annak számít, az már valami -
#18 Mi az, hogy az alternatív lassabb, meg kellemesebb? -
#17 Egyáltalán nem. Nem a népzenei hangzások miatt alternatív. Egyszerűen a SoaD teljesen egyedi zenét csinál, senki más nem játszik ilyet. -
Hajnalcat #16 Akkor ennyi erővel az összes rockzenekart besorolhatjuk, amelyik népzenei hangzásokat is használ. -
filipov #15 tesóm most kinn van államokba és ott a green day rocknak számít, meg a legtöbb nálunk nevezett punk. ugyhogy ezen ne vitázzunk, amiket az elején felsorolt hajnalcat, sztem sem sorolható alternativba, sztem az alter az kicsit lassabb kicsit kellemesebb mint a punk vagy a rock, de nagyon sok közös vonás van.. Nehéz elkülöníteni. De tudjátok remélem milyen "érzésre" gondolok:) amit az alter zene okoz. -
Hajnalcat #14 Akkor én is sorolok:
Muse, The White Stripes, Nirvana (örök), Placebo, The Cure, The Strokes, Nine Inch Nails, Oasis, Audioslave, Depeche Mode, -
Vegas #13 a green day nem mai.. sazlé -
#12 A System of a down-t sztem bőven besorolhatjuk az alternatív stílusba, hiszen semmilyen más zenekar nem csinálja azt, amit ők. -
#11 A Green Day igen is punkzenekar! Az már más tészta, hogy ma tök másmilyen zenét játszanak, mint régen. Amúgy a mai populárisabb zenéjük nekem jobban tetszik. -
blackgamer #10 Muse, Weezer, Garbage, Strokes, Alanis Morissette, Oasis, Keane (csak a listáról) -
Hajnalcat #9 Ma úgylátszik, mindent félreértek...rossz napom van, bocs. -
#8 de ne hidd, hogy ellenségeskedni akarok veled. :P
és szeretem az ilyen zenéket, amikről a téma szól. na:P -
#7 gondolom, 10 éves vagy, a nevedből ítélve. de mivel nem ítélek névből...
nem vagyok repper és félreértetted, amit mondtam. -
Hajnalcat #6 Gondolom, ha a rapről beszélgetnénk, az jobban tetszene neked a nevedből ítélve. -
#5 na, már az első pár hsz-ben előjön ez a sznob buzi téma... -
Hajnalcat #4 A mai divatzenekarok többsége punkos, az biztos. Igazad van, azt is oda kellett volna írnom zárójelbe, hogy divatzenekar. -
#3 Green Day - punkos? én divatrockhoz sorolnám, és egyáltalán nem alternatív (szvsz)