82
Akik szeretik az alternatív zenét, nekik ez a fórum.
  • Bandew
    Pontosan ez az! Épp ezért alternatív, mert a SOAD az SOAD!
  • Gabyee
    ja ha már szóba jött a RHCP akkor a gitárosuk J.Frusciate szólóalbumai(11db:)elég alternatívak és pont ezért baromi jók,egyediek!
    az biztos hogy teljesen más elképzelései vannak a zenéről mint az átlag előadóknak,aki esetleg hallodta(szinte csak a chilisek ismerik)az tudja miről dumálok:P
    aki nem sablon muzsikára vágyik annak ajánlom!
  • pff
    kispál idétlen bohóc zene.
    az a legszebb az egészben hogy mindenkinek mást jelent a műfaj, alternatív.
    nekem a kispál soft/poprock, az említett AEBizottság, Tekintetes Úr, CPg, Burzsoá Nyugdíjasok, Bikini Nagy Feróval, Üveges Csirkeszemek..
    Külföldi együttesekből is érdekes megállapítani hogy mi az ami. Soad egyértelműen numetal. Szvsz az a normális ha egy zenekarnak van némi egyéni beütése, ami pl. a soadnak volt, vagy nirvanának, musenak. Mindegyik az énekes különleges hangjának köszönheti, de attól még a stílusuk műfajuk szvsz nem változik.
  • Hajnalcat
    Véleményem: Kispál, az egy sz*r.
    A nyomába sem érhet azoknak az együtteseknek, miket felsoroltam. Sőt, még a listán szereplő többi együttes is százszor jobb nála.
  • Cat 02 #38
    én si így vok vele de hallotam egy albumot és az qva jó volt
    +3 éve midnig évben 1szer van a vársoban Kis Pál :P
  • flippy
    Kispál simán szar??!? :o Ezt nem mondtam volna! De ízlések és pofonok :p
  • szacsi
    hm. a kis pál nem, de a kispál talán igen. :|
    bár inkább csak simán szar.
  • szacsi
    helo :|
  • flippy
    De sztem Kispál is alternatív
  • Cat 02 #33
    Kis pál nem alternatív ?
  • filipov
    szeva szacsi, bence vagyok az osztálytársad:DDD
  • filipov
    látom a fogalmazással gondban vagyok sorry.:)
  • filipov
    térjünk vissza az eredeti kérdéshez. :D Van-e közöttünk olyan aki része vagy szeretne része lenni egy alternativ stílusban játszó zenekarnak és melyik előadó, együttes a kedvence, milyen zenét szeretne kicsit pontositva saját maga játszani akár.. Van erre érdeklődő fül egyébként? Én pl szívesen meghallgatnék egy magyar red hot chilit, vagy akár interpolt. :D
  • szacsi
    A Tool is teljesen egyedi, mégsem sorolják ide. Csak ezen a listán.
  • Emmegki
    Ez a divattól is függ, ha egy alternatív zenekar népszerű lesz akkor populárissá válik, ami totál ellentéte. Lásd Green Day, na most hova soroljuk.
    Minden zenei ágban megvan a mainstream (divat) irányzat és mellettük kisebb, kísérletező rétegzenekarok akik alternatívként sorolják be magukat.

Valamint egyénenként változik az alternatív fogalma, ki mit tekint annak.
  • scorpeeon
    Ugyanmár gyerekek, a SOAD az nem alternatív és messzemenően nem numetál! A SOAD az SOAD, külön műfaj! :D
  • SRobert
    Bizottság, URH, Európa Kiadó, Sziámi, stb...
    sok-sok lassú és kellemes zene...
  • filipov
    ezt a felhasználók állították össze és nem kell "szószerint" érteni.. kinek mi számít alternak.. láthatjuk hogy pl a radiohead messze a legtöbb alternativ jelzőt kapta.
  • praksi
    Red Hot Chili Peppers - rock, funk
    Nirvana - grunge
    Foo Fighters - rock, metál
    System of a Down - numetál
    Green Day - punk
    Linkin Park - numetál
    Pearl Jam - grunge
    ....

nem is folytatom, ez eléggé hülye lista, nem tudom ki állította össze, de fix h nincs a helyzet magaslatán
  • Bandew
    Igen ez jó megfogalmazás. Meg ugyebár amit a szó magában hordoz, tehát "más", egyedi zenét játszanak. Igazából az alternatív zene nem más mind az új irányzatok kísérletei.
  • blackgamer
    én úgy értelmezem az alternetív zenét, hogy olyan ami egy kisebb szűk réteghez szól
    magyarok közül a Kispál és a Borz, Hiperkarma, Heaven Street 7 stb. vonal
    van egy kisebb-nagyobb rajongói bázisuk a többi embernek pedig közömbös a zenéjük vagy nem is ismerik
    szerintem ettől alternatív
  • Bandew
    Most mi van? Nem is a kérdésemre válaszoltál.
    A lényeg az, hogy nincs ilyen, hogy "az alternatív lassab és kellemesebb". Az alternatív az alternatív! Ez a lényege!
  • filipov
    hát hasonlíts össze egy green dayt meg egy radiohead-et és megérted bandew:) még mondhatok ilyen párokat ha kiváncsi vagy.
  • sapkafej
    hát, ha az amcsiknál annak számít, az már valami
  • Bandew
    Mi az, hogy az alternatív lassabb, meg kellemesebb?
  • Bandew
    Egyáltalán nem. Nem a népzenei hangzások miatt alternatív. Egyszerűen a SoaD teljesen egyedi zenét csinál, senki más nem játszik ilyet.
  • Hajnalcat
    Akkor ennyi erővel az összes rockzenekart besorolhatjuk, amelyik népzenei hangzásokat is használ.
  • filipov
    tesóm most kinn van államokba és ott a green day rocknak számít, meg a legtöbb nálunk nevezett punk. ugyhogy ezen ne vitázzunk, amiket az elején felsorolt hajnalcat, sztem sem sorolható alternativba, sztem az alter az kicsit lassabb kicsit kellemesebb mint a punk vagy a rock, de nagyon sok közös vonás van.. Nehéz elkülöníteni. De tudjátok remélem milyen "érzésre" gondolok:) amit az alter zene okoz.
  • Hajnalcat
    Akkor én is sorolok:
    Muse, The White Stripes, Nirvana (örök), Placebo, The Cure, The Strokes, Nine Inch Nails, Oasis, Audioslave, Depeche Mode,
  • Vegas
    a green day nem mai.. sazlé
  • Bandew
    A System of a down-t sztem bőven besorolhatjuk az alternatív stílusba, hiszen semmilyen más zenekar nem csinálja azt, amit ők.
  • Bandew
    A Green Day igen is punkzenekar! Az már más tészta, hogy ma tök másmilyen zenét játszanak, mint régen. Amúgy a mai populárisabb zenéjük nekem jobban tetszik.
  • blackgamer
    Muse, Weezer, Garbage, Strokes, Alanis Morissette, Oasis, Keane (csak a listáról)
  • Hajnalcat
    Ma úgylátszik, mindent félreértek...rossz napom van, bocs.
  • sapkafej
    de ne hidd, hogy ellenségeskedni akarok veled. :P

és szeretem az ilyen zenéket, amikről a téma szól. na:P
  • sapkafej
    gondolom, 10 éves vagy, a nevedből ítélve. de mivel nem ítélek névből...

nem vagyok repper és félreértetted, amit mondtam.
  • Hajnalcat
    Gondolom, ha a rapről beszélgetnénk, az jobban tetszene neked a nevedből ítélve.
  • sapkafej
    na, már az első pár hsz-ben előjön ez a sznob buzi téma...
  • Hajnalcat
    A mai divatzenekarok többsége punkos, az biztos. Igazad van, azt is oda kellett volna írnom zárójelbe, hogy divatzenekar.
  • ngcsnet
    Green Day - punkos? én divatrockhoz sorolnám, és egyáltalán nem alternatív (szvsz)