82
Akik szeretik az alternatív zenét, nekik ez a fórum.
  • kkwx
    Hellósztok

Előre is bocs mindenkitől a reklámért :), de kérlek szavazzatok rám az RTL Dalversenyén (nem annyira hagyományos értelemben alterosak a dalaim, csak egyszerűen nem olyan könnyen behatárolhatóak :) ):

http://www.rtlklub.hu/dalverseny/6769_kevinkain_-_se_nyugat_se_kelet

Csak egy gyors regisztráció, amihez még e-mail visszaigazolás se szükséges, és már szavazhatsz is :) (ha van, akkor több e-mail címről is szavazhatsz :) ).

Ha tetszett terjeszd ismerőseid között, és töltsd le a lemezemet a weblapomról (http://kevinkain.hu/).

Előre is kösz minden szavazatot :).
  • amymistake
    Olyan zenészeket (elsősorban nagybőgőst, basszusgitárost vagy szólógitárost) keresek, akik szívesen játszanának igazán elvont, kicsit jazz-es avant-garde, art-rock zenét. Saját számokat írok, ezeket játszanánk. Én 18 éves vagyok, székesfehérvári, énekelek, gitározok és zongorázok. Érdeklődés: Balog Emese - [email protected]
  • gercse
    Hellosztok, tud valaki nekem jó kis magyar alter rock zenekarokat mondani?
    Olyanokra gondolok mint a Heaven Street Seven, ELeven Hold például.
  • jemo69
    ja... :)
    amúgy furcsa, hogy a kispált soft/poprock sorolta valaki :/ attól hogy még nem torzítják szét a számukat nem feltétlenül kerülnek abba a kategóriába... de persze már nem is annyira alternatív mint volt, inkább már a mainstream felé húz, de próbál még önmaga lenni...
    én így látom
  • Hajnalcat
    Link
  • Hajnalcat
    Hm??

The Pixies - Where is my mind
  • gercse
    Angels and Airwaves ? alternatiív?
  • gercse

Sing is jó számuk
  • flippy
    Én is nagyon szeretem őket! Nekem a kedvenc klippem tőlük Good Song :)
  • blackgamer
    Blur-t biztos sokan ismeritek, én nagyon szeretem a zenéjüket

néhány klipjüket belinkelem
    Blur - She's so High
    Blur - There's No Oher Way
    Blur - Song 2
    Blur - For Tomorrow
    Blur - Bang
    Blur - Popscene
    Blur - End of A Century
    sok egyéb jó számuk van, csak mazsoláztam
  • blackgamer
    egész jó, thx
  • Hajnalcat
    Most hallgatom a The Vines új albumát. Elég jó.
    Őket meg kifelejtettem a felsorolásból, pedig az Outtathaway és a Get Free nagyon ott van.
  • blackgamer
    Kispál nagy Coldplay rajongó és a Tito & Tarantula-t is szeretik
  • filipov
    ma láttam a kispálos interjút azt mondta az egyik tag hogy a radiohead-et mindenképp megnézi... húúú. :D
  • blackgamer
    aham, én mondjuk minden együttest meghallgatok élőben, lehet nem szeretem, nem hallgatom a zenéjét itthon vagy utazás közben, de egy koncerten jó hangulat tud kialakulni
    és hiszem hogy nincs rossz zene, maximum nem az én izlésvilágom
  • filipov
    egyetértek.
  • Hajnalcat
    Azt elfelejted, hogy a magyar úgymond alter zenekarok koncertjeire nem is mennék el szívesen, ugyanis egyszerűen nem csinálnak olyan jó zenét, ez tény. Te kimennél egy olyan együttes koncertjére, amelyik zenéjét nem szereted? Majd ha lesz egy olyan magyar alter együttes, melyik eléri ezt a szintet, akkor minden koncerten ott fogok tombolni, de addig várok és várok....bár lehet, hogy beleöregszem a várásba.
    Voltam rengeteg magyar koncerten régebben, az egyiken még dobverőt is sikerült szereznem, de azok nem alter zenekarok voltak. Ismerem a koncert hangulatát, az érzést, de mint írtam, olyan együttes koncertjére nem fogok kimenni, amelyiket nem szeretem.
  • blackgamer
    te így gondolod, nálam (és még sokaknál) ez is számít

anyanyelven azért mégis jobbak a dalok, az angol nyelv nem tartozik a legszebbek közé
    persze én is sok külföldit hallgatok, de kényszerűségből
  • filipov
    Szerintem ez már inkább társadalmi szempont és a zenéhez nem sok köze van, ez a rajongás kategória. Aki tud angolul annak szinte oly mindegy hogy milyen nyelven van a szöveg. Szerintem rengeteg magyar zenekar igénytelen zeneileg, főleg a poprock, meg az "aljapunk" zenekarok. Attól még nem fogom jobban szeretni egy zenekar zenéjét mert elkértem a pengetőjét vagy beszéltem a taggal pár mondatot.
  • blackgamer
    csak éppen a felsorolt együttesek koncertjein nem tombolhatsz akár minden héten az első sorban és nem kérheted el a pengetőjüket műsor után, dedikált cd-t, közös fotót, vagy csak pár szót dumálni se tudsz
    + az se árt ha tudod énekelni a számokat koncerten és még a szöveget is érted, szóval magyar zenék azért nem egy kategória szerintem a külföldivel
  • Hajnalcat
    Ha már a majdnem szóismétléses együtteseknél tartunk , ismerek egy Yeah , Yeah , Yeahs nevű alter bandát.
  • SRobert
    A CIMKÉZÉSNEK van-e értelme? :)
    Ráadásul mostmár újat csak a határok és a stílusok összemosásával lehet létrehozni. Ha mind el akarjuk nevezni, több cimkénk lesz, mint felületünk. ;)
  • filipov
    hát szerintem nem mindegy hogy death metal vagy éppen klasszikus komolyzene. :D
  • SRobert
    Amúgy van értelme a besorolásoknak a tetszik, nem tetsziken kívül? :)
  • filipov
    na most akkor kinek van igaza?
  • alibá a mezőrűl
    " within any given track, they might be perceived as art rock, hard rock, Floydian prog-rock, psychedelia, politically charged hardcore, nu-metal, old metal. But we have to disappoint you 'cause we're not playin' any of those styles above. We're alternative."

Ez a teljes szöveg, de csak az láthatja akinek tiszta a szíve :DD
  • alibá a mezőrűl
    kezet rá ^.^
  • pff
    talán nézz szét a SAJÁT honlapjukon :)
    " within any given track, they might be perceived as art rock, hard rock, Floydian prog-rock, psychedelia, politically charged hardcore, nu-metal, old metal"
  • filipov
    alternativ rock, ebben szerintem megállapodhatunk...
  • filipov
    hát mi??
  • alibá a mezőrűl
    nem az.
  • filipov
    egyébként a kispál is bőven belefér az alternatívba szerintem...
  • filipov
    én télleg csak a lista élén álló radiohead-et tudom mondani, és valóban alternativ besorolást kap az együttes. Halgassatok már meg egy számot tőlük mondjuk a "karma police"-t én olyasmi zenére gondoltam mikor nyitottam a topicot.
  • szacsi
    márpedig az.
  • filipov
    ohh ohh látom rossz irányba megy a fórum. :D Erről én mint témaindító tehetek. Nah rosszul adtam meg a címet. Elsősorban a rock/punk alternatív zenére gondoltam mikor megnyomtam a témaindítás gombot. Mert tudatlanságomból fakadóan nem gondoltam hogy ennyire széles skálán mozog az alternatív.. De én úgy gondolom legalábbis nekem valahol az alternativ azt jelenti hogy amit majdnem mindenki szivesen meghallgat, valahogy mint a populáris zene, de ebbe most ne menjünk bele. :D Szóval alternatív ami nem annyira szélsőséges.. Szerintem!
  • ngcsnet
    és sztem Venatian Snares is hasonló...alternatív, javítsatok ki ha nem így van.
  • ngcsnet
    amúgy Nikt Nic Nie Wie az eléggé alternatív és nagyon jó
  • Hajnalcat
    Igazad van, kezdjük az alapoknál:
    :D
    Rakjuk be a CD-t a lejátszóba, csukjuk be a szemünket, lazuljunk el, és hallgassunk egy jó kis alternatív zenét.
  • Bandew
    Épp erről beszélek én is! Pl a SOAD teljesen egyedi, azaz MÁS zenét játszik. Még, hogy numetál...
  • SRobert
    jó kis vita. :)))

akkor kezdjük az alapoknál...
    mit jelent az alternatíva? ;)))