82
  • Permissive
    #82
    a nem kimaradt, tehát nem rendeznie többett:)))
  • Permissive
    #81
    uwe boll (kisbetűvel:))) véleménye a kritikákról:itt
    kedvenc mondata: "Elmondta továbbá, hogy nem tudja pontosan, mit várnak tőle." ha egy filmrendezőnek ilyen megnyílvánulásai vannak, akkor talán bekéne fognia a pofáját és rendezni tobbet:)))
  • _Atti_
    #80
    Akkor téged erősen meglepne a Prey játék fordulata :D
  • Tom aHawk
    #79
    Megnéztem és hát nagyon egy... B kategória.
    De komolyan úgy ültem neki, hogy nem is néztem utána boll bácsi újabb remekművének kritikái után. Tiszta lappal akartam indulni és indultam is neki... de ez még így is gyenge.
    Őszintén szólva a kedves Boll rendező úr filmjei azért nem olyan gyengék, hogy tanítani kéne (na azt azért nem), hanem csak az a baj, hogy felhasználja a nagyobb játék neveket és egy hozzájuk sehogy se köthető gyenge filmet kreál belőlük.
    Ha nem lenne köze egy játékhoz sem akkor simán elmenne egy RTL KLUB premier minőségű esti filmnek.
  • GErYkE83
    #78
    már komolyan kiváncsi vagyok erre a filmre. Lehet beülök moziba és megnézem szar filmet még úgyse láttam moziban
  • Broafka
    #77
    és ezek után az illető biztos nem fog játszani a játékkal, pedig az milyen jó

    rohadék, mocsok UWE BOLL, mindent elbasz
  • Atisz #76
    Borzalmas film volt. Nem is értem hogyan lehet ennyire b-kategóriás, igénytelen produkcióval mozivászonra jutni...
  • Killgore
    #75
    Tegnap megnéztem a bloodrayne-t, és mivel nem játszottam még a játékkal, ezért tulajdonképpen nem is volt olyan rossz film.
  • Tinman #74
    Ha a Tigris és Sárkány nem tetszett, próbáld meg a Hős /Hero/ c. filmet ;-)
    Talán az a látványvilága miatt jobban bejön és akkor megérted, amiről itt alant winnie beszélt.
  • winnie
    #73
    annyi a difi, hogy te nem ismered vagy ismered el wuxia (így angolosan)-stílust. más ízlésed - neked a bloodrayne jön be inkább.

    a tigris és sárkány volt egyébként az a film, amely a wuxiák közül a nagyközönséghez is elért - még is kapta az oscar díjait.
  • winnie
    #72
    érdekes és itt is azt írta valaki. mert ugyanaz a forrás? megvették a jogokat, de az nem jelent semmit, hiszen rengeteg filmterv hal el hamvaiban.
  • janos666 #54
    Nah, most végre beugrott egy film amit az IMBd 8.7/10-re szavazott, de én szó szerint röhögtem hogy ilyet kiadnak mikor 10 percet belenéztem a HBO-n: Tigris és sárkány.
    Azok a röpködős-kardozós jelenetek bazdmeg, tisztára az 1980-as évek filmjeinek kocsikázós jeleneteit idézik, csak itt éles a hátték ami a mozdulatlan emberek mögött mozog. Most hogy eszembejutott le is töltöm és röhögök rajta megint egy jót. (nem mondom néhány dolgot jól megcsináltak benne, de vannak nevetséges jelenetek...)
  • Marlosh
    #53
    Erdekes,de a wikipedia szerint is o csinalja es a nemet boll oldal szerint is.......
  • winnie
    #52
    boll csak a seedet forgatja, az imdb tele van baromsággal. nem kell mindent elhinni.
  • Morden23
    #51
    Megjegyzem, nem csak a történetileg mélyrepülő FarCry-ból generál éppen mozit Boll, de a szintén Oscar-gyanús Postal-ból is.
  • kukecc
    #50
    Sajnos voltam olyan hülye és megnéztem,szerencsére nem a moziban. Mit is mondhatnék ez egy röhelyfesztivál a szereplők nem illenek a képbe valamint nem is erőltetik meg magukat és külön röhelyesek a kosztűmök szánalmas raynen az a textil cicanadrág.Egy szó mint száz BOLL apót fel kellene négyelni, beásni nyakig a földbe a fejéreszarni és hagyni elmélkedni a dolgokról.
  • donat200
    #49
    Ezt az Uwe Boll-t le kéne már lőni!
    Ő csinálja a Dungeon Siege-t is. Azt ígérte mivel több pénzből készülnek már a filmjei egyre jobbak is lesznek. Belekezdett a Far Cry-ba is. A játék gyártói a hülyék hogy eladják a filmkészítési jogokat egy ilyennek
  • winnie
    #48
    :)

    viszont a kinti bloodrayne-en audiokomment is van.

    bazz, komolyan érdekelne, hogy mit mesél a filmről boll.

    [i]DVD Features:

    * Available Subtitles: English, Spanish
    * Available Audio Tracks: English (Dolby Digital 5.1)
    * Director commentary
    * "CGI Making of the Film" featurette
    * Storyboards
    * "Dinner with Uwe" featurette
    * Trailer
  • Karez
    #47
    NOs bátorkodtam meglesni az xpress.hu (ez nem reklám helye ) és mind a house of the death-en és az alone in the dark extrái között ez vannak:
    - interaktív menü
    - közvetlen jelenet választás
    - előzetes
    hmmm....talán a magyar forgalmazó rájött hogy pénzkidobás volt az egész?
  • GanXstaZoleeWrk
    #46
    Na azert Sin City-t ne hasonlitsuk mar ehhez a szarhoz az alapmű és ugy jó ahogy van. Az hogy meghal pár főszereplő na puff ettől (is) más.
  • Tinman #45
    Szerinted létezik ember, aki a mester hulladékait megveszi? :-)
    Még a sávszélt is sajnáltam rá.
  • MJhunx0
    #44
    pffff
  • winnie
    #43
    elmagyarázom neki hogy inkább foglalkozon limonádé árusításal mint filmrendezésével.

    hmm, erről jut eszembe. a dvd-ken nincs valami werkfilm, ahonnan lehetne látni, hogy boll hogyan is csinálja aztm amit csnál?
  • Hoz_Hun
    #42
    Tudod szememben az a legnagyob baj, hogy Boll cseszett költeni a marketingre, mert BloodRaynek már van kiforrott tábora. A film sose került volna be a moziba a program neve nélkül, max tékába ment volna egyböl. És EZ az; egy tékás film. Ez az ami a legjobban dühít, hogy egy ilyen fasz mint Boll kihasználja a programok jó hírnevét és magasról tesz rá, hogy jelentősen lerombolja a renoméját egy jó játéknak.
  • Karez
    #41
    Már sok boll hírben leírtam hogy ez az ember nemtud rendezni...és nem is alaptalanul szapulom minden hírben hogy "gyerekek ha tetszett a játék megne nézétek ezt mer semmi köze sincs sőt a film a játék megszégyenítése".
    Anno a fangoriában volt vele egy interjú az alone in the dark film miat.Akkor megkérdezték tőle hogy mért tök más történetet adott az adig bevált "van egy főszereplő egy elhagyatott házban/kastélyban és próbálja megkeresni a kiutatt....de sosem találja"....erre boll válasza az volt hogy "nem csak a játék rajongókat akarom elkápráztatni hanem az egyszerű ember is élveze a filmet mikor betér a moziba".....aha akkor amiat kellet ezt a kiváló játékot egy alien klónt csinálni MAJD 20 tagos stábtagal tele világos jelenetekel és közben mindíg ugyanazt a sablonos helyzetek önnek:
    - főszereplő már a film elején elárulja a taxisofőrnek hogy ő "biz én fbi titkos ügynök vagyok!"
    - hogy a filmben a főszereplőnek egy szőkecicababa segít emellet egy rakás kommandós
    - hogy a szörnyek csak egyetlen verzióban ahoz képest a játékban elég változatos szörny kavalkád volt...és az az egy szörny totálisan hasolít egy alienhez....csak ugye elvan maszkírozva a feje hogy ne ugyanaz legyen.
    - hogy a film közben mikor a két főszereplő van és pont sötétségben akkor egy szép d*gós,k*rós jelenet tanújai lehetünk.
    - és a film végén minden szörnyike meghal vele együt a s*gghülye szőkecicababa stáblista vége.
    - és én meg rohanok vissza a mozipénztárba egyik kezemen egy láncfűrész erősítve a másikon egy lefűrészelt puskával (evil dead rulez) és követelem jogos dühvel vissza a pénzemet.

    A bloodrayne-ről már íerni sem akarok....azt már eleget megtettem már az előző hírekben.
    Még utoljára: Ha uwe boll a Postal filmet is elszúrja (favorit játékom) esküszöm már ténleg elmegyek németországba és szépen elmagyarázom neki hogy inkább foglalkozon limonádé árusításal mint filmrendezésével.Hisz lássuk be UWE BOLL NEM TUD RENDEZNI!
  • winnie
    #40
    neki tetszett és nem tudja elképzelni, hogy létezik olyan, aki szerint ez gagyi film, mert tévesen azt hiszi, hogy az ő filmes ízlését ostorozzák ezzel, pedig nem is.
  • Lynx_TWL
    #39
    minek próbálod védeni?:)
    egy adaptációnál pedig nem lehet eltekinteni az alptól. ez a film magában szar, hát ha még azt nézzük, hogy milyen a játék...:)
  • Broafka
    #38
    Off, egy kicsit, nem nagyon:

    gondolom mindenki ismeri a House of the dead-et! Lövöldözős zombis játék, leginkább játéktermekben látni...
    csináltak belőle filmet (egy ilyen játékból filmet, már ez is elég képtelen, nah mind1, de azért még annak is ovlt story-ja)
    ki rendezte a filmet? nah ki? hát Uwe Boll!
    Ha láttatok még szar filmet, akkor az az, én már sírtam rajta a végén, pedig anyámmal hogy szerettem játszani vele
    Story nuku, meg sem közelíti a játék storyját, az égvuilágon sehogy sem...
    de nem az, de még storyja sincsen, egy hatalmas zombis öldöklés, na most zombiról (Uwe Boll) zombiról azt kell tudni hogy majdhogynem gyorsabban fut mint egy normális ember, ugranak, mászkálnak, röhögnek, beszélgetnek tábortűz körül, valami ilyesmi
    könyörgöm mikor láttunk mi ilyet abban a játékban, én is egy nagy barom voltam hogy letöltöttem... :(
  • Cat #37
    "jó-csaj- karaktert nem szabad brutálisan és maradandóan csonkítani"

    Pedig a mai amerikai sorozatokban (HÁL ISTENNEK!) kezd divattá válni, hogy főszereplőket is simán kiírnak, lásd pl. 24. Végre elérünk odáig, hogy bármi történhet, nem csak sablonokból épitkeznek a történetírók.
  • Cat #36
    "Én meg se szoktam jegyezni a szinészek neveit"

    Ez addig fog tartani, amíg nem látsz egy filmet, amiben egy szinész nagyon megtetszik. Akkor megnézed IMDBn mikben játszott még, és megpróbálod megszerezni, illetve már csak azért is megnézel egy filmet, mert ő van benne...
  • janos666 #35
    NA a Sin city jó példa. Eddig nagyon de nagyon kevés film volt olyan aminek direkt nekiültem megnézni (nem csak úgy odakapcsoltam a TV-t és ép ment módjára...)és mégis félbehagytam a vége előtt, de Sin Citit akkor le akartam tenni mikor megláttam hogy a szódásszifon szemüveges gyerek megette a jó-csaj kézfejét. Ilyet nem szbad egy filmben, nem a látvány borzasztott el, dehogy, engem nincs olyan horror ami jobban felzaklat attól hogy picit is lassabban kezdek levegőt venni, de a jó-csaj- karaktert nem szabad brutálisan és maradandóan csonkítani! Végül kb a film 70%-ánál lőttem ki a faszba a lejátszást.
  • Tinman #34
    Hidd el én sem azért osztom, mert divat lett Boll-t fikázni. Egyszerűen nem jó filmeket csinál, nagyon jó alapanyagokból.

    "hogy milyen lett": Nem lett jó :-/ Szerintem sem és még milliók szerint sem. Persze ízlések és pofonok.. talán túl sok igényes és jó filmet láttam már.

    "Én meg se szoktam jegyezni a szinészek neveit,"

    Ez nem is fontos, ha szórakozni akarsz, de egy idő után ha olyan mozi/sorozat fan vagy mint itt nagyon sokan, akkor a színészek nevihez már filmeket kötsz és bizony lehet egy gyengus sztorival megáldott film is "jó", ha a színész tehetséges.

    A történet, mint olyan egy RPG-s, fantasyt, vámpírsztorikat kedvelő átlag gamer számára az átlagosnál is átlagosabban hat. A baj a sztorival talán az, hogy Boll szvsz nem merte bevállalni a játék beteges, nácis hangulatát... pedig ha azt ülteti át filmre és kicsit megerőlteti magát, *talán* kult filmet tehetett volna le az asztalra.

    Nézd pl. a Sin City-ben Jessica Alba-t... nekem nem az esetem, de ILLETT abba a filmbe... kiváló szereposztás volt és HOPPÁ Madsen is szerepelt benne és érdekes ott talán a kövérebb csekk rábírta egy kis szerepjátszásra :-)

    Szvsz nagyon fontos, a színészek megfelelő kiválasztása. Egy Audrey Tatou pl. alkalmatlan dominának egy teszem azt 8 MM -"III".-ban, egy Vin Disel nehezen menne el intelektuális szerepben.
    Ezért is írtam, hogy Rodrigez mellényúlás volt, ahogy Madsen is.

    "Vámpíros filmek? Ugyanmár, ez 1 film, nem egy kultusztrilógia"

    A trilógai jelzőt nem értem miért használtad. Természetesen lehet egyetlan db film is kultusz.
    Éppen, hogy ezzel van a baj! A játékosok számára egy Alone in the dark, Bloodrayne, Dungeon Siege, Far Cry kultusz vagy kultusz közeli játékok. Nehezen viselik, ha c kategóriás filmeket kreálnak belőle.
  • janos666 #33
    Hát lehet, nem egy művászfilm, nem is művészi film. DE:
    Attól hogy nem üti meg a játék szintjét egy kritikában a filmet kell nézni, nem azt hogy lehetett volna jobb is hanem hogy milyen lett... Mondom én sose láttam a játákot, így nem is érthetem (nem vagyok elfogult-e téren).

    Én meg se szoktam jegyezni a szinészek neveit, meg úgy hirtelenjében be sem ugrana hol láttam még őket (így hogy mondod beugrik hogy tényleg resident evil, meg stb...). Csak azt kell nézni hogy most ebben az adott filmben mit csináltak, nem azt hogy más filmbe jobban passzoltak. Nehogymár megpecsételjen egy színészt az előélete és ez a filmre nyomja rá a béjeget. Sőtt, nem is a szinészek játékára kell öszpontosítani hanem a történetre, az ha jól adják elő csak hab a tortán, attól fasza lesz a film, nem egyszerűen elfogadható, már-már jó.
    Itt volt amúgy igazság, a nő tényleg lehetett volna gizdább ha ilyen ruhát adtak rá. Amúgy is a vékony nőket szeretem, dehát hány neves filmben fordul elő hogy a főszereplőnő akit mellesleg kívánatosnak akarnak beállítani kevésbé szép mint ekár egy bájos statiszta aki feltűnik 1 percre, mégse néz rá senki. Rosszul meg azért nem nézett ki...

    Vámpíros filmek? Ugyanmár, ez 1 film, nem egy kultusztrilógia, ez csak 1 különálló film. Nem a többi vámpíros film vámpírábrázolásának minőségével vetném össze hanem hogy önmagában nézhető-e.
    Ez a fontos egy filmnél, hogy önmagában legyen jó, nem az hogy a többihez képest milyen...

    Összegezve: elfogadom hogy nem egy kifelyezetten jó film, de tuti hogy 5x annyira lehúzzák a kritikákban mint kéne. Konkrétan sose láttam még ilyen luhúzó kritikát, de legalább 5x ilyen szar mozifilmet már több tucatnyit.
    Csakhát megvan a kulcs: Semmi más gond nincs itt hogy ne egy elsikló film legyen minthogy sokan nem szeretik a rendezőt, és a játék miatt vártak többet az azonos című filmtől...
  • Tinman #32
    Tessék egy indok és nem csak üres frázisok:

    A Bloodrayne 1-nek volt valami eszméletlen paráztatós, véres, mocskos, beteg hangulata.
    Boll a közelében sem járt ennek.

    Egy vámpíros filmet bűn így megcsinálni.
    Számomra az Interjú a vámpírral az etalon, nem várom el, hogy ennyire már-már művészien nyúljanak a témához, de ennyire -már bocsánat-, f@szláma módon megközelíteni a témát SZÉGYEN.
    Boll szégyent hoz ezekre a nagy PC-s nevekre, de a filmgyártásra is.

    Michael Madsen kb. Van Dame szinten van, Kristinna Lokenről sok minden eszembejut -mondjuk 9 és 1/27 folytatása ;-) - de vámpír szerepben egy vicc volt.
    Úgy állt rajta a Rayne ruhája mint valami NDK-s agyonkokszolt lassan farkat növesztő úszón a seggbevágós body.
    Rayne egy kecses nő... ennek a nőnek nagy feneke van, erős csontjai. Nem mondom, hogy nem lenne egy utolsó dolog "kiszívni a nyakát", de a kecsességtől olyan messze áll, mint Boll a tehetségtől.

    Egy dologban igaza van Boll-nak. Egyre "jobb" filmeket csinál. Határozott fejlődés látszik a rendezésben, de erre senkinek sincs türelme, hogy az összes nagyobb játék névben kipróbálja magát, hátha "ez jobb lesz".

    Michelle Rodriguez-ről még nem ejtettem szót.
    A Lost-ba még belefért, a Resident Evil mogorva kommandósa szerepében is elment, de ilyen fantasy jellegű világban olyan, mint az elefánt a porcelánboltban.

    Tudod mi zavart még nagyon?
    Az a fajta szerepjátszás amit Madsen meg Rodrigez lenyomott. Látszott rajtuk, hogy már inkább nyúlnának a whiskys pohár után, mint színészkedjenek.
    A karatkerükbe nem voltak képesek beleélni magukat.
  • HuAn82
    #31
    Azóta biztos függők lettek és sz@rnak a filmre.
  • janos666 #30
    Azon röhögtem egyszer jót mikor azt mondták hogy az Alien vs. Predator és hasonló játékadaptációk után filmet csinálnak még a legsikeresebb FPS játékból, a Counter-Strike-ból is. Akkor se tudták megmagyarázni hogy gondolják, de állítólag aktívan nekiált vele játszani egy írós és rendező hogy "ráérezzen" a játékra. :)
    Arról nem tudtok valami infót?
  • mikloss
    #29
    Kíváncsi vagyok rá biztos megnézem! A játék tetszett ezzel lehet egyedül vagyok
  • janos666 #28
    Én sose játszottam a játékkal, biztos azért nem itélem el a filmet. Másra már nem tudok gonolni hogy ti miért.
    Nem egy fasza film, nincsenek benne baszottjó efektek, nem egy Mátrix, nem egy Halálos iramban, nem egy Star Wars, egy film a sok közül.
    Ha átlagot vonok az összes moziba kerülő fimből 0 és 5 közt értékelve akkor kapok mondjuk 2,5-öt, ez a film meg kap nálnam 3,5-et az 5-ből. Az a másfél óra amit elvesz az ember életéből anyit megér. (azt nem mondom hogy 1-nél többször is meg kell nézni pár éven belül) És ezért nem is értem miért kap ennyi üres kritikát mindenhol... De a kritikák azok biztos üresek...
  • Tinman #27
    "Én már csak azt sajnálom hogy a Far Cry megfilmesítési joga is az övé..."

    Miért is? A FC-nak volt talán az egyik legrosszabb sztorija a PC-s FPS-ek közül. A FC sokmindennel hódított, de a sztorijával semmiképpen sem.
    Így, nem egy nagy katasztrófa, hogy ez a tehetségtelen germán, FC névvel fogja illetni a művét.

    Én mellesleg Van Dame-ot kérném fel a főszerepre... ez is garantált "vakvágány" lesz.
  • Lordboxi
    #26
    Én komolyan nem értem miért adnak neki rá pénzt? És ráadásul mit keresnek ltalában jó szinészek a filmejiben, ez egyszerűen elképesztő. Kezdem azt hinni ez az egéz vmi összeesküvés a jóizlés ellen.