14
  • rigidus
    #14
    "Mari néni nem fog annyi puffertúlcsordulási root behatoló pontot találni egy kernel kódban, mint valaki aki 10 éve ezen a szakterületen van, erre specializálódott."

    Nyilvan nem. Viszont Mari neni ha klikkel jobbra-balra es valami nem mukodik elobb eszreveszi mint aki 10 eve ezzel foglalkozik. Egyebkent ez volna a beta-teszt amirol eredetileg is szo volt.
  • craesh
    #13
    mármint #6 és #11
  • craesh
    #12
    #6 és #10 az ész.
  • atlagember
    #11
    Máshova is több nő kell. Például az ágyamba.
  • Yv@n
    #10
    Nyilvbán. Bár azt amiről te beszélsz nem igazán béta tesztnek nevezik már.
  • sonicXX
    #9
    Egy bizonyos fokon túl, illetve ha a kód meglehetősen mélyszintű és komplex, ez a módszer már bőven kevés. Mari néni nem fog annyi puffertúlcsordulási root behatoló pontot találni egy kernel kódban, mint valaki aki 10 éve ezen a szakterületen van, erre specializálódott.

    Amúgy mi vagyunk a maradiak: ha megnézzük a fejlesztők nagy része férfi, és a férfi fejlesztők nagy része KONTÁR vagy antitalentum - a női fejlesztők száma jóval kevesebb, de vélhetően köztük sem több a kontár arányaiban mint a férfiak közt, csupán a számbeli kisebbségük miatt könnyebb találni kontár női fejlesztőt, mint a férfiak közt.
  • Yv@n
    #8
    Én ha valamit bétateszteltetek, akkor átadom a billentyűzetet valami olyan szinten lévő usernek, aki képes vele önmagán végzetes sérüléseket ejteni...az ilyenek minden hibát megtalálnak...
  • strogg
    #7
    Pontyosan.:))
    Viszont azt kell mondjam a nők elsőrangú Beta teszterek.
    Egyszerűen olyan dolgokat is meglátnak rögtön, amiket te akkor sem vennél észre, ha az életed múlna rajta:))
    Hajrá lányok...
  • Yv@n
    #6
    "több nő kell a nyílt-forráskódú közösségbe"

    Minek? Talán bízzuk már rá a hölgyekre, hogy mivel kívánnak foglalkozni. A közösségeknek nem nőkre/férfiakra van szüksége, hanem hozzáértőkre...
  • quentit
    #5
    "Akár férfi, akár nő akar szabad vagy nyílt-forráskódú szoftvert fejleszteni, az mindenképp nagyszerű dolog. Ha pedig nem, akkor hiába is bátorítjuk rá őket, az nem segít"

    Na EZ(!) a lényeg...

    A Microsoft is kírséletezett hasonlókkal (női programozók), de megbukott... A fejlesztési kapacitáshiányra NEM(!) ez a megoldás...
  • NEXUS6
    #4
    Szerintem meg mindenki olyan beállításokkal használja az OS-ét amilyennel akarja.

    Ha beleraknak egy "női" háttérképet is a telepítőbe attól nem fog összedőlni a világ.
  • mousee
    #3
    Én nem tudom, elég gyakran bújok linuxos fórumokat, és ahol kérnek segítséget, legyen a kérdező nő, vagy férfi, mindíg megkapja a választ a kérdésére... Én még nem tapasztaltam ezt a megkülönböztetést, de ha ők mondják :)

    De azért craesh... a te hozzáállásod viszont tükrözi a cikkben leírtakat... Amúgy nem minden nő szereti a rózsaszínt... nekem van csomó ismerősöm, aki már rosszúl van ettől a rózsaszín mániától, pedig ők is követik a divatot... de ez már unalmas szerintük is :))

    Na pá
  • strogg
    #2
    Erről lemaradtam.
    Nem egy leányzót ismerek, aki "erősen" linuxozik.
    Pl: kódol is linux alatt.
    Az biztos, hogy amíg a linux nem jelent meg tényezőként a desktop piacon, tehát amíg elborúlt agyú hacker beállítottságú emberek értékelték inkább, a nők lényegesen kevesebben voltak. Egyszerűen azért, mert baromi kevés nő rendelkezik hasonló beállítottsággal, és tudással.

    De amióta dekstop-on is megállja a helyét a linux, azóta igencsak megugrott a nők száma szvsz. Több női ismerősőm van, amelyik kizárólag a desktop témakört lefedő feladatokra használ linuxot. pl: fedora-t, suse-t, vagy uhu-t. Felhasználóként.
    Ilyen anyám, több partner cégünknél a női alkalmazottak, chat-en is találkoztam nőkkel akik beállítási helpet kértek a linuxukhoz, stb...
    Szvsz ezzel nincs gond...
    A női fejlesztpők meg mindíg kevesebben lesznek. Egyszerűen azért, mert jóval kevesebb női fejlesztő létezik, mint férfi...
  • craesh
    #1
    ez fogja megölni a fedorát...a nők.
    még a végén a szép fekete-kékes hátterét lecserélik valami rozsaszin puncsra. na már csak az kéne.