101
  • Macc
    Sok fogalmad van a design-rol:)))
  • Morden23
    Nem akar kerek-perec az iPodnak keresztbe tenni. Ezt hívják marketingkampánynak.

Az iPod most a legpopulárisabb multifunkciós mp3player, és ráadásul elég sokat reklámozzák is. Namármost, az MS termék valószínűleg hasonló (ha nem konkrétan megegyező) piaci szegmentumot akar lefedni. Még a kinézete is erősen hasonlít.

Magyarán, ez konkrét reklámpolitika: azért mondja az MS, hogy iPod-killer a készüléke, mert az iPodot "mindenki" ismeri.

Tulajdonképpen ebből áll az MS-reklámpropaganda a ZUNE-ra:

"Ismeritek az iPod-ot? Igen? Na, a miénk pont ugyan azt tudja, csak jobb!"
  • Macc
    okoskodjal:) iPod-om van mer az tetszett es kesz, no meg jol passzol a G5-omhoz, es nem utolso sorban 100%-ik kielegiti az igenyeimet. (Radiozni nem szoktam, felvenni sem akartam meg semmit, a tobbit tudja)
  • Macc
    Ezt ruhellem az MS-ben, hogy nem valami jot akar csinalni, hanem kerek-perec az iPodnak akar betenni. Hat ki a tokomet erdekli ez? Csinaljon valami hasznalhatot, es ha egyszer sikerul neki, akkor hajra!
  • Indigo
    Szerintem van olyan ronda, mint az iPod, ilyentén nem vall szégyent az m$ kütyü...
  • Morden23
    "Amúgy honnan kölcsönözték a dizájnerüket, az NDK-ból?"

Csak ha az Apple NDK-ban lakik.
  • rigidus
    "Microsoft: 4-5 év alatt megtörhető az iPod"

Fel even belul lenyomjuk a Google-t...
  • NEXUS6
    Ezt nem értem, lehet hogy az Ipod a legnépszerűbb (amcsiban), de nem tartom kizártnak, hogy az emberek többségének Nóném márkájú lejáccója van. Szal mit akarnak megtörni.

"Valódi alternatívát ígérnek, nem egyszerű másolatot."
    Az a baj, hogy a M$ soha nem alternatívát jelentett, hanem egyeduralmat, ott ahol meg nem tudta megvalósítani, nos ott ő nem igazán tud üzletet összehozni (lásd Xbox).
    Rajtuk kívül melyik cég tudná megengedni, hogy egy-egy üzletágban akár 5 évig is milliárdos veszteséget produkáljon?

Amúgy honnan kölcsönözték a dizájnerüket, az NDK-ból?
  • sathinel
    Hát ja de ha már veszel egy 60 gigás Ipod-ot akkor az drágább(abbanb is winyó van). Bár én nagykerből nézem de ha rárakok mindent(áfa+saját haszon) akkor is olcsóbb és akkor már inkább ezt veszem meg)
    Telefont meg nem szeretném ha akkora lenne mint egy ilyen gép vagy ennyire nehéz. Már a PDA is hülyén néz ki, nem szeretnék egy aktatáska nagyságú dologgal telefonálgatni.Játék is van rajta, de azt sem használnám.
    Egyébként a telefonon lévő kamerákkal is csak tizenévesek vagy akik most kapták, és még nem láttak ilyesmit azok használják. Ha valóban fényképezni akarsz veszel fényképezőgépet, 5xjobb minőség töredék áron.
  • wanek
    Nem rossz a szerkezet, csak kicsit drága. Meg ugyebár van benne mozgó alkatrész (winchester).
    És ezzel nem internetezel, nem játszol, nincs GPS, és még sorolhatnám. Persze nem utasítanám vissza, ha valaki ilyet akarna nekem ajándékozni, de ez a veszély nem fenyeget. Ennyiért én meg nem vennék.
  • sathinel
    De ami lol és Ipod sehol sincs hozzá képest, pedig árban kb egyformák:
    PQI mPack P800 80GB

Hordozható multimédiás lejátszó

Címjegyzék, Naptár, Óra, Játékok; text fájlok olvasása
    Video: MPEG 1/2/4, XVID, WMV, ASF, AVI, MOD
    Audio: MP3 CBR/VBR, WMA, AC3, WAV, OGG
    Equalizer: "Normal, Jazz, Pop, Rock, Classic" hangképek
    Kép: JPEG, GIF, BMP, PNG, Raw Image (CRW, NEF, ORF, RAF, MRW, stb.)
    Enkódolás támogatott
    3,5" aktív-mátrix TFT képernyő; 320 x 240 pixel
    Beépített 2,5" HDD, választható mértetekben (30GB, 40GB, 80GB)
    NTSC és PAL rendszer, 16:9 formátumú kijelző
    FM rádió (75MHz - 108MHz)
    Beépített mono hangszóró, sztereó fejhallgató kimenet
    Hang kimenetek : Stereo, 3D Sound (music), Digital Theater Sound (film, SPDIF)
    Kompozit, S-Video ki-/bemenet,
    USB 2.0, távirányító, hordtáska, fejhallgató hangerőszabályozóval, CF kártyaolvasó
    Mérete : 146*82*25mm, 350g
  • szacsi
    se w950 ill. nokia n91 10 ora koruli lejatszasi idovel bir
  • sathinel
    Hát ja de egy MSI Mega Player 538 a legolcsóbb megoldás ha még telefonálni sem akarsz rajta és memóriakártya kell csak) és bírja rendesen 8 óra. És ha jóltudom elemmel működik) elemcsere meg nem kerül túl sok időbe. Amíg ilyesmi létezik soha nem veszek ultradrága fost.
  • wanek
    Melyik az, ami ilyen keveset tud? Az enyém simán megy 8-10 órát, ha csak MP3-azok (ilyenkor a kijelzőt, ami sokat fogyaszt kikapcsolom). De lehet pl. aksit is cserélni, vagy mobiltöltőt használni. De ennyit egyhuzamban maximum tengerparton, napozás közben használom, utána úgyis lehet töltőre dugva használni. Ha valakit érdekel a PDA-s megoldás, a pdamania.hu-n teszteket is olvashat :) Mellesleg mutass nekem 1 olyan mobiltelefont, ami nagyon sokáig bírja az MP3 lejátszást. Rossz esetben épp lemerül az aksi, amikor épp telefonálnod kéne, vagy fontos hívást vársz, ha sokat MP3-azol.
    Persze, ha már MP3 lejátszókról van szó, van olyan lejátszó is, ami akár 50 órát is megy 1 elemmel, de akar a franc állandóan elemet vásárolni.
  • Laalee
    es egy pda bir 3 ora zenelejatszast aksirol... kicsit kevés
  • Sanyix
    Hát elég szar dolog a mobilos lejátszó... ugyanis a telefonban van pár dolog ami tönkremehet. Nekem pl nemrég ment tönkre a telefonom adója, amúgy minden működik rajta, csak se telefon se sms emiatt :) még jó hogy csak sima telefon. Ha lett volna benne mp3 lejátszó, és az működik akkor mivan? Kidobjam? Veszek másik telefont ezt azért hordjam magammal mert mp3-mat lejátszik? Vagy veszek mégegy mp3 lejátszósat? Kicsit költséges. Külön külön minden, úgy a jó. Amúgy is sokkal értelmesebb egy olcsó telefont venni(bár a divatbuziknak, menőzőknek ez tudom kizárt dolog), és mellé egy akár drágább mp3 lejátszót (még így is olcsóbb mint egy mp3 lejátszós telefon, és a zenelejátszás területén is jobb egy sima lejátszó).
    Énis ilyen igénytelen vagyok, hogy elég monokróm kijelzős telefon amivel telefonálni meg sms-ezni lehet, fényképezésre fényképezőt használok, zenehallgatásra mp3 lejátszót, így a 3 kevesebbe kerül mint egy mindenttudó telefon, és az utóbbi két területen sokkal többet is tudnak.
  • sathinel
    Bár amennyibe kerül ja veszel egy PDA-t és MP3-melett videót is nézhetsz rajta + GPS, telefon egyben :D
  • sathinel
    Lol sd kártya minimál ár és veszel 2 vagy 4 gigásat, és hozzá 5-10.000 forint egy mp3 lejátszó) kicsivel olcsóbb, de hát a divatbuziknak nem lehet eladni csak a csillivilli kütyüket))) ja és kis + pénz 5-10.000 ft és a telefonálhatsz is rajta bluetoth-on keresztül akár.

Ha kicsit számolsz elég sok memóriát tudsz venni ipod áron) és akkor már inkább memória amit tudsz használni kicsit több helyen(PC, PDA, telefon, fényképezőgép).

• Reyes
    Öööö, bocs, de 40-edszer nincs kedvem nekem se, meg a havromnak se felhívni, de azért kössz a jótanácsot:P
  • wanek
    Szerintem a telefonon nem érdemes MP3-at, vagy más formátumú zenét hallgatni. A telefon telefonálásra való, és ha lemerül a sok zenehallgatástól, akkor kakukk van, és pont az alapfunkcióját nem tudja ellátni. Szerintem a legjobb megoldás egy jó PDA (GPS-szel, WiFi-vel, Bluetooth-tal felszerelve), meg egy alap telefon, mert egy alap telefont, ha tönkre is megy, aránylag olcsón lehet cserélni, viszont a tudást hordozó PDA-t sokáig lehet használni. Nagy tudású telefonokat cserélgetni elég drága mulatság...
  • Morden23
    http://www.pannon.hu/egyeni/keszulekek/nokia/6131/

Hívd fel a tetves ügyfélszolgálatot, hogy mikor érkezik.
  • Reyes
    Én is már azt várom, hogy végre legyen ennél a kurva Pannonnál 6131-es, haverommal veszünk egyet-egyet, veszek bele egy 512-es memkártyát, aztán boldog vagyok:)

OFF: Tényleg, nem tudjátok, hogy Pesten, vagy akárhol az országban lehet-e kapni a Pannonnál 6131-est? Mert errefelé (Győr) nem nagyon
  • Morden23
    Nem értem, mi a problémája itt mindenkinek.

A legfőbb indok az MS ellen, amit folyamatosan hallok, hogy szart gyárt, és csak a marketinggel adja el a termékeit.
    Na, ha ez igaz, akkor valóban gáz van, mert ez azt jelenti, hogy nem az MS a geci, hanem az emberek balfaszok, és nem a termék minőségére hajtanak, hanem megveszik, mert az advert-ben nekik ezt mondják.

Persze azt már meg sem jegyzem, hogy az Apple sem spórol a PR-kampányokkal, a reklámháborúkkal ecetera.

Magyarán, három dolog fog dönteni abban, hogy milyen terméket veszek:

1. Ameddig bírom pénzzel
    2. Amelyik termék szimpatikusabb
    3. Amelyik termékkel jobban járok

Mindenki húzza alá azt, ami neki a legfontosabb. Ha a 3. pontot húztad alá, akkor ne fikázd a Microsoftot, mert nem fogsz vele szopni: körülnézel, és a legjobbat veszed majd.

Ha a kettes pontot húztad alá, akkor inkább csitt, mert az MS fikázás igazából csak egy magánvélemény, és ha nincsenek benne tények (ezért-azért jobb ez meg az a termék), akkor értelmetlen is.

Ha meg az 1. pont került a figyelmed középpontjába, akkor tájékoztatlak, hogy erre mindenki szarik. Ez a nagy közép-európai valóság.
  • Super DANTE
    Most elnézve a cikk címét 4-5 év alatt akar az MS betörni erre a hordozható audió/multimédia lejátszó piacra. Csak azt úgylátszik elfelejtik, hogy 4-5 év alatt a konkurencia nem áll le a fejlesztéssel, lesznek új iPodok, új Yepp, új Walkman széria,új PSP, új mobitelefongenerációk.
  • Super DANTE
    Lassacskán ezek az MP3 lejátszók beleolvadnak a mobiltelefonokba pl. SonyEricsson Walkman széria, de már sok alap telefon is tud MP3 lejátszást; lassacskán nem éri meg ilyeneket gyártani/vásárolni.
  • HUmanEmber41st
    LOL vettem 1 használt Pocket PC-t, azon aztán annyi mp3-at hallgatok, amennyit csak akarok, nem beszélve a filmnézésről..meg a többi lehetőségről..
  • Caro
    Én is ezt szoktam hangoztatni.
  • Caro
    Miért lenne szűk látókörűség ha ért egy olyan rendszerhez, amit nem lehet 1 hét alatt elsajátítani?
    Szerintem ez inkább figyelemre méltó.
  • Caro
    Tudom, ezért írtam a két kategóriát.
    Az iPod egyértelműen presztízscikk.
    Van még egy nagyon vékony réteg, akik a legjobb ár/teljesítmény arányra mennek, de ők tényleg kevesen vannak :)
  • wanek
    Én egyiket sem venném meg. Mármint sem ipodot, sem ezt a ms másolatot. Én PDA-t használok, és azon túl, hogy zenét, videot tudok rajta nézni, még sokmindenre tudom használni...
  • Mo.Organ
    Soha soha soha soha soha soha soha soha soha soha soha soha soha soha soha soha soha soha soha soha soha soha soha soha soha nem leszek ilyen szűk látokörü ember. És énis csak remélem hogy ezt linux alol írtad.
  • Devvo
    akinek van penze ipodra az jol jar vele nekem is volt es kurva jol elvoltam vele,nem mondjatok hogy szar mer akkor nem ott tartana ahol mos.en anno 60 dobtam ki az ipod miniert es azota sem lattam jobbat abban az arban lehet hogy van de en nem tudok rola de akkor nem az ipodnak kene ott az elso helyen lennie sztem de lehet hogy megin tevedek:)
  • droland
    Ha lenne ilyen 100.000ft körüli összegem ilyenre, akkor messze inkább ezt venném: http://www.creative.com/products/product.asp?category=210&subcategory=211&product=12985
  • droland
    Aki meg ipodot vesz, az meg a reklám után megy nem pedig szétnéz a piacon és rájönne, hogy ennyi pénzért messze van jobb...
  • Super DANTE
    Akkor valszeg a többi résztvevő nem is konkurencia az MS-nek, ez durva piaci csőlátás. Ráadásul a Samsunggal meg a Sonyval nehezen vennék fel a versenyt, utóbbi esete a konzolpiacon pl.
  • carville
    Ezt a kommentet ugye csak azért írtad, hogy egy felsorolás elejére tehessed a Sonyt?
    Ők az iPod egyeduralmát akarják megtörni és holt mindegy hogy az mp3 piacon hány másik részt vevő van még...
  • strogg
    pemga: azért a 6-8 órát írtam mert többet ha megszakadok sincsi dőm hallgatni:))

A DRM kizárása meg nekem alap.
    Ezért egy szutyok 5 rugós mp3 lejátszót vettem.
    USB-re rádug, felmásol,lejátszik, örül...:)
  • pemga
    Ez az only drm mellőzése elég erős kitételnek hangzik :P. 6-8 óra? Ennyire megnőtt a fogyasztás mióta megvettem az mp3 lejátszóm? Az enyém még 55 órát bír... :P. Nomeg rendes Sennheisert adtak hozzá, és nem volt aranyárban. Korea rulz.
  • Nexxuss
    azért valljuk be hogy a Microsoft után az Apple a legnagyobb g*ci. Szétesenek az ipodok meg elszineződnek za ibookok??? Ennyi pénzért? na nemár.
  • Caro
    Jaja.
    Nagyjából két kategória van: aki vesz iPod-ot, és aki nem iPod-ot vesz.
    Aki nem iPod-ot vesz, annak tökre mindegy mit, csak olcsó legyen.