101
  • droland
    #101
    Az ipod nem is buta sok kiegészítő vásárolható meg hozzá:

    Haveromnak igaza van, vett egy gsm+gps pda-t és azt tesz rá programot amit akar a nettől és kiegészítők nélkül is fullos.
  • wanek
    #100
    Walkman: ez egy csak lejátszó, sétálós használatra készített magnó. Tehát nem vesz fel, csak lejátszik. Legalábbis kezdetben ez így volt. A magnóknak pedig ugyebár - legalábbis az asztali magnóknak - az volt a jellegzetessége, hogy fel is tudtak venni... Mellesleg a Compact Casette eredetileg Philips szabadalom volt (ha jól emlékszem). Amúgy a walkman nagyon nagy durranás volt, mert a Sony-t majmolta boldog-boldogtalan gyártó.

    Discman: ha szerinted nem olyan nagy durranás, akkor miért nem más kezdte el gyártani? A minidisk-et is említhetnénk, ami ugye egy külön kategória, egyedi tömörítés (Atrac), egyedi lemez (magnetooptikai), és természetesen ebben már felvevős is volt...

    Beta: az első nem stúdió termék, vagyis bárki számára hozzáférhető videomagnó a Sony Beta rendszere volt. Ennek volt stúdióminőségű megfelelője is. A VHS JVC termék, és jóval később jött ki. Amikor a VHS megjelent, már a piacon 6-8 fajta szabvány létezett.

    A trinitron nem attól trinitron, hogy úgy nevezték el, hanem más a megjelenítési rendszere a többihez képest. És mondhat bárki bármit, mind élettartamban, mind minőségben messze a trinitron a legjobb.

    Blu Ray: ezt a Sony egyedül csinálta, ő is szabadalmaztatta, a többi partner csak licenceli.

    PS: a logikádat követve: új dolgot nem lehet csinálni, mert úgyis minden anyagi dolog atomokból épül fel... :) De a valóságban persze ennél egy kicsit árnyaltabb a dolog.
  • Sanyix
    #99
    Fájlnévben bennevan a számcím, előadó, minden album külön könyvtárban van, így elég egyszerű megtalálni. A samsung cuccomhoz adtak cd-t, de mint mondtam be se tettem egyszersem, pedig biztos van rajta valami keresős másolgatós program, mint az itunes, sőt alapból is van, a WMP is tud ilyet. Tehát az itunes megint csak egy átlagos cucc a sok közűl.
  • Sanyix
    #98
    Walkman, egy magnó lekicsinyítve. Nem igazán új talámány, csak kisebb méretben kivitelezték, discmannél ugyanez.
    Beta? VHS nem előbb volt? Akkor nem új találmány, mert ennyi erővel énis csinálok egy szalagot, amire más szabványban lehet rögzíteni az anyagot, és azt mondom új találmány.
    Trinitron? Valamelyik gyártó elnevezi a saját tervezésű képcsövét más néven, attól még nem új találmány, ugyanúgy képcső.
    Blu-ray az is csak egy szabvány, de ugyanazon az alapon mint a cd... ugyanúgy kis lyukakkal amit valamilyen hullámhosszú lézer olvas/ír a lemezre/ről, valamilyen adatsűrűséggel... És ezt a sony nem is egyedül csinálta.
  • oszi1113
    #97
    Na most, 4-5 év nagyon hosszú idő! Gondoljunk csak bele, mi volt 2001-ben! Akkor még nem töltöttünk le mint az őrültek napi 4-5-6-8 gigát! Örültünk egy jó isdn-nek, vagy valami lasabb adsl-nek! Most mi van? Kell egy album? Netről hamrabb leszedem, megírom, borítót nyomtatok, mintha elmennék megvenni!
    Jelenleg mi van? Olyan iPod &friends, amelyeken esetleg már filmet, képet is tudsz nézni.
    Mi lesz 4-5 év múlva? 3G, music, video on demand, iszonyat kapacitással! Az MS egyébként is hátrányból indul, amit viszont iszonyatos tőkével tud kompenzálni, szerintem nincs még egy versenytárs, amelyik annyi tőkét tudna allokalizálni, mit az MS!
    Ettől függetlenül, nem fog sok vizet zavarni ezen a piacon, ez nem a játék konzolok piaca, ami nagyon erősen 3 termékre terjed ki, és szerintem az MS-nek egy teljesen szokatlan területen kell majd bizonyítania, egy olyan helyzetben, ahol van KONKURENCIA, erős konkurenci! Belép, csinál valamit, azt vagy belebukik, vagy nem!
    A külső egyébként nekem teljesen tök mindegy, a gép a zsebemben van! Sokkal fontosabb, mit tud! Mennyire fog lekorlátozni, tudok e letöltött mp3at lejátszani, vagy csak jogtiszta cuccokat, mennyire felhasználó barát a menüje, stb..., sorolhatnám még!
  • GregSB
    #96
    Igen, Szerintem Total Commanderrel több ideig tart kikeresni + feltölteni egy számot a kb 40 gigányi zeneállományomból mint az iTunessel. (itt most nem a rendszerezett albumokról beszélek, hanem a rengeteg válogatás-albumokról, fene sem emlékszik már melyikben van a szám amit keresek)
    Utóbbiban beírom a jobb felső sarokban lévő keresőbe a számcímet/albumnevet
    /előadót és egyből kidobja. Noname mp3 playereimre én is TCvel töltöttem fel számokat... iTunes sokkal kényelmesebb + gyorsabb.
  • GregSB
    #95
    Valamit félreértettél, ez nem a "gonosz lopkodó" cégek listája, hanem a nagy riválisoké.
  • BiroAndras
    #94
    "A Appletől pl. mikor látsz olyan lopásokat mint amit a Microsoft művel?"

    A grafikus OS, az egér, az otthoni hálózat, a mobil számítógép, meg még sokminden a Xerox PARC-ból származnak.
    Ezeket az Apple (és az MS) mind onnan "lopta".
    És az iPod előtt is volt mp3 lejátszó, és zeneletöltés.
  • BiroAndras
    #93
    "MIÉRT nincs egyetlenegy eredeti ötlete azokután, hogy 25 éve van a piacon??"

    Az óriáscégeknek ritkán vannak alapvetően új ötleteik. Ők inkább a megvalósításban jók.

    "a Windows alapjait a MacOS-ről vette"

    Pontosabban mindketten a Xerox OS-ét másolták.

    "De miért másol azóta folyamatosan??? PS, Spotlight, Exposé, Dashboard, 3D felület, stb..."

    Nem könnyű ám eldönteni, hogy kié volt az ötlet. Az MS a legnagyobb, ezért gyakran ő valósítja meg leglassabban az új ötleteket, amiket mindenki "lopott" valahonnan.

    "És most egy az egyben lemásolják az iPodot meg az iTunes Music Storet, mintha minden nagy szoftvercégnek ki kéne rukkolnia egy mp3 lejátszóval???"

    Amiben pénz van, abba mindenki be akar szállni. Ez teljesen normális.

    "Miért nem talál ki valami egyedit"

    Az Apple se talált ki semit, csak ő volt az első, akinek sikerült nagy pénzt csinálni belőle.
  • BiroAndras
    #92
    "Miért, könyörgöm miért kell a Microsoftnak MINDENT LEMÁSOLNIA???"

    Mindenki másol. Az iPod talán az első mp3 lejátszó volt?
  • wanek
    #91
    Ezt komolyan kérded?
    Szerinted a walkman-t ki hozta ki? Aztán később a discman-t? Vagy korábban a videomagnót (Beta)?
    A trinitron képcsövet? Blu Ray? Még lehetne sorolni, de inkább nézz utána.

    PS: Playstation verziókat szándékosan nem írtam, mert a játékgépet nem ők találták ki.
  • Sanyix
    #90
    Én az mp3 lejátszóm hozzáadott cd-jét még be se tettem soha a gépembe. Én előveszem a zenés dvd-im-et, meg cd-imet vagy beizítom a torrentet, vagy a gép vinyóját, és a Total Commander nevű csoda segítségével másolgatom fel a cuccot, az f5 és az insert gomb, és az egér segítségével :) nagyon letisztult progi, másra is használom :D
    De használhatnék ilyen szinkronizáló bigyókat is, de minek :)
  • Sanyix
    #89
    Pl?
  • wanek
    #88
    A Sony-t kár volt odaírni. Sokmindent letett az asztalra. Mármint eredeti dolgot.
  • wanek
    #87
    Szerintem ezt nem nekem szántad. Egyébkénr osztom a véleményedet.
  • geldof
    #86
    Pista? Milyen Pista? Ja, Vista. Persze, jön, majd ha végre elkészül... Elkészül? Ha esetleg, két héten belül jön hozzá egy szerviz csomag ami miatt kell majd egy másik. Gagyi és az is marad.
  • csorfab
    #85
    A Appletől pl. mikor látsz olyan lopásokat mint amit a Microsoft művel? Az M$ csak azért lett sikeres, mert Billy papának rohadt nagy szerencséje, jó üzleti érzéke volt, és mindez igen erős gátlástalansággal is párosult. Hallottál már hogy anno az M$ hogy vált ki az IBM-től?
  • GregSB
    #84
    Ez a rém szánalmas cég jelenleg a legtőkeerősebb az összes hasonló közül.

    Cégek tőkéje:

    Microsoft - 242.29B (242.29 Milliárd USD)
    Google - 113.42B
    Apple - 57.92B
    Sony - 45.31B

    (forrás:
    yahoo)

    Szal bármit csinálnak valszeg nem csinálják rosszul.
    Másolnak, csalnak, lopnak, hazudnak... Mutass egy céget ami teljesen tiszta lapokkal játszik!
  • csorfab
    #83
    Miért, könyörgöm miért kell a Microsoftnak MINDENT LEMÁSOLNIA??? MIÉRT nincs egyetlenegy eredeti ötlete azokután, hogy 25 éve van a piacon?? Az még megbocsátható, hogy anno a Windows alapjait a MacOS-ről vette, ok... De miért másol azóta folyamatosan??? PS, Spotlight, Exposé, Dashboard, 3D felület, stb...

    És most egy az egyben lemásolják az iPodot meg az iTunes Music Storet, mintha minden nagy szoftvercégnek ki kéne rukkolnia egy mp3 lejátszóval??? Az, hogy az Apple kiadott egy mp3 lejátszót, és véletlenül jól sikerült és sikeres lett, nem azt jelenti hogy az M$-nek is azt kell csinálnia... Miért nem talál ki valami egyedit, ami NEM AZ IPODOT MÁSOLJA, hanem egy olyan területet fedne be, amit EDDIG MÉG EGY CÉG SEM, VAGY NEM OLYAN JÓL!!!

    Szánalmas, rém szánalmas...
  • NEXUS6
    #82
    Amúgy tényleg lehet hogy 4-5 év múlva már nem is lesz MP3 lejátszó kategória. Mint ahogy mostanság se nagyon veszik már a Discmanokat, akár MP3, akár anélküli.

    Ha most kiadnának egy kütyüt, ami akkora mint egy kisebb teló, és egyrészt az is ráadásul 3G-s, szal tudsz netezni, tv-zni, rádiózni, videókamerázni, de ezen kívül van benne 40 GB memcsi/wincsi, elfogadható szintű érintős kijelző, blútúsz, olyan szintű 3D megjelenítés, mint monnyuk a Nintendo Wii-amit ma tud, meg még amit akartok és belekerül monnyuk 10 000 Ft-ba akkor vajon labdába rugna akár az Apple az Ipoddal, akár más egy sima MP3/média lejáccóval?
    És ez 5 év múlva nem hiszem, hogy elképzelhetetlen lesz. (Manapság egy közepes telkó tud olyan GFX-et mint a NOKIA N-gage tudott!!!)

    Ez a Zune is ebbe az irányba mozog. Csak éppen semmi olyat nem látok benne, ami kiemelné a tucatszám elérhető, tétrisszel, FM rádióval miegymással telezsúfolt jelenleg is kapható Nónémek közül.
  • NEXUS6
    #81
    Igen a keret, meg a kis gombok valszeg Apple kopintás, de az a középső hatalmas szürke gomb!!!

    Nekem az olyan szocialistaiparos.

    De hát ízlések és pofonok...
  • intrex
    #80
    Kedves "az ipod keveset tud" emberek:
    Az iPodhoz kismillió kiegészítő vásárolható, rádió adó, vevő, hdd recorder, kártyaolvasó, usb adapterek, fényképező illesztők, kutyafasza, stb. Ugyanez nem mondható el egy "iszonyat sokat tudó és olcsó" wma szintű kínai termékről. Ok, pénzbe kerül, de a pénzért cserébe minőséget kap az ember.
  • droland
    #79
    Elhiszem, hogy tetszik. Tudod mi jutott eszembe? Peugeot 206. Tipikusan tetszik mindenkinek, több, mint 5.000.000 eladott példány. Külsőleg tényleg tetszetős...
  • wanek
    #78
    "Akárki akármit mond az Ipod napjaink _egyik_ legjobb lejátszója" - én ezt így mondanám:
    Akárki akármit mond az Ipod napjaink _egyik_ lejátszója.
    És akkor semekkorát sem tévedtünk.
    Az itunes pedig egyenesen rettenet, ami ráadásul jól lekorlátozza a lehetőségeidet. Persze lehet, hogy ezt - a szavaiddal élve - letisztultan, egyszerűen és átláthatóan teszi. Én utálom a korlátokat, a védelmeket pedig még annál is jobban. A nano ára kifejezetten rablás (ár/értéket nézve a tudásához mérve), mint pl. egy PDA-é.
  • GregSB
    #77
    Nekem most Ipod Nanom van. Előtte több noname mp3 playert használtam, meg egy Creative Zen-t is, és azt tapasztaltam hogy az iTunnes MESSZE a legjobb software amit mp3lejátszóhoz eddig kiadtak. A nonamektől nem is várná el az ember, de pl a Creative-é egyszerűen nevetségesen gagyi hozzá képest. Szinte le sem lehet írni hogy az itunes mennyivel letisztultabb, egyszerűbb, átláthatóbb.

    És ez igaz magára a lejátszóra. (kezelés szempontjából)

    Akárki akármit mond az Ipod napjaink _egyik_ legjobb lejátszója, amihez a jelenleg (szerintem) legjobb SW járul az iTunes. Azt viszont nem tagadom hogy drága. Ezért is jó hogy a Microsoft beszáll, és elkezdenek majd versengeni az árakkal.
  • arty
    #76
    micsoda lehetőségek :D

    DRM-es "WMA" versus DRM-es "AAC" :)
  • Morden23
    #75
    "Microsoft: 4-5 év alatt megtörhető az iPod"

    Értsd: 4-5 év kemény fejlesztéssel, tervezéssel és sok sok sorozattal elérhető és megdönthető az a hatás, amelyet az iPod éppen napjainkban vált ki.

    Magyarán: 4-5 év fejlesztési időt jósol magának a Mivrosoft arra, hogy hasonló kvalitású termékeket pottyanson az öledbe, mint MOST az Apple.

    "Megtörhetőnek tartják az Apple kettősének, vagyis az iTunes/iPod egyeduralmát"

    Tehát 4-5 év alatt ki akarnak dobni egy hasnoló szintű ZUNE/Windows Mediaplayer variánst.
  • #74
    4-5 év ???!!??Hol lesz már akkor az Ipod ,addigra már prociba fogják integrálni őket .
  • Zenty
    #73
    Ipod :D
  • Zenty
    #72
    Ipoodot lehett mindenbe szidni ,de designba? LOL
    Ez ami a legjobb benne letisztult szép,mint a legtöbb apple termék!
    Mondjuk ez miatt eléggé drága ,de akkor is jól néz kih :D
    Az ms-nek meg ez a terméke, nem ndk dizajnú! Ez inkáb ilyen kinai terméknek másolata szint kb...
  • Morden23
    #71
    Jön a Vista.
  • wanek
    #70
    Ha már itt tartunk, az infopatika kínálatában elég jópofa szerkezetek vannak, és nem horror áron.
    http://www.infopatika.hu/fmain.php
  • geldof
    #69
    A pénzt talán egy normális oprendszer fejlesztésébe kellene ölni. Talán még jövedelmezőbb lenne. Ha a zene lejátszójuk is annyiszor fagy és annyi vírus lesz rá, mint a szoftvereikre, biztos versenyképes lesz. :)))
  • Neurotoxin
    #68
    Nagyügy.....meg nagy hír persze....rögtön itt a Meizu miniplayer, ami egyből lesöpri a trónról az ipodokat.

    http://prohardver.hu/c.php?mod=20&id=1207
  • oszi1113
    #67
    Nekem semmilyen problémám nincsen az MS ezen törekvésével.
    Egyrészt, mire belép,.addigra a többi versenytárs lényegesen nagyobb piaci részt tud kihasítani magának! Az árversenyt meg nem az MS fogja beindítani, az már most is tapasztalható, csak még nem érdeke senkinek sem, hogy csökkentsen, egyelőre még csak kaszál mindenki szépen!
    Az iPod, pedig nem csak a készülékből, hanem főleg a letöltésekből él meg!
    Én azt mondom, dobjon valamit a piacra, megteheti, még azt is megengedheti magának, hogy éveken keresztül deficitet termeljen!
  • Cruzifix
    #66
    nekem megvan még az mp3-as discmanem :) márkája is van, de nem rekláémozom :PP
  • Morden23
    #65
    Na ja, de ez mindenre igaz. Személy szerint én is iPod nano-t vennék, de amikor éppen kellett vennem, akkor nem volt keretem rá.

    Speciel egy Creative Nomad-ot használok, és azzal is maximálisan meg vagyok elégedve:)
  • Macc
    #64
    jo, jo, de az mar elmult.

    Bar teny, hogy mindenki maga hatarozza meg a kovetelmenyeket egy hordozhato keszulekkel szemben, eppen ezert felesleges fikazni barmelyiket.

    Nyilvan teljesen mas igenyei vannak azoknak akik PDA-val, vagy telefonnal, vagy iPoddal, vagy barmivel maszkal. Es valoszinuleg mindenki azt veszi, ami neki jobban megfelel.

    Nem az a hulye aki iPodot vesz, nem is az aki olcso koreai lejatszot, hanem az, aki olyat szerencsetlen, hogy olyat vett meg, ami neki nem jon be!!!
  • Morden23
    #63
    Ez kicsit szubjektív. Kommunikátorokkal is mászkálnak az emberek, és egy PDA vagy MDA sem arról híres, hogy papírpénzként simul a hátsó zsebedbe. Sőt, nokia 7650-essel is képesek voltak élni az emberek. Többek között én is.
  • Macc
    #62
    Ember ez egy feltegla, es ha a hordozhatosagon van a hangsuly, akkor ne gyere mar egy ilyen kozel felkilos dologgal:)

    Akkor mar inkabb mondjuk azt, hogy mennyivel jobb az iPodnal egy laptop, mert azzal mennyivel tobbet tucc csinalni, es alig dragabb:D:D