103
  • Indigo
    Te meg hozod a szokásos formádat... De komolyan nem lepődtem meg, előfordult már párszor, hogy hülyét csináltál magadból...
  • Equ
    "Akkor mi a probléma?"

én nem látok problémát. koppantatok megint egyet, előfordul az ilyesmi...
  • Indigo
    Akkor mi a probléma?
  • Equ
    nem is vártam mást
  • Indigo
    "egyébként érdemben is hozzá tudsz szólni?"

Már megint ott tartunk, hogy ún. "szakmai érveket" vársz tőlem? A vita lényegét tekintve nincs szükségem szakmai vitába bocsájtkozni veled...
  • Equ
    "Linuxon próbáltad már?"

próbáltam, de semmi különbséget nem láttam, ugyanolyan lassan indul és ment. De mindegy is, mivel linuxon nem fut az mso, linuxon nem lehet összehasonlitani összehasonlitani, csak winen.

"Amúgy had kérdezzem meg mindkétszer ugyan azok a progik futottak a szövegszerkesztő mellett?"

igen, de nincs jelentősége a memóriahasználat szempontjából.
  • Equ
    "a két videón sem 100 MB volt a különbség, hanem csak kb 80."

Ok, akkor csak 80 megával több memóriát zabál a oo ugyanarra a dokumentumra, mint az mso, miközben tizedannyi szolgáltatást sem nyújt, 10x annyi ideig menti le az 1 betűt változott dokumentumot és több nagyságrendekkel lassabban indul. Bravó, open-source fejlesztők...

(egyébként érdemben is hozzá tudsz szólni?)
  • Caro
    Izé... 80,384.
    Tehát a MS word már -19,616 megánál tart :D
    De ha 3 szövegszerkesztő ablak van nyitva már felmegy 16,4-re.
    De még megnyitva egy 5 oldalas képekkel, táblázatokkal és ábrákkal teli doksit már 20%-nál járok. Kibírhatatlan komolyan mondom...
  • Caro
    Nálam üres szövegszerkesztő ablak 15.7%-ot eszik az 512-ből, ami 87,04 megának felel meg.
    A MS Word tehát max. -12,96 megából él.
  • NEXUS6
    Linuxon próbáltad már?

Amúgy had kérdezzem meg mindkétszer ugyan azok a progik futottak a szövegszerkesztő mellett?
  • Indigo
    "talán nem foglal 100 mb-al több memóriát ugyanarra a doksira?"

Ha nagyon precízek akarunk lenni, a két videón sem 100 MB volt a különbség, hanem csak kb 80. Az 20-al kevesebb, mint a száz...
  • Caro
    Kár hogy Equ-nak nem válaszolok, de azért mégiscsak jobb, hiszen aki tud szöveget értelmezni, az érti mit írok, úgy látom csak MS PR osztályon ilyen alacsony a szint...
    Nem baj, őt úgyis csak az érdekli amibe bele tud kötni, amibe nem tudott, azt meg úgy néz ki megint elfelejtette
    De aki egyben olvassa a topicot az megjegyzi.
    Nem lesz ez ám olyan jó reklám...
  • Indigo
    "jah, csecsemőnek minden vicc új, több hónapja ismertek..."

Annyi mindenről tudnék neked mesélni kiscsillag, ami neked újdonságként hat. Nem ismertem ezeket a több hónapja ismert videókat, tudod, nem a számítógép előtt kockulok egész nap (csak néha :D), kérlek bocsáss meg nekem ezért.

"jaj, ezer bocs, az ott mso. hiba volt némi inteligenciát feltételezni, hogy igy is értelmezhető a mondat..."

Nem, az ott nem mso, hanem oo. De biztos csak én látok rosszul. De az is lehet, hogy agyadra ment a fröcsögés, és elírtad? (Amúgy értettem mire gondoltál, kis barátom, nem kell feltételezésekbe bocsátkoznod).
  • Equ
    "de ha megírod milyen videókra gondolsz"

jah, csecsemőnek minden vicc új, több hónapja ismertek...

word memóriahasználat
    oo memóriahasználat

ugyanaz a dokumentum, mindkét program nativ formátumában...

"Most akkor mit vegyünk, kiscsillagom"

jaj, ezer bocs, az ott mso. hiba volt némi inteligenciát feltételezni, hogy igy is értelmezhető a mondat...

• wanek
    Hmmm... az mshungary fizetett hírére a supportosok egyből próbálják menteni a mundér becsületét. LOL!
  • Equ
    "Equ szerint lámer, aki egy egész napig tartó linux portolás után elmegy 1/2 órát játszani "

már megint hazudozol? Ez a sokadik lesz ma már. Idézd gyorsan hol mondtam, hogy attól lesz valaki lámer, mert játszik...
    Nagyon nem megy ez ma neked
  • Equ
    "Ezt az MSO-t vagy mi a rákot kiadták már Linux alá?"

mint mondtam crossoverrel futtatható linuxon is, de valójában ez a kutyát nem érdekli a pár %-os desktop piaci részesedése mellett... Valójában az is csoda, hogy mac-re is kiadta a ms. De, hogy multiplatformos az nem kérdéses.

"írjál cross-browser CSS-t és JavaScriptet"

most, hogy beégtetek office kapcsán, terelnél broserre? Gyenge kisérlet... Az egy másik történet, majd máskor. Ha nem tűnt volna fel, ez egy office téma.
  • Indigo
    "fájnak a tények butuskám?"

Nem fájnak kis butus, de ha megírod milyen videókra gondolsz kiscsillagom, akkor megnézem őket :)

"Ja, hogy megint csak fröcsögsz értelmetlenül?"

Jó duma, de hol olvastál tőlem fröcsögést? Equ, ne fröcsögjél már feleslegesen...

"Akinek meg nincs az vegyen oo-t."

Most akkor mit vegyünk, kiscsillagom?

"Leirjam mégegyszer, vagy másodjára már fel tudod fogni?"

És te sokadjára fel tudod fogni, miről beszélek, vagy írjam le mégegyszer? Áhhh.. reménytelen. Inkább elmagyarázom egy báránysültnek, hamarabb megérti...

"Hú, ekkora szakmai érvtől most megint összeroppantam... Ezért jó az sg forumon ilyen "szakértőkkel" vitázni "

Nem szakmai érvek kérdése, hogy hülyét csinálsz-e magadból...
  • Caro
    Úgy tűnik Equ szerint lámer, aki egy egész napig tartó linux portolás után elmegy 1/2 órát játszani :)
    Csak most még tesztelgettem a PDA-n hogy műxik-e rendesen az X11 forwarding, utána visszanéztem még ide, úgy tűnik kifogyott a szuflából :)
    Nem baj, úgysem az a lényeg, hogy ő mit gondol igaz?
  • mogyi925
    És mondd, Equ! Ezt az MSO-t vagy mi a rákot kiadták már Linux alá?

A MS-ről és a formátumok támogatásáról annyit, hogy írjál cross-browser CSS-t és JavaScriptet, és csak azután fröcsögj ide arról, hogy mi kényszerit kit és mire.
  • Equ
    menjél csak játszani, az való neked. De többet ne irogassál hazugságokat a nevemben, ha utána nem tudod idézni, lámerkém...
  • Caro
    Ja erről jut eszembe, biztosan a Quake 3 motor is egy erőforrászabáló szar, hiszen (már) az is open-source, ráadásul GPL. :D
  • Caro
    Akkor én most elmegyek egy kicsit jáccani, egy jó opensource game-el (Tremolous), addig is szedjétek csak szét egymást :D
  • Caro
    Úgy látszik úgy érti, hogy én mindegyik általa felsorolt platformra értettem az emulátort. Gondolom a windowsra is. Kár, hogy még a verziószám se ugyanaz, de nem baj, megértjük.
    Amíg hülyének nézhezti az embereket miért ne tegye meg?
  • Equ
    "Szerinte kompatibilitás, hogyha van egy emulátorod és azzal tud futni"

tizensokadik szakmai melléfogásod ma, mac-en pl. telesen nativan fut, ja és a mobil hardvereket ki is felejtettem...

hajrá csinálj még párszor nyilvánosan hülyét magadból
  • Caro
    bocs, "csak" 3-4-3 a teljes lista:
    Host CPU Status
    x86 OK
    x86_64 OK
    PowerPC OK
    Alpha Testing
    Sparc32 Testing
    ARM Testing
    S390 Testing
    Sparc64 Dev only
    ia64 Dev only
    m68k Dev only
  • Equ
    "Végülis csak az emberek >95%-át tekinti primitívnek, innen tiszta sor"

na, még hány hazugságot irsz le? Idézd gyorsan hol neveztem primitivnek bármelyik embert! Ja, hogy megint hülyét csináltál magadból?

De a >95%-ra is dobj be gyorsan egy linket, hol is lehet ezt a felmérést olvasni, csaknem a saját agymenéseddel dobálozol megint...
  • Caro
    Szerinte kompatibilitás, hogyha van egy emulátorod és azzal tud futni. Nem semmi mi?
    Ennyi erővel minden crossplatform, hiszen elég feldobni a qemu-t, az 4 procin stablian emulál szinte bármilyet, további 4-en testing, a maradék 4-en meg dev only...
  • Caro
    Megvan!
    Végülis csak az emberek >95%-át tekinti primitívnek, innen tiszta sor ;)
  • Equ
    "Mutass cross platformos Office csomagot az MS-től és akkor kezdhetünk beszélgetni"

na mégegy "felkészült" okoska...

Lássuk csak. Ugyebár winen fut. Mac-en fut. Crossoverrel linuxon fut. Ennyi elég lesz?

Bár visszatérhetnénk még az "átlag" userhez, hogy vajon őt mennyire is érdekli, hogy hány platformon fut, mikor csak a munkáját szeretné egy gépen elvégezni, de ezt inkább hagyjuk, igy is eleget égtetek ma már
  • Caro
    Én nem védem programozás szempontjából az OO-t, tény hogy lassú, de amennyi office munkát egy home user használ, arra bőven elég.
    A többi project meg mellette fejlődik, és egyszer eljutnak majd az OO szintjére, és majd még tovább is.
    Ilyenek: Abiword, Gnumeric.
    Lehet hogy most sokkal hátrébb vannak, de gyorsan jönnek fel, és jól megkonstruált programok.
    Én PDA-n tudok Gnumeric-et futtatni! Teljesen egyenértékű az asztali verzióval!
    A MS a win mobile 2005-ben jutott el oda, hogy a pocket excel képes lett diagrammokat kezelni, ehhez képest...
    Pedig a gép se egy bika, a proci jó: 312 MHz Arm, de a ram picit kevés, csak 32 MB, a swap az kell neki, de úgy jól fut. A gép: Palm TX.
  • Equ
    "Ezt a 100 megabájtot nem tudom melyik ujjadból szoptad, de látom szereted hangoztatni "

fájnak a tények butuskám?
    nézd meg a korábbi videókat erről...

"hogy nem éri meg mindenkinek az MSO-t megvenni 60e-ért"

na idézd gyorsan hol irtam olyat, hogy mindenkinek megéri? Ja, hogy megint csak fröcsögsz értelmetlenül? Többször leirtam már. Akinek nagyon primitiv feladatra kell vagy van pazarolni való memóriája procija, az használja nyugodtan. Akinek meg nincs az vegyen oo-t.

Leirjam mégegyszer, vagy másodjára már fel tudod fogni?

"Kollégáim csak röhögnek rajtad"

Hú, ekkora szakmai érvtől most megint összeroppantam... Ezért jó az sg forumon ilyen "szakértőkkel" vitázni
  • Hierogli
    Az OO szakmailag (szoftvertechnologialilag) szamtalan sebbol verzo megoldas. Igen, mukodik, igen egy ket feture meg hasznalhato is. Magam szakmai onerzetbol meg akkor sem hasznalnek OO-t, ha fizetnenek erte. Igen, ilyen is van.
  • nedudu
    Mutass cross platformos Office csomagot az MS-től és akkor kezdhetünk beszélgetni.
  • Caro
    Látod téged is lehülyéz.
    Szivar hozzászólása nagyon tetszett:
    "Nincs igazad, mert minek is vennél ramot 10E pénzért, amikor az ms 70E kredites megoldása feleannyi memóriából is kijön?"
    Azt hiszem van min röhögni, ha megint a memóriahasználattal jön.
    Szegény Equ, de legalább örömteli perceket okoz nekünk.
  • Indigo
    Ezt a 100 megabájtot nem tudom melyik ujjadból szoptad, de látom szereted hangoztatni :)

Kiscsillag, azt értsd már meg, hogy nem éri meg mindenkinek az MSO-t megvenni 60e-ért, még akkor sem ha esetleg 100 MB-al több memóriát fogyaszt... Ezt nem lehet olyan nehéz felfogni, szemellenzős barátocskám...

Kollégáim csak röhögnek rajtad... :))))))))
  • Caro
    Persze, de Ő ezt sajnos nem képes felfogni.
    Elég megnézni az utánad következő hozzászólását.
    De nem adom meg neki azt az örömet, hogy válaszolok neki... fröcsögjön csak magában.
    Ha válaszolsz neki azzal csak eteted. Mindegy mit mondasz neki, ha másnap nem mész a boltba MS terméket venni akkor hülye vagy.
    Most linkekkel fenyegetőzik, kár hogy egyet sem tud találni :D
  • Equ
    "az átlag felhasználó leszarja az ő "automation projektjeit", és nincs szüksége az MSO tudásának nagy részére"

szemellenzős barátom... szerinted egy save gomb megnyomása vagy 100 mb rammal több kidobása az ablakon ugyanarra a doksira, az "automation projekt" vagy nagyon komoly és egyedi ms office funkció, amire az átlag usernek nincs szüksége?

Na irjál még pár butaságot, hagy röhögjünk
  • Equ
    hol van ott egy cáfolat kiscsillag? talán nem fél percig menti a nagy doksikat az oo? talán nem foglal 100 mb-al több memóriát ugyanarra a doksira? talán mégis benne vannak a hiányzó funkciók? Ja, hogy tényeket megcáfolni nem tudtok, csak fröcsögni?
    Sajnos nincs minden nap időm a sok butaságot megcáfolni, főleg, ha semmilyen szakmai tényt nem irtok. A lényeg le volt már irva abban a topicban is korábban, nincs mit ragozni rajta. Akinek nagyon primitiv feladatra kell és van pazarolni való erőforrás az használjon oo-t, akinek meg nincs az vegyen mso-t.

"de néha szerencsére sikerül elkapni"

bruhaha

szeretnél egy pár topic linket ahol csúnyán beégtél? De nem fröcsögéssel, hanem szakmailag? Biztos emlékszel még...
  • Indigo
    Equ megint belelépett a csapdába, és megint játssza az okos hülyét...

Nem képes megérteni, hogy az átlag felhasználó leszarja az ő "automation projektjeit", és nincs szüksége az MSO tudásának nagy részére. Ezzel együtt továbbra sem állította senki, hogy jobb az OO, de ő tovább bizonygatja, hogy mennyivel nagyszerűbb az MSO... Ez az ember kész röhej...