103
-
#103 És azt hogy mondod meg a programnak, hogy te nem fasz állítóról beszéltél, hanem faszállítóról, mikor sietsz a diktálással? :) -
wanek #102 Gondolom a bemutatóra olyan emberkét választottak, akivel ezt már előtte számtalanszor lepróbálták. Így pedig különösen égő a dolog. -
Caro #101 Nem akarom lehúzni a Vistát, de ez a beszédfelismerő nem tudom mennyire lehet praktikus.
Gépelni sokkal gyorsabb, főleg ha nem pontos a felismerés.
Parancsok kiadására mondjuk jó lehet. -
BiroAndras #100 "Ahhoz hogy ez sikerüljön, mindenkinek egy helyen, egy nyelven kell beszélni, egy faluban élni."
Nem kell, ha a tanítás során sokféle nyelvjárást megmutatunk a szoftvernek. -
BiroAndras #99 Nem működő kód lehet bármilyen gyors. -
BiroAndras #98 Persze tökéleteset nem lehet, mert az emberek elég csúnyán beszélnek,meg van háttérzaj is. Az ember sem érti meg mindíg a másikat. De azért elég jót lehet csinálni. Én is dolgoztam ilyenen még az egyetemen (OASIS project). -
#97 Mi is annak a magyar proginak a neve, hogy nem diktálok, hanem utasítást adok pl. a wordnek. Fülelek? :) Az király :D -
#96 Az a baj, hogy 100%-os beszédfelismerésű programot soha senki semmilyen anyanyelv alá senki - kihangsúlyozom - soha senki nem fog írni! Ahhoz hogy ez sikerüljön, mindenkinek egy helyen, egy nyelven kell beszélni, egy faluban élni. Pl. szögödről jöttem :) -
Caro #95 A Merlin már tudta az átlátszó ablakokat is ;) -
#94 Hát igen. Az se működött tökéletesen, de egy 486/PI szintű gépen produkálta ugyan ezt a "teljesítményt". -
fanatick #93 Tényleg ciki!!!
(a belinkelt cikk az Indexről arról szól, hogy mikrofosék orbitálisat égtek egy Vista bemutatón, ahol a beszédfelismerést akarták demózni)
És főképpen azért ciki, mert a beszédfelismerés már 10 éve!! megjelent az IBM OS/2 Warp-ban - aki még emlékszik, az tudja!
Persze ezt is úgy fogja beállítani az MS, hogy ők találták fel..
Rákos daganat a mikrofos a világ testén.
-
#92 Hát ez ciki: link -
#91 szerintem sokkal jobb megoldás, hogy az OO egyből feldobja az adott helyhez illő eszköztárat.
Sokkal jobban tetszik, minthogy autómatikusan nekiáll baromkodni, aztán a menükben győzzem előkeresni azokat a parancsokat amivel vissza lehet állítani a dolgot.
Abban egyáltalán nem vagyok biztos, hogy sokkal több funkciója lenne a M$O-nak, ez kicsit persze szubjektív. Mint ahogy az is, hogy a súgója alig több a zérónál.
Ráadásul nekem úgy tűnik, hogy a kompatibilitás terén is jobban áll, nem csak a más, hanem a M$ féle formátumok terén is. -
Indigo #90 Mondhatsz te neki akármit, ő továbbra is csak autistaként fogja hajtogatni a +100 Mb-ot és a lassúságot... -
fanatick #89 ""Ennek magyarázata lehet, hogy az OO nem a windóz saját ablakmegjelínőtét, meg egyéb beépített rutinjait/funkcióit használja""
így van
"egyébként a kutyát nem érdekli, hogy miért van ilyen bénán megirva"
Nem bénán, hanem több platformra, szerintem éppen, hogy nagyszerű ezért!
"Használja a win beépitett funkcióit "
Nem érted? Többplatformos program, ezért saját programkönyvtárakat használ, ennek köszönhető, hogy nem csak windows-on fut.
"mint minden más program."
Ne hülyéskedj! Szerinted csak windows program van?
Elég tájékozatlan vagy!
Még a win programok közül is sok más (többplatformos alkalmazás) programkönyvtárat használ
(Adobe programok? Maya 3D?)!
Abba lehet vitatkozni, hogy ez a (ha jól tudom StarView nevű) gui toolkit, amit az OOo használ a legjobb-e, de ez "történetileg" alakult így.
Vannak ennél jobb és gyorsabb multi megoldások, ld. pl. az Opera böngészőt, az jól összerakott, gyors (a QT könyvtárat használja, mint pl. a Skype, vagy az egész KDE a linux-on)
Egyébként pedig ha az ember megteheti, hogy nem ragaszkodik a winfos-hoz, akkor léteznek pl. Linux-on is az OOo-nál gyorsabb, kissebb megoldások, mint pl. az Abiword/Gnumeric (GTK könyvtárt használ, és létezik win-re is (ott az Abiword nem GTK), de nyilván ez linux-on gyorsabb), vagy a KDE KOffice-a, ezek ott natívak és optimálisak.
És elismerhetem, hogy sokkal több funkciója van ma az MS Office-nak (melyek 90%-át egy átlagfelhasználó soh sem használja), mint a fentebb említett alternativáknak, de ez csak azért van, mert már gyakorlatilag nincs kereskedelmi Office alternatívája, mivel az pc-oprendszer monopolhelyzetével visszaélve kiszorította versenytársait (emlékeznek még az urak a WordPerfect-re, vagy a WordPro/123-ra? stb.)
Az opensource megoldások meg csak most kezdenek valóban alternatívát jelenteni, de csak azért mert később startoltak és nincs annyi lóvé mögöttük. Én nekik drukkolok!
-
Caro #88 Ja, 1 dolog van, ami miatt mindenképp megérdemel egy fekete pontot az OOo:
Nem kezeli az SVG képeket. Ezt nem tudom neki megbocsátani. Egy csomó progival tudok SVG-ket gyártani, amiket nagyon örülnék ha tudnék használni OOo-ban, nem mindenféle png-vel meg egyébbel kéne sz*rakodni. -
Caro #87 Ez a vita pontosan NEM a tényekről szólt.
Senki sem vitatta a tudásbeli különbségeket, sem pedig hatékonyságot. Én azt mondtam, hogy nem szívás vele dolgozni, erre jött a +100 MB RAM, +lassúság.
De neki az nem jut eszébe, hogy nekem megér +100 mega ramot, és +lassúságot, ami mai gépen már egyáltalán nem zavaró, bár egy 300 MHz-es géppel én se állnék neki, de a tudása nagy részét úgysem használom, akkor meg minek fizetnék érte +60e-t?
Nekem az OOo tökéletesen nyújtja azt, ami nekem kell.
Amit hiányolok az egy jó adatelemző szoftver, de ilyen nincs MSO-ban se.
Én nem dolgozok kooperációban.
Én nem használok távoli SQL adatbázisokat.
Én szeretem ha a szövegszerkesztő kitalálja mit akarok írni.
Nekem kell képletszerkesztő (ami gyors, nem úgy mint az Equation, ez nyugodtan lehet egy fekete pont is az MSO-nak!)
Nekem kell a lehető legtöbb formázás.
Nekem van felesleges "100 mega" ramom ha dolgozok. Ha ramigényes dolgot akarok futtatni bezárom.
Én nem betűnként csak soronként nyomom a mentés gombot.
Kellenek a sablonok.
Kellenek a stílusok.
Ennyi.
Nekem miért ne lenne jó az OOo? Egy csomó mérési jegyzőkönyvet csináltam vele az előző félévben, és semmi gond nem volt.
Pedig olyan is volt, hogy a külön-külön szerkesztettük őket a mérőpárommal, és később dolgoztuk össze.
Mindig csak igényes munkát adtunk ki a kezünkből. -
#86 Az a baj, hogy ha valaki - bárki is legyen az - kész tényeket hoz fel és mutat be a másik, mások számára, és ez a másik, vagy mások szembesülve a ténnyel átmennek személyeskedésbe - mivel több elsüthető tölténye így már nem maradt - az már több mint szánalmas... -
nedudu #85 Ennyit az OOo indulásáról:
$ time soffice
real 0m2.667s
user 0m2.044s
sys 0m0.167s
Felhasznált memória: 41856 Kb
-
#84 Ha te mondod.
Én azt tudom amikor a taszkmnedzserben a memcsire vonatkozó ződcsik (commit charge) eléri a maxot akkor kibaszottul belassul a rencer.
Itt a két esetben gyak egyforma, tudod a bennem is megbúvó józanparaszt azt gondolja hogy a rencer állapota valszeg hasonló.
De te mint windózügyifőszakember ezt bizti jobban tudod, bocs. -
#83 Szakmailag én nem tudok égni, mivel mint mondtam én egy kívülálló lamer állat vagyok, akinek a nagyhozzáértő emberke nem tudja a dolgokat rendesen elmagyarázni.
Tudod a felfogásom már nem az igazi (egyesek szerint sose volt az;), de úgy látom ez a kihívás meghaladja a képességeidet.
Amúgy nem terelek. felhívnám figyelmedet ez az amiről a cikk és a fórum is szól, ha nem tűnt volna fel!;) -
Equ #82 "Az hogy most a M$ pofátlanul pénzt kér olyanért..."
na, eleget égtél szakmailag, most terelnél tovább pénz kérésre? -
Equ #81 "Mondd a memcsi management nem véletlenül az OS dolga, nem pedig a progié"
de pontosan igy van. ezért hidd el, hogy a process melletti szám a memóriaigény és semmi köze a commit charge-nak ehhez, de mégcsak a teljes memóriahasználathoz se. Amihez nem értesz arról inkább ne nyilatkozz, mert csak újra és újra hülyét csinálsz magadból nyilvánosan. -
#80 Ha ilyen szintaxissal programozol, mint ahogy helyesen írsz, akkor valszeg neked se ez a kenyérkereső szakmád!;) -
#79 Te télleg ezt akarod bemagyarázni. Nézem a process memória igényét, meg hogy a commit charge a két esetben 1%-on belül ugyan annyi.
És akkor most mi van???????
Mondd a memcsi management nem véletlenül az OS dolga, nem pedig a progié, szal nem az dönt mit rak swapbe vagy tévedek, vagy sötétítsél már fel hogy van ez?
Amúgy nem értelek.
Az hogy most a M$ pofátlanul pénzt kér olyanért, amiért még soha senki nem, akkor is geciség ha elégedett vagy a termékeivel, mással meg nem.
Nem értem az össszefüggést?
Itt valami mélyebb titok lappang.
Amúgy is elég frusztráltnak tűnsz, mondd akarsz beszélni róla?;) -
Equ #78 -
irkab1rka #77 nehéz napom volt,
Caro, Nexus irjatok még,
tökre szeretnék röhögni..
lécci.... -
irkab1rka #76 Equ, most már elég! ne élj vissza a tudásfölényeddel! :)
Nem ér szakszavakat használni. Tessék már lesüJJedni nexus szintjére! Próbálj meg bullshitelni te is. Ha nagyon gonosz akarsz lenni, kérdezd meg tőle, hogy c-t vagy pascal-t tanul-e :))
SG fórum te! te legviccessebb :DD
SG fórum, ahol nem kell okosnak lenned, hogy színes legyen a logo-d :)
SG fórum, ahol ha sokat anyázod a vitapartnert, akkor igazad van :))) -
Equ #75 nem, lámerkém, csak a commit charge, nem a teljes rendszer memóriahasználatát mutatja... Ismét javasolnék egy alapszintű tanfolyamot, ahol ezeket elmagyarázzák.
Ezért mondtam, hogy a process memóriaszükségletét kell nézni. -
Equ #74 aha, tehát azért olyan tetű lassú és pazarolja a procit, memóriát mert multiplatformos... Érdekes, az office is az pl. mac-en, mégsem szenved ilyen problémáktól.
De mint mondtam a kutyát nem érdekli miért ilyen szar, ez egy állapot. Te aztán magyarázhatod a bizonyitványt meg maszatolhatsz és képzeleghetsz bármit (hogy mennyit fogyasztANA, ha beépitett funkciókat használna) a user ebből csak annyit lát, hogy van egy nulla tudású, csigalassú, erőforráspazarló bughalmaza... -
#73 Úristen, csak nem azt akarod mondani, hogy miközben a wörd optimálisan bánik a fizikai memcsivel, hogy mindíg fitt és gyors legyen, addig az OO mindent lepakol swapbe, hogy látványos előnyt adjon a m$o-nak?;))))
Ezért habár láccólag a commit charge ugyan annyi, a valóságban ez tök más összetételű!? Vagy mi? Már én is belezavarodok.
;)))
Csak nem ezt akarod megetetni?
Úrisen!
;) -
#72 Viszont gondolom, ha a windóz beépített funkcióit használná akkor valszeg fele annyit enne, mont az m$o!;))))
De gondolom az eszedbe se jutott, hogy ebben az esetben lényegesen nehezebb lenne más platformokra portolni;(
Mert hogy az enéll a proginál szempont. -
Equ #71 úristen, csak nem nemtudod, hogy mi a commit charge és milyen viszonyban van a swappal?
Maradjunk annyiban, hogy a process mem usage-a a mérvadó... Ha majd alapvető memóriakezelési ismereteid lesznek, majd tisztább lesz a kép. Amúgy meg nyugodtan ki lehet próbálni, nincs semmi trükk a videókon. -
#70 Észlény, nem a 6 megán van a hangsúly, hanem hogy csak 6 mega a totál memcsi felhasználás közti különbség, szemben azzal a mit te mondasz a memcsi zabálásról.
Látom már szép pirosra égtél, még nem fáj? -
irkab1rka #69 Equ: LOL, látom hergeled a lámákat, akik tök okosak, és hárman keresnek annyit, mint egy átlag MSDN előfizető :)
Tudod honnan lehet megismerni, ha az igazi programozo irogat a forumba? Nem hasznal ekezeteket, mert a lynx nem tamogatja :LOLOLOLOL
Ja es kozben sajat windoze emulatort ir, mert a mso csak azert is futni fog linux alatt es meg gyorsabban is. Ha megunta (nem feladta!) akkor beszall az oo fejlesztesbe, hogy a krediccben ott legyen a neve...
10telet a kivételnek. Pl: http://www.gabest.org/ -
Equ #68 "Ennek magyarázata lehet, hogy az OO nem a windóz saját ablakmegjelínőtét, meg egyéb beépített rutinjait/funkcióit használja"
egyébként a kutyát nem érdekli, hogy miért van ilyen bénán megirva, lényeg, hogy pazarolja a memóriát. Használja a win beépitett funkcióit mint minden más program. De persze nem emiatt dob ki az ablakon 80 mega ramot... -
irkab1rka #67 Csak nem az open offiszon vitáztok?
LOLOLOLOLOLOLOLOL megint van min röhögni -
irkab1rka #66 Sziasztok, most raktam össze a buildet (egy alkalmazásfejlesztő cégnél dolgozok), és holnap megy ki az ügyfélhez.
Sürgősen kéne pár béta teszter, aki tud automatikus tesztekkel dolgozni, és látott már JUnit-ot (tehát nem zsir kezdő).
Nem kell sokat fizetnetek, hogy megkapjátok tesztelésre a bétát. Ajánlatokat privátban küldjetek. Aki dollárban tud fizetni, hogy tesztelhessen, az kedvezményt kap
:DDDD -
Equ #65 ezer oka lehet a 6 megának, leginkább a video felvevő progié. De tudod mit, add hozzá az mso memóriahasználatához, vagy vond le az oo-éból. akkor jobb lesz a helyzet te szerencsétlen?
-
#64 ""Amúgy had kérdezzem meg mindkétszer ugyan azok a progik futottak a szövegszerkesztő mellett?"
igen, de nincs jelentősége a memóriahasználat szempontjából."
LOL
Akkor ezt most bebuktad, mert a kis videóidon a két esetben a totál memória felhasználás között 6MB volt a különbség!!!!!
Ennek magyarázata lehet, hogy az OO nem a windóz saját ablakmegjelínőtét, meg egyéb beépített rutinjait/funkcióit használja, vagy is a m$o esetében a memcsi felhasználás máshol is jelentkezik.
Persze mondhatod, hogy: őőőő nem is, mert most jut eszembe hogy ez futott az meg nem, meg nem is ugyan azok mentek az offiszok mellett, de akkor ennyit ért a kis videód.
Amúgy én egy lamer állat vagyok, és te????