14
Microsoft Photosynth: virtuális valóság állóképekből
-
#14 Megjelent a publikus változata a programnak http://photosynth.net -
blackgamer #13 -
#12 Van űrsikló is :) -
blackgamer #11 rövid cikk a HWSW-n: Háromdimenziós térbe rendezi fotóinkat a PhotoSynth
sajnos még nem volt időm kipróbálni, de csigáz a dolog -
#10 Kipróbálható a program fejlesztés alatt álló verziója.
LINK -
#9 Nagyon jo programnak hangzik, nekem az tetszene a legjobban, hogyha felismerne, ha panorama fotokat csinaltam egymas utan, es igy gyakorlatilag barmilyen helyet igy ki lehetne alakitani, a lenyeg csak az, hogy egy pici logjon at a masik kepbe, hogy a program megtalalja az illesztesi pontot. -
#8 itt egy példa:
http://phototour.cs.washington.edu/ -
#7 jaja -
blackgamer #6 jó elképzelésnek tartom, mert pl. a Pisa-i Ferde Toronyról több ezer kép van fent a neten
mégis egyszerűbnek tartom egy csapat kiküldését a helyszínre és profi cuccal, a legjobb szögekből készűlt fényképeiből elkészíteni a 3D-s világot
amúgy engem nagyon érdekel a téma -
#5 panoráma készítő programoknál láttam hasonló elképzelést, a térben teljesen körbefordulhattál bárhova beilleszthetted a képedet és a tetszőleges részt kivágtad -
#4 ez már majdenm olyan,mint ha a program maga írna zenét... de mondjuk arra lehet rájöttek,hogy jellegzetes építményeket csoportosítson.de akkor sok dolgot összekeverne.pl egyik piramist a másikkal... -
#3 Valóban kicsit érdekesen hangzik és lehet kicsit túloztak 1-2 dologban, de a 2 videó alapján egész jónak tűnik. -
#2 majd utánnanézek.engem érdekel a téma,mert szerintem ez lehetetlen.
/fav -
#1 A Photosynth egy olyan elképzelés első kézzel fogható megvalósulása, mely a számítógépen található, vagy akár az interneten keringő, különböző formátumú, beállítású, méretű vagy színű fényképeket tartalmuk alapján, azaz a képen látható emberek, tárgyak, helyszínek szerint rendezi csoportba és társítja őket egymáshoz.
A program a kiválogatott képeket ezután összeillesztve, egybemosva egy olyan térbeli elrendezést hoz létre, ahol a felhasználó szabadon navigálhat, tetszés szerint kinagyíthat bizonyos részleteket, vagy megtekinthet egyes objektumokat más-más szögből is.
Ha a szoftverrel elegendő mennyiségű fotót gyűjtünk össze - a fejlesztők távlati elképzelései szerint például egy internetes szolgáltatásba integrálva - tulajdonképpen akár a világon bárhová tehetünk egy virtuális kirándulást, megtekinthetjük, körbejárhatjuk a hely nevezetességeit - mindezt a helységről készült fényképek segítségével.
A teljes cikk: www.winportal.net
A szoftver honlapja: Link
Nagyon komolyan hangzik.