59
Melyik a legjobb?
 • tKool
  #59
  Kösz a segítséget, majd újrahúzom akkor a gépet, úgy is ideje lenne már. :D
 • Jakuza001
  #58
  Az operacios rendszeret.
  Esetleg ha van fent virusirto annak az ujratelepitese segithet de csak atmenetileg, nalam a Eset smart security eltavolitasa egyszer megoldotta az ilyen problemat igaz utana kesobb ujra elojott.
  Esetleg megprobalkozhatsz direkt IP-t adni a local area networkon (helyi halozat) belul az TCP/IPv4 protokolnak.
  Mondjuk kerdes az milyen IP-t hasznal a modemed az atjarohoz nem art tudni, ha ugy van konfiguralva, hogy szukseges lenne.
 • tKool
  #57
  Reinstall alatt gondolom a gép újrapakolását érted.
  Jól gondolom? :D
 • Jakuza001
  #56
  Ez halozati hiba lesz inkabb mint adsl.
  Nalam is szokott ilyet csinalni. Reinstall mindig segit :D
 • tKool
  #55
  Hali!

  Nem tudom, hogy hova írjam a problémám, de megpróbálom itt, hátha tudtok segíteni.
  Már 5 napja csinálja a netem azt, hogy délelőtt olyan 10-11 -ig van netkapcsolat, aztán semmi, megszűnik létezni egészen délután 5-6 -ig. A poén az egészben, hogy a haveromnak az utca túl oldalán ugyanilyen netcsomagja van (még a modemünk is ugyanaz, Thomson), és neki meg semmi gondja, egész nap van net. Már kezdem unni ezeket a leállásokat.
  A hálózat diagnosztika meg ezt írja ki, ha lefuttatom:
  a helyi kapcsolat nem rendelkezik érvényes IP-konfigurációval
  vagy azt írja, hogy nem ismeri fel a problémát.
  A hálózattérképen pedig a gépem és a hálózat között a vonal tiszta, de a hálózat és az internet ikon közt piros X van.
  Nem vágom már, hogy mi van, és amikor a szolgáltatót hívnám pechemre senki nem veszi fel, vagy foglalt a vonal.
  Kérlek segítsetek!
 • Rotyoka
  #54
  Dhcp kiosztásnál mac cím alapján tegyél egy permanent ip-t magadnak és nem fog megszakadni
 • Dj Faustus #53
  A hivatalos oldalról elérhető kézikönyv 43.oldala szerint az adatátviteli ráták:
  G.dmt full rate:
  Downstream up to 8 Mbps
  Upstream up to 640 Kbps
  G.lite:
  Downstream up to 1.5 Mbps
  Upstream up to 512 Kbps
 • cibuu
  #52
  dlink dsl360t vel mi az a maximális letöltési sebesség amit ki lehet teljes mértékben használni?
 • tuto558
  #51
  Van msn-ed? Ott könnyebben lehetne beszélni.
  Ha igen, vegyél fel: [email protected]
 • ToM1113
  #50
  hi!
  végre egy segítőkéssz ember:)
  hát igen.... modem: D-link DSL 360R... invitel hozta a modemet amikor bekötötte a netet. mellette van router is igen, ezt már én magam vettem:
  D-link dir 100.
  a porblémám továbra is fenn áll, a net sokszor elmegy pillanatokra, amjd visszajön, néha alig akar bejönni stb. mióta beköttettük a netet azóta ez van, már rég óta csinálja ezt, de mostanában egyre elviselhetetlenebb.
  ah tudsz segits pls! thx
  ToM
 • tuto558
  #49
  Hali!
  sanyi78:
  Én a modemedre gyanakszom csak tudni kéne a pontos típusát. Ugyanis a szolgáltatók mostanában, illetve régebben is hordtak ki, hát finoman szólva is lebutított, szart sem érő D-Link modemeket, aminek 360R a típusjelzése, szóval ha ilyen modemed van, mindenképp cseréld! 2 D-Linket is tudok javasolni, amik jók, ez a 360T, és a 380T, de ezeket, ha tudod használd fedlap nélkül, mert igaz, hogy jó modemek, de szellőzőnyílás nuku a fedlapon.
  Vagy ha 4 mbites neted van, akkor ha még lehet kapni jó a telindus 1111 modem is, megbízható, és rendesen szellőzik is egyáltalán nem melegszik, ilyen van most nekem is.
  Viszont ezt 8mbites nethez már nem tudom jó szívvel ajánlani, mert nem érné el a max sebességet vele, akkor inkább a 2 -link amit írtam.

  ToM1113
  Neked milyen modemed van? Valamint úgy vettem ki, hogy van router is, az milyen?
 • ToM1113
  #48
  "A fórumon nem követelőzünk."
  Szó sincs arról hogy követelőznék.... a topik neve tudtommal ADSL modemek,
  magyarul ide várják a modemekkel kapcsolatos észrevételeket, problémákat, kérdéseket, ha jól tudom....

  "- a kérdés már milliószor elhangzott és senki nem akar újra rá válaszolni"
  Végigolvastam mind a 40 akárhány kommentet,szval nem hangzott még el kismiliószor, vagyis... elhangzott már csak válasz nem jött még rá.
  Én megértem ha nem tud rá válaszolni senki konkrétan, de pár tanáccsal nem hiszem hgy nem tud senki se segiteni.
  Na mind1.. ezen nem akarok senkivel összeveszni, annyit nem ér az egész.

  "(Windows XP esetén Start menü/Vezérlőpult/Hálózati kapcsolatok/Wam miniport PPPOE" - hálózati kapcsolatokon belül nekem csak Helyi kapcsolat van, nem kell nekem tárcsázni, bekapcsolom a gépet és már rögtön van net ( mióta modemem is van) amig nem volt addig kellett.
  tárcsázással kapcsolatos dolgot én nem találtam.
  DE AZÉRT KÖSSZ! esetleg más valami?
 • sanyi78
  #47
  Ok köszi én kipróbálom, amit írtál! Hátha?! ez a gond
 • Dj Faustus #46
  "nagyon jó dolog a fórumozás amíg, segítünk a másik gondján, baján, már nem csak ezen a fórumon vettem észre hogy előfordul az hogy vki feltesz egy kérdést, várva az okosabbtól a választ, aki viszont ba*ik visszaírni,"

  A fórumon nem követelőzünk. A fórum léte, fenntartása és a lehetőség, hogy írjunk bele mondjuk úgy hogy egy “szívesség”, amit egyrészt a fórum gazdája tesz azzal hogy üzemelteti, másrészt a fórum közössége tesz azzal, hogy ír bele. Neked, választ. Ezek nem alanyi jogon járnak.
  Ezért ha kérsz vagy kérdezel vmit, légy udvarias és ha kaptál valamit, köszönd meg. Például a választ a kérdésedre.

  Ha beírtunk egy kérdést és arra nem jön rövid időn belül válasz, nem írjuk be hogy a mi kérdésünkre miért nem válaszol senki. A tagok nem vakok, valószínűleg elolvasták amit írtunk, a hallgatásnak több oka is lehet:
  - a kérdés érthetetlen volt és nem lehet rá válaszolni
  - a kérdés túl nehéz volt és senki nem tud rá válaszolni
  - a kérdés már milliószor elhangzott és senki nem akar újra rá válaszolni
  Azt meg ugye nem várjuk el hogy a kérdésünkre ha nincs válasz, majd minden egyes fórumozó beírja: “én nem tudom”.

  Fórum-etikett

  Próbáljátok meg az újratárcsázások közötti várakozási időt kicsire, a tárcsázási kísérletek számát nagyra beállítani (Windows XP esetén Start menü/Vezérlőpult/Hálózati kapcsolatok/Wam miniport PPPOE feliratú ikonra jobb klikk/Tulajdonságok/Beállítások(?) fül).
 • sanyi78
  #45
  Üdv! Mindenkinek én is hasonlóan vélekedek mint ToM1113 nekem se válaszol senki a feltett kérdésemre soha.

  Hát erről ennyit!!!, de ha valakinek azért van ötlete a korábban feltett kérdésem megoldására kérem segítsen, hátha van még ma is rendes ember?!

  Üdv sanyi
 • ToM1113
  #44
  nagyon jó dolog a fórumozás amíg, segítünk a másik gondján, baján, már nem csak ezen a fórumon vettem észre hogy előfordul az hogy vki feltesz egy kérdést, várva az okosabbtól a választ, aki viszont ba*ik visszaírni,
  mindenki csak kérdez, de nem hajlandó segíteni a másiknak, vegyük pl. ezt az esetet: febr.08.-án kérdeztem vmit, az elöttemlévő jan.28.-án kérdezett vmi hasonlót, most február 21. e van.... ennyit a segitőkészségröl.
  Üdv: ToM
 • ToM1113
  #43
  hi! a következő lenne a problémám: Már jó ideje (0,5-1 éve) gond van a netemmel, pl. ha call of duty 2 vel játszok neten, vagy bármilyen más netes játékkal, egy idő után mindig megszakad a kapcsolat, ez random időközönként jelentkezik, van hogy 5 percenként van hogy naponta 2x.... ilyenkor kilépek a játékból, visszalépek és ujra csatlakozok a szerverhez (pl: cod2 be) és ilyenkor megint jó valameddig...aztán kezdődik előről....
  arra lettem figyelmes hogy amikor megszakad a kapcsolat, kilépek a játékból, elinditom a firefoxot és láám van net...szoval ez ilyen pillanatnyi szakadás. én a modemre gyanakszom ami már 2 éves, azóta van meg mióta bekötötték a netet.(az internet ketté van osztva igy routerem is van de a probléma már a router elött is volt ha jól emlékszem...)
  Szerintetek mi lehet a gond?
  Elöre is kössz!
 • sanyi78
  #42
  Sziasztok!

  Nekem is hasonló problémám van mint az előttem szólóknak, Invitel netem van. A net sebessége jó, azzal nincs bajom, de sokszor megszakad a net. ekkor csatlakozás bontása, majd újra csatlakozás és minden megy tovább. Vírus nincs, gépem újratelepítve, szolgáltatói modemem van D-Link.
  Valaki tudna segíteni? Mi lehet a gond, esetleg új modem? A szolgáltatónak jeleztem, Ők nagyon gyorsan másnap ki is jöttek, mérték a sebességet, mint említettem azzal, nem is volt baj. Persze amikor itt voltak nem szakadt meg a net! Ők nem tudak mit mondani.

  Valaki tudna segíteni.
  Nagyon örülnék ha valaki segítene. Előre is köszönöm! (Modem gond lehet?)
 • CroftManor
  #41
  Nekem olyan gondom volt, már vagy egy éve is talán, hogy a modem szétkapcsolt napi 4-5 alkalommal.
  Amit meg ugye töltöttem le pl filmet vagy progit, az nem töltődött le, mert megszakadt a net. A hiba bejelentőnek mindezt elomdnva, arra akarták fogni, hogy biztos az én gépem a szar,merthogy ők azt látják hogy a vonal jó, holott én tudtam, hogy nem. A faszi aki kijött, kicserélte a modemet hál istennek, de mivel nem voltam épp otthon, így azt se tom mi baja volt a réginek.
 • Hixer
  #40
  Hmm próba szerencsére megnéztem őket. Mindegyik felment rendesen és működik is. A spanyol oldalról leszedett firmware is angol szóval akkor ezek szerint az a legfrissebb.
  A szolgáltató oldaláról le lehet szedni egy 2006. 11. 30.-ás verziót, de van újabb akkor. Majd még írok, hogy van-e tapasztalat változással kapcsolatban.
 • Hixer
  #39
  Halihó!

  Nálam egy D-Link 380T modem szolgáltatja a szolgáltatnivalót. Eléggé ramatyul. Nagy adatforgalom miatt lefagy napi 1-2x. Mostanába meg van hogy ledobódik a szolgáltatóról.
  Namost néztem, hogy frissíteném a firmware-t rajta, aztán megint beállítanám. Nem rossz ötlet, de firmware-t találni kész kaland.

  Magyar FTP-szerver --> 2006.01.26-ás firmware EU-s
  Német FTP-szerver --> 2007.04.30-ás firmware DE-s
  Spanyol FTP-szerver --> 2008.01.24-és firmware EU-s (de ebben gyanakszom)

  Többre még nem bukkantam rá. Esetleg tud valaki újabbat? Vagy van tapasztalata, mik változtak, jobban működik-e?
  Abban is segíthet vki, mik is a pontos beállítások. Invitelnél vagyok, de a Pantelnél kötöttem szerződést, mielőtt meg lett véve, szóval még mindig 24 Mbit/768 Kbit netem van. A modem pedig egy Zyxel P-335WT routerhez van kötve, szóval a 192.168.1.1-en nem érem el, majd reset-kell, hogy firmware frissítés felmenjen.
 • MirP
  #38
  Sziasztok! Nekem egy olyan problémám lenne, hogy van egy régebbi Siemens modemem amit még alapból kaptam az ADSL nethez és hát kezd szarakodni sajnos! Viszont lehet (sőt biztos), hogy közrejátszik ebbe az is, hogy az asztalon össze-vissza lett pakolgatva, helyezgetve a modem és biztos nem volt ez valami jó neki! Ezért is szeretném lecserélni egy belső modemre inkább! Az a helyet sem foglalná és jól ellenne remélem! Viszont mivel abszolút nem vagyok a modemek iránt képben, hogy melyik jó és melyik nem meg melyik mennyit bír, ezért kérdezem, hogy Ti milyet ajánlanátok? Fontos hogy belső modem legyen és árban max. 7-8000-ig mennék fel, de az csak jobb ha olcsóbb! Köszi előre is!
 • Peetboy
  #37
  Mert rossz a jelszó, vagy a telefon vezeték ki van húzva, vagy nincs net kapcsolat.
 • Lowa
  #36
  Sziasztok.
  Már jó rég nem írt ide senki, de azért remélem, hogy még elolvassa egy-két ember ezt a topicot aki tud segíteni.
  Tehát a probléma: Beállítom helyesen a D-Link DSL 380T-s modemet, de amikor csatlakoznék, azt írja ki, hogy a távoli számítógép nem válaszol.....
  Na ez vajon miért van?
 • jimyke1
  #35
  mert a szolgáltatóm arra fogja hogy csak 1 megával jön a net :S
 • grizzly21
  #34
  szerintem nem:)
 • jimyke1
  #33
  hali, létezik az hogy a d-link 360T tipusu modem nem bírja a 8 mb/s-es sebességet csak 1 megást?
 • Hedgehunter #32
  van egy netgear adsl modemem ma kaptam 2 megabyte lenne a sebesseg, egy 1 mbytos vezetek nelkuli volt elotte es a letoltes sebessege nem valtozott...?????? MTU lejebb vetette velem a helpdeskes fazon 1460 ra... vHelp...
 • grizzly21
  #31
  jaja melege van:)
 • Schwarz
  #30
  melege van (volt?) nekem itt egy régi micronet router van, doboz nélkül :-) fűt benne a proc, mint a gép

 • grizzly21
  #29
  5 percenként kell resetelnem a routert, szerintetek a szolgáltató a fasz (business telecom), vagy a routerrel van baj? eddig nem csinálta, én nem hiszem hogy a routerrel lenne...
 • MaSzKa
  #28
  fogalman nincs
  nekem is b3 van

  most cserélték ki a comtrendet az 1 rakás szar volt
  siemenset akartam de az nem volt remélem ez jó lesz

  a gumitappancsok az ok faszák amit hozzá kaptam meg szeretem a kocka formákat
 • Blaki
  #27
  Hello

  Az lenne a kérdésem, hogy mi a különbség a D-Link 360T és D-LINK 360R ADSL modem között? Mind a kettő B3 verzió.
 • VTomi75
  #26
  Az SMC amúgy is régi és bevált gyártó a hálózati eszközök piacán.
 • VTomi75
  #25
  SMC!!! Itthon is D-Link van meg a cégnél is és időnként kiakad, le kell áramtalanítani. És másoktól is ugyanezt hallom.
 • izb
  #24
  d-link.
 • vjanika
  #23
  Üdv Mindenkinek!

  Kicsit felbojgatnám az állóvizet, egy kérdéssel. Ti melyiket vennétek meg a következő két modem közül:
  1. D-Link DSL-380T
  2. SMC 7904BRB2 EU

  Ha van esetleg valakinek tapasztalata (jó, vagy rossz) bármelyikről, az is érdekelne, illetve, ha van valami más típus/modell ami bevált, akkor mondjátok meg pls, mely gyártó/modell és hol/mennyiért lehet megvenni.

  ThX előre is.
 • biomage
  #22
  ez jó weblap
 • Cat 02 #21
  nekem vmi Kóreai van :)
 • Sanyix
  #20
  "Guglit használva elég hamar megtalálni azokat a cikkeket amik az egyes rendelt szériák hibajelenségeihez kötődnek."
  Hát igen, de azért a DSL-360R-ről szinte semmit nem találni.