294
-
mrzool #94 Minek válaszoljak rá, elég triviális a válasz, és nem is kapcsolódik a témához. A linkelt oldalt nem néztem meg, nincs időm mindig mindent megnézni. -
mrzool #93 Te tényleg ennyire buta vagy? Mutass már egy videót, ahol a holdkomp leszállását filmezik? Az űrhajósok kiszállását pedig egy a kompra kívülről rögzített kamera vette fel. Tényleg bonyolult...
BTW, a Holdról való felszállásról valóban van videó, mivel hagytak ott kamerát, amivel felvehették. Csodaszép. -
brueni #92 engem mindig érdekelt, hogy hogyan oldották meg, hogy le legyen filmezve a holdkomp leszállása, meg az első lépés a holdon.
1,leszállás előtt kidobtak egy távirányítású kamerát és belülről követték a mozgásokat egy joy-al?
2,vagy valaki előbb kiszállt, és újravették a leszállást?
3,esetleg műteremben előre felvették?
4,vagy egy korábbi hold-visit alkalmával letelepítettek egy ministúdiót és odamanővereztek? ez választ adna az elfogyott üzemanyagra. keresték a kamerát
nem hiszem, hogy egy előre kidobott kamera elé landoltak volna és azzal játszottak volna, hogy kövessék a kamera optikáját. szerintem örültek, hogy le tudtak szállni. ha leszálltak egyáltalán.
-
#91 Nem értek egyet. Nézd meg például az amerikai ballisztikus és hordozórakétákat az 1950-es, 60-as években, és nézd meg a szovjet társaikat. Már a kiépítésük is eltérő volt, az amerikai rakéták "ceruzák" voltak, egymás feletti fokozatokkal, míg az R-7 család esetén az első fokozat a második fokozat körül elhelyezett négy egység volt. Mind az amerikaiak, mind a szovjetek több tervet is készítettek a holdűrhajóra, amelyek között elég lényeges eltérések voltak. Az űrsikló az, ahol tényleg túlságosan is látványos a koppintás, ám ott is a szovjetek átdolgozták a saját megoldásaikra (nincs szilárd üzemanyagú gyorsítórakéta, és SSME szintű rakétahajtómű a siklón). -
#90 Az amerikai légierő (és valószinüleg az oroszok is) külön radarrendszert működtetnek a föld körül mozgó tárgyak figyelésére. Elsődlegesen természetesen a(z ellenséges) műholdak nyomonkövetése a cél, de legalábbis az amerikai rendszer annyira érzékeny, hogy az űrszemét nyomonkövetésére is alkalmas pár centiméteres méretig. -
irkab1rka #89 Azonostítatlan Repülő Tárgy. Ez a fordítás terjedt el.
Amúgymeg használj tisztességet szótárat. Nem, a sztaki nem az. A sztaki arra való, hogy gyorsan megnézz valamit, amit meg tudsz keresni egy rendes szótárban. -
irkab1rka #88 Persze, hogy be voltak szarva. Az első szputnyik ment körbe : bip bip bipb ipb ipb ipb ipbpi bipb ipb ipb
Oroszrlól a világ bermelyik nyelvére lefordítva így hangzik: a rakétáink bármit elérnek. Bármit, bármit, bármit, bármit, bármit, bármit, -
Zsoldos #87 mas a falon irni (meg ha vizszintes is) es mas sulytalansagban. semmi ertelme ennek a tollasdinak. a tulnyomasos golyostollat kifejleszteni nem kerul 1M (vagy mennyi van a legendben) dollarba. Amugysincs a tulnyomasra sem szukseg. A ceruza meg a legszarabb valasztas lett volna a gyulladasveszely miatt. -
juzosch #86 Fogj már meg egy tollat, és kezdj el vele a falra írni. vagy a plafonra (egy papírt azért tegyél elé).
Sokaktól eltérően én kipróbáltam, és lám 10-20 másodperc után nem is fogott. -
nanotech #85 Hát az biztos h vannak ufok mert mért ne lehetnének senki nem tudja megmondani h vannak e vagy nem 1 ürhajós meg pláne nem fog mondani semmit vagy maszlagot vagy elöre megirt szöveget pl ha láttak is odafent vmit és tudták nem 1 pillre szemlélni és tisztán látszik h nem földi eredet akkor azt lehet nevezni ufo-nak de még akkor sebiztos h élölény van benne vagy repülö az világegyetem nagy bármit idesodorhat föld közelbe , állitom h lassan 6 milliárd emberböl 4 azt fogja mondani vannak idegen élölények alias "ufo" de amig nem látjuk , érintjük , vizsgáljuk öket stb. addig sajnos nem lehet állitani ezt a tényt kormányok , NASA már lehet tudnak a létezésükröl de nem akarnak belöle ügyet csinálni azt megoldani nem az átlag embernek kell majd ök elintézik lehet pl tölük tanulunk el dolgokat pl a lézer teknikát 50 éve azt se tudtuk miaz mostmeg már lövünk vele mer állitolag USA már kifejlesztett 1-et ami 10 km körben bármit kilö nah azért kérem ijen gyorsak mi se vagyunk lehet azt irjátok majd erre a szövegre h maszlag , baromság de nem tudom hogy vannak e és TE se..de ha még élünk addig talán majd többet tudunk az évek elörehaladtával titkolni nem lehet semmit sokáig ez mindig is igy volt :) -
#84 Az angol szótár szerint:
object=akadály, cél, dolog, feladat, szándék, tárgy, nevetséges ember, szánalmas ember
tárgy=matter, object, score, subject, theme, topic
ha már annyira ismeretlen, akkor inkább "dolog" és nem "tárgy" -
cipo000 #83 Csak hogy tisztázzuk UFO= unidentified flying object
magyarul: azonosítatlan repülő tárgy
és nem életforma meg hasonlók hanem tárgy+azonosítatlan+repülő. -
#82 És ehhez még annyit, hogy például a biológia is rengeteg lehetőséget rejt magában. Némi fantáziával akár maga a Föld is lehetne egy hatalmas biolgóiai labor valami hiperfejlett életforma számára. (ami esetleg éppúgy alkotta a biológiát, ahogy mi a technikai mütyüreinkel ott vagyunk a Marson) -
dez #81 Ez milyen érdekes azért, hogy ilyen "szenzációs leleplező filmet" lehet csinálni olyasmiből, ami nyilvánvaló azoknak, akik nem teljesen csukott szemmel járnak, vagy nem csak azt látják meg, amire mások külön felhívják a figyelmüket. -
dez #80 "Az Apollo 11-et az amerikai technika totális sikereként értékelték, a csinnadratta mögött azonban egy teljesen ellentétes történet húzódik meg, a primitív számítástechnika, az emberi mulasztások és mechanikai hibák egyvelege, ami majdnem tragédiába torkollott. [...] Az Apollo 11: The Untold Story című film lerántja a leplet az Egyesült Államok elvakult[...]"
Nos ez nem olyan nagy újdonság: évek óta mennek dokumentumfilmek a tudismterj csatornákon, azokból is ez a kép rajzolódott ki... (Bár nem fő mondanivalóként, hanem csak úgy mellékesen.) -
dez #79 Pontosabban anti urban legend urban legendek. :DDD -
dez #78 Csak túl sok Colombot nézek. :P -
dez #77 Jahh, és ma sem mind: a legtöbb már akkor sem ír, ha pl. a falon írunk vele valamit.
Szal érdekesek ezek az anti urban legendek is, hogy mindegyikkel lehet az űrben írni... :D -
roliika #76 A toll a mindened én már tudom :) Valamit! Hát, a Holdon ritka /nincs/ légkör ,de vadász repülő se vadkacsa, se meteorológiai léggömb de még 1 nyamvadt vulkán sincs...szóval... Jóéjt SG lakók :) -
dez #75 És hogy még pontosabb legyen: ez a bizonyos toll egy túlnyomásos golyóstoll volt. A dologhoz tartozik, hogy akkoriban még nem voltak olyan jó golyóstoll-tinták, mint most, így nem csoda, hogy ma már túlnyomás nélkül is működnek kint a hétköznapi golyóstollak is. -
#74 Ott kezdődik, hogy el kéne dönteni, hogy mit nevezünk UFO-nak. A vonuló cserebogarakat meg a szomszéd néni által kidobott gyertyát vagy egy inteligens életforma által irányított repülő szerkezetet vagy egy természeti jelenséget. Ugyanis ez mind lehet ismeretlen repülő objektum a megfigyelő kilététől függően. Ráadásul a természeti jelenség és eltérő életforma repülő szerkezete még akár egyazon jelenséget is takarhatja számunkra. Hiszen a környezetünkről meglévő ismeretink még korántsem teljesek. És pontosan ezért nem meglepő, ha aki ilyent lát nem tudja egzaktul megfogalmazni, hogy mit látott, főleg ha csak pillanatokra látta. -
#73 Nekem az a véleményem, hogy a két fejlesztés azért ennyire hasonló egymáshoz (pl. Hold-kompok, űrsiklók), mert a technológiák lopása határozta meg az egészet, esetleg egy harmadik fél útmutatása alapján dolgoztak mindketten. -
dez #72 Naszóval, hogy a helyére tegyük ezt a toll-témát (annak, aki nem tud angolul): nem az az urban legend, hogy volt ilyen fejlesztés (méghozzá $1M-es), hanem az, hogy ezt a NASA végezte és/vagy fizette volna. Valójában egy Fisher nevű toll-gyártó végezte és fizette, a NASA csak rendelt belőle párszáz darabot, 6 dollárért darabját. Poén, hogy a russzkik is tőle rendelték. Ma is forgalomban van. -
#71 Amúgy milyen radar vizsgálja a "bolygókörülitért"? Apollo-n sztem semmiféle radar nem volt, a magasságmérőket leszámítva, földről pedig teleszkópokkal szokták vizsgálni az űrt, meg rádióteleszkópokkal, és egyikse radar :) -
dez #70 Igen!!! Utálom őket! Kivéve a zselést! Azt szeretem!
Ő, nem ezt fejlesztették az űrbe!? -
assdf #69 végülis biznisz lenne belőle, már előre látnám ahogy a biztositok reklámoznák hogy milyen frankó biztositásaik vannak ufórablás esetére... :DDD -
MiZo@game #68 http://youtube.com/watch?v=x6Lcx2hcmJs&mode=related
ez volt a legnagyobb baklövés :) -
sonicXX #67 egyébként az UFO témakör már annyira a köztudatban van, hogy akár el is mondhatnák, nem lenne már pánik belőle. Még se mondják el, ergo: katonai okai lehetnek (ha valóban vannak ITT - mert hogy 14300 CSE-vel arréb vannak, az nem releváns a Föld szempontjából, max "hűdeizgi").
Minden további okfejtést sci-fi-nek hívnak.
Ennyi. -
SnowF #66 Szerintem igazából itt nem ez a lényeg (én több mint valószínűnek tartom, hogy valami természetes dolgot láttak csak fura alakzatot vagy hasonló), hanem hogy igen komolyan be voltak tőle sz*rva, azaz valamilyen szinten talán számoltak ilyennel, bár mondjuk minden ismeretlentől fél először az ember főleg, ha nem tud rá magyarázatot adni. -
sonicXX #65 Vagy egy levált darabka is lehetett. Valahogy nehezen hiszem el hogy kinéztek az ablakon és látták a zufót :D. Ez meg tényleg sz**t se érő bulvár maszat hogy "Láttunk valamit": jójó DE MI A F**Z volt az?! Tehát ha "elég közel volt hozzá hogy megfigyelhessük" akkor nem "valami"-t lát az ember, hanem elmondja hogy sörösdobozt, kiscicát, űrfekáliát vagy mittudomén mit látott... -
roliika #64 Háát...a Holdba mostanság már nem sűrűn csapódnak meteoritok, nameg azért berendelni szerencsétlen űrhajósokat több órára? Nem hinném. Meg a radar hogy észlel meteoritot? Jó lehet hogy tud bár szerintem túl lassú ahoz 1 radar nem? -
#63 Azért nem kizárható, hogy egy meteoritról van szó, példának okáért... -
roliika #62 Hold szerkezete stabil, nincsenek vulkánok, meg nincs tektonikus mozgás...ha a radar valamit észlelt, az nem viharfelhő volt vagy felszálló gázok vagy madárraj, hanem valami mesterséges dologm, nemde? -
roliika #61 Meg ezt én nem értem. A Földön emberek, a vízben halak, a levegőben madarak, az űrben UFO-k...miért fura ez? :D -
#60 LoL! :))) -
#59 Volt választási lehetősége, ahogy a többi amerikába települt német tudósnak is. Viszont a szovjetek nélküle is elboldogultak azért, ne feledjük. ^^ -
#58 És volt egy sikeres N-1-es indítás is!;)
link -
#57 ""Ma már tudhatjuk , hogy az űrkutatás bizonyos téren az oroszok akár 20 év előnyre is szert tettek (pl.:Az akkori hajtóműveik még a nyolcvanas évek táján is 15-20%hatékonyabbak voltak a kortárs amerikai hajtóműveknél..).
Ehhez képest az oroszoknak ha jól tudom a mai napig nincs olyan kriogén rakétahajtóművűk, mint amilyenek a Saturn V-öt lökték a magasba..."
És ehhez képest egy amcsi vállalat 97-ben felvásárolta a megmaradt N-1 hajtóműveket. -
roliika #56 Ezek a piszok tollak :DD -
dez #55 Igaz, de a túlnyomásosak (ha vannak ilyenek) nem túl elterjedtek, nem hétköznapiak. Lehet, hogy a túlnyomásos épp ez az űrbe fejlesztett.