30
  • Hegyikecske
    #30
    hmm most mondjam azt h: én megmondtam, és csak idő kérdése volt?
  • BiroAndras
    #29
    "amely rádiófrekvencián keresztül folyamatosan sugározhat!"

    Nem sugároz foylamatosan, csak ha leolvassák, és akkor is csak pár centi távolságra.
  • oszi1113
    #28
    Nem arról van szó, hogy a technológia nem jó! De arra, hogy személyes, személyi adatokat tároljak/janak rajtat nem csak előnyöket, de veszélyeket is rejt magában, és azt már megtanultuk, ha valami veszélyeket rejt magában, akkor azok előbb utóbb be is következnek! Akár állami, politikai szinten, akár a magánszektor révén!
    Logisztikai szempontból támogatom az RFID-t, szó se róla, rengeteg potenciál van benne!
    De nem akarok egy olyan kütyüt magamba, ami olyan adatokat sugároz, amelyeket én nem akarok miindenki számára elérhetővé tenni!
  • arty
    #27
    ettől még ezt akkor is lenyomják a torkunkon ... tul sok pénz áramlott már bele ... :(
  • szivar
    #26
    HAHÓÓÓÓÓÓ! Hol vannak az RFID létjogosultságát és biztonságát bizonygató tagok, akik szerint ez egy nagyon jó és kikezdhetetlen tecnológi, mellyel az emberiség csupa jót fog kaponi? Csak nem hogy nyaralni? :D
  • oszi1113
    #25
    Ha ezt meglépik, márpedig meg fogják, ebben biztosak lehetünk, akkor már csak egy baj van, éspediglen, hogy nem tudsz elrejtőzködni, mindig mindenhol követhető vagy, mindent megtudhatnak rólad! Én inkább maradok a plasztikkártyánál, meg a papír útlevélnél!
    Nem jó az, ha olyan valami van belém ültetve, amely rádiófrekvencián keresztül folyamatosan sugározhat!
    Ez főleg azért nem tetszik, mert a kereskedelem is bele fog nyúlni, és a "Külön vélemény" című filmben látott dogok valósággá válhatnak!
    Én szeretek azonos lenni magammal, és szeretnék megmaradni olyannak, hogy a rendszer csak akkor tud rólam meg valamit, ha az indokolt, és nem akkor amikor éppen úgy tartja kedve!
    Totális megfigyelés lenne az eredménye! Az USA az egész világot ellenőrizhetné, azt meg gondolom senki sem akarja!
    Plasztikkártya RFIDvel ellátva, plusz hozzá egy árnyákoló tasak, akkor már azt mondom oké! Csak akkor tudjanak meg rólam bármit is, amikor én úgy gondolom, hogy megadom rá a lehetőséget
  • Neerpelt
    #24
    Haha!
    Már csak atelekép hiányzik meg a Nagy Testvér...
  • winters123
    #23
    hehe érdekes hogy ez csak egy embernek jutott eszébe. Szerintem is mindenek mögött ez áll.
  • skaterock
    #22
    én biztos, hogy nem fogok semmit se beültetni a bőröm alá
  • palcsika
    #21
    nincs tökéletes rendszer csak olyan aminek még nem találták meg a hibáját
  • Doomista
    #20
    hehe,manapság mindent fellehet törni,nincs olyan műszer amit nem lehetne,van rá megoldás,csak nem találják mindig meg.
  • Lame
    #19
    Aki van olyan hulye, hogy ilyen szart ultetettet magaba az meg is erdemli, hogy ellopjak a szemelyazonossagat.
  • kristiaan
    #18
    vagy kepzeld el miutan mindezt megcsinaltad es tok boldok vagy h tudsz jaccani a kedvenc jatekkodal es rakatintasz az ikonra, a windovz kek hatterer az ujrainditasra ker :DDDDD
  • kvp
    #17
    "Innentől jönne az ősezeréves, mai napig el-elsütött sci-fi poén, amikor lecsapják a koma kezét az ujjlenyomatleolvasóhoz.
    Meg egyébként is, ha mindenem, az igazolványaim, a hitelkártyám, a telefonelőfizetésem a bőröm alatt kuksolna, akkor hogyan adom át az engem éppen kifosztani készülő bűnözőkomának? "Kezet vagy életet?""

    Ez konkretan megtortent amikor egy arab milliomos vadonatuj ujjlenyomatovasoval felszerelt mercedeszet akartak ellopni. Mivel a rendszert nem lehetett egyszeruen kikapcsolni, ezert a rablok a kocsin kivul a kulcs helyett hasznalt kezzel tavoztak. Ezek utan a gyarto rendszer szoftverebe beepitette a zar feloldasanak opciojat is...

    A verichip megoldasara helyett egy egyszeru one time pad alapu azonosito is jo lenne, ekkor N db belepes utan ujra kell tolteni a chip memoriajat uj kulcsokkal. Az otp algoritmus nem torheto meg matematikailag, mivel nincs benne kulcs redundancia. Hatranya, hogy a kulcskeszlet adott adatmennyiseg utan elfogy es cserelni kell.
  • endale
    #16
    Jobb lenne, ha egyből a Mátrixból kérnék le az adatokat.
  • Yv@n
    #15
    Szúrkálnának?

    DNS mintát vehetnek hajszálból, vagy akár felszíni hámrétegből is, nem kell feltétlenül vért csapolni hozzá az emberből :)
  • dookie
    #14
    nem értem a bajotokat....nem örülnétek ha időnként végigszurkálnának?:D
    :) kitudja lehet ez is olyan mint a véna, hogy ha nem találják akkor keresnek másikat..és lehet ezt is ilyen "duci " "molett" néni végzi el majd mint a vérvételeket:)
    és majd mondja....szorísd a combomba a lábad....:D
  • Griphons
    #13
    Ezért kell többszörös azonosítás: retina, RFID, dns, ujjlenyomat, hang, jelszó. Ha ki akarnak rabolni, így is kirabolnak.
    Az RFID-t kicsit fasiszta módszernek tartom egyébként...
  • Sir Quno Jedi
    #12
    Jó dolog lenne ez, ha nem avulna el kb. két hét alatt, mint minden informatikai cucc. Semmit sem engedek magamba ültetni, amit majd cserélni kell két hetente.
  • Omega
    #11
    Akkor küzdesz érte, hogy a tiéd, mardjon mindenened amid van, mert különben nyomorék leszel a hátralévő életedben
    Így pl kevesebb a dolga a rendöröknek.
  • Morden23
    #10
    A fene sem ültet semmit a bőre alá.

    Innentől jönne az ősezeréves, mai napig el-elsütött sci-fi poén, amikor lecsapják a koma kezét az ujjlenyomatleolvasóhoz.
    Meg egyébként is, ha mindenem, az igazolványaim, a hitelkártyám, a telefonelőfizetésem a bőröm alatt kuksolna, akkor hogyan adom át az engem éppen kifosztani készülő bűnözőkomának? "Kezet vagy életet?"
  • haxoror
    #9
    Nincs kijátszhatatlan rendszer.

    Ez az egész bőr alá chip dolog sztem hülyeség, akkor már inkább egy karperec vagy egy fényképes kártya.
  • Praetor
    #8
    Inkább "New World Disorder"...
  • Praetor
    #7
  • HUmanEmber41st
    #6
    Ilyenkor az RFID-s cikkeknél mindig csak annyit írok: Új Világ Rend (New World Order..)
  • Richard90
    #5
    jaja, előbb-utóbb bármit fel lehet törni... csak idő kérdése
  • waterman
    #4
    milyen jó lesz amikor még a mezei számítógépem is hőérzékeny ujjlenyomatolvasóval indul, aztán a vinyókat már csak retinascannelés után hajlandó felismerni. a boot sector már így is csak a kódolt pendrive-omon lesz rajta. aztán mikor elindul a windóz beírom a három soros jambusokban megírt jelszó-strófámat, és az azonosítás kedvéért el is éneklem azt a mikrofonba. ezek után hogy az egér ne csak mozogjon, hanem kattintani is lehessen, a bőröm alá építetett kis jeladót a monitorra mellé emelem az azonosító egységhez. ennek hatására elindul egy arc és mimikai scanner. ezek után beírom a 32 karakteres jelszavamat, hogy felcsatoljam a "simán truecryt"-el titkosított partícióimat. ezek után már csak 10 percenként kell elénekelnem a mennyből az angyalt, hogy a hangazonosítás hatására további 10 percig dolgozhassak a géppel. na így már biztonságban érezném magam:)
  • NeoMaN
    #3
    Legegyszerűbb lenne a takonyazonosító. Egy darab fika alapján azonosítanák az embert....
    Na ezt törjék fel vagy másolják le! :))))
  • bertino
    #2
    nincs határ emberek, miért nem lehet beletörődni, hogy előbb-utóbb mindenre rájönnek...
  • smv
    #1
    Az az igazság, hogy én sem igazán bíznék egy ilyenben. A biometrikus azonosítók még csak-csak, viszont egy digitális eszköz, főleg egy jeladó nem igazán biztonságos, hiszen kódolhatják akárhogy: előbb, vagy utóbb úgyis megtörik, és igencsak szarban leszek, ha mondjuk a számlámra vásárolhat, vagy utazhat bárki.