22
  • Tetsuo
    #22
    Így van. Én pl soha nem tartottam bűnnek lopni, megkárosítani egy multicéget, de egy alkalmazottól, egy nyugdíjastól soha nem vennék el semmit sem.
    Szerintem a modern rabszolgatartóktól aki nem vesz vissza valamit (ha van rá lehetősége) az hülye, agymosott zombi.
  • dez
    #21
    Az a Robin Hoodos válasz nagyon idétlen, manipulatív (azt sugallja, "ez biztos rossz válasz").
  • irkab1rka
    #20
    10 milliárd légy nem tévedhet.
  • dez
    #19
    Na persze lehet, hogy a crackerek megúnták a szeretetszolgálatot (meg azért volt, aki kereskedett is a feltört programokkal, vagy ilyen kereskedőnek adta el), és most már pénzt is akarnak keresni. :) A hackerek meg nem tudnak ehhez eleget.
  • PíszLávJuniti
    #18
    Az első diagramból a fennmaradó 25% mit válaszolt?
    Ha már diagramról van szó, és százalékról, akkor legyünk már korrektek.. megint előjött az sg-ből a szenzációhajhász cím, és tartalom.
    Az idősek a legfőbb _károsultjai_ a hely átadásnak. Vajon miért ők ítélik meg szigorúbban?

    "kódfeltörőket és a számítógépes adattolvajokat nem a rossz szándék vezérli"
    Ez megint fogalom tévesztés.
  • PíszLávJuniti
    #17
    szerintem:
    cracker: programot tör fel, fejt vissza

    hacker: hálózaton tevékenykedik, biztonsági réseket keres, kutat. ezen belül white hat aki a cimkét kiteszi, és black hat aki kárt is okoz.
  • dez
    #16
    Nos, volt idő, amikor a net még nem létezett, nem lehetett sehova betörni, a crackerek programvédelmeket törtek (crackelés), általában nem anyagi haszonszerzés végett. Enélkül neked is jóval sivárabb lett volna/lenne a informatikai kalandozásod. Ők voltak az igazi hozzáértők, a hackerek meg... azok nem is tudom, kik voltak - gondolom azok, akik értettek már a számtechhez, amikor az átlagembernek még foglalma sem volt róla. Szóval nem olyan egyszerű ez a dolog.
  • tar86
    #15
    A hazug politikusokat kell büntetni, meg azt aki eladja az ország és a nép vagyonát. Ugyanis azt látjuk hogy a biroságok ezeket a bűnözőket felmentik, a tyúktolvajt pedig felakasztják.
  • Pestaa
    #14
    Úgy látom, már észrevették néhányan a hacker és a cracker között a különbséget.

    „Bűnözőknek tartjuk a hackereket”
    Már a főcím is pattanásig feszítette bennem az idegeket. Csak az tartja bűnözőnek a hackert, akinek halvány lila fingja sincs az informatikához, és nem tudja megkülönböztetni a crackertől. (Lehet, kissé eltúloztam a mondat közepét.)
    De ha már nincs tisztában a fogalmak jelentésével, milyen jogon készít róla véleményt?!
    /költői kérdés/
  • concrete
    #13
    "nem adni át a helyet időseknek tömegközlekedési eszközön" - hogy kerül ez ide?
    höhö, ezt lehetőleg én döntöm el, és nem a rámordítani is hajlandó 70-es öregúr :)
  • saco
    #12
    pwned = owned, így nézz utána
  • Balage74
    #11
    Én asszem a politikai csalásokat büntetném nagyon keményen......aztán majd engem is megbüntethetnek utána rendesen, de addíg egy cd lemásolásáért nekem ne szóljon senki.
  • aaaaa
    #10
    Majd ha az állam nem fog lopni az emberektől, akkor jobban fogják tisztelni. De mindaddig amíg 100 és ezer milliárdok úgy eltűnnek, hogy nyoma sem marad, közben politikusaink pedig jót mosolyogva tovább emelik a befizetendő pénzeket a semmiért, nem hiszem hogy javulni fog a morál.
    Amig ellopják az autódat a biztosító a töredékét sem fizeti meg, a kiadók meg irreális 10000-szeres 30-150000 dolláros kártéritéseket is követelhetnek számonként ! Amerikában, nem hiszem hogy bárknek is megesne a szíve a " becsületes nagyokon".

  • Keem1
    #9
    Mit jelent a "pwned"?
  • teddybear
    #8
    Az én szememben csak vékony vonal választja el a kettőt egymástól. Hiszen nem tudhatom nem másolta le a személyes dolgaimat, pl a levelezésemet, ha egyszer betört a gépemre.
  • teddybear
    #7
    Szándékosan félreérted. Abban a bekezdésben a jövedelmek eltitkolásáról, vagy más az adózás alól kimentett összegekről beszéltem, csak nem cimkéztem fel neked is eléggé feltűnően.
  • Soundmaker
    #6
    a CD másolással azokat a kiadó cégeket károsítod akik pofátlanül ráírják egy 53 perces műsoros CD-re hogy 9000 Ft... és ez csak hanganyag amiről beszélek.
    Ilyen módon áldásos a CD másolás... de mondok valamit majd ha a netről legálisan normális áron letölthetők lesznek az albumok, játékok akkor tuti hogy eredetit is fogok venni. Addig pedig nem gazdagítom az amúgy is mocskosul gazdag kiadó cégeket...

    (A szellemi termék létrehozója alig 4-5 %-ot kap meg a kérdéses lemez teljes árából.. míg a kiadó cégé a nyereség 70-80%-a ilyen olyan címszó alatt, gusztustalan, hányingerkeltő, és vadkapitalista barmok)
  • Garfield
    #5
    Nekem ez "szimpatikusabb":

    hacker: reggel bezárod a lakásod ajtaját, mire délutánra találsz egy cetlit, hogy szar a zár, cseréltesd ki. Közben reménykedsz, hogy semmi sem hiányzik.

    cracker: reggel bezárod a lakásod ajtaját, mire délután hazaérsz, a lakásodból hiányzik a DVD, a tévé meg a számítógép, a falra meg "pwned" felirat van festékszóróval felfújva.
  • Garfield
    #4
    Mivel a legtöbb ember itt Magyaro. -on azt látja, hogy az állam egyre többet vesz el tőle, de egyre kevesebbet akar adni ezért, egyre kissebb bűnnek tartja az állam "megkárosítását".

    Nem jött be, mert nem az államot károsítod a warezolással, hanem egy másik embert, vagy egy céget.
  • maerlyn
    #3
    Hacker-cracker különbség szemléletesen:
    a hacker ha elmegy egy bank mellett, és látja, hogy nyitva a páncélterem, bemegy és szól, h csukják be. a cracker ugyanakkor elviszi a pénz és hagy egy "pwned" cetlit.
  • teddybear
    #2
    Mivel a legtöbb ember itt Magyaro. -on azt látja, hogy az állam egyre többet vesz el tőle, de egyre kevesebbet akar adni ezért, egyre kissebb bűnnek tartja az állam "megkárosítását".

    Egymásközt a lopás mindíg is bűn és szemétség volt, ez most sem változott. Akkor sem, ha páran ebből élnek.

    Ami meg a CD(DVD) másolást illeti, hozzászoktunk a magnó és videókazetták magáncélú másolásához, ilyen szempontból ez sem más. A gazemberség az ott kezdődik, amikor ebből próbálnak megélni egyesek.
  • winnie
    #1
    hehe:) vagyis a nagytól, az erőstől vagy az államtól lopni nem akkor bűn, mint egy táska ellopása, vagy a hely át nem adása.

    nem spanyolviasz, de korcsosul a gondolkodás ezerrel, még akkor is, ha nyilván az embert megtesz mindent, hogy kevesebbet adózzon.