Minden napra egy kérdés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Aquir
végülis ha sok van belõle térkitöltõnek is jó lehet😊

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Cuchulainn
Asszem az ilyen szag/nedvességelszívó cucc.

Sooner or later all our games turn into Calvinball...

wordsworth
?

PSP user n\' soon ps3 user too :)

Aquir
há' hogy össze ne nyomjad a cipõt                                <#buck>

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

wordsworth
Nah talátam egy kérdést 😊

Amikor az ember vesz egy új cipõt, a dobozában ilyen picike kis zacsiban vannak átlátszó golyók. Az mihez való? 😄

Aquir
jah ígyvan :]

LordVenom
Végeredményben a szubjektív véleményem: szerintem jó az általad leírt példákra is,de a többiek által leírtak miatt nem javasolható...😊)

A világ legjobb üzlete lenne,ha embereket vehetnék annyiért,amennyit érnek, és eladhatnám őket,annyiért,amennyit gondolnak magukról...

Aquir
végülis nem ezt kérdeztem😊

nem jó
az ilyenek nagyon irritálóak, és mérgezõk is, rájuk is van írva hogy ne fújd a szemedbe meg a szádba
wordsworth
Hatékonynak hatékony, de nem élõlényre szórva, fújva. Gondolom egész más, összetevõk vannak egy olyan írtóban ami közvetlen érintkezik élõlénnyel, ergo ami nem irritálja a bõrt, vagy nem okoz hajhullást stb..

Aquir
Mai kérdés:

A rovarirtó jó a kutyán a bolhára? vagy a fejen a hajtetûre pl.? végülis rovarok ezért hatékonyak rájuk nemigaz? 😊

Aquir
okés😊

nem egy nagy cucc egyébként, háromszor megpróbálsz pálcikával enni aztán negyedszerre már simán megy
Aquir
oks

LordVenom
Igen,az a távolkeleti család,aki ápolja a tradícíókat ott gyerekkortól tanulnak pálcikával,és kés-villával is enni. Ez a családok majdnem mindegyikére vonatkozik. 😉

A világ legjobb üzlete lenne,ha embereket vehetnék annyiért,amennyit érnek, és eladhatnám őket,annyiért,amennyit gondolnak magukról...

LordAdam911
jabocs 😛
Aquir
az elsõ mondaton kívül mind nyilvánvaló 😊 de nem "szvsz-választ" kértem, ejnye 😛 😊

LordAdam911
ték
LordAdam911
szerintem esznek késsel-villával, ha olyan étteremben esznek vagy olyan országban vagy olyan ételt.. a kés-villával evést könnyebb megtanulni, mint a pálcikával evést..

nem azért mondom, mert én késsel-villával eszek és nem pálcikával, de ez tényxleg így van. egy kínai könnyebben megtanul késse-villával enni, mint az európai vagy amerikai pálcikával..

<engem még nem ismertek de mostmár igen. 😄>
Aquir
Mai kérdés:
Minden kínai és japán tud enni pálcikával, mert gyerekkorukban megtanulják, és a kés villát is használják azért, vagy hogy van ez?

Aquir
én is megcsináltam egyszer, persze ez alapvetõen csukott szemmel megy😊

Aquir
igaz az is 😊 Az én képzeletemben a végtelen óceánban vagy a tengernél fürdés ötlött fel, ahol alámerüléskor normális esetben nem kell semmit látni 😊

nemrég néztem egy filmet és a legizgalmasabb résznél jött rám a tüsszentés, végül sikerült nyitott szemmel elvégezni a folyamatot... <#idiota>
normális ember nyitott szemmel úszik
különben nekimegy valaminek
Aquir
Mai kérdés:

Nincs olyan lehetõség, amivel rá lehetne keresni hogy egy adott képnek a másolatai hol találhatóak meg a weben? <#buck> Nekem pl. volt már olyan egyszer kétszer hogy jól lett volna tudni, honnan való egy kép😊

LordVenom
bocs,csókolózás...😄DD

LordVenom
de ki dugja homokba a fejét? csak aki a struccpolitikát favorizálja...😊))
szerintem legtöbb ember a csókolódzást is csukott szemmel "végzi". 😉

Aquir
alvás, tüsszentés, én is ezekre gondoltam elsõnek. de még mennyi lehet? 😊 pl úszás is lehet alapesetben szemüveg nélkül. vagy ha beledugod a fejed egy anyagba pl homok azt meg sem próbálnád nyitott szemmel 😊)

sokan azt mondanék hogy az alvást ám ez nem igaz mindenkire, vannak nyitott szemmel alvó emberek
ellenben senki sem tud nyitott szemmel tüsszentetni
Aquir
Mai kérdés:

Hány dolgot végez az ember csukott szemmel? 😊

"Érdekesség, hogy a csecsemõk körülbelül két éves koruk körül kezdik felfedezni magukat a tükörbe, addig náluk az ásítás nem ragadós."

gondolom úgy értették, hogy a tükörben
Cuchulainn

Aquir
van utánzás a majmok között is. pl egy mosolyog, felhúzza az ínyét akor a többi is akaratlanul felhúzza, csoportos beidegzõdés lehet😊

egyébként miért ásítunk? a fáradtság váltja ki alapvetõen? mondjuk talán az álmosságot próbálja ezzel csökkenteni, oxigénbevitel, hogy ébrentart, vagy mi? 😊

wordsworth
Lenne egy kérdésem az ásítással kapcsolatban.. Azt tudom, hogy miért ásítunk, de miért van az, hogy sok ember ha lát egy embert ásítani, akkor õ is ásítani fog?
Rám ez annyira igaz, hogy még akkor is ásítok ha csak ránézek arra a szóra, hogy ásít, már látnom sem kell 😊
És akkor ez már valamilyen szinten ellent is mond annak, hogy az ásítás az az alacsony oxigén szint miatt van.

Cuchulainn
Ha jól tudom, akkor azért, mert a felhõk ott alakulhatnak ki, ahol a vízgõzre éppen annyira telített a levegõ, hogy kicsapódhasson a légkörben lévõ aeroszolok felületére. Vagyis a felhõ amolyan "felhõcseppekbõl" áll, amikben a víz folyamatosan cserélõdik(hol elpárolog a felületrõl, hol újra lecsapódik, esetleg kifagy, és a jégkristályokra csapódik ki a víz stb...) Ha túl gyorsan párolog, akkor a felhõ feloszlik, ha túl lassan akkor a felhõcseppek megnõnek, és lehullanak (esõ) Tehát felhõ mindig csak ott lehet, ahol ezek a nagyon kritikus feltételek (az egyensúlyé) teljesülnek, ezért aztán éles lesz a határfelület.

Aquir
A Fizika topikban kérdezte shakwill:

"Sziasztok!
Utána tudna vki nézni annak, hogy miért van a felhõknek éles kontúrja?
Én valami elektrosztatikus hatásra gondolok. Rákerestem a témára, találtam sok mindent a felhõk fizikájával és kémiájával kapcsolatban, de választ erre a kérdésre nem. (Egy repülõpilóta írja, hogy úgy repült a felhõ "tetején", hogy a pilótafülke kint volt a napfényen, de a szárnyak elmerültek a "tejfölben".)"

kettõ könnyebbet😄
LordVenom
Hát úgy érzem ezen a téren nem leszünk okosabbak. <#rolleyes>

Aquir
"Ha nincs a Hold, a Nap ugyan fékezte volna valamennyire a Föld forgását, de az eltelt évmilliárdok során a napok hossza alig változott volna; napjainkban még mindig kb. 8 óra lenne. "

"Idegrendszeri hatás. A néphit szerint a kutya éjjel a Holdat ugatja, s a farkas is holdtöltekor szokott üvölteni. Mások szerint teliholdkor növekszik a bûncselekmények, a balesetek és az öngyilkosságok száma. Eddig csak ez utóbbit sikerült részben igazolni. Bizonyos tanulmányok szerint, amelyeket nyilvántartások alapján végeztek, ilyesmi valóban statisztikailag is kimutatható. Az összefüggés azonban egyelõre nem világos."

LordVenom
Hát ez jó kérdés. Nem is tudom,hogy van-e rá érdemleges válasz. A farkasok azért üvöltenek, hogy a figyelmet felkeltsék a többi farkas között és hogy érvényesítsék területi követeléseiket,vagy találkozóra hívják a többieket. De hogy miért éppen teliholdkor,azt nem hallottam még soha. És érdekes módon a kutyák is nyomják,amit az ösztönük súg,és hasonlóképpen üvöltenek. Na,ha erre van válasz,én is kíváncsian várom. 😊

Aquir
mai kérdés. miért üvöltik a holdat a farkasok? lehet egyszerû magyarázata van és egyszerû megkeresni, de ha valaki válaszol akkor a többi fórumolvasó is okosabb lesz legalább ha ezt eddig nem tudta 😛 😊

Aquir
az izommûködés csak bizonyos molekulákkal és mechanizmussal mehet végbe, tehát azoknak meg kell egyezniük, de akkor csak a fehérjék, és azok elsõdleges másodlagos harmadlagos és negyedleges szerkezete határozná csak meg az ízt?

Aquir
végülis mindegyik. mert különbözõ ízük van mindkét esetben

Molnibalage
Az eltérõ fehérjék gondolom. Van belõlük elég. Kérdezz csak meg egy biokékimkust.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

mármint hogy különbözõ állatok húsa, pl csirke-disznó
vagy úgy érted hogy comb-mell-szárny?
pTk
Ha jól tudom alapjában logika az egész, valamint két fél vagy egész összeadó van benne talán.. 😊 vagy valami ilyen összeadó szerkezet.

Molnibalage
Hát erre baromi nehéz röviden válaszolni, nem egy túl egyszerû dolog, legalábbis nekem, mert én rühellem az elektronikát, nem értek hozzá. Elektrotechnikai és mehactronikai tankönyvekben benne van. Alapvetõen tranzisztorok és egyéb félvezetõ elemek nagyaszámú logaikai kapcsolásával érhetõ el a cél.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

SpeedXHUN
Nekem 1 dolog érdekel😄😄
-------------Hogyan számol a számológép???------------

de azt értem,hogy vmi chip de az hogy számol tehát teljes választ az alapoktól vmi ilyesmit szeretnék hallani.
Köszi elõre!😊

||| I5 2500K@4ghz |8 GB RAM|HD 7850 2GB OC||| Battlelog,PSN ID:PetiSX

Aquir
Mai kérdés:
Miért más ízûek a különbözõ húsok? Miben különböznek ezek a húsok egymástól? A vázizom mindenhol vázizom, de mik azok az anyagok amik megváltoztatják az ízt?

katt rá 😄

http://trabinevelde.hu/latog.php?id=990682