Áttörés lehet a nagy magasságú szélessáv
← ElőzőOldal 2 / 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Csak az ezzel a probléma, hogy aki olyan helyen lakik, ahol közel s távol semmiféle kiépített XXI. századi technikára hajazó dolog nincsen, ott valószínûleg olyan hozzáállás/kiépítettség/munkahelyek találhatóak, amik nem teszik szükségessé a nethasználatot. Személy szerit fontosabbnak tartom, hogy a példádban említett "öreg mamika" falujához normális út, esetleg vasút vezessen, nem pedig optikai kábel.
Magyarországon nincsen monopolhelyzet netszolgáltatók ügyében. Arról nem is beszélve, hogy léteznek, kisebb, lokális szolgáltatók, és rengeteg alternatíva van, kábeles, telefonos, mikrohullámú vagy éppen mûholdas internet kategóriákban is.
Borsodban meg nem a szélessávú internet fejlesztése lenne a legszükségesebb.
Magyarországon nincsen monopolhelyzet netszolgáltatók ügyében. Arról nem is beszélve, hogy léteznek, kisebb, lokális szolgáltatók, és rengeteg alternatíva van, kábeles, telefonos, mikrohullámú vagy éppen mûholdas internet kategóriákban is.
Borsodban meg nem a szélessávú internet fejlesztése lenne a legszükségesebb.
A világ Szentháromsága: a Pénz, a Jog, a Marketing
Pl. vidéki kistelepüléseken igen nagy a munkanélküliség mert helyben nincs munka. Ezért az emberek zöme bejár ingázni a közeli nagyvárosba, de egy 30-40km-es buszbérlet nem annyiba kerül ám mint egy BKV bérlet, hanem jóval többe. Vidéken egyébként is rosszabbul vannak fizetve az emberek egy ilyen magasabb költségtétel mint az ingázás, akár elviti a fizetési felét is. Ráadásul nem úgy jár a távolsági busz mint a piros hetes, hanem lehet csak napi kétszer, korán hajnalban, meg késõ este és lehet még a buszmegállóban is feleslegesen órákat tölt el várakozással, a helyett hogy otthon lenne a családjával.
Ha mondjuk broadband lenne lehetõsége távmunkában elvégezhetõ feladatot ellátni, akkor munkája is lehetne, és több pénze is maradna mert nem vinné el az ingázás, és a családjával is több idõt tölthetne.
Ha mondjuk broadband lenne lehetõsége távmunkában elvégezhetõ feladatot ellátni, akkor munkája is lehetne, és több pénze is maradna mert nem vinné el az ingázás, és a családjával is több idõt tölthetne.
Valaki leyen oly kegyes hozzám hogy magyarázza el nekem miért jó egy elmaradott helynek attól hogy van-e szélessávú net vagy sem!
Hát komolyan mondom, te elmaradottabb vagy mint Magyarország bármely területe. Szóval szerinted az normális, hogy a fõvárostól mindössze 50 kilométerre levõ faluban nincs semmiféle internet-elérési lehetõség (a modemet hadd' ne vegyem annak)? Szerinted falun mindenki tehenet tart meg szénát kaszál? De ha tehenet is tart, hát miért ne lehessen internetje? Ennyi erõvel ne legyen TV sem a falvakban, a parasztok úgysem akarnak szórakozni. Nem szeretem ezt a nagyvárosi faszagyerek hozzáállást.
gyorsabban bevezetik ettõl a közmûveket?
A közmûbevezetéssel, legalábbis mifelénk, nincsenek gondok. Viszont az én szememben a szélessávú (min. 512K) internet manapság már ugyanolyan alapdolog, mint a többi közmû, és jóval fontosabb mint mondjuk hogy van-e vezetékes telefon vagy nincs.
Hát komolyan mondom, te elmaradottabb vagy mint Magyarország bármely területe. Szóval szerinted az normális, hogy a fõvárostól mindössze 50 kilométerre levõ faluban nincs semmiféle internet-elérési lehetõség (a modemet hadd' ne vegyem annak)? Szerinted falun mindenki tehenet tart meg szénát kaszál? De ha tehenet is tart, hát miért ne lehessen internetje? Ennyi erõvel ne legyen TV sem a falvakban, a parasztok úgysem akarnak szórakozni. Nem szeretem ezt a nagyvárosi faszagyerek hozzáállást.
A közmûbevezetéssel, legalábbis mifelénk, nincsenek gondok. Viszont az én szememben a szélessávú (min. 512K) internet manapság már ugyanolyan alapdolog, mint a többi közmû, és jóval fontosabb mint mondjuk hogy van-e vezetékes telefon vagy nincs.
Hat en hallottam olyan volt szovjet teruletekrol, amik annyira elmaradottak, hogy se telefon, se bank a varosban/faluban, szinte semmi. De vezetek nelkuli internet van, es az oreg mamika is azon keresztul internet bankol, rendeli meg unokajanak a karacsonyi ajandekot, es emailezik meg skypol a tavoli sziberiai rokonaival...
Az elet tobbi teruletet nem erinti nagyon, de ami infrastruktura hianyzik, azt is ezzel potoljak (kenyszerusegbol)...
Az elet tobbi teruletet nem erinti nagyon, de ami infrastruktura hianyzik, azt is ezzel potoljak (kenyszerusegbol)...
"elmaradottabb területek szélessávval való ellátásáig"...
Valaki leyen oly kegyes hozzám hogy magyarázza el nekem miért jó egy elmaradott helynek attól hogy van-e szélessávú net vagy sem!
De most komolyan!
Jobb lesz a termés?
Többet ad majd a béreslegénynek a gazda mert:
" Ejj gyerek mióta szélessávú net van nálatok jobban fejed a tejet!"
Szal egy elmaradott területre mér kell h az ember netezzen szélessávon?
De most komolyan!
Jobb lesz a termés?
Többet ad majd a béreslegénynek a gazda mert:
" Ejj gyerek mióta szélessávú net van nálatok jobban fejed a tejet!"
Szal egy elmaradott területre mér kell h az ember netezzen szélessávon?
Elõszöris nincs monopolhelyzet, mert kapásból 2-féle net is kapható. És azért haladnak itt is (persze egy lépéssel nyugat mögött, de nem annyira lemaradva), lásd ADSL2 és +G bevezetése is jól halad. Szal ha tényleg beválik, akkor nyugi, lesz ilyen itt is.
Gracie Barra
>katasztrófakezelés
es ha jon a hurrikan?
es ha jon a hurrikan?
"Nagyságrendekkel válhat gyorsabbá és olcsóbbá a szélessávú kommunikáció" Nálunk ?? kizárt majd ha nem a monopol cégek fognak lobbizni a NHH ill GVH talán.Olyan nyilvan valo h a chello és a pr.hu egymásközt BAZ megyét csendesen felosztották senkit nem érdekel.http://87.242.0.40/
http://www.chello.hu/El_fizetes/Termekek/chello_light/
alul lehet szemezgetni.Szemétség!
http://www.chello.hu/El_fizetes/Termekek/chello_light/
alul lehet szemezgetni.Szemétség!
← ElőzőOldal 2 / 2