111
  • Morden23
    Ezt nem tudtam, de gondolom nem tagadod, hogy fordulnak elő ilyen "kiskapuk" a folytatások kedvéért, hogy a kapcsolódási pontokban ne legyenek "plot hole"-ok.
  • sugarforce
    Az ollókezű Edwardot kifelejtetted.
  • loryb
    Azt hiszem a vissza a jövőbent nem egyszerre forgatták. Legalább is az egyik werkfilm szerint nem.
    JD-hez meg annyit, hogy maradandót alkot. Emlétésre méltó pl.: Félelem és reszketés Las Vegasban, Betépve, Arizónai álmodozók stb. Az hogy most többet hallani róla, az csak a média miatt van.
  • winnie
    nem kiskapu, hanem egyszerre forgatták a két részt, mint a gyűrűk urát, a vissza a jövőbent vagy a mátrixot- így olcsóbb is volt jóval.
  • Morden23
    Már egy jóideje pedzegetik, hogy trilógia lesz. Sőt, állítólagosan is trilógiának tervezték (de legalábbis nyivahagyják a kiskaput, hogy ha sikeres, akkor tudják folytatni).

Még nem láttam, de az első része (ha kicsit bugyuta is) teljesen jó, üdítően jópofa mese, Jack Sparrow kapitány kretén mozdulatain meg hozzáállásán szerintem hatalmasat lehetett mulatni.
  • Balázs 17
    kifelejtetted a legjobb filmjét szerintem, Titkos ablak :DDD
    amúgy énmeg JD fan vagyok és igenis már sok éve ottvan az elitben, manapság meg a legjobb színészek egyike
    majd ha megöregszik, akkor a helyébe lép Orlando :))
  • vodMarci
    Most láttam itt Nyíregyházán,ki**szott jó film.Csak a vége...hát..nincs befejezve,szal tuti,hogy lesz 3. rész..vissza olvastam,és valaki azt írta,hogy a stáblista után még volt valami.Ténleg volt?
  • winnie
    attól, hogy te nem hallottad, még más hallhatta, nem?

mondjuk akkor, amikor tavaly oscarra jelölték. vagy akkor, amikor tavalyelőtt oscarra jelölték. vagy, amikor vagy hatszor golden globe-ra jelölték, stb.
  • sugarforce
    Gladiator:Ha felhuzod magad a hülyeségeken akkor ne nézz filmeket, ugyanis a filmek 98%ában van vmi hülyeség...az lehet h te Johhny-ról meg annyit, hogy lehet h te eddig nem halottál olyan sokat rola, de mi igen.
  • Gladiator
    és hallottad olyan sűrűn a nevét, mint mostanában? nem sűrűn beszéltek róla, de most, hogy egy ilyen tinimesében játszik, minden 14 éves lánynak ő a kedvenc főszereplője, meg minden idősebbnek, aki olvasta a cikkeket és most ő nagy filmszakértő lesz, és elmondja, ohgy milyen jól játszott, amúgy meg fel sem tűnt volna neki.
  • winnie
    vó, van, aki nem tudta, hogy létezik? az ollókezú edward már vagy 16 éve volt és azóta olyan filmekben játszott, mint az ámosvölgy, a pokolból, az én pán péter, arizonai álmodózok, ed wood, donnie brasco, csokoládé, csárli és a csokigyár, stb - azért ezek eléggé elismert filmek:)
  • Gladiator
    hát, már az első részen is anyira felhúztam magam a sok hülyeségen, hogy mozi után veszekedtem tesómmal amiért elrángatott. tudom, hogy ez egy mese, de a hülyeségeket nem csípem.
    ettől függetlenül megnézem ezt is.
    johnny deppet meg túl hypolják. az emberek nagy része azt sem tudta eddig, hogy létezik, de most, hogy minden cikkíró kiemeli, hogy mekkora színész, már mindenkinek a nagy kedvence lett.
  • Number One
    "hajóroppantó"ez a jelenet nekem bejott tisztara az oldschool szorny filmeket idezi:D
    Bar ez szubjektiv.
  • Soundmaker
    Üdv!

Megnéztük.. Jót szórakoztunk.. Jack Hozza a papírformát, tehát szétröhögtem rajta magam a moziban, poénok hegye... nem unatkoztam! Ilyen egy jó film és kész!
    Megnéztük a stáblista utáni részt. Emlékezetes a filmből az a rész mikor a benszülöttek új királyt tisztelhetnek egy kutya személyében... Na az utolsó snittben az új király tiszteletére megy egy 10 másodperces táncjelenet majd ráközelítenek a trónra és ott ül tetőtől talpig díszben az a bizonyos kutya egy fél kilós csonttal a szájában... xDDDDD

A filem ajánlom mindenkinek!!! Aki nem ment el megnézni izzítsa be a popcornt és a mozijegyet!
  • Pretorian
    Háááát, nemtom, az első rész szerintem elég nagy hurkalé volt, ettől sem várok igazán sokat, de eddig mindenhol csupa jót olvastam róla, szal' azért kíváncsi vagyok.
  • yann
    filmre visszatérve
    ami a cikkben zavar ez a: "kilóg a CG-lóláb"...
    khmm. a film az utóbbi idők legjobb(!) számítógépes munkája. aki kételkedik ebben, csak nézze meg dévidzsónsz karakterét: egy az egyben CG figura ruhástulmindenestül. annakidején sok dícséret érte Gollam figuráját, aki(ami)gond nélkül lejátszotta a vászonról a két szerencsétlen hobitot. hát hasonló (ha nem jobb) színvonalú ez a bolygó hollandi koma is. olyan élet van a szemében, a mimikájában, a gesztusaiban amikért stevensegal könnyesre sírja otthon a kispárnáját. igazamiigaz ne legyünk elfogultak, a "hajóroppantó" kidolgozottsága nem a legtökéletesebb, oda valóban igaz a cikkbeli állítás, de ha valaki kicsit is utánanéz, hogy még mindent csináltak számítógéppel a filmben: főszereplők, napfényben, premierplánban -> digitálisan, azaz számítógéppel előállítva...
    jelenetek, mozgások olyan részletességel, olyan élethűen, hogy még szakmabelieknek sem jut azonnal eszébe hogy egy csupán egy jólmegcsinált effektet néz
    biztos kering a neten soksok mékingof cikk, kéretik utánanézni (már persze akit érdekel).
    mindezek tükrében nekem kissé pökhendinek hat a cikkíró kilóg a cglóláb kijelentése

de mindegy, én erre vagyok érzékeny nem a millókra. bár ezt a sok digitális munkát megértve nem is annyira csoda hova "folyt el" az a sok pénz.
  • Number One
    "igérem legközelebb nem akadok ki..."
    Nah ezt jol teszed
  • Su0my
    azt, hogy egy gyökér
  • Kaleb222
    Hagyjátok már ezt a Blastát, mit lovagoltok rajta.
    Ezt a filmet akkor lehet igazán élvezni ha hagyod
    magad elvarázsolni és nem kell egyáltalán komolyan
    venni. Ez egy családi kalandfilmnek készült!
    És annak kiemelkedően színvonalas alkotás!!!
  • Addiso
    szinkron/nem szinkron

Nem a gizdázás hanem a tapasztalat az, ami miatt az ember - ha teheti - az eredetit választja. Gondoljatok a Braveheart/Rettenthetetlen című filmre. Nincs az a szinkronrendezői bravúr amivel a skót és ír akcentust érzékeltetni lehetne, márpedig nem keveset dob a film hitelességén(nem állítom hogy hiteles, csak hitelesebb), hogy az angolok "angolul" a skótok meg skót akcentussal beszélnek.

Ennél filmnél a matróz/kalóz nyelvezet és JD nyelvi manírjai azok amik elvesznek a szinkronban, pedig sokat adnak a film hangulatához. A gyakori elfordításokról, ne is beszéljünk.
  • Kelta
    Nem nagyon értem a logikádat??
    Te nem dolgozol valamit? és azért nem vársz el fizetést? pénzt??
    nekik ez a munkájuk hogy filmeket gyártanak, beletolnak annyi pénzt, és szeretnének pénzt keresni rajta, mindekiigy van ezzel, nem??
    TE karitativ modon dolgozol?? és ha netán a munkádat nagyon nagyon megfizetnék, akkor mit szólnál arra, hogyha valaki fikázna, hogy hogy mersz ennyit keresni??
    Vagy, mondjuk vállalkozó vagy és a pénzedet fekteted be, ugye te se akarnál keresni vele?? és ha lehet ne sokat!! igaz????!!!
    miröl beszélsz ember???
  • Hoz_Hun
    És akkor amiről még nem tudunk, ha ennyit be mernek vallani...
  • mellon
    Tegnap este nem volt jobb programom és beültem megnézni a filmet. Az első részhez képest nekem kicsit csalódás volt, amit szintén nem magasztaltam az egekig. Néhol kifejezetten bugyuta volt a második rész. Ennek ellenére kellemes kikapcsolódás nyújt több korosztálynak.

Én a Westendben néztem meg, és az utolsó vetítésen majdnem teltház volt, szóval a film vonza a nézőket a moziba aminek a forgalmazó örülhet :)
  • Cat #48
    "erintem mindketten elhasalnánk a meglepetéstől, ha tudnánk, hogy pl. amerika mennyit költ fegyverkezésre"

Pedig nyilvános: az amerikai védelmi minisztérium költségvetése 410 milliárd dollár körül mozog, ezt az utólagos iraki pluszvállalások kb. 80 milliárddal dobják még meg. Szóval kb. 2000x le lehetne forgani belőle ezt a filmet :)
  • Manki
    Én tegnap láttam és naon cool ez a film:) habár a vége elég érdekes ha azt a rész a végének lehet nevezni és már a harmadik részét is várom
  • galocza
    walk the plank, matey!
  • winnie
    én már az elsőt is megpróbáltam szeretni, de ezen még be is aludtam, mindenesetre elkönyveltem, hogy nem az én stílusom és paff. azért a harmadik részt is megnézem. chow yun fat?:) wow.
  • Hoz_Hun
    "...Neked, nekünk 2 óra felületes szórakozást nyújtsanak..."

Na látod, ez a baj a meglátásoddal. Neked felületes, én tuti kikapcsolódom és nagyon jól fogok szórakozni rajta. Én nem sajnálom rá a lovét.
    A pénzadaton meg felesleges megrökönyödni. Szerintem mindketten elhasalnánk a meglepetéstől, ha tudnánk, hogy pl. amerika mennyit költ fegyverkezésre (azaz emberölésre nem ember szorakoztatására), de mondhatnám a drogkereskedelmet, emberkereskedelmet vagy a jó kis prostituciót. Ha azt kérdeznéd: Hogy hova fajult ez a világ, ha az országokk ennyit költenek egymás legyilkolására (mondjuk az) olajért? - akkor megértenélek de így a kérdésed azért furcsa:
    Hogy hova fajult ez a világ, ha a filmgyártók ennyit költenek az emberek szórakoztatására?

Ugye érzed a két mondat közötti külömbséget?
  • kar
    Tegnap megnéztem a filmet a sok pozititv kritika miatt lehet tul nagy elvárásaim voltak a filmtöl. Nekem nem tetszett az elsö rész nyomába sem ér! Szerintem unalmas a film, a szinészi alakitások egész jók de attol még ez akkor sem dráma hogy annyira elötérbe helyezkedjen a szinészek karizméja. A malom kerékben kardozos résznél már majdnem hangosan felröhögtem kicsit eszembe juttata utolso feldolgozását A Három Testörnek mikor a falra felmászva kardoztak szánalmas! Végignéztem azért volt pár remek rész söt volt pár vicces pillanat is de a véleményem a Superman sem volt nagy durranás de az elsö tiz perce nagyobb hatással volt rám mint ez a film egészében
  • Kaleb222
    Egész jó a szinkronos változat.
    Persze biztos mást mondanék, ha eredeti nyelven
    nézném meg a második részt, de aki csak a szinkronost
    tudja megnézni, szerintem nem fog csalódni abban sem!
  • kutyak
    Értsd már meg, hogy nem "eltapsolják"! Nem kidobják az ablakon, nem elszórják, nem elpocsékolják. Befektetik. Befektetik, hogy pénzből több pénzt csináljanak. A befektetőket valójában nem is nagyon érdekli, hogy mibe fektetnek, ha az jövedelmező. Persze ezt a bizonyos jövedelmet mi "adjuk össze", akik elmegyünk a moziba. És azért azt se felejtsük el, hogy ebből a haszonból rengeteg ember részesül (perseze nem egyenlő arányban): színészek, kellékesek, sminkesek, büfések, jegyszedők, és még sokan mások, több ezer ember.
  • Blasta
    A fülke nekem is best, ha eredeti angolnyelvű filmről van szó (és nemcsak Kiefer miatt)
  • Blasta
    "fojtsd magad vízbe"

Hasolnó jókat kívánok neked és kedves családodnak barátom...

(továbbra is tartom, hogy hova fajult ez a világ, amikor ha valaki sokkal 50 milliárd forintot egy ilyen szarságért, és a válasz ez: "fojtsd magad vízbe")

Persze, hogy nem láttam. Tudsz olvasni? Hol fikáztam én EZT a filmet???
    Nekem nem a filmmel van bajom, hanem most kicsit megütött ez a részenkénti 225 milla.
    Sokan dobálóznak itt a pénzekkel, közben fel sem képesek fogni, mennyi pénzt tapsolnak el emberek csak azért, hogy Neked, nekünk 2 óra felületes szórakozást nyújtsanak és közben teletömjék a zsebüket. Lehet hülyének nézni, tán leszarom, ezt hozta ki belőlem most ez az egész, igérem legközelebb nem akadok ki...
  • Basic
    Én tegnap Győrbe mentem, hogy megnézhessem a filmet (ugyanis szlovákiában élek, ezért minden mozizás egy kisebb kirándulás:D). Elképesztő volt, nekem nagyon tetszett. Alig várom, hogy kiadják DVD-n. Hülye voltam, hogy indulás előtt nem jöttem fel az sg.hu-ra elolvasni a kritikát. Ha tudtam volna, hogy van valami a stáblista után, megnéztem volna:(
  • Su0my
    egy szóval nem mondtam, hogy nem vész ki JD, de a 'magyar JD' is elég jó, ha azt vesszük...:) lényegtelen-néha vannak ideggyenge pillanataim
  • Number One
    Veled mi van?lol
  • Ironka
    "Sithek bosszúja? Gyűrűk ura? Az mi?"

http://www.boxofficemojo.com/alltime/world/

cöcö Winnie, nem csak amerikából áll a világ... :P
  • Ordel
    Ez nem nagyzolás kérdése. Nem kell tökéletesen angolul értened ahhoz, hogy eredeti nyelven nézhess filmeket, erre találták ki a feliratot.
    Na most pedig szépen tedd be a dvd-édet, és nézz végig egy JD-s jelenetet eredeti nyelven, majd szinkronosan. Ha nem veszel észre semmi különbséget, akkor muszáj lesz keményebb eszközökhöz fordulni. :)
    Szerezd meg dvd-n A fülke című filmet, majd ismételd meg az előbbi eljárást, ha ezzel sem lesz semmi gondod, akkor tényleg menthetlen vagy. :D
  • winnie
    szebb, lehet. de mindig lehet rossz fordító, rossz szinkronhang és a potc2 olyan, amiből j. depp vész oda a szinkron miatt, ami szerintem sem olyan katasztrofális, mint az 1. részé.
  • Su0my
    az angolos verziót követelőknek meg én nem tudom, értek angolul is, magyarul is, szerintem a magyar sokkal kifejezőbb, sokkal szebb nyelv, még ha a fordítás nem mindig tökéletes, megvan az íze a magyar szinkronnak is, legalább annyirra szórakoztató, mint az eredeti. szal csak nem kell affektálni és gizdázni, hogy tudtok angolul