120
Focistakkal kapcsolatos baleseti ill. halalozasi hirek.
-
#40 gratulálok Sherlock... -
#39 itt mi történt?az h Riise erősen lőtte? -
OPM #38 "évente/kétévente lebénulok egy két hétre kettős gerincsérv miatt" -
Bluntside #37 Egy ismertető a magyar ellátásról:
Karateedzés közben a bal térdem kifelé, oldairányban kibicsaklott. Azonnal a földre estem, és nagyon erős fájdalmat éreztem. Az edző adott rá vmilyen hűsítő kenőcsöt majd az edzés végét ülve megvárva nagy nehezen, fogamat összeszorítva hazavánszorogtam. Másnapra a térd kókuszdió nagyságúra dagadt és csak a Jedi képzésemnek köszönhetően tudtam ráálni a fájdalomtól. Anyám elvitt a kerületi orvosi központba, ahol volt sebészet és ortopédia is. Kb másfél óra várakozás után, miközben a váróteremben lévők egyaránt a térdemet és a vicsorgó arcomat bámulták, bejutottunk a dokihoz. Az orvos egy Blikket olvasott és miután elmondtam hogy mi a baj, röngtenre küldött a törés kizárása miatt (micsoda logika), majd úgy kb további 1 óra után ismét fogadott, ugyanazt az újságot olvasva. Az újságból felnézve (!) minden további vizsgálat nélkül közölte hogy "rándulás" jegeljem és pihentessem. Hát jó, hazamentem, és egy hét után sikerült olyan állapotba kerülnöm hogy melóba tudtam menni. Ezután a térdem folyamatosan kattogott, guggolni alig, futni és ugrani egyáltalán nem tudtam vele, mert olyan fájdalom ért, hogy majd bevizeltem. Úgy egy év után meguntam a kínszenvedést és elmentem egy jónevű dokihoz a Karolina úti Ortopédia Klinikára aki miután megnézett közölte hogy hátsó szalagsuakadásom van (!!) és azonnali műtét - artoszkópiás beavatkozás - szükséges, így még a héten be is feküdtem és meg is csinálták a beavatkozást, amit végignézhettem, mert gerincvelős érzéstelenítést kaptam (mint a szülő nők) és az endoszkó képe egy tévén volt látható mellettem. A műtét közben a doki végig magyaűrázta nekem hogy éppen mit csinál. A hátsó keresztszalag teljesen elszakadt és kezdett már betokosodni... Miután kijöttem, a térd úgy ahogy helyrejött, de minden futással és ugrással járó sportról le kellett mondanom, így most bringázok. Szomorú de el kellett fogadnom... Talán ha az első doki jobban odafigyelt volna most nem itt lennék. Szóval vigyázzatok Ti is, hogy ha baj van kihez fordultok.
-
#36 Azért pumpálják, hogy ne mozduljon el a sérült rész, tipp: achilles ín sérülése... Habár ahhoz, hogy az achilles ín repedjen, sérüljön, elszakadjon iszonyatos erőnek kell rá hatni... szal inkább az oldalszallagok szakására tippelek...
5 éven keresztül kung-fu-tam, amit abba kellett hagynom sajnos... viszont évente/kétévente lebénulok egy két hétre kettős gerincsérv miatt :( Ezért nem merek bevállalni semmilyen sportot, mivel közölték velem, hogyha ráesek a hátamra akkor a deréktől lefele simán lebénulhatok. Ennyit az én sérülésemről. -
#35 ha nem te lennél, beszóltam volna :D -
#34 :))) egyetértek^^ -
#33 nem kell annyi ex-et nyomatni és akkor nem lesz ilyen szar a csontozatuk -
#32 Ezé nem kell focizni hanem jókotcka módjára a gép előtt punnyadni ^^ -
#31 azaz, az a piros 'légpárna', h ne mozogjon addig se, míg elérnek a kórházig
akkor csatlakozok sérültek közé, mayd' egy évet keleltt kihagynom térdemben lévő porc repedése miatt -
#30 Nemtom, nem lehet, hogy vmi légpárnás cuccal rögzítik a lábát? Nekem volt ilyen egyszer használatos légpárnás cucc a bokámra, mondjuk azt nem kellett pumpálni :) Szal nemtom, hátha vki tudja és megmondja nekünk :) -
#29 mit pumpál az a fickó ott mellette? -
#28 2005-2006 os szezon, Smith sérülése. Akkor egyáltalán nem vágtam hogy mi történt vele, mostmár csak találgatok. Mindenesetre rémisztő amit csinálnak vele...
Smith Injury -
#27 Én fél évig nem focizhattam a bokatörésem után :S KÉP -
Aspyrin #26 Kemény, én úgy látom nyílt törés -
#25 jesszus... -
OPM #24 Larsson esete se gyenge... link -
Aspyrin #23 Maradt a gombfoci :/ -
#22 az én lábujjam 4 hónapon belül 3-szor tört vagy repedt el. azelőtt fociztm, mostmár nem merek/tudok igazán... -
Aspyrin #21 Hála az égnek igen.
Egy kis off: ismerősöm az utcán bóklászott amikor egy járdaszegélynél rosszul lépett és a bokája kifordult kb. derékszögben. Elbattyogott szörnyű fájdalmak közepette a sebészetre ahol megállapították, hogy a bokaszalagja gyenge. Azóta óvatosabban jár-kel :) -
Kanál #20 ezs jo lett neki? -
Aspyrin #19 Gondoltam, unokahúgomnak is rendszeresen kifordult de már megműtötték. -
G_ArchAngel #18 ez durva, szegény Cisse...:( -
:( -
Kanál #16 egyebkent volt mar mutve ugyanaz a labam, csak az kickbox miatt levalt a terdemrol egy resz -
Kanál #15 kene, de mivel nem Magyarorszagon tortent, es nem is otthon vagyok ezert maradt ugy ahogy van, kb nem is latszik hogy van terdem, mintha kette lenne szakadva, ahol egybefuggo ott van egy lyuk, bar amiota megszulettem focizom a terdcsontok normal neveit viszont nem tudom -
Aspyrin #14 Az jó, nem kellene esetleg megműteni?.. -
Kabuki #13 szenzációhajhász blikk szintű topik... szerintem ezekhez az esetekhez senkinek semmi köze, ti örülnétek ha hasonló helyzetben rólatok csámcsogna a sajtó? NEM hiszem -
#12 jó téma ;)
+fav!! -
#11 pfff
baszki
én is utáltam mindig..
de csapattársam is egyszer lesérült mert nem melegített normálisan azóta rendesen bemelegítek.. -
#10 elmaradt a bemelegítés,egy nagy lövés és már megis volt a baj.Azóta mindig bemelegítek focizás előtt:) -
Kanál #9 egy honap alatt 5-szor ugrott ki a terdkalacsom, vicces volt :C -
#8 és hogy?,én is focizok de eddig engem minden baj elkerült le is kopogom gyorsan.. -
#7 ficizni=focizni
már késő van ilyenkor nem tudok írni:D
tegnap ropikot írtam topikok helyett -
#6 nekem a combomban elszakadt az izomrost és 4 hónapig nem tudtam ficizni mert mindig rásérültem -
#5 mEG mIKor a NYeLvéT leNyELi! -
#4 Hopsz a linket elfelejtettem szokas szerint.
Link a cikkhez -
#3 térlátás szevasz
szegény csóka..
-
#2 Na ez azért durva! -
#1 Fél szemére megvakult a fejrúgástól
Megvakult az egyik szemére egy guineai válogatott labdarúgó, aki kínai klubcsapata múlt pénteki mérkőzésén rúgást kapott a fejére. Az Új Kína hírügynökség értesülése szerint Ousmane Bangourának, a Senjang Csintö (Shenyang Jinde) 26 éves középpályásának két repedés keletkezett az egyik szemgolyóján. Először Senjangban, majd Pekingben műtötték meg, utóbbi beavatkozást követően az orvosok arról számoltak be, hogy a futballista jobb szemét nem tudták megmenteni.
Bangoura februárban a belga Charleroitól érkezett a kínai együtteshez. A klub a baleset következtében megválik tőle, távozása előtt azonban még kártérítési egyeztetések zajlanak majd.