265
Halálbüntetést hazánkba?
  • Norbi1990
    #265
    Sziasztok!

    Esetleg, ha van szabad 5 percetek szeretnélek megkérni titeket, hogy töltsétek ki ezt a kérdőívet "Justizmord-ártatlan személyek elítélése, kirminalisztikai hibák miatt" témában.

    Kitöltéseket előre is köszönöm!
  • Garfield
    #264
    Én teljes mértékben a halálbüntetés mellett vagyok.A pedofil és egyéb abberrált gyilkosoktól meg kell szabadulnia a társadalomnak,mert megjavulni nem fognak.

    Hamis szakvélemény vádolta pedofíliával a törökbálinti lelkészt
  • Tsol
    #263
  • Garfield
    #262
    Ejnye no, ez a propagandisztikus célzatú, szelektív kopipaszta.
    Az általad idézett szöveg ugyanis így folytatódik:

    Valami tehát történt 1990 után a magyar társadalomban, bár az nem jelenthető ki egyértelműen, hogy ez a halálbüntetés eltörlésének tudható be. Lehetséges, hogy csak a társadalom anómiás állapotának a következménye az emberölések számának ideiglenes emelkedése, hiszen 1998 után kezd az emberölések száma visszaállni az 1990 előtti mértékre. Az anómiás állapotra utalhat az is, hogy nemcsak az emberölések gyakorisága nőtt meg, hanem az összbűnözés is erőteljes növekvő tendenciát mutatott az 1990-es években, mégpedig sokkal nagyobb mértékűt, mint a korábban halállal (is) fenyegetett bűncselekmények emelkedése.

    Ideje lenne már azon a buta kocsmalogikán túllépni, hogy az egyre súlyosabb büntetéssel való fenyegetés mindent megold. NEM. Elrettentő erőt az képvisel, ha a bűnelkövetőt elfogják és egyértelmű bizonyítékok alapján elítélik, még ha csak szabadságvesztésre is. Lehet bármit is halálbüntetéssel fenyegetni, ha a nyomozóhatóság nem deríti fel rendesen az ügyet és ezért az esetleges vádlottat felmentik.
  • Rundstedt17
    #261
    mondjuk magyarországon az éltfogytiglan sem divat max 10 év felezve
  • Rundstedt17
    #260
    Magyarországon a halálbüntetés eltörléséről rendelkező 23/1990. (X.31.) AB határozat kihirdetése utáni évtől a korábbi másfélszeresére emelkedett az emberölések száma. Míg 1975 és 1990 között a szándékos emberölések, valamint az erős felindulásból elkövetett emberölések száma 190 és 237 között volt, addig 1991-ben és 1992-ben ez a szám felugrott 307-re, majd ezután 1993 és 1998 között 271 és 313 között mozgott.A halálbüntetés elrettentőbb, mint az életfogytiglan, mégpedig azért, mert az végleges és visszavonhatatlan, azaz nincs esély a megmenekülésre. Ellenben az életfogytiglannál (ha kicsi is, de) van esély a szabadságra, akár szökés árán, akár a köztársasági elnöki kegyelem reményében, még tényleges életfogytiglan esetén is, hát még akkor, ha nem tényleges az életfogytiglan.a visszavonhatatlan halál réme igenis félelmetesebb, mint a nem örökké (húsz vagy harminc évig) tartó életfogytiglan, illetve a (szökés vagy kegyelem miatt) nem biztos, hogy örökké tartó tényleges életfogytiglan.Az a nézet pedig, hogy egy igazi bűnözőt a halálbüntetés nem rettentene el,nem helytálló.Ilyen módon akár az egész büntetőtörvényt hatályon kívül lehetne helyezni, mert egy notórius tolvajt vagy csalót nem rettent el a büntetés.HALÁL BÜNTETÉST ÚJRA HAZÁNKBAN,ráadásul nyilvános kivégzés akasztással
  • Dragooon #259
    nem gondoltam volna, hogy a mai hóhérok ilyen hóhérosan néznek ki :o
  • KO
    #258
    Elég értelmetlen valós életfogytiglanra ítélni valakit.
    Nem?
    Kinek jó?
    A delikvens egész életét cellában töltheti az adófizetők pénzén.
    Mért is?
    Mert elvette valakinek az életét.
  • tattooed
    #257
    én rábíznám a hozzátartozókra.

    döntsék el ők
  • Ramires
    #256
    Egyébként rühellem az úniót, de ez jó hír X)
  • Ramires
    #255
    Részemről jó hírnek tartom
  • Hymtozis
    #254
    Az EU-ban beakarják vezetni a halálbüntetést!...
  • Hymtozis
    #253
    Szerintem tök korrekt lenne, hogy ölésért, az gyilkost ugyan úgy kivégzik...
  • Herr Lehrer
    #252
    elmebeteg, vagy csak egy aljas dög?Egy ilyen eset után nálam max annyi külömbség van,hogy ha elmebeteg,csak simán megölném,ha aljas dög,akkor meg jól meg is kínoznám előtte.maga a megerőszakolás is egy undorító mocskos dolog,máér ezért levágnám a csávó faszát,de hogy még utána fel is gyújtja,na erre senki ne mondja nekem hogy ez megbocsátható.És ez a mocsok megússza 10 év börtönnel? pfff..hát ez már siralmas.Ezek után mi jön?Kitalálják hogy a csaj rasszista volt(mert ugye a srác cigány volt,mily meglepő) és rátámadt a cigányra,aki önvédelemből megerőszakolta és felgyújtotta,aztán eljárást indítanak a csaj ellen,majd lecsukják?sajnos én még ezen se lepődnék meg.volt már hasonló eset,még ha nem is ennyire brutális!(arra gondolok amikor 15 cigány "önvédelemből" kishíján agyonvert egy polgárőrt)azok után hogy egy megerőszakolásért + egy brutális emberölési kisérletért 10 évet kapnak,nem csoda hogy lopnak,rabolnak,fosztogatnak,hiszen ezért max egy "ejnyebejnyét" kapnak
    és ez nem mese,ez Magyarország 2006-ban!!!
  • Coolfire
    #251
    Ez a baj,hogy olyan könnyen megállapítják,hogy nem beszámítható..Pedig Texasban még van halálbüntetés.Soha nem felejtem el,amikor két sorozatgyilkost addig vonszoltak az államügyészek államról-államra amíg ki nem kötöttek Texasban.Ott meg várta óket a fincsi méreginjekció..
  • Ramires
    #250
    Egy texasi nő vízbefojtotta 4 gyerekét .. Ártatlan, mert nem volt beszámítható
    Most kell valami shoot 'em játék Az ilyet ki nem törné kerékbe ??
  • Coolfire
    #249
    Váóóó...eheh.."kiüresedett érzelmi görcseidet" ez nagyon tetszik.Én személy szerint a szemet-szemért híve vagyok.Az én részemről lehetne harag amiért ilyeneket írkálsz nekem/rólam,de nincs.Tudom miről beszélek nekem elhiheted.Én nem bújok a net nögé és lököm a hülyeségeim.Ha valamit írok annak van valóságalapja.És mivel eü-s vagyok bírom az ember összes testnedvét..:)Az igaz,hogy rengeteg emberen segítek,de ha oda kerülne a sor amit alább írtam,szívbaj nélkül megtenném.
  • Voltan
    #248
    Mondjuk az igaz, hogy anno a (jó) hóhérok elég rendesen értettek az anatómiához és az orvoslásról is többet tudtak, mint a korabeli orvosok. Sokszor megesett, hogy a hóhér alapos tortúra alá vonta a vádlottat, majd ő ápolta a két "kihallgatás" között. Valamennyire felgyógyította (bár persze a korabeli kínzási módszerek többségénél ez lehetetlen volt), aztán kezdte előről a kínzást.
    A hóhér egyébként gyakorta funkcionált orvosként is a környező településeken. Pl. a kisgyerek Deák Ferenchez is a hóhért hívták a nyaksérülése miatt. Az megszemlélte, jó csontkovácsként kezelésbe vette, majd megsimogatta a gyerek fejét, és azt mondta tréfálkozva: "No, most már rendben lesz a dolog, csak aztán nehogy máskor is a kezem közé kerüljön a nyakad!"
  • Ramires
    #247
    Egy ilyen kis féreggel, mint az a bizonyos 15 éves makói, én is érdekes dolgokat tudnék művelni. Szerintem Coolfire-nek nem csak a szája járt, én egy egész középkori kínzássort végrehajtanék rajta
  • zerosdfd
    #246
    Sajnos, igen, te is elmebeteg lennél és ez most nem személyeskedés hanem tény. Legalábbis ha komolyan gondolod a dolgot. Persze valószínűbbnek tartom, hogy csak kiüresedett érzelmi görcseidet lököd be ide össze-vissza következmények nélkül, tehát egyszerűen csak képtelen vagy végiggondolni azt, amiről értekezni próbálsz.
    Ja, és részemről nincs harag :-)
  • Coolfire
    #245
    Szakszerűen csak az tud kínozni,aki ismeri az ember anatómiáját.Na én aránylag ismerem,és másodállásban akár non-profit alapon is elmennék hóhérnak.
  • Coolfire
    #244
    Én fel is boncolnám élve..ehehh..akkor én is elmebeteg vagyok?Ha áldozatként hozzám közelállóról lenne szó,még a sittrekerülés előtt kinyírnám valamilyen úton-módon.
  • zerosdfd
    #243
    Ez az állampolgárságmegvonás ez, hogy jött ki? Háháhá! Ez biztos, hogy olyan nagy bünetetés? Csak mert sokan azt gondolják nincs nagyobb büntetés mint éppen magyarnak születni...na mindegy nem vitatkozom mert amúgy is túl logikátlan a hozzászólásod, bocs. (az elején nem jó a hb, de aztán "már nincs több szarozás". ..ez mi??!!)
  • KnightRider
    #242

    Ha elmondgatom a véleményemet: szetintem a halálbüntetés nem elég súlyos. Jó, persze, mondják sokan, likvidálni kell a különösen veszélyes elemeket, és néhány esetben ez igez is. De gondoljatok bele, egyesek mennyi szenvedést okoztak, életeket, családokat tettek tönkre azért, hogy kiéljék a lelki devianciájukat. Ezeket túl egyszerű megölni! Nem kapják vissza a tizedét sem annak a kínnak, amit ők okoztak másoknak.
    Az ilyenekkel én a következőt csinálnám: a teste több pontjára, legfőképpen a homlokára rátetováltatnám több nyelven, hogy miféle bűnt követett el. A haját végképp kiégetni lézeres eljárással, hogy ne növeszhesse meg, eltakarva a bélyeget. Emellett megvonnám tőle a magyar állampolgárságot. Menjen amerre lát, menjen Nyugatra, a nagy tolerancia vidékeire, hátha ott majd nem rúgdossák agyon az utcán, ha meg is érdemelné. És ha visszajönne Magyarországra, azonnal kivégezni, akkor már nincs több szarozás.
  • zerosdfd
    #241
    Már megint a végiggondoltság hiányát veszem észre ezen a fórumon.

    Ezen a héten úgy tűnik a kínzás lett a divat miután kiderítettük közösen, hogy a halálbüntetés túl enyhe. Ezzel azért még mindig van egy kis gond. Fogadok, hogy a fórumozók 99%-a képtelen lenne végrehajtani az emberkínzást. Jár a szája mindegyiknek, hogy mit csinálna a bűnössel, de ha tényleg látná szenvedni akkor inkább odadná másnak a korbácsot. Hiába, már nem bírjuk a vért ha igazi, csak filmen meg a doomban. Aki, meg bírja az majdnem olyan elmebeteg mint a makói csávó.
  • Ramires
    #240
    Szívemből szóltál, eljön még a középkori kínzások ideje
  • homeless
    #239
    A jó ügyvéd azért jó, mert úgy adja elő a storyt, hogy a bíró egyet ért vele.

    Makói eset: Állítólag ez a kis 15 éves buzigyerek alig 40 kiló, így kicsit furcsa hogy egyedül meg tudta csinálni. Amúgy én nem ölném meg csak levágnám mindkét kezét, mindkét lábát, de előbb egyenként az ujjait érzéstelenítő nélkül, utánna kinyomnám a szemét, kivágnám a nyelvét, majd valami forró fémet öntenék a fülébe, hogy megsüketüljön. Na akkor elgondolkozhatna a nagy csendbe, meg sötétségbe, hogy mit is tett. Ha meg tényleg cigány, akkor inkább nem is mondok semmit, mert az már nagyon dúrva lenne... Ilyen esetekbe a halál az nem büntetés. Nem is szenved, nincs is ideje elgondolkodni, egyszerűen csak elaltatják, mint valami veszett kutyát.
  • NFP
    #238
    nem sokat ér a jó ügyvéd, ha a bíró nem ért egyet vele
  • Coolfire
    #237
    Na ez meg a másik..de azért gyilkosságból nehéz kimenteni bárkit.Elődkét úgy ültettem volna le,mint a pinyt.De van meg sok ilyen magyar "híresség/sztár",sőt a diplomaták akik azt hiszik,hogy neki mindent lehet.Belőnek v. bebasznak be a kocsiba és ha vmi galibát okoznak még őket kell sajnálni.Mert sajnos mindig a vétlen húzza a rövidebbet.:(
  • Coolfire
    #236
    Nem,de néhányan ki tudnak játszani akármilyen bizottságot.Lehet,hogy aki annak tetteti magát,az okosabb mint az igazságügyi elmeszakértő..Mert akármilyen fejlett az orvostudomány,a pszichózisokat csak viselkedészavarokból lehet megállípatani,műszerekkel nem nagyon.Na mindegy ebbe ne menjünk bele.
  • obe
    #235
    az igaz, de valaiknek olyan jo ügyvédje lehet hogy simán megússza a büntetést, lásd: császár előd:((
  • NFP
    #234
    gyogyósnak
  • NFP
    #233
    Hülyeség.
    Olyan nincs, hogy valaki gyogyósnek tettei magát, és erre nem jönnek rá.
    Azért a pszichiátriai szakemberek se teljesen hülyék.
  • blackmetal
    #232
    egyetértek
  • Coolfire
    #231
    Vagy ott volt jópár éve a mezőkovácsházi srác,amelyik a "sátán" parancsára kibelezte a 13 éves húgát.Azzal mi lett?Akkor járt volna mindenki a legjobban,ha tényleg sikerül az apjának agyonvernie.Azt hiszem az is gyogyóban kötött ki,és talán ma már kint is van.
  • Coolfire
    #230
    Bocs,nem válasznak ment.
  • Coolfire
    #229
    Én teljes mértékben a halálbüntetés mellett vagyok.A pedofil és egyéb abberrált gyilkosoktól meg kell szabadulnia a társadalomnak,mert megjavulni nem fognak.És sokszor ez a baj,hogy valaki hülyének tetteti magát/vagy ténylegesen elmebeteg,és megúszhat bármit,csak a büntetését zárt intézetben tölti le(általában élete végéig ott marad).Az viszont tévedés,hogy a sorozatgyilkosok elmebetegek.Egy-két agyament,de a többi egy "kis"abberráltságon kívül teljesen normális,szürke hétköznapi ember,hiszen pontosan előre kitervelten,séma szerint gyilkolnak,nem rögtönöznek.Nálunk hálistennek nincsennek "igazi" sorozatgyiklkosok,de régen akadt egy-két "klasszikus".A makói gyerekre visszatérve..na itt jön ki belőlem az állat,ilyen eseteknél.Szarnék az emberi jogaira,visszahoznám a középkori várbörtön feelinget jó kis huzatos,nyirkos kínzókamrát(spanyolcsizma,nyújtó,lánc súllyal és pár korbács.Ja még szikével az irháig bevagdalnám és beleültetném oltott mészbe ázni egy picit.Amikor könyörög a haláláért,úgy halna meg,ahogy az áldozataival végzett.
  • blackmetal
    #228
    és gondolom sokak nagy-nagy "meglepetésére" cigány volt az elkövető
  • Ramires
    #227
    És ki tudja melyik rokonod lesz a következő .. Ez (ha jól emlékszem) Makón volt, én arrafelé lakom. Az ilyeneknek megmutatnám, mi az a virágzó körte
  • gameplusz
    #226
    És ki fog emlékezni erre 10 év múlva?