40 kilométerről ejtőernyővel

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sanyix
Szökési sebességet annak a dolognak kell elérnie, ami el akarja hagyni a Föld vonzáskörzetét, ez a sebesség 11,186 km/s.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

És ha vízbe esik ? <#idiota>

¤¤¤¤o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤O3>

persze attól függ, hova esik, mert ha véletlen betonra, akkor nem valami nagyot...😄 ja mélyésgre pedig max fél métert.
ezt mondjuk sivatagi homokban
kb. 2m x 1m -est... 😄
Molnibalage
Azt sem nagyon, mert a hajtómû az ugyebár acélból van és a gép pedig acél/alu/egyéb szilárd anyagból amik vezetik a rezgést, tehát a hangot is. (Szilárd anyagokban a hangsebesség jóval nagyob, mint levegõben. Acélnál. kb 5000m/s .)

A gázok égéshangját belülrõl amúgy se nagyon hallani, a többi mûszer és a létfenntartó rendszer elnyomja a külsõ hangokat.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Ha már ennyi számzseni van itt, valaki mondja meg nekem, hogy ha ez a mandró a földre zuhanna, mekkora krátert csinálna? Köszi 😊
semmekorat, az aki atlepi a hangsebesseget csak azt erzekeli hogy pl a hajtomu/szelzaj elcsendesul.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Keringési sebességet írtam, mi ezzel a probléma?
Csak próbálom megétetni, hogy bármilyen ûreszköznek el kell érnie a szökési sebességet, ahhoz hogy föld körüli pályára tudjon állni és ne zuhanjon vissza. Teljesen logikus, hogyha vissza akar térni a Földre, akkor vissza kell lassulnia errõl a sebességrõl. Ez a legproblémásabb rész.

¤¤¤¤o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤O3>

Ez a faszi tényleg csak a szabadesést fogja érezni, mivel léggömbbel megy fel, de az ûrhajós még közben azt is esetleg, hogy a sisak belefolyik a szemébe.
A'la Columbia.

De te keringest irtal nem pedig gyorsulast!
Esrohnoil
Bátor faszi...
Remélhetõleg nem válik majd le a hõpajzsa hazafelé. 😄

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

Mit is, mit is ?
huszonvalahányezer km/órás sebességre kell gyorsulni ahhoz, hogy stabil föld körüli pályára tudjon állni valami. Ha magasabbra akarnak menni, akkor még nagyobb sebességre.

Kb 30-35 ezer Ft-ba kerül egy kb fél perces tandemugrás, nem tudom erre mennyit költhettek összvissz 😄
Igaz,jogos,oda a pont,en meg elmegyek a sarokba kukoricara terdepelni (a tobbes szam miatt)
Sanyix
120 km már sok lenne, túlságosan felgyorsulnál, és meleg lenne a helyzet 😊 a sûrûbb légrétegekben.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Sanyix
A Mir, merthogy egy volt, alacsony földkörüli pályán keringett ~300 km-en. A geoszinkron pálya 36142 km magasságú egyenlítõi pálya 😊 Ott inkább mûholdak vannak, ember csak a holdutazáskor járt olyan messzire, és messzebbre.

A választ megtalálod a South Park fórumban 😄

Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.

Kanada felett 40 km-rel hogy a fenébe tudna elsodródni egy háborús övezetbe?

2 drágaszáág, a HTC P3600 Trinity éés a Dell XPS 1530, természetesen DDR3-as Gf8600GT-vel :)

Lopják az ötletemet... Bár én 120 km-es magasságon gondolkodtam. Csak az a kérdés, hogy onnan mennyi idõ alatt "ránt vissza" a Föld gravitációja, és hogy arra az idõre lehet-e elegendõ oxigént vinni. Ha meg nem nyílik ki az ernyõ? Na és? Mennyivel jobb 50 év múlva egy kórházi ágyon a saját piszkomban meghalni? Akkor már inkább így, fiatalon. Elõtte lenne néhány jó percem, amit rajtam kívül még senki sem élt át 😊

2 drágaszáág, a HTC P3600 Trinity éés a Dell XPS 1530, természetesen DDR3-as Gf8600GT-vel :)

Magnetic
Meg is kell tervezni egy ilyen ugrást. Ha rossz idõben ugrik, landolhat az óceán közepén vagy valami háborús övezetben.
Viszont én is kipróbálnám 😊

Ejnye,hanem?A mirek min voltak?De legyen neked,akkor muholdak,igy okes?
Az ûrhajós az ûrben kering ,ott az a x ezer km\h s sebesség az ,statikus,mint ha 100zal mész 1 kocsival.De ha gyorsítasz már nem állandó a rád ható erõ. Szerintem az ûrhajóban sem éreznek semmit ,és õ is csak a szabadesést fogja érezni,de semmi sz@rkipréselés nem lesz😊( ismét mondom hogy szerintem)

Minnél több időt töltök emberek között , annál jobban szeretem a kutyámat.

A sebességet soha sem érzed, csak az erõt.
Ha a Hold felszíne felett lennél 1 km-el, és csak egy helyben állnál, ugyanúgy belefúródnál a talajba, de amíg le nem érsz, semmit sem éreznél.
Mondjuk ez nem teljesen igaz, mert nem teljesen homogén a gravitációs tér, de nem hinném, hogy az eltérés az ember két végpontja között akár a legérzékenyebb mûszerekkel is mérhetõ lenne.

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy

miért ne lenne érzékelhetõ?
ott van, hogy a "Pályamagasság: 185 és 643 km között van". Ebbõl kis is számíthatod, hogy kb. 1,5 óra alatt egyszer megkerülik a Földet. Ez azért érzékelhetõ szerintem.

Sanyix
Minél ritkább a levegõ, annál kisebb a hangsebesség, szóval az a 781 km/h is több mint a hangsebesség, olyan magasságon.

Amúgy énis kipróbálnék egy ilyen ugrást 😊 nagyon komoly lehet, hogy nincs szél, az ég fekete, nappal látszanak a csillagok, és a legkör nagy része alattad van, látod a föld görbületét, stb.

Sanyix
Semmilyen ûrállomás nincs geoszinkron pályán 😊

bár a wikipedia-n azt írják hogy az csak kb 781 km/óra

föld keringési sebesség meg valami 100e km/óra, és ez csak a nap körül, ott van még a tejút közepe is 😊

Az,hogy keringesnel nem erzekeled a sebesseget!
Lasd Geoszinkron palyan levo urallomasok es azok legenysege.
majd elájul aztûán lesheti hogy az automata ejtõernyõ megmenti, már ha lesz oylan.
DJ Bee18
miért, szted ez olyan különleges? mint gondoltál, hát tudod te mekkora energia kell hogy kilépj az ûrbe? annak fényében ez a sebesség teljesen természetes

HALA MADRID Real Madrid | Fifa Award - Best Club XX Century

Az én fejemben is megfordult, hogy hogy alakul hõtanilag a képlet...

Ha már kivan a faszod az idióta szignókkal csinálj te is egyet.

Mo.Organ
Ezt meg nézd át itt alattam 😄 a linket is

#2217 : Menet közben kell az önbizalmat megszerezni

Mo.Organ
Az ûrrepülõgép hossza a külsõ hajtóanyagtartállyal: 56,14 méter
Az ûrrepülõgép hossza: 37,23 m
Az ûrrepülõgép fesztávolsága: 23,79 méter
Teljes indítási tömeg: 2041 tonna
Külsõ tartály: 751 000 kg
Gyorsítórakéták: 590 000 kg (x 2)
Orbiter: 109 000 kg
Vissszatérési tömeg: 104 tonna
Tolóerõ az indításkor: 34,8 MN
Space Shuttle fõ hajtómûvek: 1,78 MN (x 3) = 5,34 MN
Gyorsítórakéták: 14,7 MN (x 2) = 29,4 MN
Pályára állítható teher: 28 800 kg
Pályamagasság: 185 és 643 km között
Keringési sebesség: 27 875 km/h (7,7 km/s)
Befogadóképesség: max. 10 ûrhajós (a legénység legtöbbször 5 vagy 7 tagú)
Space shuttle

#2217 : Menet közben kell az önbizalmat megszerezni

sz4bolcs
Nekem sincs tériszonyom, amég nem látom, hogy hova eshetnék. 😄

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

sz4bolcs
"ha néha-néha elõ is fordul baleset, az általában az ugró hülyesége miatt van."
-Na hát ez nyugtatna meg legkevésbé, ha én ugranék. <#idiota>

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

"Az ûrhajós az eleve 20-30 ezer km/órás sebességel kering az ûrhajójával." ezt gondold at,meg egyszer
Molnibalage
Úgy van. Mire 3000-4000 m-re leér visszalassul . max. 350 km/h- sebességre. Ha szétterpeszti magát és fékezi, akkor 200 környékére lassul 1500m környkén ahol már tényleg sûrû a levegõ.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

jah,de nem hülye az öreg h 62 évesen próbálkozik, legalább megélt egy szép kort 😊)
mindenesetre énis kipróbálnám ha vki finanszírozná, mert hatalmas élmény lehet...

Kár, hogy abból a sebességbõl belülrõl semmit sem fog érezni. De azért nagy feeling lehet 40 km magasban teljesen szabadon. És a több perces szabadesés😊

Gracie Barra

35 km magasságban egyrészt nem nagyon van még hang, olyan ritka a légkör, másrészt aki robbant az nem hallja, mert épp elhagyja a hangot.
Egyébként ha nem nyílik ki az ernyõje, akkor is le fog lassulni a végére jóval hangsebesség alá a növekvõ légellenállás miatt.

jah, és ez a "nem nyílik az ernyõje" egy urban legend. az ejtõernyõzés az egyik legbiztonságosabb sport, ha néha-néha elõ is fordul baleset, az általában az ugró hülyesége miatt van. ezt a pofa nem tûnik olyannak, mint aki szarul hajtogatja össze az összes ernyõjét (mert több van minden ejtõernyõsnek, általában 2).

mikloss

Jah ez hülyeség...

Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált. mikloss... Hagyomány és minőség 1989 óta.

hehe, szerinted nem lassítja magát különbözõ ernyõkkel, hanem 2 mach-nál nyit egy olyat ami megfogja? <#idiota>
darabokra szakadna az egész ember 😄

mindenesetre fantasztikus élmény lehet egy ilyen ugrás. már 4 kilométerrõl is az, 1 perc szabadeséssel, 40 kilométerrel mennyit zuhanhat, vagy 8-10 percet, az azért nem semmi 😊

Na ácsi. Az ûrhajós az eleve 20-30 ezer km/órás sebességel kering az ûrhajójával.
Aligha segítene rajta ez a fajta ugrás az ûrhajó balesete esetén, hiszen szénné égne. Max felszállás közben, de ott is túl nagy már a sebesség ekkora magasságban.

35 000 méteres magasságban átlépné a hangsebességet. mekkorát fog szólni a hongrobbánsa szerintem én megsüketóülnék. meg 40km magasságból milyen kis szar lehet a föld aztán meg mi lenne ha nem nyílna az ernyõje hangsebessségel csapódna a földbe vagy mikor kinyílik és már tán 2x hangsebességel szágúld milyen kurva nagyot fog az rántani rajta
a szart is kinyomná belõlem a zuhanás, az tuti 😊<#wow1><#guluszem1><#csodalk>
én már a magasságtól meghalnék😄

Punker
bakker tuti nincs tériszonya 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

← ElőzőOldal 2 / 2