18
  • Tiberius B
    #18
    Hasonló a helyzet nálam is, haveromtól beszerzek egy-két játékot, aztán megveszem, mikor már nem olyan drága, mert mégiscsak jobb érzés, ha megvan eredetiben. Arról nem is beszélve, hogy nagyon sokmindent tényleg nem lehet kapni, főleg Magyarországon.:-( És akkor még a filmekről még nem is beszéltem. Az ember joban szereti ha megvan rendesen, tett vmit azért, hogy meglegyen az adott tulajdona szerintem.
  • BiroAndras
    #17
    "Amugy meg gondolkozzatok mar!Tegy fel a kezet, aki szeretne ugy dolgozni,hogy semmit sem kap erte!"

    Lehet érte pénzt kapni, de csak mértékkel. Ami most megy az erős túlzás.
    Pl. most is sokan járnak moziba és vesznek mindenféle DVD-t. Én pl. megnézek moziban is egy filmet, ha az jó, annak ellenére, hogy utánna persze letöltöm. Sőt DVD-n is megveszem, ha már nem irreális az ára.
    És vannak olyan filmek is, amiket nem tudsz megvenni, mert nem árulják (pl. mindenféle sci-fi sorozatok).
  • exxile
    #16
    Hajra-hajra!
    Egesz szep ez a mostanaban kialakulo tendencia!
  • Marlosh
    #15
    Ja.en pl a furdoszobaban szoktam MAGAMNAK enekelni!
    Az enekesek meg bizony masoknak enekelnek, remelhetoleg ugy, hogy szeretik amit csinalnak es nem muszajbol teszik...vagy legalabbis nem mindegyik!
  • Marlosh
    #14
    Kevered a szezont a fazonnal! Csak mert Hollywood szar filmelet csinal,azert meg nem minden film gagyi!A zeneipar sem csak az USA-bol all.......
    Amugy meg gondolkozzatok mar!Tegy fel a kezet, aki szeretne ugy dolgozni,hogy semmit sem kap erte!
  • Psichopat
    #13
    " 3, a fasz fog nektek játékot irni, rajzolni, zenét szerezni. Másoljátok ami van, aztán ha elöntött mindent a szellemi nyomor, a civilizációtok romjain csinálunk egy másikat, ahol megbecsülik az alkotót (és felkötik a kiadókat;) "

    Na ez az ami sose fog bekövetkezni. Söt én lehet még örülnék is neki ha jól belebukna a zeneipar meg filmipar. Kérdem én kinek hiányzik az a sok vacak gagyi film meg idétlen zene amit megpróbálnak lenyomni a torkunkon? Meg a sok gagyi 10 picsa rázza egy néger körül aki televan arannyal féle klippek??? Ha elbuknak ezek a vackok inkább csak szellemi felemelkedés lesz nem pedig bukás.
  • zakika
    #12
    ne nekem irjanak zenet a zeneszek, hanem maguknak. ne azert jaccanak, mert nekem az ugy teccik, hanem maguknak jaccanak mert oromot szerez nekik. es ha teccik masoknak is az kulon jo.
    verset nem azert irja az ember, mert arra van igeny, hanem mert van ihlete
  • Morden23
    #11
    Valóban nem kerül százmillióba egy gitárt venni.

    De azért ne felejtsd el, hogy kell:
    - felszerelés (minden hangszer)
    - technika (erősítők stb.)
    - próbaterem (esetleg apu garázsa)
    - stúdió, ami közel nem is olyan olcsó, mint amire te gondosz
    - utómunkálatok (a stúdiófelvétel utáni utómunkák a hangsávokkal)
    - promóció (bekerülni helyekre, cd-ket eladni/kiadni, stb.)

    Ha filmet akarsz forgatni, akkor ez a helyzet pepitában jön elő, elég csak annyit mondanom, hogy a 35mm biztonsági szalag métere sem olcsó, és számold ki, hogy egy 90 perces film 20-szoros túlforgatás esetén hány métert eszik.

    És persze ilyenkor kapnak szerepet a kiadók, akiknek soksok lóvéjuk van, és invesztálhatnak a friss zenekarokba/rendezőkbe stb.
    Ha azt a rendszert meg lehetne oldani, hogy egy fiatal művésznek nem massszív ismeretség, esetleg lottó5ös kelljen a beinduláshoz, és nem kéne mindezért élből eladnia a lelkét egy kiadónak, aki eleinte támogat, de tipikus disznó-gazda viszony: te vagy a disznó, aki örül, hogy zabálhat és hempereghet, de azért hízol, hogy levágjanak majd.

    A kalózkoodásra csak annyit, hogy ha valamire azt mondják, hogy ingyenes (teljesen, bár lehet fizetni "adományt"), akkor senki nem fog egy vasat sem adni (illetve egy szűk réteg). Az igazi mindentletöltő vadparaszt magas ívben tesz arra, hogy ő bárkit megkárosított-e. Csak letölt, de szűretlenül mindent és mindig.
  • dez
    #10
    Azt ugye beleszámoltad, hogy a szerzők a bevétel kicsi százalékát kapják csak meg...? Annyit még a "kalózok" is össze tudnak dobni. Még többet is. Csak ugye a lefölözőket is el kell tartani.
  • aaaaa
    #9
    Ez egy nagy kamu, hogy nem élnek meg. az HBO-t is többszázezren fizetik, mert havi harminc-negyven film lehet hogy megér párezer forintot, még ha nem is legújabbak. Az, hogy a vadiúj filmeket, amin már a moziban megkersték a pénzüket arany áron ki kell adni DVD-n, aztán a tékákban, aztán a kábel TV-n stb. már csak az extraprofitjukat gyarpítja. Az zenészek meg ne sírjanak, nem kerül 100 milliókba venni egy gitárt vagy egy szintit. A stúdió sem olyan drága, mint ahogy elő tudják adni. Bármely szakma rendezhetne ekkora sírás rívást, hogy tönkremegy , ha volna azok mögött is hasonlóan lefizetett törvényi háttér, aki zsarolná az embereket, hogy csakis az ő terméküket vehetik, mert különben mocskos bűnözők.
  • echo
    #8
    Nézd ha az emberek úgy gondolják szükség van ezekre az emberekre(zenészek stb) fiztni fognak nekik önként, ha meg úgy érzik, hogy nincs akkor el fognak tűnni vagy amatőrük lesznek akik nem ebből élnek. Szerintem semi gond egyik lehetőséggel sem, de én optimista vagyok mindig lesznek akik zenélni fognak és lesznek olyanok is akik szívesen fizetnek értük. Ki fog alakulni, hogy ez hogyan megoldható, pl pay pal. Ne feledjük a pirat bay-nek vagy wikipedianak is tök önként fizetnek az emberek, mert úgy gondolják jó, hogy vannak.
  • craesh
    #7
    igazából tényleg ez lenne a legvége a dolognak. én fogalmazásomban:
    1, másolunk mint napjainkban
    2, ha nem születnek uj szigorito torvenyek akkor nö a kalozkodas, vagy talan meg enyhitik a szigort igy megtobb kalozkodas, megallitani meg nem hiszem hogy lehet :(
    3, vagy basznak a zeneirok, game irok, stb ilyen muveket csinálni, vagy az adott orszagba nem fog szallitani a ceg, s ha ott mégis talál másoltat azt egyértelmüen és keményen tudja és fogja buntetni (nem ugy mint most hogy IP alapján, stb indit pert a RIAA)
    4, tehát mindenképpen csökkeni fog a valodi vevöréteg
    5, szegények lesznek az elöadok, nem fogja venni a kazah kisgyerek a britnit mert még ök is azt veszik. csak azért ilyen gazdagok az amcsi elöadok mert minden országba azt veszik ha csak USA-ba árulnák mint nálunk a hazaiakat csak MO-n mind nyomorogna.
    6, kevesebb kiadott game, zene, film lesz amelyeknek a nagyja szintén szánalmas lesz
    7, összeomlanak a fenti iparok, aztán vagy lesz valami vagy nem

    kb idefele tartunk :)
  • rhonkhan
    #6
    igazad van amúgy teljesen, szerintem
    bár én sem veszek eredeti dolgokat szinte soha, inkább egy fáljcserélőt használok.
    amúgy meg azért nem veszek eredetit mert nincs rá pénzem, és ezzel sokan így vannak szerintem.
    Bár a 3. pont amit írtál kicsit erős és túlzott de teljesen rávilágít a lényegre.
  • irkab1rka
    #5
    1, ja másoljunk jól.
    2, maradjon inkább illegális.
    3, a fasz fog nektek játékot irni, rajzolni, zenét szerezni. Másoljátok ami van, aztán ha elöntött mindent a szellemi nyomor, a civilizációtok romjain csinálunk egy másikat, ahol megbecsülik az alkotót (és felkötik a kiadókat;)

    disz iz a funny comment for de topic so dont ték it sziriusz
  • Marlosh
    #4
    A fizika tanarom mondta anno:" A hulyeseg nem betegseg,csak egy allapot,amin szivos tanulassal tul lehet esni!"
    Itt a pelda,hogy nem volt igaza :D
  • mezeimodell
    #3
    Jeee!!!!
  • Darth Sith
    #2
    nah ez derék. :)
  • plamex
    #1
    Le a burzsoáziával ...! éljen a nagy nagy norvég kalózforradalom :)