Nem foglalkoznak a fiatalok a biztonsággal
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
A DropMyRights-al pedig rendszergazdai használatnál lehet korlátozott jogokkal futtani programokat pl. a böngészõt. Csak egy parancsikont kell az aztalon létrehozni vagy a már meglévõt használni.
Pl. Internet Explorer esetén jobbklikk az ikonon, tulajdonságok és a cél mezõbe be kell írni a DropMyRights elérési útját a már ott lévõ elérési út elé:
Valahogy így nézzen ki:
C:\DropMyRights\DropMyRights.exe "C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe"
Ebben az esetben a C:\DropMyRights mappába kell telepíteni a progit, alapból a Documents and Settings-be telepít, de át kell írni erre.
Ezt más programokkal is meg lehet csinálni pl. Firefox, Opera, Thunderbird, Outlook Express stb.
Egyébként még ajánlott az MVPS Hosts File használata.
http://www.winportal.net
Esetleg DropMyRights használata.
http://www.winportal.net
tûzfal
Vérpistike a maga X IP-jével warezolgat, meg csúnya helyekre jár, akkor bizony támadgatják azon csúnya helyekrõl Vérpistike X IP-jét.
Vérpistike lelép netrõl, más belép, megkapja vérpistike elõzõleg használt X IP címét és hoppá, máris támadják keményen a gépét.
Jó, elhisszük, te rákattintanál.
A mekgányt egyébként tipikusan a cégeknél a lusta vírusgazdák szeretik, mert igénytelen és egyszerû egy állat, viszont ami a scannelési képességeit illeti talán a legrosszabb a fent említett négyesbõl
Egyébként totál nem értem mi a bajod azzal, ha egy vírusirtó cég aszongya, hogy mi márpedig egy piszokjó VÍRUSIRTÓT gyártunk (és nem helikoptert).
Minden vírusirtó mellé KELL spy/ad/malware irtó
a kérdésre persze nem válaszolt, esetleg rájött volna hogy mekkora marhaság volt azt állítani hogy a lokális firewall-al védekezni lehet egy DOS, DDOS támadás ellen (me lusta vagyok elengedni a shiftet 😛)
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Ha a mcafee-re gondolsz, akkor nem nyert. Alapvetõen nem vagyok hívõ, bár tény, hogy letettem a voksom egy antivir mellett, és az sem nem a nod, sem nem a mc.😊
Lovagolhattok azon, hogy nem vagyok kepben a nod32 mai helyzetével, mindenesetre szerintem egy antivírus cég múltbeli cselekedeti és hozzáállása szintén nagyon sokat nyom a latba. Ez az egész iparág a bizalomra épül, én pedig anno már elvesztettem a bizalmam velük szemben.
\"No boom today. Boom tomorrow. There\'s always a boom tomorrow. What? Look, somebody\'s got to have some damn perspective around here. Boom, sooner or later. BOOM!\" -- Lt. Cmd. Ivanova
"Mert 640 K mndenre elég" <#eplus2>#eplus2>
Tod egyáltalán mi azza DOS, és hogy hogyan lehet ellene védekezni ????
A félismeret és sületlenség bizony boszorkányos tévhiteket képes szülni <#wilting>#wilting>
Zool: Fogadni merek, hogy mekszar hívõ vagy. Tévedek?
Ha már kivan a faszod az idióta szignókkal csinálj te is egyet.
Durván ez a véleményem a problémáról.
P.S. Rigidus: thx a linket, ezt fogom használni ezentúl. Sõt, írok botot, ami helyettem SG-zik. :-)
\"No boom today. Boom tomorrow. There\'s always a boom tomorrow. What? Look, somebody\'s got to have some damn perspective around here. Boom, sooner or later. BOOM!\" -- Lt. Cmd. Ivanova
Hihetetlen, kb. olyan mint ha
innett generalnatok ezt az eszosztast. <#vigyor>#vigyor>
(nem csoda, hogy mar mas portalokra is linkelik)
Remélhetõleg legközelebb okosabbak lesznek.
Exploit sok mindenhez van, hagy ne linkeljek be oldalakat. Akkor van baj, ha hamarabb teszik publukusan elérhetõvé õket, mint a bug fix kijönne (sok script kide örömére). Open Sourcos arcok kurva hamar javítják a réseket, más esetben változó.
Érdemes a megbizhatónak vélt szolgáltatásokrol is figyelni a híreket. És csak azt nem kiszürni tûzfalal akinek nyujtuk a szolgáltatást. SSL használata is ajánlott, ha félted a jelszavadat és van rá lehetõség.
Általában egy frissen feltett linuxon nincs is mit törni, nincs nyitott portja,mezei userként böngészés elég biztonságos.
Ha valaki ért a WIN-hez számára az is elég biztonságot nyujthat elvileg.
Linux nem Win: http://www.unixlab.hu/LNW/index.html gentoo : http://www.gentoo.org/main/hu/philosophy.xml
Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.
https://onlinestream.hu/ - A legtöbb magyar rádió és TV egy helyen!
Ha a hálózatod a virusos gépeket nem szûri ki, vagy nincs beállitva a linux server rendesen, az megint a te hibád nem a virusé. a virus csak a hibákat használja ki ha vannak. winfos alatt van azért akármit is mondanak.
az ilyent inkább távol tartanám a hálózatomtól.
kivétel ha netán fejlesztéssel és/vagy teszteléssel foglalkozik. de akkor meg szakmai önérzetbõl ismernie kellene a "trendeket".
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
BTW, qrvára nem érdekel a NOD, senki sem egy adott termék ismeretétõl lesz szakértõ. Ha így látod, az csak téged minõsít.
az esetek 99%-ban nincs veszélyeztetve az egyzseri júzer, ha van fent víruskergetõ + tûzfal + peerguardian + antispyware (ami lehet tûzfal, virnyákkergetõ része) és kicsit ért hozzá a használója, valamint betartja az alapvetõ játékszabályokat: nem nyitunk meg minden szart, ha esetleg vmi nagyon piszkos helyre vágyunk, ne rencergazdai jogokkal tegyük, ne tároljunk pénzüggyel kapcsolatos személyes adatokat a gépen ésatöbbi. ha vmi fontos, arhiváljunk.
legrosszabb esetben botnet része lesz a gép és kûggyük a spamet ezerrelés/vagy ddosolunmk vmit.
Az egyszeu felhasznalonak boven eleg.
Aki meg crackert meg szexoldalak miatt megy 'veszelyes' oldalakra az igy jart. cracket nem kotelezo hasznalni (sot.... elvileg illegalis), szexelni meg nem a geppel kell...
Mas. Miert kell mindenkinek a sajat maga altal istenitett szoftvercsomagot igekent hirdetni? ajanljatok nyugodtan, sot normalis emberek kerik is ezt, es ha ahsznalja hat tegye... De ti sem orulnetek neki, hogy egyvalaki mondana meg mit hasznalj. Akit meg erdekel a biztonsag, az utanaolvas dolgoknak, es tisztaban lesz vele. Akit meg nem erdekli az majd karat latja elobb vagy utobb.
Ezzel szemben a komolyabb antivírus megoldások már évek óta korrekt védelmet nyújtanak a férgek, trójaiak, kémprogramok, rootkitek és egyéb kártevõk ellen.
Hat ezen jot nevettem.