149
  • mrzed001
    Nem, az hogy céges szinten beszélt, azaz nem olvastad az előző hozzászólásait, így meg nagyon lol lett a rá adott válaszod
  • mrzed001
    Igazad van, de az átlag józsikának nincs routere
  • mrzed001
    A pupup gyakran az oldal betöltésével egyszerre (vagy éppen előtte !) töltődik be. Ennél már csak az a csúnyább, amikor egy normál oldalra menve ugrik fel (vagy frame) egy csúnya oldal (még csak popup sem kell akkor hogy beszívd)
  • freeman07
    Most az a gáz, hogy nem értek veled egyet?
  • freeman07
    DE fogd már fel, hogy egy 192.168.x.x címet nem lehet támadni!
  • freeman07
    De akkor aktiválódik, amikor rákattintassz..
  • freeman07
    Szerintem elsőnek tanulj meg írni.
  • moonman
    Mit akarsz telepíteni? Ha valamilyen programot akkor jobbklikk a telepítőn és futtatás mint (run as). Ott választod a következő felhasználónál a rendszergazdai jogú felhasználót és az ő jogaival fut a telepítő.

A DropMyRights-al pedig rendszergazdai használatnál lehet korlátozott jogokkal futtani programokat pl. a böngészőt. Csak egy parancsikont kell az aztalon létrehozni vagy a már meglévőt használni.
    Pl. Internet Explorer esetén jobbklikk az ikonon, tulajdonságok és a cél mezőbe be kell írni a DropMyRights elérési útját a már ott lévő elérési út elé:

Valahogy így nézzen ki:
    C:\DropMyRights\DropMyRights.exe "C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe"

Ebben az esetben a C:\DropMyRights mappába kell telepíteni a progit, alapból a Documents and Settings-be telepít, de át kell írni erre.
    Ezt más programokkal is meg lehet csinálni pl. Firefox, Opera, Thunderbird, Outlook Express stb.

Egyébként még ajánlott az MVPS Hosts File használata.
  • mrzed001
  • r3ga
    igen ezt apám is mondta , de akkor nemtok semmit se csinálni :( nemtok telepíteni vagy akár 1 kélpet letölteni a netről :((
  • freeman07
    Mi nem is költünk annyit, csak TE.
  • moonman
    Illetve nem rendszergazdai jogokkal kell használni a gépet.
    Esetleg DropMyRights használata.
  • r3ga
    NOD32
    tűzfal
  • mrzed001
    Popup hogy feljöjjön ahhoz NEM KELL sehova sem kattintani
  • mrzed001
    Sztem nagyon nem értetted miről írt.
    Vérpistike a maga X IP-jével warezolgat, meg csúnya helyekre jár, akkor bizony támadgatják azon csúnya helyekről Vérpistike X IP-jét.
    Vérpistike lelép netről, más belép, megkapja vérpistike előzőleg használt X IP címét és hoppá, máris támadják keményen a gépét.
  • freeman07
    Hát ha annyira nem hülye, akkor nem kattint rá, és kész.
    Jó, elhisszük, te rákattintanál.
  • freeman07
    Ha nyilvános, szabadon használható IP címet kapsz, akkor tökmindegy, hogy valaki használta már előtted, vagy sem, mert a router NAT-ja miatt kívülről a router címe fog látszani.
  • freeman07
    Ezt már ezer éve védi az SP2-es Outlook Express, kicsit el vagy maradva.
  • mrzed001
    A vírusirtó cégek hol ilyenek, hol olyanok. Ugyan ki nem sz-rja le mit is hozott a tavalyi hó. Most ez a legjobb mégpedig kimagaslóan (merem ezt úgy állítani, hogy a cégnél mekgány, egyik gépemen Norton (előzőleg FSecure), másikon NOD csücsül).

A mekgányt egyébként tipikusan a cégeknél a lusta vírusgazdák szeretik, mert igénytelen és egyszerű egy állat, viszont ami a scannelési képességeit illeti talán a legrosszabb a fent említett négyesből

Egyébként totál nem értem mi a bajod azzal, ha egy vírusirtó cég aszongya, hogy mi márpedig egy piszokjó VÍRUSIRTÓT gyártunk (és nem helikoptert).
    Minden vírusirtó mellé KELL spy/ad/malware irtó
  • mrzed001
    / 100% Agree

a kérdésre persze nem válaszolt, esetleg rájött volna hogy mekkora marhaság volt azt állítani hogy a lokális firewall-al védekezni lehet egy DOS, DDOS támadás ellen (me lusta vagyok elengedni a shiftet :P)
  • Yv@n
    malowned :D
  • Tetsuo
    Szerintem meg pont s fiatalok vannak.. mármint tisztában.. a vírusveszéllyel. :)
  • mrzool
    "Zool: Fogadni merek, hogy mekszar hívő vagy. Tévedek?"

Ha a mcafee-re gondolsz, akkor nem nyert. Alapvetően nem vagyok hívő, bár tény, hogy letettem a voksom egy antivir mellett, és az sem nem a nod, sem nem a mc.:)

Lovagolhattok azon, hogy nem vagyok kepben a nod32 mai helyzetével, mindenesetre szerintem egy antivírus cég múltbeli cselekedeti és hozzáállása szintén nagyon sokat nyom a latba. Ez az egész iparág a bizalomra épül, én pedig anno már elvesztettem a bizalmam velük szemben.
  • h4x0r
    Ilyesmire tényleg csak azok szoktak rámutatni, akik nem értenek a dologhoz. :-/
  • kbupdate
    DOS:D az DoS és DOS nem ugyanaz:D:D:D:D
  • mrzed001
    Ott az igazság:
    "Mert 640 K mndenre elég"
  • mrzed001
    Ugye ez most csak vicc ??????
    Tod egyáltalán mi azza DOS, és hogy hogyan lehet ellene védekezni ????
    A félismeret és sületlenség bizony boszorkányos tévhiteket képes szülni
  • mrzed001
    Ezzel most nagyon egyet kell értenem. Miféle szagember az olyan aki azt se tudja melyik vírusirtó hol pozicionálható éppen a piacon tudás és elismerés tekintetében

Zool: Fogadni merek, hogy mekszar hívő vagy. Tévedek?
  • irkab1rka
    Nincs is olyan, hogy számitógép vír..aijiwoijoi2noi3 98 jüj8f9w ejw98öh 23 4ho h3248h hj98ahj9 7ua eghwrh982hj349h23 uhruhf98zuq öhf hqfüq z3t8 üq2r8 uq8 ru98z32r98zu32röz92 3r92NOP j98 23 498u 98u23 4u9832u4 RET32*(EAX)kh quiheiwrt98uh 4zu97g ohaqf 98u92hr923r3r
  • h4x0r
    Egy megoldás van: arányosítani a piacvezető szabályozásokat. Tanácsadóink szerint célunk: ösztönözni az ügyfélközpontú paradigmákat. Megkíséreljük kihangsúlyozni az európai színvonalú szolgáltatás-felügyeletet. Egy absztrakciós létra mentén kell életre kelteni a sajátos imázs-alakítást.

Durván ez a véleményem a problémáról.

P.S. Rigidus: thx a linket, ezt fogom használni ezentúl. Sőt, írok botot, ami helyettem SG-zik. :-)
  • rigidus
    Hat gyerekek ez a topik megcsinalta a delutanomat.
    Hihetetlen, kb. olyan mint ha
    innett generalnatok ezt az eszosztast.

(nem csoda, hogy mar mas portalokra is linkelik)
  • turul16
    Hát voltam én olyan chat szobában, hogy valaki ingyen sms-ező programot küldött mindenkinek, de rendes :), gyanus is volt nekem. Leszedtem egy f-prot -ot a linux boxomra és csodák csodálya... . Na elmagyaráztam, hogyan kell irtani a sok okosnak aki beszopta, és azt kérdezgete, hogyan kell SMS-et küldeni vele. :) (plusz megnéztem hol osztja még az észt és ott is figyelmeztettem)
    Remélhetőleg legközelebb okosabbak lesznek.

Exploit sok mindenhez van, hagy ne linkeljek be oldalakat. Akkor van baj, ha hamarabb teszik publukusan elérhetővé őket, mint a bug fix kijönne (sok script kide örömére). Open Sourcos arcok kurva hamar javítják a réseket, más esetben változó.
    Érdemes a megbizhatónak vélt szolgáltatásokrol is figyelni a híreket. És csak azt nem kiszürni tűzfalal akinek nyujtuk a szolgáltatást. SSL használata is ajánlott, ha félted a jelszavadat és van rá lehetőség.
    Általában egy frissen feltett linuxon nincs is mit törni, nincs nyitott portja,mezei userként böngészés elég biztonságos.
    Ha valaki ért a WIN-hez számára az is elég biztonságot nyujthat elvileg.
  • zeli
    megnyugodtam..úgylátszik nem csak én vagyok Védelem-Mániás, sőt..hogy ezeket olvaszatm én még keveset is ahsználok:P
  • SySERR
    http://hup.hu/node/27528
    :P
  • p1gr1
    Ja az XP tuzfallat az gond hogy csak kifele szur befele nem a kijatszhatosagarol ne is beszeljunk.Csak egy oldalra kell fel menni.
  • p1gr1
    KB39.... te hallod szerintem viszont akkor lama vagy mind az alatt szerintem meg a sajat windowsadat nem erteted meg.Ilyen ki jelenteseket ne tegyel szerintem.Van egy rakas szar virus irtod + egy szoftveres tuzfal ez kb azok ellen ved akik hobibol gepeket tornek vagy meg azok ellen se.A gepedet a legnyegebb expolitas is fel nyomjak bar szerintem azt se tudod mi az.Windows alapbol nem biztonsagos de anti + tuzfallal nem lehet biztonsagosabba tenni.Ahoz melyeben belekell nyulni a kernelbe. 1. Az emberek 80 % itt Rendszergazda felhasznaloval netezik nem. 2 Nem tudja mi az a ACL 3. Biztonsagi hazirendek ...stb. Ne higyetek hogy biztonsagba vagytok. Egy jo ismerosom mondtak : No Security this Crazy World.Fedeztek fel a UNIX vilagat es meg latjatok hogy bizza nem az biztonsag amit ti annak tartotok.
  • sathinel
    Aki régóta gépezik winfosról csinál egy mentést, és visszamenti ha gond van(ghost). A másik hogy aki nem használ xpantispy progit, tűzfalat, antivirus progit, az az ember meg úgy akarja használni a pc-t, mint az aki az autójába csak benzint tölt, de nem foglalkozik vele, majd csak döbben hogy tönkrement.

Ha a hálózatod a virusos gépeket nem szűri ki, vagy nincs beállitva a linux server rendesen, az megint a te hibád nem a virusé. a virus csak a hibákat használja ki ha vannak. winfos alatt van azért akármit is mondanak.
  • avman
    sztem az adott "szakembert" minősíti, ha nincs tisztában a piacon forgalmazott illetve jelen lévő biztonságtechnikai szofverek tulajdonságaival(főleg ha mainstream + x milljó csilivili díjat nyert termékről van szó).
    az ilyent inkább távol tartanám a hálózatomtól.
    kivétel ha netán fejlesztéssel és/vagy teszteléssel foglalkozik. de akkor meg szakmai önérzetből ismernie kellene a "trendeket".
  • Sir Quno Jedi
    Nem ige, csak ajánlás, term. bármivel be lehet helyettesíteni őket, de a bevált kombó az egy jó kiindulási pont.
  • Sir Quno Jedi
    Jobban is teszi, ha kitépi. :?D